• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Göğüs yaraları çok fena canım ya sadece sabır gerek ben tam kırk günden fazla iki göğsümü de sikikonla emzirdim mememde hep kalkan vardı garmastan krem kullandım labsinoh kullandım . Sol göğsümü normal emzirdiğimde kırk günü gecmişti . Sağ göğsümü de silikonsuz daha dört beş gündür emziriyorum . Bugün 65 günlüğüz . En iyi ilaç zaman sabır etceksin sadece bnde hep dişimi sıka sıka emzirdim
:( sagol canım, sen kurtarmışsın darısı bana.. hiç geçmicek gibi düşünüyorum

Kizlar bu aylik kontrollere tam gunumde mi gidiyorsunuz? Biz dun 1.aylik olduk ama bebis o kadar cok doktora gitti ki bi de dun aşı da vuruldu o yuzden haftaya birakmak istiyorum kontrolu
Kalca ultrasonu falan haftaya cekilir dedim illa gunu gününe olmak zorunda degildir umarim

Kizlar bu aylik kontrollere tam gunumde mi gidiyorsunuz? Biz dun 1.aylik olduk ama bebis o kadar cok doktora gitti ki bi de dun aşı da vuruldu o yuzden haftaya birakmak istiyorum kontrolu
Kalca ultrasonu falan haftaya cekilir dedim illa gunu gününe olmak zorunda degildir umarim
tabiki gunu gunune gitmek sart degil ama ben cok gecirmemeye calisiyorum , kilo alimi ve diger olculmeri ne duruma gelmis aylik olarak gormek beni daha cok rahatlatiyor.kalca ultrasonu sorun olmaz.

Kızlar kanamam 40 dan önce kesildi.dün 50 günlüktük ve ilişkiye girdik eşimle acı yaşamadım ama azda olsa kanama başladı.şimdi kontrol ettiğimde devam ettiğini gördüm.benim gibi olan varmı,normal mi sizce

valla bütün doyma belirtileri var.bir memeyi emiyo diğerini adla istemiyo. Sağlık ocagindaydik bugün asi için. boyu cok uzamis .Bebek büyümüş sıkıntı yapma emzir dediler. bazen boyu cok uzar.bidahaki aya bakarsın boyu uçamaz kilo alir dediler. bir ay daha takip edelim dediler
Doğru belki de öyledir. Günde 3 yumurta ağırlığı kadar çiş ve en az 3 kere de büyük tuvaletini yapıyorsa süt yeterli demekmiş. Düzenli olarak çyapıyosa dert etmeyin

Sarı yapıyo haftaya doktor randevusu aldım ama icim içimi yiyo.sütüme gelince ilk 10gün cok cok güzeldi sonra yorgunlukta coktu 2 bebekle digeri 1bucuk yasnda cok zorluyor beni.sanirim depresyona girdim ondan mı oldu bilmiyorum stresli ve sıkıntılıym sürekli cünku
Çok etkiler ki stres sıkıntı sütü. Kötü olmuş. Benmde çnkü en ufak bi moral bozukluğunda azalıyo sütüm normalde çok güzel geliyo. Sanırım sütü fazla olanı daha çok etkiliyo sıkıntı. Diğer çocuğunuzu da çok emzirememişsiniz hamile kalınca tabi. Keşke bunu emzirebilseydiniz. Yorgunluk da çok önemli yanınıza birini çağırın arada. Ne biliyim anneniz kız kardeşiniz kaynananız falan. Ben kaynanamla oturuyorum mesela sabahları veriyorum ona uyuyorum ağladı mı emzirip tekrar alıyo öyle öyle 4 5saat kadar uyuyorum sabahları çok iyi geliyo. Arada çağırın sizde sonuçta iki küçük çocuğa bakmak çok zor benm bi tane olduğu halde kafayı yiycek gibi oluyorum

Çok etkiler ki stres sıkıntı sütü. Kötü olmuş. Benmde çnkü en ufak bi moral bozukluğunda azalıyo sütüm normalde çok güzel geliyo. Sanırım sütü fazla olanı daha çok etkiliyo sıkıntı. Diğer çocuğunuzu da çok emzirememişsiniz hamile kalınca tabi. Keşke bunu emzirebilseydiniz. Yorgunluk da çok önemli yanınıza birini çağırın arada. Ne biliyim anneniz kız kardeşiniz kaynananız falan. Ben kaynanamla oturuyorum mesela sabahları veriyorum ona uyuyorum ağladı mı emzirip tekrar alıyo öyle öyle 4 5saat kadar uyuyorum sabahları çok iyi geliyo. Arada çağırın sizde sonuçta iki küçük çocuğa bakmak çok zor benm bi tane olduğu halde kafayı yiycek gibi oluyorum
Aynen allah hepimize bolca sabır versin inşallah.kaynanam hafta 1kez falan büyügu aliyo öglen aksam getiriyo kendisi hem kvsine hem annesine bakiyo cünkü annemde arada gündüz büyügü aliyo kücük bende o da hic susmuyo kimse bakamıyo.gecen teyzem gece geldi ben bakayım sen yat dedi gece olmadan beni sakın bununla tek birakma kendimi aşagı atarim bu ne böyle dedi :KK43: allah yardımcımız olsun ne yapalım digerinde de sütüm yorgunluktan azalmisti ise girince annemi kaybettim 2.günü kesıldi ama 6ay gene almıstı.sanirim anneme cektim o da sızi emziremedm 3ayda kesiliyodu sütüm diyo

Aynen allah hepimize bolca sabır versin inşallah.kaynanam hafta 1kez falan büyügu aliyo öglen aksam getiriyo kendisi hem kvsine hem annesine bakiyo cünkü annemde arada gündüz büyügü aliyo kücük bende o da hic susmuyo kimse bakamıyo.gecen teyzem gece geldi ben bakayım sen yat dedi gece olmadan beni sakın bununla tek birakma kendimi aşagı atarim bu ne böyle dedi :KK43: allah yardımcımız olsun ne yapalım digerinde de sütüm yorgunluktan azalmisti ise girince annemi kaybettim 2.günü kesıldi ama 6ay gene almıstı.sanirim anneme cektim o da sızi emziremedm 3ayda kesiliyodu sütüm diyo
Olabilir başınız sağolsun. Hangi marka mama kullabıyosunuz belki mamadan da olur yaramaz mama falan. Randevunuzu daha erkene çekemez misiniz? Ya da bi eczaneye falan da sorabilirsiniz belkid2 mamamdan çünkü rengi sarıysa bağırsakları falan normal herhangi bi üşütm2 falan yok yani. Belki de mamadan. Bende iki gün mama vermek zorunda kaldım dışarı çıkmıştık. İki günde kabız yaptı çocuğu napacam bilmiyorum mama vermiyorum normalde ama böyle arada mecbur bırakıyo bizi. Açlığa hiç dayanamıyo istedi mi hemen almak istiyo

Kac gunluksunuz canim
Sutumuz oldugu halde neden az kilo aliyor bebisler anlamiyorum
Benide dr emzirme danismanina yonlendirmisti dr yanlis emzirmeden de olabiliyormus her emzirmede son kalinan gogusten baslanilmasi gerekiyo ilk gelen sut kilo yapmazmis arkadan gelen yagli sut kilo yaparmis ve hala 2 saat dediler emzirme sikligina bide hafifte genetik yani minyon bi ailesysenizde cok iri gelismiyomus

valla bütün doyma belirtileri var.bir memeyi emiyo diğerini adla istemiyo. Sağlık ocagindaydik bugün asi için. boyu cok uzamis .Bebek büyümüş sıkıntı yapma emzir dediler. bazen boyu cok uzar.bidahaki aya bakarsın boyu uçamaz kilo alir dediler. bir ay daha takip edelim dediler

Benim bebeğim 3.6 kilo doğmuş bir ay sonunda 3.85 kiloymus. Yani toplamda 250 Gr almış ilk ay.

Ama hafta hafta olcum yapildi. Detayli bakınca ilk iki hafta çok kilo kaybedip, 3.2 ye düşmüş, sonraki iki hafta 650 Gr almış. 6. Haftada mama verdik salak saçma sebeplerle, sutum gitti, şimdi mecburen hem emzirip hem artik mama da veriyorum. Sut sağmak vs çok zor. Keşke hiç mama vermeseydim. Doktorum kilo kaybettiğimiz ikinci hafta bile mama ver demedi. Sütun geç geldi bir hafta daha bekleyelim demişti.

O yüzden tekrar yazayım dedim. Bir aylık döneme bakilmiyor diye. O doktora bir daha gitme bence.

Ah göğüsler yara olmasa emziricem, bebiş meme diye kuduruyor ben acıdan duramıyorum. Bu yüzden sütüm geriledi. 34günlük olduk hala geçmedi. Benim durumumda olan varmı yaralarınız ne zaman iyileşti:KK43: emzirirken aglayıp ellerimi ısırıyorum. Moral bozukluguda sütümü azaltıyor sanırım. Sagamıuorumda makine uçlarını cok acıtıyor.. ne yapıcagımı şasırdım:KK43:
Canım 8inci haftadayim. Emzirme danışmanım da var ama essek kızım ısırıyor.

Bu hafta bal sürüyorum ilk defa yaraladim iyileşti.

Canım 8inci haftadayim. Emzirme danışmanım da var ama essek kızım ısırıyor.

Bu hafta bal sürüyorum ilk defa yaraladim iyileşti.

Paradise82 Paradise82 lansinoh göğüs kremi kullan. Onu yıkamak yada silmek zorunda olmuyosun emzirirken. Sürekli sür. Elinle sağabilirsin göğsünü makine gibi bende çok işe yaradı. Makineden kurtuldum göğsümü mahvetmişti. Bide bebeğine göğsünün sadece ucunu verme etrafından da alsın. Ve silikon göğüs ucu kullanmayı dene bebeğin alırsa eğer. Benm bebeğim benm göğsümü emmeyince mecbur almak zorunda kaldım. Ama ondan sonra göğsümdeki çatlaklarda iyileşti. Şeyde yapabilirsin. Bebek emmediği zamanlarda bi pamuğa sütünden sıkıp göğsüne sür. Biraz havlansın kapatma hemen. Sonra kurula göğsümü. Islak sakın bırakma ve sabun falan sakın sürme temz olsun diye. Banyo yaparken göğüslerine sabun duş jeli gelmemesine dikkat et. Daha çok kurutup acıtıyo göğsü. Bunlar benö verebileceğim tavsiyeler. İşe yarar çoğu ama işe yarayana kadar acımaya devam eder. Geçmiş olsun

Back