2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yani 2 aylık oldu bırakmaz herhalde yaa nebileyim :KK43: ilk kızımda 2,5-3 aylıkken bıraktı memeyi sadece uykuda beni emiyordu onun dışında sağıyor biberonla veriyordum ama 6aydan sonra yeniden beni emmeye başladı 20aylıktk çok zayıfladım diye ben bıraktırdım artık ,, ay bu çocuklar benim anksiyetemi tetikliyor yaa rahatlığıma nazar değdi,antidepresan zamanım gelmiş benim :KK47:
bakkal emziği al canım doktor da ucuz olsun daha iyi tutar dedi. alışır inşallah da o da rahat eder sen de.bırakmaz inşallah annesinin memişlerini

Hahaha bence de işte benimki de ne versem emecek hissediyorum yarın yine reyonu bi baştan alıcı gözüyle bakayım ben bakalım avent almam ama o ne lan 50 liraya emzik mi olur yuhh :oha: ama shottie midir nedir omlarda pek cool duruyor :olamaz::KK70:
Bnm arkadaşım çok çekti aventten valla . Hamileyken özellikle söyledi alma diye . Ona alışmış çocuğu o haricinde emmiyormuş . Ee bu emzik kayboluyor sürekli . En az iki tabe olmalı bi evde bi de çantada . Bi de diş çıkarmaya başlayınca hep ısırmış emzikleri . Pahalı olduğu için içi gidiyordu . Zor alıştırdı normal emziğe sadece şimdiyi düşünmemek lazım . Bu çocuklar belki de iki yaşına kadar emicek uyku öncesi

Kızlar hamileyken hiç aşermeyen ben emzirşrken resmen aşeriyırum . Gaz yapar diye karpuz almıyıdum iki gün önce daysbsmayıp aldırdım . Resmen tutamıyorum kendimi oturup bi karpuzu yiyebilirim . Bu arada kesinlikle gaz yapıyır :duduk:anan allahım bizimki bi gaz çıkarıyor sanırsın büyük adam :oha:sekz on kere üst üste osuruyor resmen :KK53:

:işsiz:
Yaa evet herkes emzik fenomeni olmuşta bizim haberimiz Yok azönce kuzenimle konuştum o da doğar doğmaz vermiş emziği ohh çok rahatlık falan diyor bi ben mi manyağım acaba, çocugu kandırıyormuşum,bağımlılığını tetikleyecekmişim gibi geliyor,ama azönce ki derin ve bitik uykudugunu görünce verdim kararımı alacam yarın emzik öyle uyutucam bakalım,uyumasına bir katkısı olmazsa vermem ama :KK43:
Yalnız değilsin bi manyak da benim.asla emzik vermem diyordum yakın zamana kadar.ama bebeğimin sürekli emme isteği olduğunu görünce vermeyip kötülük mü yapıyorum diye kendimi sorguluyorum.bi de kolik benimki.geçen doktor da emzik ver rahatlar biraz dedi iyice kafamı karıştırdı.yavrum kendi ellerini emiyor,yetmiyor bulursa benim elimi kolumu emmeye çalışıyor,o da yetmiyor uyurken ağız sürekli oynuyor emer gibi.versem bi dert vermesem bi dert napsam :işsiz:

Hahaha en güzeli bakkal emzigi diyorlar :halay: eşek bunlar yaaa vallahii:emir_bebek:o aventin emZikleri de dümdüz parmak gibi nasıl oturtacak çocuk onu damağına da emecek anlamadım, chicco nun damaklı klasik vardı silikon ondan alayım diyorum ama şimdi baktım bu aventin shottie midir nedir onları da medikal silikondan yapıyorlarmış wauuuuvv oldum sonuçta sürekli emecek ya tükürükle falan erir yani bişiler gider içine dandikte bizi almıyım diyorum ama bu bebelerde anladığım kadarıyla kaliteli emzik pek sevmiyorlar duyumlarım o yönde :KK14:
evet cnm ucuzlarla başla :eğlence:

Yok canın ya,20.günden sonra kan şekeri düşmesi falan kalmıyor bebek açlık tokluk kavramını yerleştirmiş oluyor acıktıgında ağlıyor, sen bakma ben uyandırıyorsun bizim biliyorsun yaklaşık 55 gün süren bir uzamış sarılık mevzumuz oldu pyuzden uyandırıp emziriyordum ama daha da dokunmam. Dün gece test ettim 9da uyudu hiç ellemedim 3:30da kendi kalktı ve iki memeyi de çok gğzel emdi. Sabah 7den akşam 8e kadar nerdeyse hiç uyumuyor ama napalım bu da böyle olacak sanırım :işsiz:

Ay sağolasın canım içim rahatladı valla bu saate kadar uyudu arada uyandı iki çekti memeyi bıraktı içim içimi yedi misafirde vardı bişi diyemedim. Çok az emdi 1 dk falan yani ama çişini çok yaptı birden yapmaya başladı normalde aç olunca kıyametleri koparıyor. Aç olsa yine kıyametleri koparır bıraktım gitti. Dün neredeyse 24 saat uyumadı bugün onun acısını çıkarıyor galiba. Uyusun ilk kez uyudu şaşırdım valla :)

Valla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
Geriden okuyirm canim cok gecmis olsun ayagina tas degmesin kuzucuklarin

Heh işte bana böyle gerçek deneyimler lazım, ben de öyle olsun istiyorum hatta evdeyken vermem bile,çünkü benim kız uyku moduna girdimmi bidaha yatağına koyuyorsun bakınıp bakınıp uykuya dalıyor. Ama işte o damarının tuttuğu bir an var beni bile emmediği dışarıdayken çok zorluyor ozman diyorum işte Tıkayım ağzına dalsın uykuya,uykusu olduğu için yapıyor öyle çünkü. Olur dimi sakinleşir yani o durumdayken :KK43:
Bence senin bebiş tam emziklik. Ben de emzige karşıydım. Bebiş birkac günlüktü ağzı sürekli bişey arıyordu. Annem farketti emzik arıyor dedi. Emme refleksi aslinda ama işte eskilerin deyimi o. Yok falan desem de o gece eşim nöbetçi eczaneden aventin ikili emziğini aldı. Hemen kaynattım. Verdik bizimkine. Başta geri attı tekrar verdik falan derken tutar gibi oldu. Şimdi nasıl dersen, emziğe çok düşkün değil bazen ağzına koyunca öğürür gibi yapıp çıkartıyor bazen de tutuyor. Dışarda bı kaç yerde kurtarıcı oldu. Aşı sonrası çok ağladı emzik verdik sustu mesela. Bence emziği uykuya geçişte falan kullanmak mantıklı. Çok bağımlı hale getirmezsek ileride sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Ay sağolasın canım içim rahatladı valla bu saate kadar uyudu arada uyandı iki çekti memeyi bıraktı içim içimi yedi misafirde vardı bişi diyemedim. Çok az emdi 1 dk falan yani ama çişini çok yaptı birden yapmaya başladı normalde aç olunca kıyametleri koparıyor. Aç olsa yine kıyametleri koparır bıraktım gitti. Dün neredeyse 24 saat uyumadı bugün onun acısını çıkarıyor galiba. Uyusun ilk kez uyudu şaşırdım valla :)
Maşallah de uyanmasın :)

Bnm arkadaşım çok çekti aventten valla . Hamileyken özellikle söyledi alma diye . Ona alışmış çocuğu o haricinde emmiyormuş . Ee bu emzik kayboluyor sürekli . En az iki tabe olmalı bi evde bi de çantada . Bi de diş çıkarmaya başlayınca hep ısırmış emzikleri . Pahalı olduğu için içi gidiyordu . Zor alıştırdı normal emziğe sadece şimdiyi düşünmemek lazım . Bu çocuklar belki de iki yaşına kadar emicek uyku öncesi
Ee tabi yedekleme mevzusu da var. Bizim bi de anane bakacak 2 bizim eve 2 ananenin eve etti 4. Çarp 30 la 120 tl hey öaşallah ne gerek :işsiz:

:işsiz:
Yalnız değilsin bi manyak da benim.asla emzik vermem diyordum yakın zamana kadar.ama bebeğimin sürekli emme isteği olduğunu görünce vermeyip kötülük mü yapıyorum diye kendimi sorguluyorum.bi de kolik benimki.geçen doktor da emzik ver rahatlar biraz dedi iyice kafamı karıştırdı.yavrum kendi ellerini emiyor,yetmiyor bulursa benim elimi kolumu emmeye çalışıyor,o da yetmiyor uyurken ağız sürekli oynuyor emer gibi.versem bi dert vermesem bi dert napsam :işsiz:
Ben vercem yaa kararımı verdim,böyle gündüz sıfır uyku,bebek bu ayol gündüz hiç mi uyumaz,gecede nefessiz uyuyor garibim yorgunluktan. Bir de büyüğünün peşinde hep dışarıdayım,küçüğü telef oluyor ağlıyorlarken ben de sinir hastası :KK14: yarın alıyorum bakalım nekadar rahata ericez görücez yarın :işsiz:sen de dene bence böyle yıpranıyor bebelerde daha kötü, inatlaşmanın da bir anlamı iyilik yapalım derken

Ooo 24 saat uyumadı diyosun 3 gün uyusa yeri yavrumun ;) benimki de 2 gündğr sabah 7den akşam 9a 2 saatlik uykuyla duruyor. Dün akşam 9da bir uyudu gece 3:30 da ancak uyandı telef olmuş,buakşamda 8de uyudu hala uyuyor bakalım ne zaman uyanacak :işsiz:uyandırmaya kalksam dediğin gibi 2 dk emiyor bayılıyor yine. Enazından dokunmayıp kendi uyanırsa gğzel emiyor :dondurma:sen de dokunma uyusun :kahve:

Bence senin bebiş tam emziklik. Ben de emzige karşıydım. Bebiş birkac günlüktü ağzı sürekli bişey arıyordu. Annem farketti emzik arıyor dedi. Emme refleksi aslinda ama işte eskilerin deyimi o. Yok falan desem de o gece eşim nöbetçi eczaneden aventin ikili emziğini aldı. Hemen kaynattım. Verdik bizimkine. Başta geri attı tekrar verdik falan derken tutar gibi oldu. Şimdi nasıl dersen, emziğe çok düşkün değil bazen ağzına koyunca öğürür gibi yapıp çıkartıyor bazen de tutuyor. Dışarda bı kaç yerde kurtarıcı oldu. Aşı sonrası çok ağladı emzik verdik sustu mesela. Bence emziği uykuya geçişte falan kullanmak mantıklı. Çok bağımlı hale getirmezsek ileride sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Ben de öyle yapıcam yaa sürekli vermem. Dışarıdayken özellikle kurtarsın yeter bana yoksa öteki türlü ikimize de eziyet oluyor :( inşallah işe yarar :(

Kızlar emzik konusu geçmiş ben 5 günlükten beri veriyorum bir sürü emzik aldım chicconun kauçuk olanını silikon olanını nukun emziğini aldım mamajoo aldım ama damaklı diye tutmadı onları. Doğmadan aylar önce suavinex diye bir emzik almıştım sırf kabı çok güzel diye yassı ama damaklı değil onu tuttu benim oğlan başkada emzik almıyor. Bence emzik kesinlikle kurtarıcı eşim artık emziğe susturucu diyor nerde bunun susturucusu diye gezinir evde :D öyle oluyorki sürekli emmek istiyor helede uyku geldimi benimkinin ağız hep açık aranır tok olsa bile dayıyorum emziği uyurken bile emiyor benimki ne zaman sıkılıyor o zaman bırakıyor. Bir tek bugün çok derin uyudu almadı hiç onun dışında benim memelerimin dinlenmesini sağlıyor. Bence alıyorsa verin hem size rahat hem emme refleksini dindiriyor.

Peki mesela uykuya dalması için veriyorum diyosun yaa dışarda da bazen huysuzlanınca ozman sürekli ağzında cukcuk kalmıyor yanii, peki sürekli istemiyor dimi? Ay beynim yanıyor 3 gündğr emzik reyonunun önüne gidip emziklere bakıp bakıp vazgeçip dönüyorum tüm modellerin fiyatlarını ezberledim resmen :deli:
Canım sen düsunürken emecek mi bakalım bi de o var...oğlum emzik asla almadı sıpa resmen doğuştan gurme ama hep memeyle uyudu 2 yaşına kadar da emzirdim gecede en az 2 defa uyanıyordu sen düşün çektiğimi...kızım da hala emzik almıyor malesef...gećen gün çarşıya çıktık yoruldu sıkıldı ağladı her yeri birbirine kattı bi emzik emseydi ne kolaydı sokaklarda emzircem diye çabaladım...oğluma 1 buçuk yaşına kadar kendim baktım bunda 4 aylıkken çalışmaya başlıycam ben yokken emziği alsa da avunsa uyusa güzel olmaz mı...bi de şu var feci şekilde yumruklarını ve baş parmağını emiyor...emziği saklarsın kaybedersin bir sekilde yokluğuna alışır parmak emerse nasıl bıraktırcaz her daim yanı başında...hem memeyi hem emziği süper emiyor valla gördüğüm bebekler...damak yapısını da bozmuyormuş ona da genetik diyorlar...keşke emse ben ona ne emzikler alcam

Ooo 24 saat uyumadı diyosun 3 gün uyusa yeri yavrumun :KK66: benimki de 2 gündğr sabah 7den akşam 9a 2 saatlik uykuyla duruyor. Dün akşam 9da bir uyudu gece 3:30 da ancak uyandı telef olmuş,buakşamda 8de uyudu hala uyuyor bakalım ne zaman uyanacak :işsiz:uyandırmaya kalksam dediğin gibi 2 dk emiyor bayılıyor yine. Enazından dokunmayıp kendi uyanırsa gğzel emiyor :dondurma:sen de dokunma uyusun :kahve:
Ay dokunmuyorum canım içim rahat valla sayende. Gerçekten 24 saat uyumadı 10 dk belki bak saat bile demiyorum 10 dk görümcem bile şaşırdı bu nasıl bebek ben yoruldum uykum geldi bu uyumadı diye resmen direndi uykuya en sonunda sabaha karşı koyverdi kendini halende uyuyor. Arada kalktı emdi uyurken bile emsi bazen iki çekip bıraktı. Banyo 1 yada 2 saat ayık kaldı o kadar. Sabaha kadarda uyursa benim için on numara. Sağdım sütümü gece emmezse veririm hazırda bekliyor. Bakalım bugünde dinlensin yavrum. Birde ben birşey soracağım. Bu sağdığımız sütleri bir kez ısıtınca geri ısıtamıyoruz ya kaç dakikada tüketmesi gerekiyor ısınınca ben bazen ısıtıyorum ısrarla o an almıyor 20 dk falan geçiyor o an alıyor verilebilirmi 20 dk sonra süresi ne kadar onun

Valla ben de alacam yarın bakalım ikna oldum, uykuya dalarken veririm sonra çıkarırım diyorum çocuk telef oldu 3 gündğr gündüz uyumuyor şimdi de uyudu baktın azönce öyle derin uyuyor ki bitmiş yanii uykusuzluktan :KK43: tabii almazsa naparım benim hele hiçbir fikrim Yok, :KK43:
Canım ben nuk silikon damaklı emzik kullanıyorum oğlumda da kullanmıştım sadece uyuyacagi zaman verirsen sonradan biraktirmasida kolay oluyor birde bebek uykuya dalınca kendi atıyor zaten ağzından

Back