- Konu Sahibi kardelen384
-
- #65.321
ne kadarlık oldunuz.dün doktorum 3ayda etrafı keşfetmeye başlar ve emmek istemeyebilir dediKızlar bebişleriniz ne kadar uyuyor, benim kız gece 4 saat hatta bazen 5 saat uyuyor .. İlk aylar sarılık var die uyandırmaya çalışırdım ama şimdi uyansa da emmek istemiyor, hatta gündüz sık sık emzirmek istiyorum bildiğiniz reddediyor beni. Keyfi yerinde, gülüyor aguluyor istemiyorsa katiyen emmiyor beni
hayırlı olsun canım.sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsinMerhaba canım sanki değerim yavaş artıyor 4 gün önce 37 idi bugün baktırdım 314 çıktı bilemedim ki
Hayırlı olsun cnm Allah en güzelini nasip.etsin inşAmin canım inşallah hala inanamıyorum İnan ki ilk bebeğim 6 haftalıkken 8000 bin çıkmıştı şimdi şüpheliyim bakalım haftaya tekrar baktırıcam keseyi görmeden inanamam
Aynı cnm yoksa bakmıyor bile ağlıyor memeyi verince ama açsa saldırıyor. Artık güçlü emiyo o yüzden çabuk doyuyorKızlar bebişleriniz ne kadar uyuyor, benim kız gece 4 saat hatta bazen 5 saat uyuyor .. İlk aylar sarılık var die uyandırmaya çalışırdım ama şimdi uyansa da emmek istemiyor, hatta gündüz sık sık emzirmek istiyorum bildiğiniz reddediyor beni. Keyfi yerinde, gülüyor aguluyor istemiyorsa katiyen emmiyor beni
Cnm stün gayet iyi bence hepimiz o ilk zamanki dolulugu 10. Günde kaybettik çünkü yettiği kadar üretiyor memeler. Hiç dert etme o gaz sancisi ile yapıyo o çekiştirmeyi süt az diye değil.Merhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?
Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum
Aynı almışız seninle cnm ama ben 10 kilo kadar verdim yine de acayip kötü bedenim göbek basenler geçecek inş annelik zormus. Senin ikinci bebekti değil miGeneliniz hamilelik kilolarini vermisinizn güzel benden hic gitmedi o kilolar 58 ile hamile kalip 73 ile dogum yaptim 3.5kg cocuk doğurdum ama 68 im hala n verdim n aldim bu nasil iş 38 bedenden 42 beden aliyorum bi ton yeni kıyafet aldim ama onların icinde de mutlu diilim hala kıyafetim yok gibi geliyor
Bide benim kanamam olmadi gibi bişey tek beklentim adet olmayi bekliyorum belki gider biraz kilo.
2.dogum her haliyle zor gecti bende
Benim de kafasında yeni yeni kepekler çıkıyor beyaz beyaz . Zeytinyağını nasıl kullandın konaktaDaha bugün bir kez sürdüm canım, bir şey söylemek için erken. Zeytinyağı ile konakları tamamen bitirdim ama bu kızarmalı pul pul dökülme yüzünde kollarında bazen bacaklarında oluyor bakalım bi kaç güne belli olur.
Tamam canım biz 3-3.30 saatte bir falan kalkıyorduk geceleri, doktor öyle söylemişti ama zaten doktoru değiştiririm bu saatten sonra. Mamayıda vermiycem bakalım pazartesiye kadar inşallah kilosu toparlar. Bende lansinoh ve sütümü sürüyorum arada da doğal zeytinyağı sürüyorum yaralarım hızlı iyileşmişti onlar sayesinde inşallah yine iyileşir.Geceleri 2 saatte 1 uyandır bence canım.hem kan şekeri düşmesin,sarılık olmasın.hem de sık emmediği zaman meme boşalmayınca vücut yanlış sinyal alıyor.yani meme boşalmadı demek ki bu süt yeterli diyor ve daha fazla üretmiyor.meme boşaldıkça yeni süt yapılacak :)şimdi aklıma geldi bir de.benim de ilk günler yara olacak gibiydi.lansinoh kullanıyordum bir de kendi sütümden sürmüştüm.o şekilde yara olmadan toparlandı.memeyi elini c şeklinde yapıp kavra,bebeğin başına da destek ver.kolunun altına yastık koy,kendini rahat hissettiğin pozisyonda bebek de daha rahat emer.her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkar.mamayı da verme bence.hani tıbbi bir gereksinimi olur o zaman verilir ama anladığım kadarıyla sütün var.mama vermeye devam edersen artması çok zor.bir de mamanın hazmı daha zor o da gaz sıkıntısı yapabilir.
Kaka yapmıyor canım oda enteresan. Son kontrolde söyledik doktora bazı çocuklar 10 günde bir bile yapabilir dedi. 2-3 günde bir kaka yapıyoruz ama çişimiz normal hergün yapıyor. Doktor kakadan değil çişden belli olur demişti iyice kafam karıştı. Inşallah doyuyordur kuzum o doymamış gibi hissettikce ben üzülüyorum. Mamayıda mümkün olduğu kadar vermiycem bakalım.Benimde ilk çocuğum ve iyiki çevremde çocuğum ağladığında aç bu çocuk mama ver diyen olmamış dedim yazınızı okuduğumda. Yenidoğanlarda memeler arası sonsuz tur attırabilinir. Ağlıyor mu diğer memeye geçin gene ağlıyor diğer meme. Süt emdikçe çoğalır. Ayrıca memede süt bitmez emdikçe üretim devam eder. Sütüm akması ya da memenin sert olması ölçüt değil ayrıca sağmakta ölçüt değil. Sağmaya memenin alışık olması gerek. Bakın benim mememden süt çok nadir akar sayılıdır aktığı. hatta sütyen atlet bile takmıyorum evde. Büyük bile değiller ama biz sürekli memedeyiz hala huysuzluk eder emerken ama hiç süt Yok diye düşünmedim bir tek bir haftalık falandı sürekli memede olunca sizin gibi süt biterse diye korkup anneme demiştim o da gülüp saçmalama süt biter mi demişti şimdi bende o halimi hatırlayıp gülüyorum. İlk 4 hafta doyma kriteri kakalı bez günde 3 kere 1tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur.
Canım ben hiç biberon vermedim alışır memeyi bırakır diye. Kaşıkla verdim mamayı hastanede ebe öyle söylemişti. Inşallah bende bu endişelerimden kurtulabilirim.merhaba, ben de ayni seyleri yasadim sakin sutum azaldi diye dusunmeyin. gogusleriniz terbiye oluyordur. sik sik emzirin 2 saati sakin gecirmeyin. ben de sutumu zaman zaman sagip doymadigini dusundugum zamanlarda biberonla veriyordum. kizim biberondan gelen akisa alistigi icin 15 -20 dakikadan sonra göğsümü cekistiriyordu sinirleniyordu, ben de doymuyor zannediyordum çok uzuluyordum.. kilo artisi ise cok iyi cikti, bosuna kendimi uzmusum. sadece strese girmeden emzirmeye devam edin. sütü artıran iki şey var emzirmek ve dinlenmek.. mama ise emzirme sıklığını azalttığı ve biberona alistirdigi için sutun azalmasına ve meme reddine neden oluyor. biraz sabredin herşey düzene girecek, bebegin 2.5 aylık oldu çok şükür sürekli sütüm geliyor mu diye kontrol etmeyi ve endişelenmek bıraktım artık.. bebegim de biberonu unuttugu icin gogsumh cekistirip asabilesmiyor. allah bebeklerimizin nasibini kesmesin insallah, biz elimizden geleni yapalim da..
Damlasını düzenli veriyorum canım amam işe yaramıyor sanki. Biraz daha kullanalım bakalım olmadı başka damla deniycem.Bnce gazdandır çekiştirmesi tamda gazın basladığı zamanlar . Gaz damlasını düzenli kullan bnce . Sür içinde burda kuzlar galactigo damla mı ne ondan içiyolardı işe yaramıştı
Öyle çekiştirince doymuyor gibi hissediyorum canım böyle düşündükcede takıntı oldu sanırım 2 gündür gögüslerimi kontrol edip duruyorum. Biraz rahatlamam lazım sanırım.Cnm stün gayet iyi bence hepimiz o ilk zamanki dolulugu 10. Günde kaybettik çünkü yettiği kadar üretiyor memeler. Hiç dert etme o gaz sancisi ile yapıyo o çekiştirmeyi süt az diye değil.
Normal canım endişe etme :) çok sıcakta ve çiş yapınca kendini salıyor, kuru ve çiş yokken soğukken toplanıyor.
normal canim.bezi doluyken cok sicakta aynen oyle saliyor kendini.soguksa hemen toparlaniyor kuculuyo.ilk basta bende korkmustum ama esim normal oldugunu soyledi :)
Sağolun kızlarçipi yoksa serbest ve yumuşak.çipi varsa toplanmış ve küçülmüş oluyor
Çok erken öğrendiğin içindir belkiAmin canım inşallah hala inanamıyorum İnan ki ilk bebeğim 6 haftalıkken 8000 bin çıkmıştı şimdi şüpheliyim bakalım haftaya tekrar baktırıcam keseyi görmeden inanamam
Doktor bir sey demedi mi?Merhaba canım sanki değerim yavaş artıyor 4 gün önce 37 idi bugün baktırdım 314 çıktı bilemedim ki
Aynı almışız seninle cnm ama ben 10 kilo kadar verdim yine de acayip kötü bedenim göbek basenler geçecek inş annelik zormus. Senin ikinci bebekti değil mi
Zeytinyağı bolca sürdüm konaklara, 1 saat kadar bekledim iyice yumuşadılar, tarakla bıngıldağa zarar vermeden hafif ve yan şekilde taradım. Konağın kalkan yerlerinden kaldırıp temizledim, saçları da koptu hep ama konak temizlendi, sonra şampuanla yavaşça ılık suyla yıkadım. Bir kaç sefer de tamamen bitti. Yumuşamayan konaklar oldu onları sabırla yağlayıp işlemiBenim de kafasında yeni yeni kepekler çıkıyor beyaz beyaz . Zeytinyağını nasıl kullandın konakta
78 günlük, zorlasam almıyor ona kalmış emme zamanıne kadarlık oldunuz.dün doktorum 3ayda etrafı keşfetmeye başlar ve emmek istemeyebilir dedi
Acil doktoru baktı kadın doğumcu değildi maalesefDoktor bir sey demedi mi?
İlgin için çok teşekkür ederim canım. Bende her istediğinde emzirmeye çalışıyorum ama bazen emerken bile ağlıyor sinirleniyor ve sütüm yetmiyormuş gibi hissedip mamaya koşuyorum günde 1-2 kere de olsa veriyorum. Mamadan sonra yine emmek istiyor sanırım dediğin gibi kendini huzurlu hissediyor. Geceleri 2 kere uyanıyoruz ben zorla uyandırıyorum hatta daha mı fazla uyandırsam acaba?
Meme tutma konusuna gelince yanlış mı tutturuyorum diye bende düşündüm ama ebeler doğru olduğunu söyledi, zaten yaralar ilk 2-3 gün olup geçmişti. Şimdi yeniden olmasının sebebi çekiştirmeleri muhtemelen çünkü kafasını geriye attıkca ağzından kahverengi kısım kayıyor sürekli çiğner tarzda bastırıyor sinirliyken bıraktırmakda zor oluyor o sırada tekrar yara oluştu sanırım. Sabahtan beri ilk günlerdeki sızı başladı.
Gaza dediğin gibi pek fayda eden bişey yokmuş ben yine de kimyon rezene vs kullanıyorum en aza insin diye. Inşallah güzel hatırlarım bu günleri canım. Hiç kıyamıyorum ağlamasına.
Benimki 5000 kilo 57 cm . 2 aylık kontrolde . Hastaneden 2800 çıktıkBebeklerinizin gelisimleri nasil
Bizim 2 aylik 4300 kilo 57 cm de boy 2650 ile hastaneden çıkmıştık
Bebeklerinizin gelisimleri nasil
Bizim 2 aylik 4300 kilo 57 cm de boy 2650 ile hastaneden çıkmıştık
Mama hiç vermedim bugün canım bende gazdan olduğunu düşünüyorum çünkü acı çeker gibi ağlıyor uykusunda bile ağlayınca sırtını ovuyorum sakinleşince tekrar yatırıyorum. Şimdi uyandırıp emzirdim 15 dk emdi sadece süt mü az yoksa tok mu anlamadım.Canim kafasini geri atmasi memede kivranmasi gaz dan dolayı. Bolbol gaz masaji yap boyle davranislar sergilediginde ben gaz damlasi kullaniyorum ilk zamanlar etki etti ama şimdi etmiyor sanki gene kivraniyor 2 cay kasigi ictigim rezene çayından vermeye basladim 2 gundur bakalim iyi gelecekmi. Sutunun yetmedigini cisli bezinden anlayabilirsin. Bez sayisi yeterli ise kilo alimi iyi ise mama kullanmamalisin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?