2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorum :KK43: çok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk :işsiz: şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki :KK43:
canım çok acıkınca emziği yiyecek gibi emiyor anlaşılıyor yani :D ben rahatım iyi ki de alıştırdım diyorum ama memeyi bırakma konusunu bilemicem bizimki başka sebeplerden bıraktığı için :işsiz:

Peki mesela uykuya dalması için veriyorum diyosun yaa dışarda da bazen huysuzlanınca ozman sürekli ağzında cukcuk kalmıyor yanii, peki sürekli istemiyor dimi? Ay beynim yanıyor 3 gündğr emzik reyonunun önüne gidip emziklere bakıp bakıp vazgeçip dönüyorum tüm modellerin fiyatlarını ezberledim resmen :deli:
Yok sürekli istemiyo hatta sevmiyo bile bence
Ama emzirdiysem ve uyması gerektiği halde hala aranıyosa evin içinde dolanırken veriyom
Onu da seve seve emmiyo belli
Dışarda da ağlarsa veriyom mesela yemeğe çıktık ağladı enzik verdim
Bi süre sonra atıp durdu emzirdim mecbur
Hoş meme ile kavga ediyor memeyi ağzından çıkarıp çıkarıp yine aranıyo
Süt mü az geliyo tribinre sokuyo beni

Kiraz uçlu nasıl yaa bakayım netten hiç duymadım , gerçi emziğin hiçbir çeşidini duymadım sıfır bilgi :KK43: bir de fiyatlar arasında çok uçurum var yaa 5liraya da var 50 lirayada Nası iş anlamadım valla. Avent e de sinir oldum tekli satmıyor emZikleri ikili ikili koymuş 50lirada fiyat yazmış,ya tutmazsa Gitti 50lira çöp :KK59:
benimki ikili aventleri de çikonun kauçuk damaklı olanı da almadı. ucuz alcam bir de:işsiz:

Emzik memeyi biraktirir veya acikinca anlamam diye dusunme Zaten o aciktiginda ve aglamak istediginde emzigi agzindan ittirecek ve istesen de veremeyeceksin

Ben de emzik verdigim icin pismandim ama gecen bi tanidigimiz dogum yapti 2.cocuk ve hemen facete fotosunu koymuslar ilk gunden agzinda emzik vardi Esim de bak tecrubeli aile hemen emzik vermisler biz de rahat olalim falan dedi
Yaa evet herkes emzik fenomeni olmuşta bizim haberimiz Yok azönce kuzenimle konuştum o da doğar doğmaz vermiş emziği ohh çok rahatlık falan diyor bi ben mi manyağım acaba, çocugu kandırıyormuşum,bağımlılığını tetikleyecekmişim gibi geliyor,ama azönce ki derin ve bitik uykudugunu görünce verdim kararımı alacam yarın emzik öyle uyutucam bakalım,uyumasına bir katkısı olmazsa vermem ama :(

Kızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorum :KK43: çok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk :işsiz: şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki :KK43:
Ben de emzik vermedim. Tüm gün memede karnı doyunca emzik niyetine emiyor. Bir ay dolunca vermeye çalıştım. Bana da alıştır rahat edersin dediler. Başta karşıydım ama hiç iş yapamıyorum yemeği eşim yapıyor bulaşığı o yıkıyor. Saçma belki ama iş yapmayı özledim. Ama almıyor biraz emiyor atıyor ağzından. Gene de bazen biraz oyalanıyor. Sen daha iyi bilirsin ama içgüdüsel bu işler. İhtiyaç hissediyorsan ver gitsin. Yaşına gelmeden bıraktırırsın.

Valla kesinlikle rahatlık soficim . Benimki alıştı bb uykusu gelince veriyorum genelde . Ama ilk zamanlar aklıma geldikçe ç tok fark etmez verdim alışsın diye . Açken o biraz enip atıyor zaten . Ya da direk hiç kabul etmiyor . Uykusu gelince verşyorum biraz emiyor . Daldığında yine kendisi atıyor emziği
Heh işte merak ettiklerim bunlar yani hiç emzikli bebekte görmedim etrafımda mal gibiyim. Ben öyle cukcuk habire emsin istemiyorum. Şu gündüz olayımızı çözse yeter,çünkü uykusu geldiğinde benim mememi almıyor süt geliyor diye cıyak cıyak bağırıyor evde olunca ayağıma koyup sallıyorum da dışarıdayken sıçıyorum resmen sesi kısılıyor :(

canım çok acıkınca emziği yiyecek gibi emiyor anlaşılıyor yani :KK70: ben rahatım iyi ki de alıştırdım diyorum ama memeyi bırakma konusunu bilemicem bizimki başka sebeplerden bıraktığı için :işsiz:
Yani 2 aylık oldu bırakmaz herhalde yaa nebileyim :( ilk kızımda 2,5-3 aylıkken bıraktı memeyi sadece uykuda beni emiyordu onun dışında sağıyor biberonla veriyordum ama 6aydan sonra yeniden beni emmeye başladı 20aylıktk çok zayıfladım diye ben bıraktırdım artık ,, ay bu çocuklar benim anksiyetemi tetikliyor yaa rahatlığıma nazar değdi,antidepresan zamanım gelmiş benim :KK47:

Kiraz uçlu nasıl yaa bakayım netten hiç duymadım , gerçi emziğin hiçbir çeşidini duymadım sıfır bilgi :KK43: bir de fiyatlar arasında çok uçurum var yaa 5liraya da var 50 lirayada Nası iş anlamadım valla. Avent e de sinir oldum tekli satmıyor emZikleri ikili ikili koymuş 50lirada fiyat yazmış,ya tutmazsa Gitti 50lira çöp :KK59:
Valla senin kızla benm kız çok benziyor birbirine bence seninki de emzik ayırmaz . Ben ilk başta nukun kauçuk emziğini aldım gayet güzel bi ay emdi sekiz liraydı . O eskidi bi de silikon deneyeyim dedim . Wee baby on lira mı on iki lira mı ne hopp onu da endi . Şuanda onunemdiriyorum . Bnce önce ucuzu dene .

Yok sürekli istemiyo hatta sevmiyo bile bence
Ama emzirdiysem ve uyması gerektiği halde hala aranıyosa evin içinde dolanırken veriyom
Onu da seve seve emmiyo belli
Dışarda da ağlarsa veriyom mesela yemeğe çıktık ağladı enzik verdim
Bi süre sonra atıp durdu emzirdim mecbur
Hoş meme ile kavga ediyor memeyi ağzından çıkarıp çıkarıp yine aranıyo
Süt mü az geliyo tribinre sokuyo beni
Heh işte onu benimki de yapıyor ağlıyor diye meme veriyorum iki çekiyor basıyor yaygarayı çekiyorım memeden ellerini emiyor manyak mıdır nedir diyorum Bir daha mememe koyuyorum yok yine aynı, sürekli emmekten şişiyorlar artık bence, sadece refleks olarak emmem istiyorlar, sütün yetmiyor olda merak etme emer memeni,aksine süt hala geldiği için kavga ediyorlar memeyle :işsiz:

benimki ikili aventleri de çikonun kauçuk damaklı olanı da almadı. ucuz alcam bir de:işsiz:
Hahaha en güzeli bakkal emzigi diyorlar :halay: eşek bunlar yaaa vallahii:emir_bebek:o aventin emZikleri de dümdüz parmak gibi nasıl oturtacak çocuk onu damağına da emecek anlamadım, chicco nun damaklı klasik vardı silikon ondan alayım diyorum ama şimdi baktım bu aventin shottie midir nedir onları da medikal silikondan yapıyorlarmış wauuuuvv oldum sonuçta sürekli emecek ya tükürükle falan erir yani bişiler gider içine dandikte bizi almıyım diyorum ama bu bebelerde anladığım kadarıyla kaliteli emzik pek sevmiyorlar duyumlarım o yönde :KK14:

Kızlar d vitamini için bebeklerinize damla olarak hangisini veriyorsunuz? bana doktorumuz devit3 yazmisti hamileliğimde de onu kullanmistim hatta ama içinde parafin olduğu yazılmış burda kafama takıldı LastMadOnEarth LastMadOnEarth canm sen wellcare yazmıştın doktorumuza yazdirabiliyor muyuz bu damlayi yada eczaneden kendimiz de alabilir miyiz acaba kullanimi nasil yazarsan cok sevinirim
Ben bi-bac d3 kullanıyorum canım.içinde probiyotik de var.bunu ya da wellcare kullan dedi bana doktorum.ben probiyotikli olduğu için bunu tercih ettim.

Ben de emzik vermedim. Tüm gün memede karnı doyunca emzik niyetine emiyor. Bir ay dolunca vermeye çalıştım. Bana da alıştır rahat edersin dediler. Başta karşıydım ama hiç iş yapamıyorum yemeği eşim yapıyor bulaşığı o yıkıyor. Saçma belki ama iş yapmayı özledim. Ama almıyor biraz emiyor atıyor ağzından. Gene de bazen biraz oyalanıyor. Sen daha iyi bilirsin ama içgüdüsel bu işler. İhtiyaç hissediyorsan ver gitsin. Yaşına gelmeden bıraktırırsın.
Vericem ya kararım o yönde bakalım yarın yine reyona mal mal bakıp dönmezsem alacam bir tane,emerse ne ala, gündüz uyumuyor ona üzülüyorum,uykusu da var beni de mide şişiyor herhalde süt geliyor diye emmiyor, içgüdülerim enbaşından beri emziğe yapışıp bırakmayacağını söylüyor :(

Valla senin kızla benm kız çok benziyor birbirine bence seninki de emzik ayırmaz . Ben ilk başta nukun kauçuk emziğini aldım gayet güzel bi ay emdi sekiz liraydı . O eskidi bi de silikon deneyeyim dedim . Wee baby on lira mı on iki lira mı ne hopp onu da endi . Şuanda onunemdiriyorum . Bnce önce ucuzu dene .
Hahaha bence de işte benimki de ne versem emecek hissediyorum yarın yine reyonu bi baştan alıcı gözüyle bakayım ben bakalım avent almam ama o ne lan 50 liraya emzik mi olur yuhh :oha: ama shottie midir nedir omlarda pek cool duruyor :olamaz::KK70:

Medicana uzak mı kuzum size, ben yarın gidicem bakalım memnun kalırsam söylerim.. randevuyu almış bulundum yoksa kızların dediklerine bakardım. Bir de bizim tamamlayıcı sigorta var büyük hastanelerde geçerli oluyor,sadece 15 lira veriyoruz. Aklında bulunsun, yıllık 600 lira falan ama çok kere parasını çıkarır.
Biraz uzak canım eryamandayım ben.liv de uzaktı gerçi :) yakınlarda birini bulsam tadından yenmeyecek.git bakalım memnun kalırsan ben de giderim.sigorta olayı iyiymiş yoksa büyük hastaneler dünya para.

Vericem ya kararım o yönde bakalım yarın yine reyona mal mal bakıp dönmezsem alacam bir tane,emerse ne ala, gündüz uyumuyor ona üzülüyorum,uykusu da var beni de mide şişiyor herhalde süt geliyor diye emmiyor, içgüdülerim enbaşından beri emziğe yapışıp bırakmayacağını söylüyor :KK43:
Umarım alır. Çünkü bende senin gibi düşünüyordum. Tahta versem emer diyordum ama almıyor. Yemek yerken pusette yanıma koyuyorum. Emziği Biraz emip atıyor geri veriyorum. Şükür yemeğimi rahat yedim diyorum.Hem avent denedim hem wee nin ucuz emziğini. Bir de avent ultra soft var onu çok önerdiler onu deneyeceğim.

Yaa evet herkes emzik fenomeni olmuşta bizim haberimiz Yok azönce kuzenimle konuştum o da doğar doğmaz vermiş emziği ohh çok rahatlık falan diyor bi ben mi manyağım acaba, çocugu kandırıyormuşum,bağımlılığını tetikleyecekmişim gibi geliyor,ama azönce ki derin ve bitik uykudugunu görünce verdim kararımı alacam yarın emzik öyle uyutucam bakalım,uyumasına bir katkısı olmazsa vermem ama :KK43:
Kuzum ben kızımada verdim oğlumada veriyorum emzikten dolayı emmeyi bırakacağını sanmıyorum zira kızım 16 ay emmişti beni zaten acıkınca emzikle avunmuyorlar merak etme ben sürekli ağzına vermiyorum emziriyorum uyumak üzere okuyor ya kucağımdan yatağına koyarken uyandığında veriyorum bir süre sonra bakıyorum uykuya dalmış ve emziğide çıkarmış oluyor

Ya evet rahatlık konusunda daha hiç aksini söyleyeni duymadım zaten, meme reddetme durumunu da duymadım kimseden emzik emiyor diye beni emmemezlik etmez herhalde biberonda olduğu gibi :KK43:
Ben emzik veriyorum.Sütümü sağıp veriyorum.mama veriyorum.Mememide veriyorum.hepsinide alıyor çok şükür. ama her çocuk farklıdır tabi

Umarım alır. Çünkü bende senin gibi düşünüyordum. Tahta versem emer diyordum ama almıyor. Yemek yerken pusette yanıma koyuyorum. Emziği Biraz emip atıyor geri veriyorum. Şükür yemeğimi rahat yedim diyorum.Hem avent denedim hem wee nin ucuz emziğini. Bir de avent ultra soft var onu çok önerdiler onu deneyeceğim.
Ayy almadı mı ?? Valla ben de kesin alır diyorum ama almazsa da üzülmem açıkçası ben denedim almadı derşm aklımdan çıkartırım :(

Kuzum ben kızımada verdim oğlumada veriyorum emzikten dolayı emmeyi bırakacağını sanmıyorum zira kızım 16 ay emmişti beni zaten acıkınca emzikle avunmuyorlar merak etme ben sürekli ağzına vermiyorum emziriyorum uyumak üzere okuyor ya kucağımdan yatağına koyarken uyandığında veriyorum bir süre sonra bakıyorum uykuya dalmış ve emziğide çıkarmış oluyor
Heh işte bana böyle gerçek deneyimler lazım, ben de öyle olsun istiyorum hatta evdeyken vermem bile,çünkü benim kız uyku moduna girdimmi bidaha yatağına koyuyorsun bakınıp bakınıp uykuya dalıyor. Ama işte o damarının tuttuğu bir an var beni bile emmediği dışarıdayken çok zorluyor ozman diyorum işte Tıkayım ağzına dalsın uykuya,uykusu olduğu için yapıyor öyle çünkü. Olur dimi sakinleşir yani o durumdayken :(

Back