Ben de şu an aynı durumdayım dün emzik vermeyi denedim çocuğun emziği boş boş iştahla emdiğini görünce vicdanım sızladı ağladım aldım emzirmeye devam ettim
ne yapıcam bilmiyorum
Başta ben de sen gibi hissettim kendimi, ama okudukça araştırdıkça biraz daha içim rahatladı. Emzik kullanımının yararı zararından daha fazla.
Tek kötü yanı uykuda düşürdüğünde uyanması, onuda uykuya dalınca ağzından alabilirseniz sıkıntı olmaz gibime geliyor.
Önemli olan bıraktırırken izleyeceğiniz yol.
Emme refleksi güçlü bi bebekse her türlü bişeyler emmek istiyorlar, ellerini eldivenini battaniyesini, onları emeceğine tüylü müylü emzik emzin, sonrasında elini emmeyi bırakması emziği bırakmasından daha zor oluyor(diyor uzmanlar)
Diğer taraftan gazı olan bebekler için emzik çok faydalı, sindirimi kolaylaştırıyor bi kere, karnı tok sizi yeni emmiş bi bebek var gazı var cıkaramıyor ısrarla meme vermeye devam ederseniz yeniden gaz oluşumuna sebebiyet veriyor çocuk hiç rahatlayamıyor.
Veya dışardasınız çocuk meme istiyor başlıyor ağlamaya o esnada meme verene kadar emzikle sakinleştirebilirsiniz.
Kucakta uyuyup yatağa konunca uyanan bi bebekse emzik verdiğinizde yatağa koyunca da uyumaya devam ediyor. Dalınca almak lazım ama.
Evde tek başınıza bakacaksanız çocuğa az da olsa oyalanmalı ki siz de yemektir ev işidir bişeylerle uğraşasınız.
Kısaca az uyuyan, huzursuz, tok olsa bile emmeyi çok seven bi bebeğiniz varsa hiç düşünmeden emzik vermek gerek diye düşünüyorum.