2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Oyle canim o biraz savruktur ama sagolsun yinede beni kismaz ben kisarim kendimi.
Ama kaynanam sanki her harcamayi ben yapiyormusum savruk bir insanim gibi dusunuyor.
Ne alsam gozune batar yani..
Kendi ihtiyaclarimi da alamicaksam ne yapcam.
O mesela 100 liraya bir ayakkabi alir ben iki ayakkabi
Ya da bir etek bir gonlek alirim. O taksiyle alir ben pesin alirim. Yani biriktirir oyle alırım. Uygun ve guzelse ihtiyacimsa niye
Almaym.
Flodan kendme 10 liraya bez ayakkabi almistim. Onun bile lafini yapmisti. Hadsiz biraz .
Biz boyle yapmadik etmezdik. Ev alcaniz diyor.
Kendisi bunca sene bu kafada olmusta neyi var diye düşünüyorum
Esiminde destegini alsam biz evde araba da guzel bir bahce sahibide oluruz.
Ama esim ben gibi degil iste.
Babamda derdi hep. Senle evlenecek adami sen zengin edersin diye...
Nasipten oteye gidemjyoruz
Benim de annem babam öyle der sen kocanı ev köy sahibi edersin çok tutuklusun derler

Keske benimde maasim olsa ne guzel biriktirirmm
Hemde biraz daha sosysllesirdm
Kuzu sana bişey diyimmi maaşın olunca talepler artıyor maalesef gelen kadar giden oluyor çalışmak güzel evet ama bakmakla yükümlü olduğun insanlar olunca yine çok bi sosyal hayat yada istediğin gibi harcama yapma hakkın olmuyor :KK43:

Kuzu sana bişey diyimmi maaşın olunca talepler artıyor maalesef gelen kadar giden oluyor çalışmak güzel evet ama bakmakla yükümlü olduğun insanlar olunca yine çok bi sosyal hayat yada istediğin gibi harcama yapma hakkın olmuyor :KK43:

Dogru canim benimde maas alacak zamana gelinceye kadar bir bebek olaca gi icin onada biseyler almak isterim
Birde duzenli gleirim olsa
Hediyelesmeyi hediye almayi cok severim
Az cok yine birikir...

Dogru canim benimde maas alacak zamana gelinceye kadar bir bebek olaca gi icin onada biseyler almak isterim
Birde duzenli gleirim olsa
Hediyelesmeyi hediye almayi cok severim
Az cok yine birikir...
Doğru inşallah isteklerin olur zamanla herşey olur ne guzel bebişinde var Allah'ım en güzel tatlı minnak birikim :)

Canim bu mesaji benim icin mi yazdin bilmiyorum ama
Bende kesinlikle okulumu bitirip atanip calismak istiyorum. Bebisim yazin olacak..
Mecburen ve vicdanen rahat olmak icin 1 sene dondurmam gerekicek .. ek gida sureci cok onemli... guvenli baglanmanin olmasi icin emzirmekte...
Evladiminda hakkini düşünüp insallah okulumu bitiricem.

Bu aralar ehliyet almak istiyorum
Esimde destek ama stajrr olcaksin, direksiyondan kalirsin gecmek zor diyerek vazgecirmeye calisiyor. Bende cabalamak istiyorum en azindan.
Kayinbabamda okul bitince al dedi. Bende bebek olacagi icin sart dedim artik. O da olumsuz bakmiyor..
Bugun ehliyetimi yarin ise arabami alirim.
bence hazır hamileyken ögrenmelisin cocuk olunca gördüğüm kadarıyla cok lazım oluyo benim 5 yıllık ehliyetim var ama kullanmıyoodum biz de bebek düşünüyoruz nasipse özel ders aldım pratik kullanmak için cok sukur kullanıyorum sımdı.söylenenlere kulak asma bence bi an evvel yazıl

bence hazır hamileyken ögrenmelisin cocuk olunca gördüğüm kadarıyla cok lazım oluyo benim 5 yıllık ehliyetim var ama kullanmıyoodum biz de bebek düşünüyoruz nasipse özel ders aldım pratik kullanmak için cok sukur kullanıyorum sımdı.söylenenlere kulak asma bence bi an evvel yazıl

Aynen bakalim su okulum bu hafta tatile giriyor..
Hamileyken gidip gelmem zor olur mu onu merak ediyorum...

Zor mu ya :KK43: Bende istiyorum ama çok kaza geçirdik korkuyorum cesaret edemiyorum

Birde esimin is icin kullandigi araba buyuk transit o yuzden diyor ki yaza dogru kucuk bir arac alirsak o zaman arabyi sana veririm calisiriz diyor ancak o zamana benim gobus buyucek.
Vakit ayiramam..
Kursa yazilmadan once alistirma yapmak mi gerekir illa

Birde esimin is icin kullandigi araba buyuk transit o yuzden diyor ki yaza dogru kucuk bir arac alirsak o zaman arabyi sana veririm calisiriz diyor ancak o zamana benim gobus buyucek.
Vakit ayiramam..
Kursa yazilmadan once alistirma yapmak mi gerekir illa
bnce kursa yazil ilk hocadan ogren kafan karismasn sinava kadarda kendi aracinizda alistirma yaparsn ben alistirma yapmadan aldim ehliyeti hem de manuelde yani ogrenirsen niye yapamayasn

X