- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.801
Ya evet rahatlık konusunda daha hiç aksini söyleyeni duymadım zaten, meme reddetme durumunu da duymadım kimseden emzik emiyor diye beni emmemezlik etmez herhalde biberonda olduğu gibiBaşlarda vicdan azabı çekiyordum ama bazen tok olduğu halde asla uykuya dalamıyor burda emzik devreye giriyor.Ben doktora soracaktım kızarsa diyr soramamıştım.bir aylık kontrolde artık emzik vermeye başlayabilirsin rahat edersin dedi.Sakıncası olsa ver demezdi heralde :)
Medicana uzak mı kuzum size, ben yarın gidicem bakalım memnun kalırsam söylerim.. randevuyu almış bulundum yoksa kızların dediklerine bakardım. Bir de bizim tamamlayıcı sigorta var büyük hastanelerde geçerli oluyor,sadece 15 lira veriyoruz. Aklında bulunsun, yıllık 600 lira falan ama çok kere parasını çıkarır.Ben de Liv de 2 doktora gittim.biri Hatice hiç beğenmedim.diğeri hafsa o da ilk gittiğimizde iyiydi 2.gidişte hiç ilgilenmedi.geçen lokman hekime gittim.ordan da memnun kalmadım.doktorun odası da buz gibiydi klimadan.ben bile üşüdüm.çocuk muayenehanesi o kadar serin olmamalı.hiç yüzümüz gülmedi şu doktorlardanbiz düzgün bi doktor bulana kadar çocuklar 1 yaşına gelecek.
Ya hijyen falan çok derdim de değil dediğin gibi ellerini ağzına sokmaya başladığında olay bitiyor zaten hijyen açısından. Sadece işte beni bırakır mı falan diyorum emziği alınca ağzını nebileyim o da saçma bir kaygı anladığım kadarıyla. Gece çok gğzel uyuyor da işte şu son 4 gündğr gündüz uykusu hiç yok maşallahhCanım emzik konusunda bu kadar kati olmamak lazim. Her konuda olduğu gibi bunda da bazı doktorlar karşı bazı doktorlar değil. Ben oğlumda kiraz üçlü emzik kullandım. Dışarıda da kullanıyordum. Hatta hastanede yattık hiçbir doktor laf söylemedi çünkü hergun 5 dk kaynatıyor sonra karbonatlı suya batırıyordum. Hatta bi doktor bana sakinan goze çöp batar annesi biraz rahatla demişti de sonradan anladım.Hijyenik acısından söylüyorum. Hem 6 aydan sonra dış çıkarıyor emzik o konuda da kurtarıcı. Emzik olmasa elini her yere sürüp ağzına sokuyor. Inan şu arka dişlerini çıkarırken 2 dişte de bogaz enfeksiyonu geçirdik. Eli hep ağzındaydı. Aç olduğunda emziği ağzında istemiyor atıyor zaten. Oglum doğduğunun ilk saatinde emzik verildi 14 ay beni emdi sadece emziği 16 17 ayda bıraktık belirli bir zamandan sonra sadece uykuya salması kolaylassin diye veriyordum. Gündüz zaten kullanmıyordu gece de almak istemedi. Hani ben zorlanmadim emziği bıraktırmak icin tabii her çocuk farklı yapıda ama beni emmez diye düşünme açken sakız karnını doyuruyor mu aynı şey.
Seni çok iyi anlıyorum benim de oglum var tam oyun oynayacağımız sırada yada oyun ortasında ağlıyor tabii oglum yıkıyor ortalığı bırak yerine diye. Bende kızım emzik alsin diye uğraşıyorum. En azından gece yatarken benim mememde uykuya dalmasindan iyidir. Cunku memede uyuyunca gaz meme kısır döngü başlıyor ama emzik olsa emer uykuya dalsa da gazını çıkarırım sonra emziği verip kucagimda biraz eğlendikten sonra tam dalmadan yatağına emzik ağzında olunca fazla vakit de almaz. Bazı bebeklerin emme dürtüleri çok yüksek oluyor o bebeklere emzik sart.
Son olarak çarpık diş yapısı olur diyorlar. Sadece alt dişlerinde 2 dişi çarpık ama yiğenim hiç kullanmadı tüm dişleri çarpık.
He bi de o dert var tabii alacak mı bakalımSen bi dene emzigi bakalim bebegin kabul edecek mi? Bir denoyle bir surum var. Biz nerdeyse iki aylik olacak hemen hergun denedim. Bir iki sefer tutar gibi oldu o kadar. Onun disinda tutmuyor. Daha hastaneden cikmamistik ben agzina emzik verdiğimde . O zamanlar biraz tutuyordu. Bi de gecenlerde hastalandi yavrucagim. O hastalik zamani tuttu biraz o kadar. Cesit cesit emzik denedim. Acken verdim tokken verdimz uykuluyken verdim keyifliyken verdim. Tutmuyor cocuk. Bir tek kendini huzursuz guvensiz hissettiginde tutugor. Mesela hastayken veya disarida uzun sure kalmışsak. O zamanlar benim zorlamamla tutuyor. Evde uykuya dalarken falan asla tutmuyor. Keske alsa emzik bence anne icin de bebek icin de cok iyi. Benimki bazen elini emiyor. Mesela eli yerine emzik emse ne guzel olur.
Senin herife de ben bile sinirleniyorum. Allah sabir versin sana. Bazen benimkinin de boyle vurdumduymaz halleri olur ama ben burnundan getiririm. En nefret ettiğim seydir; umursamaz, duyarsiz insanlar.
Ahaha işte bana da böyle oluyor, bugün sahilden dönerken o halimle sana emzik Almayanın ağzına sıçsınlar diye diye çıktım yola çok afedersin,2 dk ya uyudu bu bebek arabasında sallantıda,avm ye girdim emzik reyonunun önünde 15-20 dk oyalandım bi emziğe bakıyorum bi bebeye bakıyorum ayyy bilemedim yaa dedim vazgeçtim yine çıktım avm denEmzik verme konusunda ben de kararsızım. Kızım almıyor zaten de alsa kı acaba diyorum. Çünkü emme refleksi çok kuvvetli. Agzı oyalansa mı acaba diye düşünüyorum. Bak yine bilemedim
Kiraz uçlu nasıl yaa bakayım netten hiç duymadım , gerçi emziğin hiçbir çeşidini duymadım sıfır bilgisofiarya hangi çeşidi olacağına bebek karar veriyor canım. Oglum kiraz uçlu emzik kullandı. Kızım damaklı emziği biraz tutuyor. Kiraz uçlu hiç beğenmedi.
Aventten memnunum ben. Anne göğüs ucuyla uyumlu olanı al derim. Avent naturalyani avent te browns ta gaz yapiyor oyle mihangisini alcam kizlar ben yaaa
Benim oğlumda 3,5 yaşında ve kardeşimi bırak artık benimle oyun oyna diyorCanım emzik konusunda bu kadar kati olmamak lazim. Her konuda olduğu gibi bunda da bazı doktorlar karşı bazı doktorlar değil. Ben oğlumda kiraz üçlü emzik kullandım. Dışarıda da kullanıyordum. Hatta hastanede yattık hiçbir doktor laf söylemedi çünkü hergun 5 dk kaynatıyor sonra karbonatlı suya batırıyordum. Hatta bi doktor bana sakinan goze çöp batar annesi biraz rahatla demişti de sonradan anladım.Hijyenik acısından söylüyorum. Hem 6 aydan sonra dış çıkarıyor emzik o konuda da kurtarıcı. Emzik olmasa elini her yere sürüp ağzına sokuyor. Inan şu arka dişlerini çıkarırken 2 dişte de bogaz enfeksiyonu geçirdik. Eli hep ağzındaydı. Aç olduğunda emziği ağzında istemiyor atıyor zaten. Oglum doğduğunun ilk saatinde emzik verildi 14 ay beni emdi sadece emziği 16 17 ayda bıraktık belirli bir zamandan sonra sadece uykuya salması kolaylassin diye veriyordum. Gündüz zaten kullanmıyordu gece de almak istemedi. Hani ben zorlanmadim emziği bıraktırmak icin tabii her çocuk farklı yapıda ama beni emmez diye düşünme açken sakız karnını doyuruyor mu aynı şey.
Seni çok iyi anlıyorum benim de oglum var tam oyun oynayacağımız sırada yada oyun ortasında ağlıyor tabii oglum yıkıyor ortalığı bırak yerine diye. Bende kızım emzik alsin diye uğraşıyorum. En azından gece yatarken benim mememde uykuya dalmasindan iyidir. Cunku memede uyuyunca gaz meme kısır döngü başlıyor ama emzik olsa emer uykuya dalsa da gazını çıkarırım sonra emziği verip kucagimda biraz eğlendikten sonra tam dalmadan yatağına emzik ağzında olunca fazla vakit de almaz. Bazı bebeklerin emme dürtüleri çok yüksek oluyor o bebeklere emzik sart.
Son olarak çarpık diş yapısı olur diyorlar. Sadece alt dişlerinde 2 dişi çarpık ama yiğenim hiç kullanmadı tüm dişleri çarpık.
Biz de next to me kullanıyoruz. Baş kısmını yükselttik. O özelliği çok iyi.Eğimli olunca reflü içinde iyi oluyor. Özellikle sezeryan doğumda anne yanı yatak müthiş kullanışlıKızlar ya bebeğim gece bizle uyuyo
Resmen rutine bağladık, emziriyorum uyuyana kadar göğsümde evin içinde dolanıyoruz
Sonra göğsümde yatağa yatıyorum, iyice dalınca yanıma deviriveriyorum
Sarılıp yatmak çok hoşuma gidiyo ama next2me aldım o kadar
Pazar 40 çıkıyo yatağına alışsın orda uyusun istiyom ama nasıl başarcam bilmiyom
Benim oğlumda 3,5 yaşında ve kardeşimi bırak artık benimle oyun oyna diyorçok üzülüyorum öyle deyince. Çünkü önceden oğlumla oyun kurar oynardık, hamur, boyama vs.. şimdi vakit yok. Bebişte gazlı ağlayan bir bebek. Yardımcımda yok Allah'tan başka
Ben önce travel sistem bi bebek atabası almıştım hiç kullanmadan pişman oldum çok büyük diye . Sattım yer e chicco lite way plus aldım baston travel çok memnunum ilerde bston almak zorunda değilimKızlar biz şimdi bebek arabası siparis vercez.sizden ricam kullanıp beğenenler markasını yazabilir mi
ben alışması taraftarıyım, sürekli memede ve ağlayınca sakinleşmiyo emmeden. eylülde işe başlayınca nasıl susturacaklar diye aklım kalıyo ama zibidi almıyor emzik. öğürüyoKızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
Valla ben de alacam yarın bakalım ikna oldum, uykuya dalarken veririm sonra çıkarırım diyorum çocuk telef oldu 3 gündğr gündüz uyumuyor şimdi de uyudu baktın azönce öyle derin uyuyor ki bitmiş yanii uykusuzluktanben alışması taraftarıyım, sürekli memede ve ağlayınca sakinleşmiyo emmeden. eylülde işe başlayınca nasıl susturacaklar diye aklım kalıyo ama zibidi almıyor emzik. öğürüyonasıl alıştırılır ki
gaza getirmek gibi olmasın da bazı insanlar kavga etmeden olayın ciddiyetini fark etmiyorlar. tepkini koy derim. Allah yardımcın olsun.Kızlar kızım dünden beri çığlık atarak ağlıyor yorgun düşüp uyuyo, uyanıyor ağlıyor.. Ne yapacağımı şaşırdım, kakasını yapıyo geğiriyo emiyo ama ağlıyor ve eşim kılını kımıldadp nesi var die bakmıyor bilgisayarda savaş oyunu oynuyor. Bir Dünya iyilik yada kötülükle laf söyledim adama, yok, savaşın ortasında hep sorun çıkarıyormuşuz... Zor bela yrn için doktora gitmeye ikna ettim.. Sustur işte dio.. Bide yrn ailesine bebeği sevdirmeye götürcez dio.. Gel bu adamın ailesine yüzün gülsün , gel bebeği birinin kucağına ver yapabilirsen şimdi.. Ben mi bi yerini acıttım, eşim tutarken yanlış bi hareket mi yaptı bebeğe de canı acıdı böyle ağlıyor kafayı yicem.. Dün çay tarifi istedim de bakamadım tele şu saate kadar. Yıkadım zor bela da uyudu kızım öyle bakıyorum tele.. Ev tam dandini nerden başlayım da toplayın, yemek yemedim onu mu yiyeyim çok terledim duş mu alayım sırtım kopuyor ağrıdan geceden beri kızı evde gezdiriyorum uzanayım mıbundan sonra bu adam kızım ve bana sizi seviyorumlu konuşursa boşa tatava yapma dicem hiç bir sözünün hikmeti yok.. 7 göbek yabancı olsa kızımın çığlıklarına bi kalkar bakar.. Oyun nedir yaa bozarsın baştan oynarsın. Yrn ailesi bana bi laf soksun, o kadar doluyum ki hem eşime hem ailesine, o kadar bitkinim ki hem bedenen hem ruhen kavga çıkarırım die korkuyorum. Adamın yanında kızı yıkadım zor bela tek başıma oyuna bakmaktan farketmemiş, oyuna ara verdim hadi yıkıcaz mı ne yapıcaz dio.. Ben giydirdim bile yanında onca uğraşa yuhhh yani nasıl farketmedin... Çok sinirim bozuk hıçkıra hıçkıra ağlayacağım var.. Anamın evine gidesim var.. Ne hayır görüyorum ben bu adamdan ve ailesinden.. Hiiiççççç... Ömrümü boşa zora sokuyorum bunların yanında.
Valla ben de alacam yarın bakalım ikna oldum, uykuya dalarken veririm sonra çıkarırım diyorum çocuk telef oldu 3 gündğr gündüz uyumuyor şimdi de uyudu baktın azönce öyle derin uyuyor ki bitmiş yanii uykusuzluktantabii almazsa naparım benim hele hiçbir fikrim Yok,
kuzum henüz almadım ben. ama en kısa zamanda alıcam fırsat olmadı. internetten baktım wellcare d3 sprey fiyatı 20 tl gibi bi fiyat eczanede de en fazla 25 tl falandır. ben doktor muayenehanesine gittim o söyledi bunu kullan diye belki de hastanedeki doktorlar yazıyordur bilmiyorum ama eczaneye gidince de direkt alabiliyorsun yani sorun olmaz. bana doktor günde bir defa ağzının içine bi fıs sık dediKızlar d vitamini için bebeklerinize damla olarak hangisini veriyorsunuz? bana doktorumuz devit3 yazmisti hamileliğimde de onu kullanmistim hatta ama içinde parafin olduğu yazılmış burda kafama takıldıLastMadOnEarth canm sen wellcare yazmıştın doktorumuza yazdirabiliyor muyuz bu damlayi yada eczaneden kendimiz de alabilir miyiz acaba kullanimi nasil yazarsan cok sevinirim
Valla kesinlikle rahatlık soficim . Benimki alıştı bb uykusu gelince veriyorum genelde . Ama ilk zamanlar aklıma geldikçe ç tok fark etmez verdim alışsın diye . Açken o biraz enip atıyor zaten . Ya da direk hiç kabul etmiyor . Uykusu gelince verşyorum biraz emiyor . Daldığında yine kendisi atıyor emziğiKızlar yaaa bir konuda çok ölümüne çaresiz ve kararsızım emzik????? Emzik vermek istemiyorum ama bir yandan da herkes emzikle çok rahat edersin diye gazlıyor. Benim kız maşşalah bir uyandı mı sabah 7de akşam 8-9a kadar 10ar dakika 10ar dakika uyuyor. Sürekli ya emiyor ya da ayağımda sallıyorumçok uyku bastırınca hatta memeden süt geliyor diye memeyi bile emmek İstemiyor sallayarak uyuyor ama 10dk şimdi ben emzik versem buna nasıl oluyor yanii hani acıkınca falan nasıl anlıyoruz ayy bi garip içim emziği emip beni emmezse memeyi bırakırsa falan oluyor mu öyle şeyler. Şu emzik mevzuuna okadar yabancıyım ki
canım malesef ister istemez hepsinde gaz oluyor. ben avent kullanıyorum büyük ve cam olanından. memnunum. geçen bir de avent in cam olmayanını sipariş ettim bi tane biberonumuz vardı 2. de olsun diye. ikisinden de memnunum kızım rahat kavrıyoryani avent te browns ta gaz yapiyor oyle mihangisini alcam kizlar ben yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?