• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Evet herkesin sıkıntısı ayri. Benim bebeğim ayaklari içe dönük doğdu. Profil resimdeki gibi 6 hafta alçı yapıldı. Sonra ameliyat sonrası 3 hafta daha alçı. Bu Perşembe iki hafta olucak ayakkabilari giyeli. Zor ama çaresiz değiliz çok şükür. Sadece sabır istiyor hemde çok büyüğunden

Bu arada kolik te ayrıca kendileri. Sen düşün ben ne kadar kafayı yemek üzere geldim. :bicak::deli:

Hani tek çocuk ya. Benim oğlani gören her tanidigim Allah yardımcın olsun diyorlar. Bu aglamaya baslayinca elleri ayakları birbirine dolanıyor herkesin o derece:KK14:

Ayyy canım yaaa. :KK43:allah kolaylık versin. Neler var bende kendi halime yanıyorum. Böyle sıkıntıları duyunca insan şükrediyor. Allahım en kısa zamanda şifasını versin rabbim bundan sonra hiçbi sıkıntı dert vermesin bundan sonra yaşıycaklarına kefaret olsun bu zamanları melek ya onlar daha öpün benim için çirkin suratını onun Hoppa

Yaa kilo yapar mı? Emzirme dönemim bitene kadar mecbur 3 aylık vurulacağım sonra aylığa dönerim napayım mecbur
O kilo kişiden kişiye değişiyor ama emziren annelerin kullanabileceği cerazette var ilaç onu kullanabilirsiniz ben ilk oğlumda onu kullanmıştım oda 3aylik iğneler gibi progesteron içeriyor sutu azaltmiyor aylık iğne ve gunluk normal haplar ostrojen icerdiginden sütü azaltiyo aslinda hap daha iyi cerazette yani ama son bi kac senedir turkiyede oldugu icin ozellikle saglik ocagindaki ebeler habersiz bu yuzden 3aylik ignelere yonlendiriyorlar

O kilo kişiden kişiye değişiyor ama emziren annelerin kullanabileceği cerazette var ilaç onu kullanabilirsiniz ben ilk oğlumda onu kullanmıştım oda 3aylik iğneler gibi progesteron içeriyor sutu azaltmiyor aylık iğne ve gunluk normal haplar ostrojen icerdiginden sütü azaltiyo aslinda hap daha iyi cerazette yani ama son bi kac senedir turkiyede oldugu icin ozellikle saglik ocagindaki ebeler habersiz bu yuzden 3aylik ignelere yonlendiriyorlar
Beni doğum doktorum yönlendirdi hemşire değil. Bi bakayım ona ben o zaman çok sağolun. Her ay mı almam gerekiyor yoksa bu iğne gibi bi kaç g0n önceden mi

günaydın hanımlar çalışmaya başlayanlar yada başlayacak olanlar süt olayını nasıl yapıyorlar işyerinde sağıyorlar mi sagdiklarini eve nasıl getiriyorlar sütüm fazla olmadığı için buzluğa koyamadım bu arada

Evde oldukça sağıyorum, buzdolabında hepsi aynı soğukluğa gelince birleştiriyorum.
İşyerinde de sağ mutlaka.
İşle ev arası kaç dk? Eğer uzaksa buzluğa at çözünmeden de evde de buzdolabına koyarsın. Eğer yakınsa buzdolabında bekletmen yeterli.

Bir de az önce okudum, evdeyken emse bile emsikten sonra 10 dk daha sağın, işyerinde de 3 saatte bir 20 dk yerine her saat başı 10 dk sağım yapın diyorlar.

10 cc bile çıksa 10 saatte 100cc yapar kaldı ki bir de emecek ve sağdıkça artacak.
Şimdiden kolay gelsin bol sütlerin olsun hemşire.

Öyle doğru bende doktora gittim artık adaptasyon sorunu dedi seninki çocuğuna alışmaya bak ama zorlama kendini dedi. Bilmiyoeun bu uyku d0zeni belki de benm kendimi stres baskı altında hissetmemden kaynaklı belki ben d0zelince bebek de düzelecek inşallah bu süreçler çabuk geçer allah hepimize yardım etsin ne diyim
Amin zaten en kotu 1 yaşında olması 2 yaşında kesin düzelecek uykusu sadece sabır Allah herkesin yardımcısı olsun eskiler 7-8 çocuk buyuturmus o yokluklarda

Hanımlar benim sütüm aşırı azaldı 2 gündür.
Normalde azdı ama yavruma yetiyordu bu akşam artık ağladı ememedikce sağdım çok çok az çıktı hemen verdim yavrum açmış gerçektende ağlaması durdu
Ne yapmalıyım daha 2.5 aylık ne içmeliyim sütü neler artırır
Hergun 1 bardak rezene anason içiyorum en az 3 lt su içiyorum daha ne yapmalıyım

Normalde azdı ama yavruma yetiyordu bu akşam artık ağladı ememedikce sağdım çok çok az çıktı hemen verdim yavrum açmış gerçektende ağlaması durdu
Hergun 1 bardak rezene anason içiyorum en az 3 lt su içiyorum daha ne yapmalıyım
Humananin sut arttirici cayini icebilirsiniz baya etkisi var,bulgur pilavi bende baya sutu arttiriyor onuda yiyin bol bol ,dere otuda keza oyle ve firsat buldukca uyumaya calisin insallah artar sutunuz

Beni doğum doktorum yönlendirdi hemşire değil. Bi bakayım ona ben o zaman çok sağolun. Her ay mı almam gerekiyor yoksa bu iğne gibi bi kaç g0n önceden mi
Genelde lohusalik bitince saglik ocaginda ebeler yonderiyor ya benim ki 3aylik igneler emzirenlere olmuyor sutun kesilir dedi o kadar bilgisiz ben de ustelemedim neyse Normal doğum kontrol hali gibi hergun aynı saatte alıyosun 7gun ara vermiyorsun bunda 28adet var icinde ben cok memnundum onu kullandim lohusalik bitince sonrasinda adette oldum ertesi ay oyle duzenlu gitti mesela

Bulgur pilavı çok etkili iki akşam yedim çocuğum emememişti fışkırıyo diye, biraz sağıp öyle vermiştim ayrıca ısırgan çayıda sütün kalitesini artırıyo bulabilirseniz kurutup çayını için bol bol da su tabiki

hemen solgar in bira mayasi tabletini al. sabah ogle aksam 2 ser tane iceceksin tok karna, aksam dozunu 3 de alabilirsin, sık emzir iki gune eski haline doner. baska bisey ise yaramadi bende,ayrica sutun artana kadar her emzirmeden sonra biraz mama versen iyi olur ac kalmasin yavrucak, eger sagma sansin varsa emmedigi zamanlarda bos bos da sagsan daha cabuk artar.ben de eski bir manuel pompa var onla bile artti sutum.

Son düzenleme:
Bende bira mayası iciyorum faydası var.yukarda arkadas yazmis bira mayası tableti bence de onu al ins faydasi olacaktır.

Aynen öyle bende de memede kitle var Daha önce ameliyatta oldum bir de biz de meme kanseri çok var ondan hemşire vurmak istemedi Çok kararsızım ne yapicam Bu sebeple hapta kullanılmıyor çünkü onlar da hormon bilemedim:işsiz:
Allah a emanet kondom ile korunuyoruz. İnşallah patlak denk gelmez. :deli: 3 aylık iğne bende sabit veremediğim 5 kilo da yaptı. Hapta kullanamıyorum . Aynı sebeplerden.

Ayyy canım yaaa. :KK43:allah kolaylık versin. Neler var bende kendi halime yanıyorum. Böyle sıkıntıları duyunca insan şükrediyor. Allahım en kısa zamanda şifasını versin rabbim bundan sonra hiçbi sıkıntı dert vermesin bundan sonra yaşıycaklarına kefaret olsun bu zamanları melek ya onlar daha öpün benim için çirkin suratını onun Hoppa
Aminnn. Opmezmiyim hicccc

Suraya çirkinimin resmini koyayım teyzeleri.... :KK36: Screenshot_2018-08-01-02-18-14.png Screenshot_2018-08-01-02-18-01.png

Benim dr.umda bu dogum kontrol hapini yazdi. Dun aldim ama prospektuste adet olunan ilk gun baslanilacak yaziyor ben daha adet olmadim. Adet olmayimi beklemeliyim simdi. Sizde oyle mi baslamistiniz?

Benimde sutum cok az sanirim hem cok az kilo almış hemde agliyo cuma gunu kilosina tekrar baktiricam bakalim ise yaramismi bulgur pilavi sogan rezene anason ve incirle hurma 6 aya kadar emseydi iyiydi

Allah a emanet kondom ile korunuyoruz. İnşallah patlak denk gelmez. :deli: 3 aylık iğne bende sabit veremediğim 5 kilo da yaptı. Hapta kullanamıyorum . Aynı sebeplerden.
Evet bazilarina kilo yapiyo malesef.
Inşallah birşey olmaz bende ne yapcam bilmiyorum eşime bırakmak istemiyorum çünkü bakalim:işsiz:benimde iğne hap kullanmamam lazım

Benim dr.umda bu dogum kontrol hapini yazdi. Dun aldim ama prospektuste adet olunan ilk gun baslanilacak yaziyor ben daha adet olmadim. Adet olmayimi beklemeliyim simdi. Sizde oyle mi baslamistiniz?
Yok yok beklemeyin başlayın ne zaman adet olucağını belli değil ki.yani oluyorsanız bekleyin ama daha olmadıysanız beklemeyin

Back