2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Ne mutlu sana. Bende bugüne kadar oyle yaptım ama son günler de gece 12 den sabah 6 ya kadar uyumadigi oluyor süt üretiminin devamı için annenin dinlenik olmasi gerektiğini düşünüyorum.
Canım benim bebekte uyumuyor
Gecen gün 1.5 tan 7.5 kadar ayakta salladım :KK43:
Ama suan birileri var yanımda sabah bir saat uyudum süt olmuştu
Yalnız olsam muhtemelen bende senin gibi düşünürdüm
Çünkü gece boyunca uyanık olunca sürekli emmek istiyor ve damla süt kalmıyor

Canım ağrıların tam olarak geçti mi acaba eğilip kalkabilir mısın benim yarın 6. Gün olacak halen çok ağrım var oturup kalkamıyorum inşallah çabuk geçer
Canım sürekli emzirmen lazım sırayla ikisini eğer emmiyorsa sağ yoksa düğüm olur canım acır
Canım ben 10 günde felan ancak toparladim
Halen gece kalkarken ağrılarım oluyor yine de

Canım bnde 2-3 saatte bir 1 saat emziriyorum ama dediğin gibi gazı oluyor uyumuyor tekrar istiyor bende tekrar isteyince bebek doymuyor diye mama veriyorum yine meme verip de denemem mi lazım o zaman
Canım ben şöyle yapıyorum
Sağlık ocağında ki hemşire bir meme bitmeden diğerine geçme sütün en faydalı kısmı sonunda olan dedi
Mesela alıyorum emiyor ortalama 40 dakika da doyuyor
Eger gaz çıkarma oynama cilvelesme felan olduysa acıkıyor
O zaman önce ki emdiği memeyi tam 40 dakika gibi emdiyse onu vermiyorum hiç emmedigi memeyi veriyorum ama yok en basta 20 dakika felan emip bırakmışsa tekrardan aynı memeyi veriyorum
Kendi kendime taktikler buluyorum yani :)

Kızlar süt için
Dere otu
Hurma
İncir
Kuru üzüm
Pekmez
Tahin
Ve bol bol mutlu olun
Açın müzik dinleyin hatta sizde söyleyin
Ben saçma sapan geçen lohusalıgımi sırf sütüm etkilenmesin diye böyle geçiriyorum :)

Arkadaşlar pazartesi suni cancı verilecek doğum öyle başlatılacak nst de hic sancım çıkmıyor açılma da yok daha önce kürtaj olurken suni sancı verdiler 18 saat boyunca o acıyı sanciyi çektim çok zor gecti kendimi kaç defa yataktan yere attim yerlerde süründüm o zaman simdi aklıma gelince çok korkuyorum yine o kadar uzun sürerse diye pazartesi olmasını resmen istemiyorum ne yapmam lazim acilmam falan olsun diye bebek yukarda bide ebe öyle dedi

Arkadaşlar pazartesi suni cancı verilecek doğum öyle başlatılacak nst de hic sancım çıkmıyor açılma da yok daha önce kürtaj olurken suni sancı verdiler 18 saat boyunca o acıyı sanciyi çektim çok zor gecti kendimi kaç defa yataktan yere attim yerlerde süründüm o zaman simdi aklıma gelince çok korkuyorum yine o kadar uzun sürerse diye pazartesi olmasını resmen istemiyorum ne yapmam lazim acilmam falan olsun diye bebek yukarda bide ebe öyle dedi

Selam
Ilk bebegim 35.haftadan sonra gelismemisti.
Riskli gebelikte takibe alindim. 41+3 te suni sanci ile dunyaya geldi. Ama o gune kadar bekledi doktor. En cok 2500gr boyu 47-48 cm dogar dedi doktorum. Ama 3050gr 50cm dogdu.

Insaallah sizinde her sey yolunda gider ve saglikli bir dogum olur. Allah sizin de bebeginizin de yardimcisi olsun.

kızlar dogumum oldu spinal sezeryanla dogum yaptim..
amaliyatimida dogumumda iyi gecti diyebilirim
sol tüpü aldilar ve diyer tüpü esimle son anda baglatma karari aldik ve bagladilar rabbim bunlara ömür versin inşallah..
agrilarim oldu
gelen giden
esim gün boyu yanimdaydi yuruyuslere ciktik
agri kesici iyne ustune iyne vurdurduk hamdolsun şükürler olsun iyiyim simdilik..
bebegimiz morardi korku atlattik
doktor geldi bebegi muayene etti kaldirdi indirdi cevirdi kusmugu gelmis mosmor oldu ablam kosarak doktora yetistirdi nekadar kotu birsey arkasindan gidememek hamdolsun bosalttilar temizlediler simdi yanimda uyuyor kuzu gibi
emzirdim ve gogsumde uyuyup kaliyor..
bebegimde bende iyiyiz ..
inşallah pazar günü çıkacağız..
19.01. 2018
saat 9 , 48
boy ve kiloyu ogrenemedik henüz
ama bir prensesimiz daha oldu
rabbim korusun inşallah
allah'ım hepimizinde sağlıkla bebislerimizi büyütmeyi nasip etsin inşallah
dogum yapacaklarinda rabbim sağlıkla kucagina almayı nasıp etsin inşallah...

sol tüpü aldilar ve diyer tüpü esimle son anda baglatma karari aldik ve bagladilar rabbim bunlara ömür versin inşallah..
agrilarim oldu
gelen giden
agri kesici iyne ustune iyne vurdurduk hamdolsun şükürler olsun iyiyim simdilik..
doktor geldi bebegi muayene etti kaldirdi indirdi cevirdi kusmugu gelmis mosmor oldu ablam kosarak doktora yetistirdi nekadar kotu birsey arkasindan gidememek hamdolsun bosalttilar temizlediler simdi yanimda uyuyor kuzu gibi
19.01. 2018
saat 9 , 48
rabbim korusun inşallah
Canim Allah sağlık sıhhat versin. Biran önce iyilesirsiniz inşallah. Iyi olmana sevindim :KK36:

agrilarim oldu
gelen giden
19.01. 2018
saat 9 , 48
rabbim korusun inşallah
Gozun aydin canim saglikla buyut prensesini

Ben oglanda kıyamam falan diye memede uyuttum iki yaşına kadar emzik diye kullandi beni çok zorlandık bunda emzirip gazını alıyorum bırakıyorum yatağına ağlarsa emzik veriyorum uyuyor sonra çıkarıyorum ağzından daha küçük tabi bakalım zaman neler gösterecek
Ben de şu an aynı durumdayım dün emzik vermeyi denedim çocuğun emziği boş boş iştahla emdiğini görünce vicdanım sızladı ağladım aldım emzirmeye devam ettim :KK43: ne yapıcam bilmiyorum

Ben de şu an aynı durumdayım dün emzik vermeyi denedim çocuğun emziği boş boş iştahla emdiğini görünce vicdanım sızladı ağladım aldım emzirmeye devam ettim :KK43: ne yapıcam bilmiyorum
Başta ben de sen gibi hissettim kendimi, ama okudukça araştırdıkça biraz daha içim rahatladı. Emzik kullanımının yararı zararından daha fazla.
Tek kötü yanı uykuda düşürdüğünde uyanması, onuda uykuya dalınca ağzından alabilirseniz sıkıntı olmaz gibime geliyor.
Önemli olan bıraktırırken izleyeceğiniz yol.
Emme refleksi güçlü bi bebekse her türlü bişeyler emmek istiyorlar, ellerini eldivenini battaniyesini, onları emeceğine tüylü müylü emzik emzin, sonrasında elini emmeyi bırakması emziği bırakmasından daha zor oluyor(diyor uzmanlar)
Diğer taraftan gazı olan bebekler için emzik çok faydalı, sindirimi kolaylaştırıyor bi kere, karnı tok sizi yeni emmiş bi bebek var gazı var cıkaramıyor ısrarla meme vermeye devam ederseniz yeniden gaz oluşumuna sebebiyet veriyor çocuk hiç rahatlayamıyor.
Veya dışardasınız çocuk meme istiyor başlıyor ağlamaya o esnada meme verene kadar emzikle sakinleştirebilirsiniz.
Kucakta uyuyup yatağa konunca uyanan bi bebekse emzik verdiğinizde yatağa koyunca da uyumaya devam ediyor. Dalınca almak lazım ama.
Evde tek başınıza bakacaksanız çocuğa az da olsa oyalanmalı ki siz de yemektir ev işidir bişeylerle uğraşasınız.
Kısaca az uyuyan, huzursuz, tok olsa bile emmeyi çok seven bi bebeğiniz varsa hiç düşünmeden emzik vermek gerek diye düşünüyorum.

X