- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 43
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.741
Ben de ilk zamanlar mama arti anne sütü veriyordum. Sonra baktim bu is böyle olmayacak, cocuk mama aldikca gazdan kivraniyor, kivrandikca caresizce yine mama veriyordum sussun diye. Pes ettim drdim istedigi kadar aglayip sizlansin mamayi kesecem. Tak diye kestim. Her agladiginda memelerim bos da olsa meme verdim. 10 gun sonra kontrol vardi. Dedim kontrole kadar sadece meme verecem, kilo alimi yerindeyse bir daha mama yok. Kilo almamissa veya zayiflamissa mamaya devam ederim deyip kendime deneme suresi koydum. Cevremdeki herkes inat etme mama ver ayagi falan yapti. Hatta bi ara cocugu esime birakip markete çıkmıştım. Dondugumde elinde mama biberonu gördüm dellendim. Dedim bi 10 gün musade edemediniz anne sütü vermeme. Resmen 10 gün cevremdekilerlw savastim mama vermemek icin. Sonuc? Ben kazandim. Sen de kendine bir hafta deneme suresi koy. Mesela bugun ölçtür kilosunu ve birak mamayi. Bir hafta sadece meme ver. Yetmedigine inansan bile ver memeyi gerekirse memende uyusun. Hafyaya bir daha tarttir. O zaman mamaya ihtiyacin var mi yok mu çıkar ortaya. Cocuklar mamayla doymaya alisinda anne sütü yetmemeye başlıyor hakli olarak.doktorlarinda mama takviyesi yap demesine uyuz oluyorum. Annenim hic sütü olmaz o zaman mamalar iyiki var! Ama anne suru varsa bu vocuk emecek ki süt artacak baska yolu yok.Tek kelime; HAYIR! Mama verme. Mama+anne sütü veren bir anne olarak mamadan kurtulmaya çalışıyorum. Ne çok mide bağırsak sorunu yaşıyotuz bir bilsen. Bebeğin aç kalsa zaten açlık çığlığı atar. Sen bebeğini dinle sadece. 3 saatte bir yemek isteten bebek mama kullanıyordur. Anne sütü bu aylarda 3 saat tok tutmaz gündüzleri. Mideleri ne kadar ki. Lütfen her istediginde emzir ve mamadan uzak dur
O kadar haklısın ki ama insan bazen son noktaya geliyor işte..
Bu mama yanlisi doktorlar acaba mama firmalarindan prim falan mi aliyor? Bizimki de oyleydi. 20 gunde bir bucuk kilonun üstünde kilo almisti bebegim ve doktor hala mama takviyesi yap diyordu. Sütün coksa verme mama. Memede dursun alışır iki günde.O diger doktora ben de gitmek istiyorum
Bizim doktor illa mama diyor delircem artik Ailede de bi tek ben direniyorum ama oyle olunca da cocuk aglama krizlerine girince pisman olup aglaya aglaya mama veriyorum Az once oldugu gibi..
Bu döngüden çıkamayacağım sanirim
Bu kadar sutum gelirken nasil oluyor fa eninde sonunda mamanin eline dusuyorum anlamiyorum
Yok ya ben pes ettim. Bizim kız dün gündüz neredeyse hiç uyumadı akşam 9da bi vurdu kafayı gece 3:30da ancak uyandı 6,5saat yapıyor yaniii hiç ellemedim, beslemedimde çişde 1 kere falan yapmıştır bezi kuruydu. Bu böyle olacak sanırım yaa ben hatırlamıyorum herhalde ilk kızımı. Derin uykuda yapmıyorlar artık buna kanaat getirdim ki dün bütün gün emmemten memelerşmşn haşatı çıktı ona rağmen emmedi ama 3:30dan sonra emdi uyudu saatbaşı neredeyse ve sabah 8de altını aldığımda bayaa çişiliydş bezi,saatbaşı uyanınca işemiş demekkisofiarya canım şu çiş olayına bir sonuç buldunuzmu oğlum geceden beri bir kere bile işemedi hemde tok olduğu halde ve gece 1 den beri aralıksız uyuyor uyumaktan mememi tutmadı diye mama verdim. Eşime söylüyorum ne güzel uyuyor diyor beni deli edecek hiç uyumayan çocuk uyanmayınca bir sıkıntı var gibi geldi birde işemeyince ben tutuştum şuan
Yok ya ben pes ettim. Bizim kız dün gündüz neredeyse hiç uyumadı akşam 9da bi vurdu kafayı gece 3:30da ancak uyandı 6,5saat yapıyor yaniii hiç ellemedim, beslemedimde çişde 1 kere falan yapmıştır bezi kuruydu. Bu böyle olacak sanırım yaa ben hatırlamıyorum herhalde ilk kızımı. Derin uykuda yapmıyorlar artık buna kanaat getirdim ki dün bütün gün emmemten memelerşmşn haşatı çıktı ona rağmen emmedi ama 3:30dan sonra emdi uyudu saatbaşı neredeyse ve sabah 8de altını aldığımda bayaa çişiliydş bezi,saatbaşı uyanınca işemiş demekki. Full uyandığında da 2 saatte bir doluyor bezi. Rutini böyle demekki bu işin ben biraz fazla hassasiyet yaptım sanırım. Sen de mama falan verme, bırak uyusun gerçekten uykularını alıp uyanınca gömülüyorlar memeye ve gerçekten acıkınca uyanıyorlar.
kraft pocket kullaniyorum ben..kapaninca minicik oluyor cidden cep gibi..Kızlar biz şimdi bebek arabası siparis vercez.sizden ricam kullanıp beğenenler markasını yazabilir mi
E bebekten joie litetrax 3 travel sistem aldik cok memnunum.Kızlar biz şimdi bebek arabası siparis vercez.sizden ricam kullanıp beğenenler markasını yazabilir mi
Yok ya ben pes ettim. Bizim kız dün gündüz neredeyse hiç uyumadı akşam 9da bi vurdu kafayı gece 3:30da ancak uyandı 6,5saat yapıyor yaniii hiç ellemedim, beslemedimde çişde 1 kere falan yapmıştır bezi kuruydu. Bu böyle olacak sanırım yaa ben hatırlamıyorum herhalde ilk kızımı. Derin uykuda yapmıyorlar artık buna kanaat getirdim ki dün bütün gün emmemten memelerşmşn haşatı çıktı ona rağmen emmedi ama 3:30dan sonra emdi uyudu saatbaşı neredeyse ve sabah 8de altını aldığımda bayaa çişiliydş bezi,saatbaşı uyanınca işemiş demekki. Full uyandığında da 2 saatte bir doluyor bezi. Rutini böyle demekki bu işin ben biraz fazla hassasiyet yaptım sanırım. Sen de mama falan verme, bırak uyusun gerçekten uykularını alıp uyanınca gömülüyorlar memeye ve gerçekten acıkınca uyanıyorlar.
Her akşam yıkayınca kakası çok pis kokuyor benimkinin, üşüttügümü düşünüyorum, çenesi falan titriyorKizlar ben her aksam banyo yaptirip yatirmaya basladim. Gerçekten artik daha rahat ettigini fark ettim. Uyku saatleri uzadi ve en onemlisi daha rahat uyuyir eskiden cok hiriltili ve huzursuz uyurdu. Aksam banyosu dedigim de iste saat 6 dakeske su cocugun uyku rutinini 7-8 arasina ya da 8-9 arasina cekebilsem. 6-7 arasina kadar zor zaptediyorum. Kendine biraksam saat 5 te aksam uykusuna yatio gece 2 de gune baskayacak
Tek kelime; HAYIR! Mama verme. Mama+anne sütü veren bir anne olarak mamadan kurtulmaya çalışıyorum. Ne çok mide bağırsak sorunu yaşıyotuz bir bilsen. Bebeğin aç kalsa zaten açlık çığlığı atar. Sen bebeğini dinle sadece. 3 saatte bir yemek isteten bebek mama kullanıyordur. Anne sütü bu aylarda 3 saat tok tutmaz gündüzleri. Mideleri ne kadar ki. Lütfen her istediginde emzir ve mamadan uzak dur
O kadar haklısın ki ama insan bazen son noktaya geliyor işte..
Ayy çok hafif ve katlanan bişi al, baston araba bile olur yani.. aldık biz traktör gibi, babası olmadan kullanamıyorum. Araba 13 kilo, anakucagı 5 kilo, oğlan da olmuştur 5,5.. kaldırıp konduramıyorum. En önemli özelliği hafif ve katlanır olması benceKızlar biz şimdi bebek arabası siparis vercez.sizden ricam kullanıp beğenenler markasını yazabilir mi
Dinleme canım kimseyi, madem sütün bol sağarsın, mama gibi verirsin. Tüm mamalar anne sütünün taklidi, gerçeği varken neden taklidini verelim, çektikçe çoğalacak. Dedim ki o doktora annane babaanne baba beynimi yiyorlar bu çocuk aç diye, sen deli misin dedi, sen doğurdun bebegin ne hissettiğini senden iyi kimse bilemez, içgüdülerine güven dedi. Neyse iki gün sonra bizimki yine ağlama krizinde annem tutturdu bunu acile götürün, yok diyorum ne biçim anasın demeye başladılar.. yıkayalım dedim bunaldı çocuk, yok işte hasta edeceksin de zaten ağlıyor da vs. Neyse çocuğu yıkadık üstüne emdi, kuş gibi uyudu.. eşim nasıl bildin deri, içgüdülerim dedim :) neyse sonra bu olayı birbirine bağlayıp mama konusuna ikna oldular da sustular
Bu mama yanlisi doktorlar acaba mama firmalarindan prim falan mi aliyor? Bizimki de oyleydi. 20 gunde bir bucuk kilonun üstünde kilo almisti bebegim ve doktor hala mama takviyesi yap diyordu. Sütün coksa verme mama. Memede dursun alışır iki günde.
Ulaşır cnm hiç merak etme sen bos bos emsin gelir geri.mermer kafalilar çok bilirler sonra da sorarlar anne sütümü mamami yaaa sadece anne sütü niye vermedin derler. Ay ben hamileliğimde ve bu lohusalıkta ne kadar cahil olduğunu öğrendim bizim halkın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?