fsh ve amh degerlerine bakılmıştır canım. sen ne kadar.test.yapıldıysa götür bence. esininki de dahilSelam arkadaşlar, sizlere bi sorum olacak. Bende çikolata kisti var, rahim filmi çekildi aralık ayında. 2 taraftada kist var, biri 3,5 cm , diğeri daha küçüktü ama kaç cm di hatırlamıyom. Tüplerden biri tıkalı. Eşimde de sperm hareketliliğinde yavaşlık var.
Ocakta 1. Aşılama oldum sonuç negatif
Şubatta 2. Aşılamam oldu sonuç negatif
Nisanda tüp bebeğe başlayacam , bulunduğum yerden fatklı bir şehirde. Gideceğim yerdeki doktor orda yapılan tahlilleri testleri getirin gelirken dedi.
Doktor bana aşılamalardan önce , birkç kere test yaptı neye baktı bilmiyom, bide dediğim gibi rahim filmi çekti.
Tüp bebek merkezinde çikolata kisti olanlardan , tedaviden önce ne testleri isterler, hiç bilen varmı. Bide burdaki doktorum yumurta rezervin az ,yaşın da 35, o yüzden zaman kaybetmeyelim tüp bebeğe gidin demişti. Test sonucunda hangi değere bakmak lazım yumurta rezervini anlamak için . Bana yaptığı testlerde var mı acaba onunla ilgili bi değer.
Çikolata kistinin gebeliğe engel değil ama hamile kalmayı zorlaştığını duymuştum arkadaşım rezerv azlığına fsh ve amh testlerinde belli oluyor bunun için belki dr sana vitamin felan önerebilir (ben kullanmıştım) eşinle ilgili kısımda da zaten kaliteli spermi seçip işlem yapıyorlar tüpbebekte senin tüplerin kapalı olması da sorun değil çünkü yumurtalar dışarıda dönlenip transfer ediliyor.Selam arkadaşlar, sizlere bi sorum olacak. Bende çikolata kisti var, rahim filmi çekildi aralık ayında. 2 taraftada kist var, biri 3,5 cm , diğeri daha küçüktü ama kaç cm di hatırlamıyom. Tüplerden biri tıkalı. Eşimde de sperm hareketliliğinde yavaşlık var.
Nisanda tüp bebeğe başlayacam , bulunduğum yerden fatklı bir şehirde. Gideceğim yerdeki doktor orda yapılan tahlilleri testleri getirin gelirken dedi.
Doktor bana aşılamalardan önce , birkç kere test yaptı neye baktı bilmiyom, bide dediğim gibi rahim filmi çekti.
Tüp bebek merkezinde çikolata kisti olanlardan , tedaviden önce ne testleri isterler, hiç bilen varmı. Bide burdaki doktorum yumurta rezervin az ,yaşın da 35, o yüzden zaman kaybetmeyelim tüp bebeğe gidin demişti. Test sonucunda hangi değere bakmak lazım yumurta rezervini anlamak için . Bana yaptığı testlerde var mı acaba onunla ilgili bi değer.
Götürcem canım da , fsh ve amh test sonucunda aynen bu yazıldığı gibi mi çıkar, bi de fsh ne demek , amh ne demek ? Burdaki doktorum bunlara baktıysa yeterli midir , tüp bebek merkezinde başka bakacakları değer var mıdır ki ? Merak ettim sadece? Cvbın için teşekkür arkadaşımfsh ve amh degerlerine bakılmıştır canım. sen ne kadar.test.yapıldıysa götür bence. esininki de dahil
Canım amh testi deniyo yumurta rezervini gösteren teste.Selam arkadaşlar, sizlere bi sorum olacak. Bende çikolata kisti var, rahim filmi çekildi aralık ayında. 2 taraftada kist var, biri 3,5 cm , diğeri daha küçüktü ama kaç cm di hatırlamıyom. Tüplerden biri tıkalı. Eşimde de sperm hareketliliğinde yavaşlık var.
Ayyyy keşke bu 2 kere aşılama yapan doktorum da sizin gibi konuşsa :) benim doktor tam bi olumsuz kadındı neyse kurtuldum sayılır artık tüpe gitcem :) çok sağol bilgilerin için .Çikolata kistinin gebeliğe engel değil ama hamile kalmayı zorlaştığını duymuştum arkadaşım rezerv azlığına fsh ve amh testlerinde belli oluyor bunun için belki dr sana vitamin felan önerebilir (ben kullanmıştım) eşinle ilgili kısımda da zaten kaliteli spermi seçip işlem yapıyorlar tüpbebekte senin tüplerin kapalı olması da sorun değil çünkü yumurtalar dışarıda dönlenip transfer ediliyor.
Yok kuzum gitmedim daha günüm gelmedi kiAyy inşallah canım ya çok mutlu oldum.Rabbim yüzünü güldürsün.Doktora gittin mi ihmal etme sakın git bakalım ne diycek.Bende iyim canım şükür öyle böyle geçiriyoruz günleri
Benim de tüp bebekten onceki kadın doktoru çok olumsuzdu senin yumurta bile oluşmaz oluşunca boş da çıkabilir.Tüp bebekte bile şansın az demişti o kadının dediklerini unutamıyorum.Ama dediği gibi olmadı ilk tüp denememde hamile kaldım.İnşallah sende de öyle olur.Folik asiti bende çok kullandım düşük yumurta rezervlerinde hiç bi etkisi yok boşuna kullanma bence.Tüp bebek doktorun gereken vitamini söyler onu kullanırsınAyyyy keşke bu 2 kere aşılama yapan doktorum da sizin gibi konuşsa :) benim doktor tam bi olumsuz kadındı neyse kurtuldum sayılır artık tüpe gitcem :) çok sağol bilgilerin için .
Ben kasımdan beri folik asid kullanıyordum. Aralık gibi de d vitaminine başladım. Dediğim gibi ocak ve şubat aylarında aşılama yaptırdım. 2. Aşılamam da negatif olunca motivasyonum düştü ve 15 gündür içmiyorum folik asid ve d vitaminini devam etsem mi acaba?
Hadi inşallah günün geçsinde güzel haberlerle gelYok kuzum gitmedim daha günüm gelmedi ki
Benim aşılama doktorumun ağzından bir kelime olumlu bişey duymadım şimdiye kadar :) beni kandırsın demiyorum da bişeyi söyleme yöntemi vardır dimi , langır lungur , ilk muayeneye gittiğimde kist misti hiçbişey bilmiyorum bana öyle bi söylediki ben ağlama krizine girdim çocuk olmayacak diye, o günü hiç unutmuyorum, şuan neyin ne olduğunu öğrendim ama gene kendime olumlu bakamıyorum o ilk gün söyleme şekli bende nasıl travma etkisi yaratmışsaBenim de tüp bebekten onceki kadın doktoru çok olumsuzdu senin yumurta bile oluşmaz oluşunca boş da çıkabilir.Tüp bebekte bile şansın az demişti o kadının dediklerini unutamıyorum.Ama dediği gibi olmadı ilk tüp denememde hamile kaldım.İnşallah sende de öyle olur.Folik asiti bende çok kullandım düşük yumurta rezervlerinde hiç bi etkisi yok boşuna kullanma bence.Tüp bebek doktorun gereken vitamini söyler onu kullanırsın
Yoo bi zararı olmaz.Sen direk tedaviye başlıycaksan devam et o zaman.Hamile kalmadan 3 ay öncesinde kullanmak gerekiyomuş diyolarBenim aşılama doktorumun ağzından bir kelime olumlu bişey duymadım şimdiye kadar :) beni kandırsın demiyorum da bişeyi söyleme yöntemi vardır dimi , langır lungur , ilk muayeneye gittiğimde kist misti hiçbişey bilmiyorum bana öyle bi söylediki ben ağlama krizine girdim çocuk olmayacak diye, o günü hiç unutmuyorum, şuan neyin ne olduğunu öğrendim ama gene kendime olumlu bakamıyorum o ilk gün söyleme şekli bende nasıl travma etkisi yaratmışsa
bi keresinde kistim küçülsün diye 1 ay yasmin kullandırdı , 1 ay sonra baktı kistime , ben giyinirken masasına geçiyordu geçerken kistin küçülmemiş dedi, bilgisayara bakınca pardon dedi senin 3,5 cm miş ya kistin şuan 2,5 olmuş küçülmüş dedi. Onu söylerken bari pozitif ol dimi, burdan anlıyorum nek kadar olumsuz konuşmayı sevdiğini :) hani nasıl anlatsam tamamen negatif ve umutsuz bakıyordu bana belki çalışma prensibi öyle bilmiyorum da hamile kalsak da kurtulsak şunlardan :) sen kurtulmuşsun hayırlı olsun , folik asidi ben yumurta için yada başka bişey için değil de hamile kalmadan önce kullanmaya başlamak yararlıymış diye kullanıyordum. D vitamini de testte o değerim düşük çıktığı için başlatmıştı doktor. Neyse haftaya gitcem ya tüp bebek merkezine , ona sorarım artık. 15-20 gün kullanmamış olmak zarar verir mi bilemedim.
Teşekkür canım , umarım yapmıştır burdaki doktorum, birkaç kete test istedi ama neye baktı bilmiyom bi bildiğim hsg, bak şimdi aklıma geldi bi tane daha var kanla bakılan kistin değerini gösteren. CA125 diye bi test tamam :) eğer fsh ve amh ye de baktıysa epey test yapmış demekki. Hastanenin sitesinden bakayım ben eski sonuçlara. Ordan çıktı alıp götürsem olur mu ki yoksa hastaneye gidip o sonuçları tekrar mı almam lazımkiNehira-27 canım bir suru test istiyorlar ama sen belki yaptırmışsındır. fsh ve amh acilimi.ne bilmiyorum ama yumurta rezervini gösterdiğini biliyorum. Allah emeğinin karşılığını versin
Teşekkür canım , umarım yapmıştır burdaki doktorum, birkaç kete test istedi ama neye baktı bilmiyom bi bildiğim hsg, bak şimdi aklıma geldi bi tane daha var kanla bakılan kistin değerini gösteren. CA125 diye bi test tamam :) eğer fsh ve amh ye de baktıysa epey test yapmış demekki. Hastanenin sitesinden bakayım ben eski sonuçlara. Ordan çıktı alıp götürsem olur mu ki yoksa hastaneye gidip o sonuçları tekrar mı almam lazımki
Söylediler zaten ordaki yapılanları getir, eksik varda burda yaparız diye. Ama benim aşılamacı doktorum bi test yaptığı zaman şuna baktım buna baktım demediği için ne için ne yaptığını bilmiyom. Atıyorum fsh , ne olduğunu bilmiyordum, baktım bana yapılan testlerde o değere de bakılmış , ne olduğuna bakıyom araştirıyom öyle. Çoğu var. Sağolun cvp için.Şimdiden tedavin hayırlı olsun. Rahim filmi, amh, FSH, bütün kan değerleri, eşinin testleri fln gerekli. Sonuçları sen çıkar siteden gitmene gerek yok. Kendi kendine neden çözüm arıyorsun ara hastaneyi yanımda hangi testleri getireyim de onlar söyler
Maaşallah kuzunaKızlar selam.Bugün kontrolüm vardı.İkili test yaptırmıştım sonucu normal çıktı şükür.Cinsiyette önce kız demiştiler şimdi büyük ihtimalle erkek olucak dedi doktor.Rabbim hamiş herkesi sağlıkla bebeklerine kavuştursun inşallah
Aynen oyle ferketmiyo ama merak işte.Evet kız diyince bi inanamamıştım zaten.Dün konturolden önce erkek bebek doğurduğumu emzirdiğimi de görmüştüm aslında ben yavaş yavaş alışverişe başlıyım diyede cinsiyet kesinleşsin istiyorum ama Annem ve ablam daha erken 7.aydan sonra alışverişe başla diyolar öyle yapıcam bende hevesim kursağım da kaldı biraz Maaşallah kuzunaBana da oğlum da 2 dr kız dedi önce. Ama ben hissediyordum dr Hayır erkek o demiştim Sanki sende başlarda erkek gibi hissediyordun yanilmiyorsam Sağlıklı sihatli olsunlar da fark etmez zaten