2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kv misafir sayılmaz ki canım, hele seninkiler sürekli sende. Bir zahmet işleri yapıverseler... Sen o şehirden kaç bence veya geldiklerinde evin en uzak odasına yolla onları, hizmet etmeyeceğini de açıkca söyle. Ama burada iş eşinde bitiyor bence en basta
En uzakta odada olmalarina ragmen uyandırdılar. Kapi carpma ,kahkaha atma ,bir sey sürükleme sesleri ...
Esim ozel sektörde çalışıyor .Uzun yıllardır ayni firmada.Degilse direk gitmek isterdim .
bu terbiyesizlik yuzsuzluk nedir arkadas ya... Allah'a havale ede ede bir hal olduk diyorum ya... Pesss.
Oyle canim maalesef.Kimisi sagligiyla ,işiyle, esiyle sinanir .Biz de kv ile...
Maşallah canım ne güzel bakıcı denk gelmş :) zaten böyle bi meslek görev gibi yapılmaz içinden gelmeli insanın, teyzeninde içinden geliyor demek ki şanslısın.

Seni kıskanıyor onu anladıkda neden acaba ailenle birlikte olan o sonuçta. Eşini yuvanı vs kıskanıyor olabilir mi canım onun sorunlu bi ilişkisi varmış sonuçta

Kayınvalide misafir sayılmaz ki canım. Senden öncr onun yapması lazım. Keşke eşin artık ailesinin yüzünü görse seni anlasa o zaman hayat daha kolay olacak sizin için.
Keske ama tam tersi oluyor .
Ben o topa birkez girdim kazara 15 günlük lohusayken gelip yiyip içip gittiler bulaşığı eşime yıkattım. Bir sonraki gelme talebinde görümcemin evi yeni temizledim dağılmayacak o yüzden müsait değilim dedim. 1 ay sonra tekrar gelmek için izin istediğinde çay bile yapmadım. Eşim o gelince yaptı boş içtiler:63:
Ayda 1 e bire raziyim .Haftada en az 1 ...

En uzakta odada olmalarina ragmen uyandırdılar. Kapi carpma ,kahkaha atma ,bir sey sürükleme sesleri ...
Esim ozel sektörde çalışıyor .Uzun yıllardır ayni firmada.Degilse direk gitmek isterdim .

Oyle canim maalesef.Kimisi sagligiyla ,işiyle, esiyle sinanir .Biz de kv ile...

Keske ama tam tersi oluyor .

Ayda 1 e bire raziyim .Haftada en az 1 ...
ben bu defa esimle barismiyorum, nasilsa haftaya yine onun ailesi yuzunden kusucez, bosuna yalama yapti iliski ac kapa ac kapa. Hep kv gorumceye mesafe koyardim bu defa ona koydum :-)

Yine bir dertle huzurlarınızdayım. Allah da beni ailemle sınıyor herhalde.
Yeğenim diye ölen(!?) kızkardeşim biz burdayız diye bir haftadır evde durmuyor. 5-6 yıllık bir ayrılıp bir barıştığı işsiz güçsüz nişanlısı ile 450. kez ayrıldıktan bir gün sonra yeniden ettiği evlilik teklifini kabul etmiş. Tüm aile bu durumdan mutsuz ama kardeşim bir anda tüm yaşadıklarını unutmuşcasına yıl sonu indirimlerini kaçırmadan ev eşyası alma aşkıyla benm geldigim ilk günden beri dışarlarda. Gece 10 gibi yeğen sevmek isteyince de uykusunu falan kaçırıyorsa kızıyorum kendisine ben de tabi. Sonuç olarak ben sinirli abla ilan edildim ve hanımımız gündüz zaten çalışıp akşam da alışverişe çıktığı halde ( evet tam bir haftadır hergün) gece de eve gelmemeye başladı, sebep de benim sinirli olmammış. çocuk dogdugundan beri hatta hamileliğimi öğrendiğimden beri ilk defa geldim buraya ve canım bir yemek istedi, annem de beklemiş beklemiş ama gece 9a da olsa , aç beklemiş olsam da yedik mutlu oldum. ertesi gün de devamı olacaktı, kardesim "hep ablamın istediğini yapıyorsun" diyip durdugu için kendi istediğini yaptırdı, ve evet yılın geri kalan 51 haftası burada yasamasına ragmen. Cidden şu an yüzünü göresim kalmadı. Oysa o iki akşamını bize ayırsaydı, ben onun heyecanına ortak olsaydım. zaten çeyizi için birşeyler almıştım önceden, belki yine alırdım..Nerde...şu ailemin beni üzdüğü kadar hiç kimse üzemedi şu dünyada. Çok canım sıkkın gerçekten.
Annem de zehirliyordu beni neredeyse sagolsun. "Gecen cumartesi" benim istegim üzerine yaptıgı yemek için hasladıgı tavuk artmış. emziriyorum risk almayayım hiç dememe ragmen bugun bozulmadı diye ısrarla yememi söyledi. pilava katmıştı, nasıl olduysa ikna oldum. Kendisi diyette diye de yemedi bir de. Sonuç hafif çaplı bir gıda zehirlenmesi. Allahtan cocuguma geçmeden vucuttan atmış oldum bir ona şükrediyorum. Anneme zehirlendim çıkarıyorum diyorum, kafasını whatsapptan kaldırmıyor, gülmeye falan devam ediyor. Ha diyeceksin ki sen bir kötülük falan yapıyorsun da intikam alıyorlar heralde... İnanın etrafımda aileyi tümden tanıyan insanların tamamı sen bu aileye ait olamazsın , düzgün insansın falan diyorlar. hep hayatımdan cıkarmaya meylediyorum ama yapamıyorum.:110: Allah'a şükür eşimle çocugumla güzel bir ailem var. Tek tesellim bu

Kızkardeşin baya kıskanıyor seni anlaşılan.. evinde mutluyaan boşver canım, dön gel sinirlerini yıpratacağına

Ben uyuyor bile diyemedim ya 6 ayda belki 2 kez ondada erken uyuyarak değil gece 1 de yatmıştır sabah 7 de kalkmıştır falan. Ben çocukla aynı yatakta uyuyorum en korktuğum şeydi zarar veririm diye resmen mecbur kaldım
Canım sizin bebekleriniz baya dişli çıktı. İnşallah düzelir hani bi yöntemi olsa keşkede faydalı olabilsek.
oinone27 oinone27 canım benimki de uyuyor dedikten sonraki 3 gece sikinti çıkardı :) hatta bu sabah 5 buçukta kaka yaptı ve orda bitirdi uykuyu. Bence kendi nazarimiz değiyor zamanında çok çekmiş kişiler olaraktan
Banada öyle geliyor kendi kendimize nazar değdiriyoruz muhtemelen. Yaa bebekler ilk doğduğunda çoğunun bebeği sakinken seninle benim bebeklerimiz çok ağlıyordu senide çok net hatırlıyorum ikisinde de gaz bi hastane hastane gezme bebekte bi problem olmadığına inanmama durumumuz vardı. Sanırım zamanında çok ağladılar diye daha erken duruldular yine de arada oluyor işte böyle kendi kendimize nazar ediyoruz :)

İnanılmaz sinir oldum sabah sabah.
Kızım hafta içi daha kolay uyuyor hafta sonu hep zorluk çıkarıyordu uyku eğitimine başladığımdan beri. Her pazartesi yeniden düzen kurmaya çalışıyordum. Ben babasıyla zaman geçirdiği için uyumak istemiyor diye düşünüyordum hep. Sabah kızımı yatırdım beşiğe, eşime seslendim uyansın kahvaltı yapalım diye odadan çıktım. Kızım uyuyunca kahvaltı yapıcaz sözde öyle planlıyorum. Ihı ıhıı diye bi mızırdanma geldi odadan. 2-3 dk sonra eşime bakmaya odaya girdim bi baktım eşim kızımı sallıyor. Kan beynime sıçradı resmen. Ağlasa anlıycam yaa ıhı ıhıı dedi sadece ve hemen sallamış. 1 aydır uğraşıyorum. 3 gündüz 1 gece uykusuna yatırıyorum gece de acıktığı için bi kere kalkıyor, günde 5 uykudan yaklaşık 150 uyku yapar bu. O kadar emek vermişim ıhı deyince salla diye mi yani?
Beni görünce, ağladı ondan salladım diye savunmaya geçti evet duydum ıhı dedi dedim. Sonra sallamayı bıraktı tabi bu sefer kızım ağlamaya başladı sakinleşmedi. Sallanmak hoşuna gitti heralde. Kaldırdım yarım saat sonra zorla uyudu. Bide ben dayanamıyorum senin gibi ağlatamam demez mi bana sanki ben taş kalpliyimde çocuk ağlayınca keyif alıyorum. Bide ağlasa anlıycam ya valla ağlamadı. Şu an her hafta aynı şeyi yaptığından şüpheleniyorum çünkü ben haftasonu ne zaman yatırsam odadan çıkınca çığlık atıyor hafta içi en fazla mızırdıyor hemen uyuyor. Bende haftasonu bazen onun yatırmasını istiyordum birbirlerine olan bağları kuvvetlensin diye nerden bileyim salladığını.

Kızlar 3 gündür havuç zeytinyağı yiyordu oğlum, ilk gün yarım, 2. Gün 1, üçüncü gün de 1,5 havuç yedi, bu dönemde hiç kaka yapmadı, bugün sabah yaptı o da baya katı ve koyu ve azıcık. Garip değil mi?

ventolin + budecort + serum fizyo, gunde 4 defaydi hem de. (Receteli zaten o yuzden yazdim isimleri)
valla cok zor canim, bilirim. Dr.a gidiyoruz suan, taksi cagirirken sakin hasta sofor gondermeyin dedim. Siz de mi bronsit tedavisi oluyorsunuz? Kac gun oldu?
Evet, ayni ilaclar verildi nebulizatorle kullanim icin, bir haftadir kullaniyoruz. Ilaca baslamadan oncesinde 2 hafta oksuruk vardi, sonra bronsite dondu.
Kontrol icin mi goturuyorsun?

Kızlar 3 gündür havuç zeytinyağı yiyordu oğlum, ilk gün yarım, 2. Gün 1, üçüncü gün de 1,5 havuç yedi, bu dönemde hiç kaka yapmadı, bugün sabah yaptı o da baya katı ve koyu ve azıcık. Garip değil mi?
Ben sadece kaşığın ucuyla armut suyu verdim o bile etkiledi kakasını o kadar miktar da etkiler bence inşallah yaparda rahatlar

Cnm kakasi katı olunca agliyorlar zor yapıyorlar sen gün kurusu kaynatıp suyundan içir hergun az bisey o zaman biraz yumuşuyor ben öyle yapiyorum.

Kızım hafta içi daha kolay uyuyor hafta sonu hep zorluk çıkarıyordu uyku eğitimine başladığımdan beri. Her pazartesi yeniden düzen kurmaya çalışıyordum. Ben babasıyla zaman geçirdiği için uyumak istemiyor diye düşünüyordum hep. Sabah kızımı yatırdım beşiğe, eşime seslendim uyansın kahvaltı yapalım diye odadan çıktım. Kızım uyuyunca kahvaltı yapıcaz sözde öyle planlıyorum. Ihı ıhıı diye bi mızırdanma geldi odadan. 2-3 dk sonra eşime bakmaya odaya girdim bi baktım eşim kızımı sallıyor. Kan beynime sıçradı resmen. Ağlasa anlıycam yaa ıhı ıhıı dedi sadece ve hemen sallamış. 1 aydır uğraşıyorum. 3 gündüz 1 gece uykusuna yatırıyorum gece de acıktığı için bi kere kalkıyor, günde 5 uykudan yaklaşık 150 uyku yapar bu. O kadar emek vermişim ıhı deyince salla diye mi yani?
Beni görünce, ağladı ondan salladım diye savunmaya geçti evet duydum ıhı dedi dedim. Sonra sallamayı bıraktı tabi bu sefer kızım ağlamaya başladı sakinleşmedi. Sallanmak hoşuna gitti heralde. Kaldırdım yarım saat sonra zorla uyudu. Bide ben dayanamıyorum senin gibi ağlatamam demez mi bana sanki ben taş kalpliyimde çocuk ağlayınca keyif alıyorum. Bide ağlasa anlıycam ya valla ağlamadı. Şu an her hafta aynı şeyi yaptığından şüpheleniyorum çünkü ben haftasonu ne zaman yatırsam odadan çıkınca çığlık atıyor hafta içi en fazla mızırdıyor hemen uyuyor. Bende haftasonu bazen onun yatırmasını istiyordum birbirlerine olan bağları kuvvetlensin diye nerden bileyim salladığını.
Muhtemelen sallıyor. Kendi kocamdan biliyorum :işsiz:

Ek gıda kabız yapıyor canım zeytinyağı vermeye devam et

bizde dün gece ağlatıyorum diye tartıştık ben çok mutluyum gerçekten dedim ona versem uyutsun diye pış pışlıyor hemen

Kizlar C cigdemmm26 S Susammmmm dr.a gittik. Gecede 8 defa kisa uyanip, emip geri uyumasi normal dedi. 25 tane falan ruya goruyorlarmis. Hem gunduz yasadiklarini goruyorlarmis hem de anne babadan genetik olarak kendi yasadiklari korkular/ travmalar geçiyormuş. yani bu kaygilar+ anneden ayrilik kaygisi eklenince 2 saatte bir uyanmasi iyi bile dedi.

Ama geçer zamanla dedi.
Ben de aclikla ilgili mi diye cok sorguladim kendimi ama onunla alakasi yokmus eger normal kilosunu aldiysa.

Ek gidaya gectik, gunluk sut ile yogurt mayalayip baslayacagiz. 3 gun kuralina bagli kalacagiz zaten bizim oglan alerjik oldugu icin cok dikkat edin dedi.

Sidefere baslatti.
Cocugun mizaci da simdiden belli olur dedi =))

Back