2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar yine 30 sayfa birikmiş. Mesajları okuyamadan konuya ortadan girdim.:deli:
Yemek konuşulmuş diye gördüm çok ilgimi çekti aslında :hamarat:
Ben bu günlerde hem yardımcı ablaya, hemde işe gitme psikolojisine alışmaya çalışıyorum.
Gündüz dışarı işlerini hallediyorum. Akşam günlük beslenme programı örnekleri bakıyorum. Kadına rahat olsun diye mama tarifleri yazıyorum vs. Çok yoğun geçiyor bu arada sebze çorbalarına kıyma eklemeye başladım arada tarhanalarını kıymalı yapıyorum, (3 kere çekilmiş yağsız kuzu kıyma)
sabah kahvaltıları için bebe bisküvisi yapıyorum. Meyve sebze alışverişlerini ayrı bir yerden yapıyorum, hepsi inanılmaz vakit alıyor. Tabi nakitte:işsiz: derken işe gitmeden bile zor yetisiyorum.

Bunları yapıyosan bravo sana :KK9: ben yarısını yapsam razıyım ama nerdeee :KK51:

Dişimiz patladıııı :emir_bebek: ne zaman çıkar acaba çok zor mu kızlar ? Diş çıkaranlar fikir verebilir mi ?

Oy maşallah kuzuya. Kolay atlatırsınız inşallah bizde henüz belirti yok

Allah ikizlerinin hatrina yüzüne gülmüş ne mutlu sana Rabbim kolaylığını veriyor her daim canım

Aaa çok iyi ya... Çok sevindim inşallah iyi anlasirsiniz da gözün arkada kalmaz canım. Benimki ayın 2 sinde başlıyor 1300 + yol. Ama seninkinin eline su dokemez dökmeye de hiç niyeti yok. Yemek yapcaksin diyince hastalıklarını saymaya basladi
Kadıncağız dün bize kıymalı sarma yaptı yani daha ne olsun. Bende kadını kaçırmamak için fazla birşey istemiyorum. Bugün yemek yoktu ben birseyler ayarladım. Ben evde yokken işi çok olacak zaten ancak yetişir.

Yine bir dertle huzurlarınızdayım. Allah da beni ailemle sınıyor herhalde.
Yeğenim diye ölen(!?) kızkardeşim biz burdayız diye bir haftadır evde durmuyor. 5-6 yıllık bir ayrılıp bir barıştığı işsiz güçsüz nişanlısı ile 450. kez ayrıldıktan bir gün sonra yeniden ettiği evlilik teklifini kabul etmiş. Tüm aile bu durumdan mutsuz ama kardeşim bir anda tüm yaşadıklarını unutmuşcasına yıl sonu indirimlerini kaçırmadan ev eşyası alma aşkıyla benm geldigim ilk günden beri dışarlarda. Gece 10 gibi yeğen sevmek isteyince de uykusunu falan kaçırıyorsa kızıyorum kendisine ben de tabi. Sonuç olarak ben sinirli abla ilan edildim ve hanımımız gündüz zaten çalışıp akşam da alışverişe çıktığı halde ( evet tam bir haftadır hergün) gece de eve gelmemeye başladı, sebep de benim sinirli olmammış. çocuk dogdugundan beri hatta hamileliğimi öğrendiğimden beri ilk defa geldim buraya ve canım bir yemek istedi, annem de beklemiş beklemiş ama gece 9a da olsa , aç beklemiş olsam da yedik mutlu oldum. ertesi gün de devamı olacaktı, kardesim "hep ablamın istediğini yapıyorsun" diyip durdugu için kendi istediğini yaptırdı, ve evet yılın geri kalan 51 haftası burada yasamasına ragmen. Cidden şu an yüzünü göresim kalmadı. Oysa o iki akşamını bize ayırsaydı, ben onun heyecanına ortak olsaydım. zaten çeyizi için birşeyler almıştım önceden, belki yine alırdım..Nerde...şu ailemin beni üzdüğü kadar hiç kimse üzemedi şu dünyada. Çok canım sıkkın gerçekten.
Annem de zehirliyordu beni neredeyse sagolsun. "Gecen cumartesi" benim istegim üzerine yaptıgı yemek için hasladıgı tavuk artmış. emziriyorum risk almayayım hiç dememe ragmen bugun bozulmadı diye ısrarla yememi söyledi. pilava katmıştı, nasıl olduysa ikna oldum. Kendisi diyette diye de yemedi bir de. Sonuç hafif çaplı bir gıda zehirlenmesi. Allahtan cocuguma geçmeden vucuttan atmış oldum bir ona şükrediyorum. Anneme zehirlendim çıkarıyorum diyorum, kafasını whatsapptan kaldırmıyor, gülmeye falan devam ediyor. Ha diyeceksin ki sen bir kötülük falan yapıyorsun da intikam alıyorlar heralde... İnanın etrafımda aileyi tümden tanıyan insanların tamamı sen bu aileye ait olamazsın , düzgün insansın falan diyorlar. hep hayatımdan cıkarmaya meylediyorum ama yapamıyorum.:110: Allah'a şükür eşimle çocugumla güzel bir ailem var. Tek tesellim bu

Gunaydin kizlar .
O kadar yorgunum ki ...
Dusuncesiz kv ve kizi uyuttugum cocugu gurultu yaparak uyandirdilar . Gece 1 de zor uyuttum. Sonuc 4 te kalkti hala uyutamadim .
Ustune de tum mutfak islerini bana yiktilar .Sadece esim yardim etti .Onlar da keyifle oturdular.
Normalde misafirden bir beklentim zaten olmaz .Ancak oglum hasta oldugu halde israrla geldiler .Yiyip icip s.. gittiler .

2 saat kesintisiz uyuyamayanlarda bu gün!???:ruh:

Akşam banyo yaptırdık masaj yaptım,60lık Benim sağdığım sütü içti ardından 60lık mama içti ve 10dk uyudu. Saat 8.30da. Ama 1saat sonra yine yine yine kalktı!??? Sabah 6dan sonra yarım saatte bire aldık olayı!?? Sadece diş bu kadar mı olur yaaa??

Gunaydin kizlar .
O kadar yorgunum ki ...
Dusuncesiz kv ve kizi uyuttugum cocugu gurultu yaparak uyandirdilar . Gece 1 de zor uyuttum. Sonuc 4 te kalkti hala uyutamadim .
Ustune de tum mutfak islerini bana yiktilar .Sadece esim yardim etti .Onlar da keyifle oturdular.
Normalde misafirden bir beklentim zaten olmaz .Ancak oglum hasta oldugu halde israrla geldiler .Yiyip icip s.. gittiler .
Kv misafir sayılmaz ki canım, hele seninkiler sürekli sende. Bir zahmet işleri yapıverseler... Sen o şehirden kaç bence veya geldiklerinde evin en uzak odasına yolla onları, hizmet etmeyeceğini de açıkca söyle. Ama burada iş eşinde bitiyor bence en basta

Avakadoyu nasl verdn canm sademi nasl
yeşil olduğu için 3 gün olgunlaştır dım sonra da kabuğunu soyarak küçük bir dilim ezdim olgunlaşınca çabuk eziliyor olgunlaştırmak için de bir tam avokadoyu birkaç Kağıt peçeteye sar kuru bir yere koy iki gün içerisinde olgunlaşıyor zaten iki üç gün içinde.

Akşam banyo yaptırdık masaj yaptım,60lık Benim sağdığım sütü içti ardından 60lık mama içti ve 10dk uyudu. Saat 8.30da. Ama 1saat sonra yine yine yine kalktı!??? Sabah 6dan sonra yarım saatte bire aldık olayı!?? Sadece diş bu kadar mı olur yaaa??
sizleri okudukca bu diş olayından çok korkuyorum ya :(
Bizde henüz birşey yok yaklasık 5 aylık olmasına ragmen, neler bekliyor bizi acaba...
Allah sana da kolaylık versin canım. Bu arada normalde benimki uykuya direnince uyutmaya çalışmıyorum, biraz yoruyorum gece de olsa gündüz de olsa. Bir süre sonra uyuyor genelde ama bu bir süre bazen 5-6 saat olabiliyor :D üstelik diş sorunu yok henüz. Yine de işine yarayabilir diye paylasmak istedim.

Günaydın canım saat 8.30 da ki uykuyu uyutma olabildiğince ertele oyun oyna biraz ilgisi dağılsın 1 saat sonra 9.30 gibi Uyutmaya çalış bak daha iyi olacak.

Ben bakıcıya, bakıcı bebelere bakıyor gibi.:ıslık:
Ama kadın temizlikte yapıyor, işim kolaylaştı cidden nankörlük etmek istemem kadın temiz ve güvenilir. Dün kuaföre bile gittim yani o derece değişiklik var hayatımda ve bu hafta cilt bakımı yaptıracağım.
Maşallah maşallah nazar değmesin. İnşallah hep böyle olur, memnunsan sen de desteklersin canın kadını

Günaydın kızlar Bizde değişik pek bir şey yok.
Birkaç gecedir 9 buçukta uyuyoruz sabah da 8 8.30 gibi uyanıyoruz şu Akşamüzeri uykularını ben kestim Normalde yatırıyorum beş beş buçuk gibi 6 gibi de olsa bile yarım saat sonra uyanınca uykusunu devam ettirmiyorum araya beslenme girip de bir bir buçuk saat sonra uykusu gelince de akşam B vitaminleri Demir ilacını bir veriyorum biraz enerji geliyor Ondan sonra zaten uyuması 9 buçuğu buluyor

Birkaç gecedir 9 buçukta uyuyoruz sabah da 8 8.30 gibi uyanıyoruz şu Akşamüzeri uykularını ben kestim Normalde yatırıyorum beş beş buçuk gibi 6 gibi de olsa bile yarım saat sonra uyanınca uykusunu devam ettirmiyorum araya beslenme girip de bir bir buçuk saat sonra uykusu gelince de akşam B vitaminleri Demir ilacını bir veriyorum biraz enerji geliyor Ondan sonra zaten uyuması 9 buçuğu buluyor
Beslenme saatlerini de 3 6 9 12 şeklinde çektim birer saat geçse bile totalde aynı saatlere uyuyor.

B vitamini hangisi cnm, bir şey üzerine mi verildi sen mi veriyorsun

sizleri okudukca bu diş olayından çok korkuyorum ya :KK43:
Bizde henüz birşey yok yaklasık 5 aylık olmasına ragmen, neler bekliyor bizi acaba...
Allah sana da kolaylık versin canım. Bu arada normalde benimki uykuya direnince uyutmaya çalışmıyorum, biraz yoruyorum gece de olsa gündüz de olsa. Bir süre sonra uyuyor genelde ama bu bir süre bazen 5-6 saat olabiliyor :KK70: üstelik diş sorunu yok henüz. Yine de işine yarayabilir diye paylasmak istedim.

Sağol canım ya. Valla nasıl bi diş bu ben anlamadım ya. Uyku diye bişey kalmadı gecem gündüzüm şaştı resmen. Uykuya direnmiyor gece kalkınca gözü kapalı ağlıyor deli gibi. Memeye alınca sakinliyor. Emerken uyuyor yatırıyorum tekrar 1saat yarım saat sonra başa dönüyoruz. Yoksa uykuya direnince uyutmak daha zor oluyor ben de biraz rahatlasın enerjisini atsın diye oyalıyorum.

Günaydın canım saat 8.30 da ki uykuyu uyutma olabildiğince ertele oyun oyna biraz ilgisi dağılsın 1 saat sonra 9.30 gibi Uyutmaya çalış bak daha iyi olacak.

Günaydın canım. İlk defa uyudu o saatte ve resmen bayıldı gitti. Banyo masaj süt mama hepsi birlikte olunca iyice uykusunu getirdi galiba. 10dk içinde uyudu resmen şoka girdim ben de. Normalde 11-12 de ancak uyutuyordum. Heralde rahatladı iyice uyur demeye kalmadı 1saat sonra ağlama sesi duyuldu?!! Bu da açlık olamaz artık diyorum 60sütüm 60 mama içti öncesinde de emdi beni. Dişse eğer gece mi hortluyor bu anlamadım valla ya.

Diş çıkaranlar soğanı kullandınız mı?? Yeşil soğan işe yarıyor diyorlar ?

Back