2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar .. yoğurdu günlük mayalamanın mantığı nedir acaba bilen biri aydınlatabilir mi ? Neticede günümüzde çok güçlü buzdolapları var 1700 lü yıllarda değiliz
ağzı kapalı kavanozlarda yapıyorum ben hiçbir şey olmadı birkaç gün kendim de yedim gaz filan yapmasın diye tadında da hiçbir ekşime hiçbir şey yok Neden günlük demişler bilmiyorum yani

şu konuda sıkıntı yaşayan yok mu acaba? Mesajım gerilerde kaldı da görünmez şimdi.
Canım ben hamileyken senin dediğin gibi olmuştum otururken canım çok yanıyordu öksürüyordum bi de o dönem her öksürük işkence gibiydi araba kullanmak da öyle olmuştu bağırmamak için kendimi zor tutuyordum 3 gün boyunca sıcak su tutmuştum o bölgeye bol bol da uzanmıştım öyle öyle azalmıştı sıcak kompres mi denesen emin değilim ama bir de kızların dediği gibi oturma şeklin de etki etmiş olabilir
Canım ben bu mama sandalyesini çok araştırdım direk ikea alıp kapatacaktım konuyu ama hem ikeada inceledim hem de gittiğimiz yemek yerlerinde oturttum inanılmaz sert geldi ve henüz desteksiz tam oturmadığı için yamuk durdu ağladı falan. Suny baby tufy mi ne o modeli alacaktım ama onun da iskeleti zayıf geldi ve kurulumu zor geldi gözüme. İkinci ellere baktım maşallah herkes 3 yıldır kullandığı kirlenmiş mama sandalyelerine 150 den aşağı fiyat yazmamış bi de kargo parası üstelik ne çıkacağı meçhul. Neyse en sonunda biraz paraya kıyıp joie mimzy lx aldım. Maşallah diyeyim şimdilik çok memnunum her açıdan çift minderli tepsisinin çıkıyor oluşu arkay yatması boyunun ayarlanması falan tam benim ihtiyacım olan şeylermiş gün içinde mutfakta iş yaparken de 15-20 dakka oturup içinde beni izliyor. Anakucağında hiç durmak istemiyordu sanırım yükseğe çıkmak da hoşuna gitti tabi çok uzun süre kalırsa sıkılıyor aslında Tracy abla çocuk sıkılmasın diye sadece mama yiyeceği zaman oturtun diyordu ama yemek yaparken maalesef onu oyalayamadığım için koyuyorum. Sadece çok açık renk almışım kirlenme ihtimali yüksek
Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı benim annem anlattıkların. Bebeğin ellerini içine sokup ağzına tıkmak yetişkinliğinde psikolojik olarak kesin etkiler tahminim

Canım seni de çok iyi anlıyorum. Aslında tek olarak bakarsan çok takılmaman gereken bir söz ama diyen kişinin önceki davranışlarından dolayı o kadar doluyorsun ki basen böyle şeyler batıyor bende de benzeri kv kişisi ile var. Bizim bebiş çok bariz bir şekilde bana ve benim erkek kardeşime benziyor babasıyla alakası yok. Buna rağmen kadın sürekli kendi ailesine benzetiyor benim de acayip sinirime dokunuyor. Yoksa babasına benzemesi beni asla üzmez hatta ben zorluyorum bak şurası aynı babası bilmem ne diye ama kadın deyince cinlerim tepeme çıkıyor bu da kadının önceki itici davranış ve genel konuşma tarzından (sürekli kendini övme hali)

Yarım saattir sinirkrizi geçirdi mama verdim fitil yaptım sallıyorum. Sallamayı bırakmaya korkuyorum resmen çok kötüydü
Allah yardımcın olsun canım hep birlikte dua edelim uykusu için belki yardımcı olur
Havuç hep kakalarda :)
Yaa alışması için erken değil mi daha bana çok minnak geliyorlar :) bizimkide eline attığını atıyor ama 2-3 kerede bende sıkılıyor babasıyla sabaha kadar oynar cimcime :)
Benim kayınvalidemde sürekli Benim bebeğim benim kızım diyor. Bi kere ahh emzirebilsem seni annene bırakırmıyım bile dedi. Bende allaha havale ettim onları ama bu aralar her aradıklarında bu benzeme olayı açılıyor sinir oldum.
Yumurtayı avakado ile ezip verdim kahvaltıda , çok güzel oluyor tadı da hem de avakadoyu sevdiyse kuzunuz mis gibi yumurtayı da yiyor bugün tadımın 2.günündeyiz 1/4 yumurta yedi
Canim sen yazmıştın sanırım avakado olgunlaştırmak için peçeteye sarıp 2-3 gün bekleyin diye peki 2-3 gün sonra olgunlaştığını nsıl anlıycaz yumuşaklığından mı?
ekşime olursa diye sanırım tadına bakıyorum ekşi değşlse iki gün verebşlyorum
Ben kalanı kendime yapıyorum ayrı ayrı kavanozlarda 4-5 kavanoz oluyor 4-5 günde bitiyor hiçte ekşimiyor.
Neden blender kullanilmamali diye bir arkadas sormuştu .Cevabi cok guzel açıklanmış
Eki Görüntüle 2221824
Yaa bu tamam iyi hoşta sadece havucu blender yapsak diğer yiyecekler pütürlü yesin ama havuç ezilmiyor sindirilmiyor sağlığa zararı var sanıyordum ben blenderin

Genel cerrah canm

Selam kızlar .. yoğurdu günlük mayalamanın mantığı nedir acaba bilen biri aydınlatabilir mi ? Neticede günümüzde çok güçlü buzdolapları var 1700 lü yıllarda değiliz

Bende 2 yada 3 günde bir mayalayacağım vallahi. Her gün 1 litre sütü ziyan edemem. Ne o kadar yoğurt ne o kadar peynir yiyemeyiz

Kızlar havucu sert mi bırakıyorsunuz acaba da hazmedilemiyor? Benim oğlum 3 gün 1-1,5 adet yedi yinede kakada çıkmadı öyle. Ben düdüklüde buharda haşladım ve çatalla ezdim, 1 yk zeytinyağı döktüm, güzel haşlanmıştı ama baya olgun muz gibiydi.

İşte insanı öyle bi noktaya getiriyorlar ki canım takmıyacağım şeylere taktıyorlar sanki ben babasına benzemesini istemezmiyim benzeyen yerlerini söylüyorum zaten ama sürekli bi alakasız benzetmeler yapılması sinir ediyor. Allahtan uzakta yaşıyorlar yoksa vay halime
Düdüklüde diye o kadar yumuşamış olabilir canım ben normal küçük tencerede yaptım baya sertti çatalla zor ezildi.

Aşı dün gece kızıma ateş yaptı 38.2ye çıkınca ateş düşürücü verdim yarım saat bekledim biraz düştü bende uyudum.1.5-2 saat sonra baktım yine yükseliyor. İlaçta veremedim daha 2 saat olmuştu. Gecenin 4ünde üstünü soydum elini yüzünü kollarını yıkadım evde gezdrdim düştü biraz tekrar uyuttum. Bi daha çıkmadı ama ateş düşürü ü vermeseydim belki çok daha fazla çıkıcaktı.

Bana asm deki hemşire besin değerini en az düdüklüde kaybediyor dedi cnm, bende o yüzden düdüklüde yapıyorum hep, tavsiye de ederim, su kaynarsa 10 dk da oluyor

Benimki de iyice haşlanıyor ama illa ki o havucu kakada görüyorum. Bağırsaklarıyla alakalı bence benimkinin çünkü yediği her şeyi görüyorum ben kakada.

Geçmiş olsun, bir daha da çıkmaz inşallah

kabuk rengi yeşilden biraz daha koyu yeşil siyaha dönüyor Ayrıca kabuğunu bıçakla bir çizik atıp da soyabiliyorsun da... ince bir dilim kes çatalla Ez tereyağ gibi kıvamı oluyor

Bana asm deki hemşire besin değerini en az düdüklüde kaybediyor dedi cnm, bende o yüzden düdüklüde yapıyorum hep, tavsiye de ederim, su kaynarsa 10 dk da oluyor
Evet ben de Düdüklüde yapıyorum bugün bir bebek patates bir küçük havuç 1 tatlı kaşığı tam pirinç unu (bunu pirinç yerine kullandım) bir bardak içme suyuyla Düdüklüde pişirdim.. onu suyuyla birlikte ezicem.. Geçende de böyle yaptım çok güzel oldu Hem kıvamı da yenecek kıvamda oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…