• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar saglik ocaginin verdigi d vitaminini herkes kullaniyor mu duzenli? Tera d3 verdiler bize ama kabizlik yasiyoruz suan ve ben ona bagliyorum Bugun 6.gun oldu kaka yapmayali cok sıkıntı cekti yavrum ve ıkınmaktan emmeyi de vazgecti Mecburen fitil koyduk hic istemesem de..

Bizde de gaz ve kabızlık yaptı, ben ilk 3 ay kullanmadım, bugün de doktora sordum eğer güneşe çıkarıyorsan hiç gerek yok verme kışa doğru verirsin dedi.
Dünya sağlık örgütünün başında ingiltere ve kanada var. Bu ülkelerde soğuk ve güneş görmeyen ülkeler. Dolayısı ile herkes kullanmalı diyorlar ama bizim ülkemiz güneşli çok şükür.

Kızlar benim bebegim 2,5 ayıni doldurdu ve devamli elleri ağzında. Engel olamıyorum, parmaklarini değil komple elini sokuyor ağzına ve cok tükürüklü ağzı. Devamli salya akıtıyor. Sizlerde de boyle sorunlar var mi? Nasil onlem alıyorsunuz
Evet bizimki de öyle bende engel olamıyorum elini emmesine bende çare arıyorum ya büyüyünce parmağını emmeyi bırakmazsa diye korkuyorum

Kızlar benim bebegim 2,5 ayıni doldurdu ve devamli elleri ağzında. Engel olamıyorum, parmaklarini değil komple elini sokuyor ağzına ve cok tükürüklü ağzı. Devamli salya akıtıyor. Sizlerde de boyle sorunlar var mi? Nasil onlem alıyorsunuz
Benim kızım da aynı. 2,5 ayı doldurdu ve el agızda. Dün dr kontrolünde sordum. Diş filizleri çıkmaya başlamış. O yüzden tükürük artarmış ve el agıza gidermiş. Bir de güzel yiyiyor ki elini corp corp diye :KK48: sanırsın 3 gündür aç

Kızlar merhaba, bebeğim bugün 2. Ay aşılarını oldu, ateşini sürekli takip etmeli miyim ? Yoksa ateşi çıkınca çocuğum ağlayarak ya da bi şekilde belli eder mi ? Yoksa 2 saatte bir gibi ölçmeli miyim ? Çok tedirginim, nerdeyse yarım saatte bir ölçüyorum, tecrübelerinizden bana bir yardım edin, şimdiden teşekkürler

Kızlar merhaba, bebeğim bugün 2. Ay aşılarını oldu, ateşini sürekli takip etmeli miyim ? Yoksa ateşi çıkınca çocuğum ağlayarak ya da bi şekilde belli eder mi ? Yoksa 2 saatte bir gibi ölçmeli miyim ? Çok tedirginim, nerdeyse yarım saatte bir ölçüyorum, tecrübelerinizden bana bir yardım edin, şimdiden teşekkürler
Ben bir buçuk saatte bir alarm kurup bakmıştım.Ama sabah aşı oluyor ya akşam 6ya kadar belli edermiş kendini bişey olmazsa gece bakmana gerek yok demişti doktor ama annelik duygusu rahat ettirmemişti

canim tedirgin olma. zaten 2 saatte bir kucagina aliyorsundur, atesi ciksa anlarsin. bizde ates cikmadi ilk basta, ama cok cok huzursuzlandi. oyle olunca bir cay kasigi carpol verdim rahatladi bebegim. ardindan 8 saat sonra bir daha verdim cunku huzursuzdu yine. bebegin sana ihtiyaci oldugunda belli eder kendini ama tedbiri elden birakma sen.

Tadını çıkaramıyorum ki. Bizimki de bu gece hiç uyumadı. Sallıyorum koyuyorum yerine tak uyanıyo. Bütün gece gökgürültüsüne uyandı. Aynen öyle altı kuru karnı doymuş uyku yok

Kizlar ben sisteme gectim uyku duzeni kurmaya calisiyorum deneyin sizde mesela aksam 9 bucukda uyandiriyorum gece 12 bucuk kadar kadar uyanik tutmaya calisiyorum ondan sonra oda bende uyuyoruz. Bide altini ciziyorum ben bebegimle uyuyorum yatanda uyuyorsa anne kokusu arayabilir

Ayy yok ben çekemem öyle. Benm oğlum habire emmek istiyo. Ben yakın yerlere bile çıkmak istemiyorum şuanda. Zaten sıcak o ayrı konu tabi de resmen. görülür olsa kafamdan dumanlar çıktığı görülürdü heralde. Nası baş edecemi inan bilmiyorum ya. Bazen oğlum bilerek mi yapıyosun diyorum sonra saçmalama ya ne diyosun sen diye konuşuyorum. Delireceğim sonunda sanırım

En rahati ev iki gundur hastanelerle ugrastim bende bebekde perisan oluyoruz ustelik iki cocukluyum ve yemek duzenide acayip bozuluyor oylede sicak varki gezilmiyor.

Benim kızım da aynı. 2,5 ayı doldurdu ve el agızda. Dün dr kontrolünde sordum. Diş filizleri çıkmaya başlamış. O yüzden tükürük artarmış ve el agıza gidermiş. Bir de güzel yiyiyor ki elini corp corp diye :KK48: sanırsın 3 gündür aç

Aynı şekilde benim bebiş de 2 buçuk aylık. Memede olmadığı ve uyumadığı sürece eller ağzında ve çok salya akıtıyor. Bi de her gören ‘ bu çocuk aç bak ellerini ağzına sokuyor’ diyor. Dün doktor kontrolümüz vardı. Özellikle sordum. Gayet normal bu aylarda, aç olduğunu falan göstermez kilosu gayet iyi dedi. Ön alt dişleri tomurcuklanmış erken çıkabilir dedi bir de. Endişe edilecek bir durum yok çok şükür herşey normal.

Ben sadece dişlik falan aldım dişleri kaşınıyor diye bi de böyle yumuşak oyuncaklar, eliyle tutmaya çalışır belki diye. Ama sadece bakıyor hiç tutmaya yeltenmiyor bizimki :KK76: Sadece kucağımdayken saçımı tutuyor bir de yakalayınca parmağımı tutuyor sıkı sıkı :KK48:

Sizin bebekler böyle diğer nesneleri tutmaya ne zaman başladı acaba ?

Aynı şekilde benim bebiş de 2 buçuk aylık. Memede olmadığı ve uyumadığı sürece eller ağzında ve çok salya akıtıyor. Bi de her gören ‘ bu çocuk aç bak ellerini ağzına sokuyor’ diyor. Dün doktor kontrolümüz vardı. Özellikle sordum. Gayet normal bu aylarda, aç olduğunu falan göstermez kilosu gayet iyi dedi. Ön alt dişleri tomurcuklanmış erken çıkabilir dedi bir de. Endişe edilecek bir durum yok çok şükür herşey normal.

Ben sadece dişlik falan aldım dişleri kaşınıyor diye bi de böyle yumuşak oyuncaklar, eliyle tutmaya çalışır belki diye. Ama sadece bakıyor hiç tutmaya yeltenmiyor bizimki :KK76: Sadece kucağımdayken saçımı tutuyor bir de yakalayınca parmağımı tutuyor sıkı sıkı :KK48:

Sizin bebekler böyle diğer nesneleri tutmaya ne zaman başladı acaba ?
Benimki de şuan 2.5 ayı doldurdu aynen eline verirsem tutuyo yoksa hiç oralı değil saçımı elimi yakalıyor ve aynen elini ağzına götürüyor ayy daha gece uykusu nedir bilmiyorum birde diş dönemi baslicak ne olacak halimiz bilmiyorum

Hanımlar bisi sormak istiyorum benim ilk çocuğum olduğu için tecrubesizim kızım gece 4 ten önce uyumuyor uyku saatleri aşağıdaki gibi ben nasıl gece uyumasını sağlayabilirim lütfen yardım edin yakında işe başlıyacağım uykusuz çalışamam vücut kaldırmaz çalışmam da lazım
Sabah
07:30 kalkış
09:00 uyku
12:00 kalkış
13:30 uyku
15:00 kalkış
17:00 uyku
17:30 kalkış
19:00 uyku
19:30 kalkış
21:00 uyku
21:30 kalkış
23:00 uyku
24:00 kalkış
04:00 uyku
06:00 kalkış ve tekrar uyku 7 ye kadar nasıl düzene sokarım

Hanımlar bisi sormak istiyorum benim ilk çocuğum olduğu için tecrubesizim kızım gece 4 ten önce uyumuyor uyku saatleri aşağıdaki gibi ben nasıl gece uyumasını sağlayabilirim lütfen yardım edin yakında işe başlıyacağım uykusuz çalışamam vücut kaldırmaz çalışmam da lazım
Sabah

17 uykusunu 1 saaate uzatip, 19 30 dan sonra 1 saatten fazla uyutma.22.30 gibi uyutmaya basla, 23 gibi 23 30 gibi uyanacaktir, besle isigi falan acma tekrar uyut, uyuycagini dusunuyorum.uykulari duzenli aslinda yenidogan uykusu surelerinde oldugu icin sıkıntı oluyor.ogleden sonra uykulari zamanla kisalacak, benim bebekle uykulari benzer sadece saat 19 dan sonra benimki kisa kisa 2 kez falan uyuyor, mizmiz oluyor tabi 22 30 gibi uykuya geciriyorum, 1 saat surmeden uyaniyor hemen tekrar uykuya geciriyorum. saat 24 le 1 arasi emmeye kalkiyor, yine uyandirmadan hemen emzirip gazini cikarip uyutuyorum.bazen 3 4 arasi uaynip emip sabah yediye kadar tekrar uyuyor bazen hic uyanmiyor sabah 6 gibi emmeye uyanip tekrar uyuyor. boylece uykusuz kalmiyorum ben de.

Son düzenleme:
Ben bir buçuk saatte bir alarm kurup bakmıştım.Ama sabah aşı oluyor ya akşam 6ya kadar belli edermiş kendini bişey olmazsa gece bakmana gerek yok demişti doktor ama annelik duygusu rahat ettirmemişti

canim tedirgin olma. zaten 2 saatte bir kucagina aliyorsundur, atesi ciksa anlarsin. bizde ates cikmadi ilk basta, ama cok cok huzursuzlandi. oyle olunca bir cay kasigi carpol verdim rahatladi bebegim. ardindan 8 saat sonra bir daha verdim cunku huzursuzdu yine. bebegin sana ihtiyaci oldugunda belli eder kendini ama tedbiri elden birakma sen.
Cevaplarınız içim teşekkürler kızlar..Dün akşam 8den sonra gece 12ye kadar mızmızlandı çünkü ateşi vardı dediğiniz gibi belli etti, bende hemen koltuk altlarına ve alnına bez koydum bir kaç kez değiştirdim ateşi 37,9dan normale döndü, sonra bütün gece 2 saatte bir uyandım ve kontrol ettiğimde 36,5 gibi normal rakamlar çıktı, şükürler olsun..

Kızlar merhaba. Salı günü doktor kontrolümüz vardı. Kızım 2 ay 22 günde 2200 gr almış. Dr mama yiyen bir bebek için biraz az kilo alımı dedi. Bebeklerin böbreklerinde yetişkinlerinkinden daha çok kum ve taş görülebiliyormuş diye böbrek ultrasonu ve idrar tahlili istedi. Ultrason temiz çıktı. İdrarda da çok düşük enfeksiyon var dedi. Aşağıda fotografını paylaştıgım ilacı yazdı. Günde 3 defa 1 çay kaşığı kullan 1 hafta sonra da kontrole gelin dedi.
Aranızda bu ilacı kullanan var mı? Fayda gördünüz mü? Ve enfeksiyon da düşük olmasına rağmen neden kilo alımı az acaba? Mama ile besleniyor kızım ve iştahı yerinde çok şükür. Nasıl kilo almaz ya :KK43:

Eklentiler

• 7A44319D-3AE3-4F0C-A23A-C4749C377281.jpeg
    7A44319D-3AE3-4F0C-A23A-C4749C377281.jpeg
    34,4 KB · Görüntüleme: 17
Kizlar ben sisteme gectim uyku duzeni kurmaya calisiyorum deneyin sizde mesela aksam 9 bucukda uyandiriyorum gece 12 bucuk kadar kadar uyanik tutmaya calisiyorum ondan sonra oda bende uyuyoruz. Bide altini ciziyorum ben bebegimle uyuyorum yatanda uyuyorsa anne kokusu arayabilir
Bende bebeğimle uyuyorum zaten beşiğinde uyumuyo. Bilmiyorum artık psikolojim tamamn bozuldu. Öylw ayakta falan da tutamıyorum malesef her bebek aynı olmuyo ağlıyo katıla katıla. Mecbur istediğinde gece uyutuyorum

En rahati ev iki gundur hastanelerle ugrastim bende bebekde perisan oluyoruz ustelik iki cocukluyum ve yemek duzenide acayip bozuluyor oylede sicak varki gezilmiyor.
Bi kaç gündür yağmur şimşekler yüzünden uyumadı. Nefret ettim resmen hayatımdan ya. Ev de en iyisi ama insan bi dışarı arıyo nefes almak için. Ama tek başıma da çıkamıyorum. Bebeğim gündüz hiç uyumuyo sürekli ağlıyo kv de sürekli eğleyemiyor malum. Öyle ancak bakkal markey ıvır zıvır almaya çıkıyorum. Bazende hafta sonu eşimle alışveriş merkezine gidiyoruz.

Sabah
Benim kızımda gece gündüz uykusunu karıştırmıştı akşam 19.00 dan sonra unutmadım 22.30 gibi her gece banyo yaptırdım çıkınca emzirdim hemen uyudu 10 gün kadar bu şekilde devam ettim. Şimdi yıkamasam da 23.00 de uyuyor. Banyo sonrası vücut rahatlayıp daa uzun uyuyor.

Bi de haftada iki gün banyo yaptık. Diğer günler sadece su ile yıkadık. Bazen de küvetini su doldurup boynundan destekleyip yüzdürdüm. Çok rahatlatıcı geliyor.
Bizde çok işe yaradı tavsiye ederim.

Kızlar merhaba. Salı günü doktor kontrolümüz vardı. Kızım 2 ay 22 günde 2200 gr almış. Dr mama yiyen bir bebek için biraz az kilo alımı dedi. Bebeklerin böbreklerinde yetişkinlerinkinden daha çok kum ve taş görülebiliyormuş diye böbrek ultrasonu ve idrar tahlili istedi. Ultrason temiz çıktı. İdrarda da çok düşük enfeksiyon var dedi. Aşağıda fotografını paylaştıgım ilacı yazdı. Günde 3 defa 1 çay kaşığı kullan 1 hafta sonra da kontrole gelin dedi.
Aranızda bu ilacı kullanan var mı? Fayda gördünüz mü? Ve enfeksiyon da düşük olmasına rağmen neden kilo alımı az acaba? Mama ile besleniyor kızım ve iştahı yerinde çok şükür. Nasıl kilo almaz ya :KK43:
ayda 700 gramdan fazla almis azmiymis. ben olsam gereksiz tahlil ve ilac yanlisi olmayan baska bir doktora daha gotururdum. ilaci da vermezdim.

Kızlar 1 haftadır acillerde mahvolduk . Safra kesemdeki taş kanala düşmüş . Hastanenin bir tanesi 1 hafta oyaladı 50 tane test yaptı ameliyatı kimse göze alamadı . Başka hastaneye gittik bugün ameliyat oldum . Bebeğimi çoğunda yanımda götürdüm . Oda mahvoldu . Herkes haline şükretsin bence çünkü günlerce uykusuz kalmak bebeğinizden 1 saat ayrı kalmaktan çok çoook basitmiş .

Back