2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canlar bugün 20.gunumuz yani yari kirkimiz cikiyor
Bizde 20 taş toplanip tek tek sua okunup banyo suyuna koyulur bebek bununla yikanir sonra o sudan anne de banyosunda dökünür kendine Suyun kalani da akarduya dökülür
Ha bi de bi tane altin koyulur taslarin yanina O taslar sonra saklaniyor sanirim bu kismi tam bilmiyorum
Sizde neler yapiliyor
Ogleden sonra yapacağız biz ay 20 gun ne cabuk geçti Allah uzun saglikli omurler versin bebislerimize

Kizlar bebisleri 4 5 6 saat uyandirmadan birakmak normal mi. Uzun sure ac kaliyo kalmasin diye bn en uzun 3 bucuk saatte kaldiriyorum :/. Ne diyosunuz

Bu konu tam bir muamma her kafadan bi ses cikiyor Hastanede sariliktan yattigimiz gecelerde uyandirmak icin kirk takla atip yine de uyandiramiyorduk Simdilerde kendi ne zaman uyanirsa o zaman emsin diyorum

Ilk iki hafta kilo kaybettik. Sonra düzeldi günde 15-35 gr alması lazimmis, bazen 20 bazen 30 lıkır almış oluyor. Biruygulamadan büyüme eğrisine bakıyorum o egride gidiyor haftalik degerleri.

Gerçi üç gündür emzirmeyi biraktim, sagilmis süt + mamaya başladım gibi. Göğüs ucumda geçmeyen çatlak, beyaz kabarcıklar oluştu. Emmese de agriyor. Doktora gosterdim normal çatlak dedi. Ertesi gun Emzirdiktem sonra emzirme hemşiresine gösterdim mantar dedi.

Emziremiyorum diye, cok mutsuzum. Sürekli agliyorum

Evet kimse yok. TV bile acmiyoruz pek. Sürekli uyutuyoruz. Eşim izin aldı memeede 15er dk dan fazla kalmasini yasakladı. Bebegimi özlüyorum. Ama canım da çok acıyor
Önemli olan bebegin saglikli beslenmesi. Emziremiyorum diye üzülme. Kendisi icin en faydali besin olan anne sütünü aliyoe iste. Benim de göğüs uclarim cok kotuyduyuebi yeni duzeldi. İlk haftalar hep sagip verdim ogluma sütü. Emziremedim çünkü emzirdikce daha beter oldu. Sonra yaralar hafiflemeye baslayinca gunde bir iki sefver emzirmek kaydiyla basladim emzirmeye. Simdi her aey yolunda cok şükür
Oda sıcaklığında 3 saate kadar kalabilir canım sıkıntı Yok,güneş almayan bir yerde bekletirsin hava da sıcak zaten tekrar ısıtmana da gerek yok,memeden gelende soğuğa yakın ılık oluyor içsin öyle :KK66: benimki de dün gündüz hiiiiç uyumadı akşam 8de vurdu kafayı 2de emmeye kalktı,5de kalktı, 8de kalktı 3 saatte bire bağladı çift meme emdi hemde ve şimdi hala uyuyor düzenin gözünü seveyim :kahve:
Cift memeyi nasil veriyorsun ya benimki bir tanesini bosaltamadan uyumkuya daliyor gece. Mumkun degil ikinciyi ayni anda veremiyorum.
Kizlar bebisleri 4 5 6 saat uyandirmadan birakmak normal mi. Uzun sure ac kaliyo kalmasin diye bn en uzun 3 bucuk saatte kaldiriyorum :/. Ne diyosunuz
Ah ah o kadar saat uyusa da biraksam uykuda. Bence birakilabilir bebekler artik acikiklarinda kendileri uyanir dert etme.
Benim bebegim emmiyor canım. Ne kadar çok isterdim:cry:. Sanırım sutten geçem bir çaydır
Sütten de geciyor ama biz artik iki uc cay kasigi bebislere de veriyoriz. Daha cok etki ediyor anne sutunden gecmesinden. Sen de o cayi yapip sabah aksam iki uc cay kasigi bebegine verebilirsin. Valla biz gaz sancisi cekmiyoruz kullanmaya basladigimizdan beri.

Önemli olan bebegin saglikli beslenmesi. Emziremiyorum diye üzülme. Kendisi icin en faydali besin olan anne sütünü aliyoe iste. Benim de göğüs uclarim cok kotuyduyuebi yeni duzeldi. İlk haftalar hep sagip verdim ogluma sütü. Emziremedim çünkü emzirdikce daha beter oldu. Sonra yaralar hafiflemeye baslayinca gunde bir iki sefver emzirmek kaydiyla basladim emzirmeye. Simdi her aey yolunda cok şükür

Cift memeyi nasil veriyorsun ya benimki bir tanesini bosaltamadan uyumkuya daliyor gece. Mumkun degil ikinciyi ayni anda veremiyorum.

Ah ah o kadar saat uyusa da biraksam uykuda. Bence birakilabilir bebekler artik acikiklarinda kendileri uyanir dert etme.

Sütten de geciyor ama biz artik iki uc cay kasigi bebislere de veriyoriz. Daha cok etki ediyor anne sutunden gecmesinden. Sen de o cayi yapip sabah aksam iki uc cay kasigi bebegine verebilirsin. Valla biz gaz sancisi cekmiyoruz kullanmaya basladigimizdan beri.
Tarifini verecebilirmisin canim. Ben kacirmisim. Bu arada bebeğim 41 günlük oldu bugün. Sakıncasi olmaz dimi. Sizler kaşıkla ne kadarlık iken basladiniz

Benim bebegim emmiyor canım. Ne kadar çok isterdim:cry:. Sanırım sutten geçem bir çaydır
Canim o cay resmen mucize ben damlayı filan biraktim çocuk rahatliktan gülmeye başladi. 1 kaşık veriyorum 31 günden sonra başladım. Kendi kendine ıkına ıkına yapiyo bazen zorlaniyo tabi biraz hareketle yapiyo.

Valal cnm benimki gündüz uyumuyor 5-10 dk en fazla uykuda lazım sürekli emiyo zaten o yüzden olk uykusunu 4 saat tutuyorum kendine kalsa 5 saat oluyor. Sonra zaten yine tepemde emerken uyuyo :(

Canim o cay resmen mucize ben damlayı filan biraktim çocuk rahatliktan gülmeye başladi. 1 kaşık veriyorum 31 günden sonra başladım. Kendi kendine ıkına ıkına yapiyo bazen zorlaniyo tabi biraz hareketle yapiyo.
Valla ya oğlum gülermiş haberim yokmuş çok şükür hele de tam yapmadan bir an önce gülüşü yokmu aklım gidiyo. Bugün iki kez büyük kakali bez aldim gazını da bolca yaptı.

Canlar bugün 20.gunumuz yani yari kirkimiz cikiyor
Bizde 20 taş toplanip tek tek sua okunup banyo suyuna koyulur bebek bununla yikanir sonra o sudan anne de banyosunda dökünür kendine Suyun kalani da akarduya dökülür
Ha bi de bi tane altin koyulur taslarin yanina O taslar sonra saklaniyor sanirim bu kismi tam bilmiyorum
Sizde neler yapiliyor
Ogleden sonra yapacağız biz ay 20 gun ne cabuk geçti Allah uzun saglikli omurler versin bebislerimize
Çiçek anahtar tuz şeker koyan olmuş ben sadece çiçek ve taş koymalarına izin verdim onalrida önce yikattim sirkeli suda:halay:

Kızlar benim başım dönüyor sürekli demir iciyirum ama unutuyorum bazen vitamin de mi alsam

Çayı tarifini alabilirmiyim . Kacirmisim tarifi

Selam güzel anneler bizde de gaz sorunu hiç geçmiyor neler denedik neler son çare muskat aldım bide bu çay nedir bide onun tarifini alayım içim dışım anason rezene kimyon oldu 6ay bekliyceksin diyor doktor çok yıpratıcı gerçekten hem bebeğe hem de anneye zombi gibi geziyorum komik seslerden sürekli bir baş ağrısı Allah im yardım etsin hepimize hepimize

Tarifini verecebilirmisin canim. Ben kacirmisim. Bu arada bebeğim 41 günlük oldu bugün. Sakıncasi olmaz dimi. Sizler kaşıkla ne kadarlık iken basladiniz
Olmaz canim gaz damlasi gibi dusun. İnan damlalardan daha sağlıklıdır. Ben heralde 45 gunluk falandim basladigimda. Anason, rezene, keten tohumu, lavanta ve kimyonu aktardan karistirtiyorsun. Sonra sicak suya bir tatli kasigi atip demlenmeye birakiyorsun. Normalde tarif bu. Ama ben rezeneyi poset cay, anasonu da yıldız anason olarak kullaniyorum. Hepsini ayri ayri aldim yani :KK70: bir de ben icine papatya cayi da ekliyorum. O da bebegi sakinleştirip daha rahat ettiriyor. Sabah aksam 2-3 cay kasigi veriyorum tabi yarisini döküyor. Dokmese bir tam dolu kasik yeterli gelir.

Anguskusu Anguskusu

Olmaz canim gaz damlasi gibi dusun. İnan damlalardan daha sağlıklıdır. Ben heralde 45 gunluk falandim basladigimda. Anason, rezene, keten tohumu, lavanta ve kimyonu aktardan karistirtiyorsun. Sonra sicak suya bir tatli kasigi atip demlenmeye birakiyorsun. Normalde tarif bu. Ama ben rezeneyi poset cay, anasonu da yıldız anason olarak kullaniyorum. Hepsini ayri ayri aldim yani :KK70: bir de ben icine papatya cayi da ekliyorum. O da bebegi sakinleştirip daha rahat ettiriyor. Sabah aksam 2-3 cay kasigi veriyorum tabi yarisini döküyor. Dokmese bir tam dolu kasik yeterli gelir.

Anguskusu Anguskusu
Canim cok soruyorun ama. Miktarlarini aktarmi kendisi yapip veriyor. Yoksa sen ayrı ayrı alıp mi yapıyorsun . Ayrı alıyorsan her malzemeden 1er ölçek mi yapıyoruz. Yanlış yapmayayim

Canim cok soruyorun ama. Miktarlarini aktarmi kendisi yapip veriyor. Yoksa sen ayrı ayrı alıp mi yapıyorsun . Ayrı alıyorsan her malzemeden 1er ölçek mi yapıyoruz. Yanlış yapmayayim
Canim ben hepsini ayri ayri aldim. Her seferinde birer poset rezene ve papatya, birer cay kasigi kimyon, lavanta ve keten tohumu, bir parcada yildiz anason ekliyorum. Aktar ölçüsünü tgb34 tgb34 daha iyi bilir.

Kizlat ben emzirirken ciddi bi ic sıkıntısı yaşıyorum. Daralıyorum bunalıyorum sizde de oluyor mu? Gececek mi?

uyudu boyle ser sefil. ama bana uyku yok, omzumda kafasi, koltukta yari oturur durumdayiz. kipirdasam mizildanmaya basliyor. bacaginin yan tarafinda da bi islaklik var, cis mi yoksa benm terim bilmiyorum, cis gibi ama kipirdamiycam, yatsin oyle cisli cisli, zaten bedeviler gibi yasiyor artik anasi. banyo kisitli, catal bicak zaman kaybi, temiz ev bir hayal, saclar karman corman. analik carpti beni walla
hepimizin durumu aynı :işsiz:geçecek bu günler de inşallah

Back