- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.721
Yok yok mutlaka batikonla temizlesinler. Bizim de aynısı oldu hastanede yapmadı bizimki de ben poşetleri aldım eve geldim,kendim silip takmama rağmen idrar kontamine olmuş diye çalışamadılar mutlaka güzelce batikonla temizlenmeli. Kültür sonucu ne zaman çıkacak ?Canım hastanede taktılar ama eve geldik kaka yaptı
Sonra eczaneden yedek aldık birkaç tane
Sildim güzelce öyle taktım, idrar da temiz berrak görünüyodu ama
Kafam karıştı şimdi boşuna mı veriyoz cidden
Bugün çeyrek ölçek verdim yarın zaten kontrolü var tekrar isteyeyim tahlil hastanede bekleyelim hatta
Hiç batikon vs yapmadılar hastanede yaa
Hatta altı kirliydi ben iki dakika aldım öyle taktılar poşeti
Bilgi de vermediler öfff
En iyisini sen yapıyorsun canım...10 günlük falandık yanlış hatırlamıyorsam..tabi o zaman bebek düzenli uyuyr süt birikıyordu..göğsüm taş gibi olmuş cayır cayır yanıyor..bebek uyandı mama yapıp verelim..bunu diyen en yakınım..göğsüm yanıyor emzirecegim dedim ısrarla..keşke keşke göğsüm dolu doluyken bir sonrakilere de öyle ısrar etseydim..çocuk sancılanip ağladıkça aç bu aç diyip mama verdirdiler..şimdi o günlere üzülüyorum keşke başa alma şansım olsa..iyileşmeyen göğüs yaralarım psikolojik yorgunluk sonrası sütüm kesilmek üzere iken yeniden kendi moral motivasyonum ve ek gıda takviyeleriyle geriye geldi şükür..umarım komple mamadan uzak bebeğime yetecek düzeye ulaşır zamanla..Aynen öyle ya doymadiysa diye veriyor anneler sonra kısır döngüdireniyorum ben
Ulaşır cnm hiç merak etme sen bos bos emsin gelir geri.mermer kafalilar çok bilirler sonra da sorarlar anne sütümü mamami yaaa sadece anne sütü niye vermedin derler. Ay ben hamileliğimde ve bu lohusalıkta ne kadar cahil olduğunu öğrendim bizim halkın.En iyisini sen yapıyorsun canım...10 günlük falandık yanlış hatırlamıyorsam..tabi o zaman bebek düzenli uyuyr süt birikıyordu..göğsüm taş gibi olmuş cayır cayır yanıyor..bebek uyandı mama yapıp verelim..bunu diyen en yakınım..göğsüm yanıyor emzirecegim dedim ısrarla..keşke keşke göğsüm dolu doluyken bir sonrakilere de öyle ısrar etseydim..çocuk sancılanip ağladıkça aç bu aç diyip mama verdirdiler..şimdi o günlere üzülüyorum keşke başa alma şansım olsa..iyileşmeyen göğüs yaralarım psikolojik yorgunluk sonrası sütüm kesilmek üzere iken yeniden kendi moral motivasyonum ve ek gıda takviyeleriyle geriye geldi şükür..umarım komple mamadan uzak bebeğime yetecek düzeye ulaşır zamanla..
Biz de yok cnm pişik kremi sür olmadan ben günde bir sürüyorum daha olmadık şükürKizlar bebeklerinizin poposunda hafif kızarıklık var mi bizimkinde var da pişik mi olacak yoksa kaka yapmaktan ikinmaktan mi kaynakli
Ben de hep once emziriyorumAy iyi oldu uyumasi ama nasıl saldırdı altını açtırmadı ağladı emcem diye acıdım kuzum acıkmış
Dün verdik 3-4 güne dediler yarın çıksa keşkeYok yok mutlaka batikonla temizlesinler. Bizim de aynısı oldu hastanede yapmadı bizimki de ben poşetleri aldım eve geldim,kendim silip takmama rağmen idrar kontamine olmuş diye çalışamadılar mutlaka güzelce batikonla temizlenmeli. Kültür sonucu ne zaman çıkacak ?
Kuzum Ankaradaysan Doktor Osman Özdemir ı tavsiye ederim. Cukurambarda muayenehanesi var. Bizle tam 2 saat konuştu çok ilgili sicak kanlı ve aynı zamanda bebek kardiologuymusBebişi hangi hastaneye götürüyorsun? Kaç doktor gezdik hiç biri içime sinmedi de, senin de fikrini alayım
Tek kelime; HAYIR! Mama verme. Mama+anne sütü veren bir anne olarak mamadan kurtulmaya çalışıyorum. Ne çok mide bağırsak sorunu yaşıyotuz bir bilsen. Bebeğin aç kalsa zaten açlık çığlığı atar. Sen bebeğini dinle sadece. 3 saatte bir yemek isteten bebek mama kullanıyordur. Anne sütü bu aylarda 3 saat tok tutmaz gündüzleri. Mideleri ne kadar ki. Lütfen her istediginde emzir ve mamadan uzak durMama kullanan annelere sorum olacak, kaç saatte bir mama veriyorsunuz?
Şuan sadece emziriyorum 50 günlük ve bazen 1 saatte bazende 1.30 saatte bir emmek istiyor ve memelerimin içi sızlıyor tam dolmadan veriyorum gibime geliyor.
Büyüdükçe süt yetmemeye mi başladı acaba? En azından günde 1-2 öğün mama versem de memeler süt dolsa?
O kadar haklısın ki ama insan bazen son noktaya geliyor işte..Eki Görüntüle 2159862 İşte buda benim küçük meleğim.......Uzun zamandır yazmak istiyorum..Tatlı cadımdan fırsat bulup yazamadım..Biraz uzun olacak yazdıklarım üşenmeyip eee birde vakit bulup okursanız sevinirim.... Biliyorum hepiniz çok yorgun,uykusuz,aç,hatta tuvalete dahi gidemeyen anneler var..bende dahil buna..kimi zaman yetersizlik duygusu,kimi zaman sancılı,ağrılı zamanlarda çaresiz kalma..kendini bilir bilmez insanların vara yoğa kulp bulup canınızı sıkıp sizi psikolojik olarak yıpratması.Lütfen lütfen şöyle bir silkilenelim arkadaşlar..bebeklerimiz çok küçük ve sadece bize muhtaçlar.... Benim kuzum Zeynep 'e kavuşmam yıllarımı aldı..15 sene bir evladın kokusuna hasret her günüm dua ile geçti..Dünyanın parasını harcadım bu uğurda.1 ev parasından fazla harcamişizdir.kizimdan önce iki.kez hamile kaldım ama hamileyken kaybettim ...ve kaybetmek o kadar acıydı ki..kelimelerin tarifi yok..Rabbime hamdolsun şimdi dünya cennetim kollarımda ..her zorluğa rağmen çokkkk ama çok güzel...Ve yıllarca uğraşıp hala evlatlarına kavuşamayan bir sürü tanıdığım var...aklınızdan kötü düşünceleri çıkarıp atın.intiharı düşünenler,etrafın lafına bakıp psikoloisi bozulabilir lütfen lütfen...Sevdiklerimiz hayattayken onlara sıkı sıkı sarılalım..Hele ki bunlar cennet kokulu evlatlarımızsa.. "Bol bol sevin ,öpün ,koklayın, kucağınıza alın kucağa alışır diyenlere inat.zaten büyüyünce kucakta durmuyor " demişti 30 yaşında gencecik evladını toprağa veren bir tanıdığım.. Belki hasıl anın tadını çıkaralım dostlar....HEPİNİZE KUCAK DOLUSU ÖPÜCÜKLER...
Mamayı kestiginde sütün ne kadardı ve çok zorlandın mı? Sütün ne kadar sürede arrtı canım? Ayyy darısı başımaYok be canım her bebegin huyu suyu ayrı, sen en iyi kendi yavrunu kendin tanırsın. Çocuk doktoru bir meme bir mama diyordu daha iki hastalıkken, yani iki memeyi emecek 2 saat sonra yine iki memeyi emecek ama ona 60 cc mama takviyesi eşlik edecek.. istersen öyle yap ama diğer bi doktorda tek damla sütün bile geliyorsa bebek emdikçe çoğalır artık mamayı kes dedi. Mama alerji yaptı da bıraktım ben yoksa hastalık gibi ya doymadıysa diye veriyorsun çocuğa
Ateş bulantı kusma falan yoksa antibiyotik kullanılmalı mi bilemedim canım doktor bildiğin güvendiğin bir doktor muydu...başka bir doktora daha mı sorsanız...daha çok küçükler çok mecbur kalmadıkça antibiyotik vermemesi gerekir doktorun da ağır bi tablo yok gibi...bol bol emzirsen hafif bir enfeksiyonsa idrar yolları temizlenebilir yani çişle atılırÇok gaz sancısı çekiyo huzursuz ağlıyo diye
Doktor idrar bakalım dedi bariz bi bellrti yoktı
Tabi 3/4 günde ancak çıkıyor. Sen bi tekrarla bakalımDün verdik 3-4 güne dediler yarın çıksa keşke
Yarın tekrarlayayım batikon olayını hatırlatayım
Doğum yaptığın günü 1.say dediler ben öyle yaptimkızlar benim oğluş 13’ünde doğmuştu 40’ı dün müydü bugün mü? 13’ü bir mi sayıcam, oof tam sözelci kafası şu an yaşadığımdün misafir var diye ritüelleri gerçekleştiremedik bugün kısmetse mis olcaz milletin de kırklı çocuk bu üşür, dışarı çıkılmazlarından kurtulucaz.
Herkes karnı doydu mu 3 saat acıkmaz, hemen uyur gibi şeyler söylüyor o nedenle mama vermek istiyorum, acaba doymuyor mu çabuk mu acıkıyor diye?
Yok be canım her bebegin huyu suyu ayrı, sen en iyi kendi yavrunu kendin tanırsın. Çocuk doktoru bir meme bir mama diyordu daha iki hastalıkken, yani iki memeyi emecek 2 saat sonra yine iki memeyi emecek ama ona 60 cc mama takviyesi eşlik edecek.. istersen öyle yap ama diğer bi doktorda tek damla sütün bile geliyorsa bebek emdikçe çoğalır artık mamayı kes dedi. Mama alerji yaptı da bıraktım ben yoksa hastalık gibi ya doymadıysa diye veriyorsun çocuğa
Yok öyle bir şey canım bebek bu Ben mama verdiğim zaman saat başı istediği de oluyorHerkes karnı doydu mu 3 saat acıkmaz, hemen uyur gibi şeyler söylüyor o nedenle mama vermek istiyorum, acaba doymuyor mu çabuk mu acıkıyor diye?
Bir iki gün ağladı canım ama her istediğinde verdim memeyi ve süt yapacak her şeyi tüketiyorum hala da. Mesela benim hiç tişörtüm sütten ıslanmaz ya da bebegin ağzının kenarından akmaz. Normal bebeğe yetecek kadar işte, bazı sabahlar bol oluyo onu hissediyorum o zaman sağıyorum, çok az olduğunu hissedersin zaten bebek huzursuzlanıyor, o zaman sağdıklarımdan veriyorum. Beni doktor motive etti sanırım, işte şöyle tepeden uca göğsünü sık, bir damla o şekilde gelirse bebek çekerek onu çoğaltır dedi. O gün bu gün mama vermedim, zaten alerji oldu bizimki her yeri tuhaf kırmızı kabarcıklar, mamadan oluyor deyince doktor aklımdan çıkardım.. darısı başına kuzumMamayı kestiginde sütün ne kadardı ve çok zorlandın mı? Sütün ne kadar sürede arrtı canım? Ayyy darısı başıma
Dinleme canım kimseyi, madem sütün bol sağarsın, mama gibi verirsin. Tüm mamalar anne sütünün taklidi, gerçeği varken neden taklidini verelim, çektikçe çoğalacak. Dedim ki o doktora annane babaanne baba beynimi yiyorlar bu çocuk aç diye, sen deli misin dedi, sen doğurdun bebegin ne hissettiğini senden iyi kimse bilemez, içgüdülerine güven dedi. Neyse iki gün sonra bizimki yine ağlama krizinde annem tutturdu bunu acile götürün, yok diyorum ne biçim anasın demeye başladılar.. yıkayalım dedim bunaldı çocuk, yok işte hasta edeceksin de zaten ağlıyor da vs. Neyse çocuğu yıkadık üstüne emdi, kuş gibi uyudu.. eşim nasıl bildin deri, içgüdülerim dedim :) neyse sonra bu olayı birbirine bağlayıp mama konusuna ikna oldular da sustularO diger doktora ben de gitmek istiyorum
Bizim doktor illa mama diyor delircem artik Ailede de bi tek ben direniyorum ama oyle olunca da cocuk aglama krizlerine girince pisman olup aglaya aglaya mama veriyorum Az once oldugu gibi..
Bu döngüden çıkamayacağım sanirim
Bu kadar sutum gelirken nasil oluyor fa eninde sonunda mamanin eline dusuyorum anlamiyorum
Sagol kuzum, bi hocadan aldım randevu, beğenmezsem oraya da bakalım. İki aylık kontrolümüz var, yarın gidicez inşallah her şey yolundadırKuzum Ankaradaysan Doktor Osman Özdemir ı tavsiye ederim. Cukurambarda muayenehanesi var. Bizle tam 2 saat konuştu çok ilgili sicak kanlı ve aynı zamanda bebek kardiologuymus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?