2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım iki gündür bizde oyleyiz delirmek üzereyim.aksam 10 da başlıyor sabaha kadar ciglik çığlığa ağlıyor sanki çocuğu dövüyoruz.napcam bilmiyorum gece boyu kucağımda artık kollarım ağrıyor

Canım benim kızım gelişim atağı haftasında 5+4 gunluguz. Ben ona bagliyorum. Yanı umarım ataktan dolayıdır. Senin kaç haftalık belki senin kuzu da gelişim haftasindadir

eczanelerde yoktu. Onlar getirtene kadar doktora da gideyim dedim ve hemen o gün operasyona aldı :KK43: Şimdi antibiyotik kullanırken onu da lesitini de içmem doğru olur mu bilemiyorum. çocuğa bir yan etkisi olur mu diye cesaret edemiyorum. Antibiyotik yüzünden ishal zaten şuan :KK43:
Hay allah ya, bize getirttiler sağolsunlar, keşke bekleseydin ama ne bilcen.. hiç bilmiyorum ki ikisi kullanılır mı:( sofiarya sofiarya bilir ona soralım

Canım benim kızım gelişim atağı haftasında 5+4 gunluguz. Ben ona bagliyorum. Yanı umarım ataktan dolayıdır. Senin kaç haftalık belki senin kuzu da gelişim haftasindadir
Bitmedi ataklar :) bizimki de üstümde yaşamak istiyor bu sıcakta, iştahsız ve ilgi meraklısı.. sabahtan beri ayağımda sallıyorum, bıraktım mı kıyamet kopuyor, geri alınca agulu gülümsemeler :KK68: takvime göre atak haftası degil ama bilemedim valla isyanlardayım

Süt geliyor Can'ım sıkınca. Ben de senin gibi düşündüm. Gelmesin mi istiyor acaba diye. Ama aç aslında. Bi de mama verince cuk cuk içiyor gıkını çıkarmadan :KK43:
Özellikle uyku sıkıştırdığı zamanlarda yapıyor bunu. Sanırım hızlıca gelsin bir an önce uyuyayım diyor :KK45: valla aklıma başka bişey gelmiyor. Bikaç saat emmediğinde süt doluyor memeler emerken nefes nefese kalıyor dudak kenarlarından sızıyor. Ama o ağladığı zamanlar öyle değil :KK43: dudak kenarında süt görmüyorum. Sıkınca geliyor.
Dün gece yine coştu 12 gibi. Bağırdı ağladı kaldırdım kucakladım sakinleştirdim. Tekrar meme. Tekrar bağırdı ağladı yine kaldırdım. Belki 7-8 kez tekrarladım bunu. Sonunda emdi uyudu memede. Uyandı tabi şonra yine bence doymamıştı o yüzden. Babası kucakta uyuttu. 2 kez mama vermek istemedim. Akşam vermiştim Zaten. Sabah bi kalktım saat 5 buçuk olmuş. Vicdan azabı çektim resmen. Öylece saatlerce uyumuş :KK51: Bi anlasak dillerinden :KK14:
Manayı hızlı geliyor diye cuk cuk emen çocuk hayatta o saate kadar aç uyumaz aciksa uyanirdi hiç vicdan yapma canım yasadiklarini birebir yaşadım mama verdikçe süt azalıyor ama sen bilirsin tabi

canim e bebekte bunlarin sirt cantalari var ben ondan aldim baya da buyuk her seyi aliyor.bunlar da guzel. sirt cantasini tasimak daha kolay geldi bana.
E bebekte indirim de Can'ım. Sırt çantası istiyorum aslında ama beğendiklerim baya pahalıydı. Hem sırt çantası olan hem omuzA takılanlar çok güzel. Kot rengi falanda var ama pahalı :KK43:

Kızlar otomatik sallanan beşik vs alacam ama tavsiyeye ihtiyacım var. Kullanan var mı? Memnun musunuz? Bir de bu kraft ve stork markalarının ürünleri artık satılmıyor galiba. Stork dondolino çok işe yarar görünüyor ama satan bulamadım

Canım bu anlattıklarının aynısını benim kızda yapıyor,uyku bastırınca emmiyor,kafasını geri geri çekiyor ağlıyor, bir de artık memelerinin zaten sertleşmemesi gerekiyor,doluluk hissi olmalı sadece ama ilk günlerdeki sertleşmesi memenin tam boşalmadıgını gösterir bu da zamanla süt üretimini yavaşlatır :KK43: sen ona hiç mama falan verme biberonla resmen aç olmayan çocuğun ağzına akıtıyorsun mamayı o da emme refleksinin esiri olup ağzına hazır akan mamayı mecbur emiyor sonra da şiş mideyle uykuya dalıyor iyi bir şey yapmıyorsun aslında. Bırak emmek istemediğinde emmesin uyku kafaya vurunca sadece ona odaklanıyorlar ama açsalar uyumuyorlar zaten,ben öyle yapınca ayağıma koyup biraz pışpışlıyorum sakinliyor sonra tekrar memeye koyuyorum uykuya Dalana kadar emiyor bazen nerdeyse 2-3 saat emiyor hiç te öyle ağzının kenarından falan süt akmıyor ama cukcuk sesi hep var,hatta o ses arada kesiliyor boş çekiyor o da onu rahatlatıyor 2-3 dk boş çektikten sonra yine aktif süt gelmeye başlıyor bu böyle gidiyor. Sonra 4-5 saat kesintisiz uyuyor.Seninkinin derdi de benzer bence sen mamayı verme boşver sadece seni emsin,
Çok haklısın canım benim ki mecburiyetten oldu yani meme ucu acısına dayanamayacak hale geldiğimde verdim. Günde bi kez veriyorum sadece bu saatlerde. Doluluk hissi de olmuyor işte. Öncesinde çok emdiği için hızı yavaşlıyor.
Sadece sıktığımda geliyor. Bizimki tembellikten çekmek istemiyor bence biran önce uykuya geçmek istiyor.
Tokken vermiyorum İnan ki aç oluyor. Öncesinde emmemiş oluyor bikaç saat.
Biberonundan da kolay gelmiyor mama. Dr brownsun. Ben elimle sıksam bile zor damlıyor. Ki Zaten uzun bi müddet biberonu da almıyor. Mama ağzına gelince açıyor ağzını sadece.
Bu akşam denicem bakalım vermemeyi. Nasıl atlatıcaz.

Ben cumartesi aldım canım, şimdilik 20 dk falan oyalanıyor, ev tipi ana kucağında da bi 20 dk oyalanıyor.. sabah evi topluyorum en azından ama gazı falan yoksa meraklı meraklı bakınıyor içinde.. araştırdım, yorumları falan okudum tinylove safari tekmele ve oyna aldım. Şimdilik kanepenin minderini kaldırıp oraya koyuyoruz yerden soğuk alır diye

Tekmele kısmı çok zor çalışıyor diyorlar, ebevenyler elle yapınca oluyormuş öyle mi? Gerçi bebiş daha küçük belki ilerde tekmeleyince anlaşılır ama yorumların çoğunda sadece tekmele kısmını beğenmemişler diğer kısımları harika diyorlar.

Manayı hızlı geliyor diye cuk cuk emen çocuk hayatta o saate kadar aç uyumaz aciksa uyanirdi hiç vicdan yapma canım yasadiklarini birebir yaşadım mama verdikçe süt azalıyor ama sen bilirsin tabi
Bi kez veriyorum ben o da aslında benim acıya dayanıksız olmam. Meme uçlarım çok acıyor gün sonunda. Üstüne bi de çekip sündürünce perişan oluyorum. Zaten süt de azalmış oluyor gün sonunda. Senin yöntemle deneyeyim ben de. Yavaş yavaş azaltmayı deneyeyim ölçüyü.

Bilememişim ben bebek arabasını ağır almışım, geçen gün çıktık başladı çığlık çığlığa, parkta emzirdim susması, omzuma aldım kustu, bir elimle omzumda onu tuttum diğer elimle arabayı sürdüm eve geldim, bi ağladım bi ağladım. Tabi ne bel kalmış ne boyun bende.. şu slingi aldım sıcakta bunalıyoruz bebek de ben de. Kanguru alıcam sanırım ama bel agrısı da devam ediyor nasıl olacak bilmiyorum
Canım ergonomik olanlardan al ben de boyun ve bel fıtığı var böyle rahatsızlığı olanlar da rahat kullanabiliyirmus ergonomikleri bide bebeğin bacaklarının yandan sarkması lazım kalça cikigi gibi sorunlara karşı

evet canım mastit olmuştum. Kızarmıştı , şişmişti ama ağrım sızım yoktu geçecek diye doktora gitmedim. Çözemeyip gittiğimde ise geciktiğimi ve basit bir operasyonla temizleyeceğini söyledi.. ama canımdan can gitti :KK43: işin kötüsü de kestiği yerin altında hala kitle var sert orası.. doktor normal dedi ama o kadar acıyı boşuna mı çektim ben, hala apse gibi orası :KK43:
Oy çok geçmiş olsun yaa inş hemen düzelir

Kol ve bacak kasları için iyiymiş bir de tekme attıkları için gaz sorunu olmuyormuş.
Denemekte fayda var diye diye herşeyi aldık zaten bir de bunu alalım :))))
Benimki nereye yatsi tepeye bakıp ayakları ile debeleniyor gazı çok iyi çıkıyor şükur ama halı araştıralım burada paylaşmak iyi oluyor

minikoglan minikoglan solomom baby kullanıyordu sanırım, 3 ay-4 yaş arası kullanılan var ama biraz bekleyeyim bari.. keşke şu slingi aldırmasaydım, sıcakta kat kat sarılınca ikimize de fenalık geliyor valla.. valla millet her şeyi bebegi götürüp deniyormuş bizimki tecrübesizlik işte
LastMadOnEarth LastMadOnEarth evet benimki solomombaby. 20 gunlukten beri kullaniyorum. Yenidogan aparati ile beraber aldim cok rahat. Ama bu ara sicaklardan dolayi ben de cikamiyorum disari benim oglan sıcak havada delleniyor biraz :D

Kol ve bacak kasları için iyiymiş bir de tekme attıkları için gaz sorunu olmuyormuş.
Denemekte fayda var diye diye herşeyi aldık zaten bir de bunu alalım :))))
tgb34 tgb34 oyun halisi ben de düşünüyorum. Gerekliligi tartisilir ama cocugu yatak ustunde tasimaktan biktim :D biraz yere atiyim da sert zemin gorsun istiyorum :D şaka bi yana nesneleri kendi kesfetmesi acisindan bence guzel bir sey. Ama fiyatlari asiri uçuk. Gecen e bebekte baktim magzada 250-300 arasi hep fiyatlari o kadar veremem. İcinde max 1 bilemedin 2 ay debelenecek. Cok çabuk buyuyorlar. Evebek int sitesinde bir tane 60 liraya var belki onu alirim. Magzada yoktu. Olsaydi eger inceler oyle karar verirdim

Hay allah ya, bize getirttiler sağolsunlar, keşke bekleseydin ama ne bilcen.. hiç bilmiyorum ki ikisi kullanılır mı:KK43: sofiarya sofiarya bilir ona soralım

Tesekkur ederim, haklisin sofiarya sofiarya duymuştur muhtemelen

Basit bir operasyon hemen şırıngayla çekeceğiz apseyi dedi apar topar kendimi sedyede buldum. Basit olabilir ama acisini düşündükçe bile ürperiyorum. Kitle küçülmüş bir şekilde duruyor, kabus gibi:( Ne zor kadin olmak!!

Can'ım sırt çantası yoktu. Bi de sırt çantaların küçük görünüyor boyutundan memnun musun
Küçük degil canım, normal. Daha büyük de hantal olur. İçime penye battaniye, emzirme önlüğü, iki takım kıyafet, alt açma, oyuncak koyuyorum. Ön göze biberon emzik falan, telefon cüzdan ne varsa atıyorum

Back