amin canim insaallah biraz olsun rahatladim ama insan genede gedirgin oluyor yaa hepOh rahatlamıssındır :) Allah kucagına da almayı nasip etsin
Vajinadan göstermek için erken değil mi cnm ya bir yerde okumştm vajinada son zamanlarda baktrılıyormş dye biliyorum ben . Bende ona şaştım nasl çıkmadı kesenn net çıkması lazmdı ama kadnn görmemesi ilgincÇok değişikbi duygu ama o heyecanla kese net görülmeyince bi hayalkırıklıgı oldu tabisen karından bakarsa ve göremezse vajinadan da iste venim gibi şaşkolozlul yapma :)
Sezerbusra21
amin canim insaallah biraz olsun rahatladim ama insan genede gedirgin oluyor yaa hep
Sen simdilik sadece folik asit kullan gunde 400 mg kullanmamiz gerekiyor. Miktari onemli. Ben folik 1 kullaniyorum. Ama devlet karsilamiyor. Karsiladiklari folibol oda 5 mg yetersiz. Yani diger eksiklikler icin doktor baska biseyde verebilir ama o verene kadar bile olsa folik asit kullanmak lazim.Vermeleri gerek madem ilk haftalar en mühim zamanlarsa , bence de böyle devam ederse ben değiştirirm zaten . Sadece hem b12 hem iyot hem folik asit içeren bir takviye hapı vardı kullanıyordum devam et ama iyotsuz olanı tercih et dedi bak şimdi aklıma geliyor onu bile yazmadı yani insan bi marka önerir , eczaneye gidip kendim seccem işe bak .
Vajinadan göstermek için erken değil mi cnm ya bir yerde okumştm vajinada son zamanlarda baktrılıyormş dye biliyorum ben . Bende ona şaştım nasl çıkmadı kesenn net çıkması lazmdı ama kadnn görmemesi ilginc
2 gün önce hayali bir kese görüyorum demişti. Bu sabah net bir şekilde gördü. Göbekten baktı. Benim haftam 4+5 di betahcg de 2 gün evvel 1500 küsürdü. 3-4 hafta çok değil mi kontrol için? Gün mü demek istedin acaba? Benim son adet tarihim 4 şubat. Ben haftaya bugün tekrar gideceğim o vakte de kalp atımına bakacak olmalı.Canım sende keseyi vajibal ultrasonla mı gördü acaba , benim göbeğimden baktı ama hayali bi kese gözüktü, sorun var vs de demedi . Beta da istemedi 3 -4 hafta sonra gel hem keseyi net görelim hem kalp sesi duyalım dedi . Ben de anlamadım .son adet tarihimi söyledim bi uyumsuzluk vs söylemedi . Gebesin dedi gönderdi vitamin de daha sonra vericem dedi . 5+4 deyim daha henüz yeni olusuyor dedi .
Sen simdilik sadece folik asit kullan gunde 400 mg kullanmamiz gerekiyor. Miktari onemli. Ben folik 1 kullaniyorum. Ama devlet karsilamiyor. Karsiladiklari folibol oda 5 mg yetersiz. Yani diger eksiklikler icin doktor baska biseyde verebilir ama o verene kadar bile olsa folik asit kullanmak lazim.
Haklisiniz bakalim.ya insallah duyulur. Yoksa bida muayene beklicem. Zaman gecmiyor zaten.canim doktor 6 haftalik dedi benimki biraz tesadufi duyuldu doktorda oylr dedi cunku insaallah duyarsiniz cunku ben duyarsiniz yada duyamazsiniz diyemem bebegin gelisiminr bagli o
Yok yok canim ilk muayenelerde bakiliyor karindan gorunmez diye. Bide dedigm gibi riskli gebelerde tedaviyle olanlarda falan da once vajinadan bakiyorlar. Son anlarda cati muayenesi icin bakiliyor.Vajinadan göstermek için erken değil mi cnm ya bir yerde okumştm vajinada son zamanlarda baktrılıyormş dye biliyorum ben . Bende ona şaştım nasl çıkmadı kesenn net çıkması lazmdı ama kadnn görmemesi ilginc
Bence sadece folik asit alin siz. Dedigm gibi miktari onemli. Diger vitaminlerle karisik olanlarin miktarı 400 mg olmuyor.Ben de folio kullanıyorum yeni de aldım acıkcası ben de ücretli hasta gözüküyotym su an.. içinde 100 e yakıb hap var ziyan mı olsun şimdi ki. Sadece folik asit alcam mecbur yine para verip .
2 gün önce hayali bir kese görüyorum demişti. Bu sabah net bir şekilde gördü. Göbekten baktı. Benim haftam 4+5 di betahcg de 2 gün evvel 1500 küsürdü. 3-4 hafta çok değil mi kontrol için? Gün mü demek istedin acaba? Benim son adet tarihim 4 şubat. Ben haftaya bugün tekrar gideceğim o vakte de kalp atımına bakacak olmalı.
Bence sadece folik asit alin siz. Dedigm gibi miktari onemli. Diger vitaminlerle karisik olanlarin miktarı 400 mg olmuyor.
tabi canim oylr yaa rabbim hepimize hayirlizini versin sende haftaya falan gittivinxd gorursun keseyiOlma olma bak ben cok değişik bir haldeyim, karından baktı göremedi sağlıklı bi kese vs hiç bir şey diyemedi. Zamanını söyleyemedi. Vajinadan bak da demedim ve sadece gebesin dedi eve geldim . Hayali kesenin mutlulugu var o kadar en azından dedim olması gereken yerde bir kese var , dıs gebelik degil diye kanaat getirdik o kadar, bu bile yetti bana .
insaallah seninkixe duyylur canimHaklisiniz bakalim.ya insallah duyulur. Yoksa bida muayene beklicem. Zaman gecmiyor zaten.
Doktorun cihazı da önemli benim doktorum hic bir gebeligimde vajinal bakmadi daha 4 hafta iken bile karindan bakmisti eskiden. Kalp atışı da öyle. Kızımda 6.haftanin sonunda duydu. Ben de ilk gebelik heyecan 5 gun sonra devlete gittim adam kalp atisi yok dedi aksam solugu kendi doktorumda aldım. Bakti daha da güçlenmiş her sey yolunda demişti. Cihazlar farkettiriyor yani. Doktorun tecrubesi de.
Onunla ilgili bir bilgim yok canim. Nette arastirdinmi?Yok benimki karısık ama üZerinde 400 mg folik asit, 150 mg iyot, b12 10mg yazıyor . Gereken miktarda folik asit ama işte iyot alma dedi doktor neden acaba
Allah isteyene versin ama ben ikiz olursa fikrinden çok korkuyorum
Onunla ilgili bir bilgim yok canim. Nette arastirdinmi?
Makasla kestiklerini bilmiyordumYok canım tabiki her gebede bunu yapamıyor, yapmadıgı tanıdıklarım da var ama herşey normalken yapmıyor demek istedim, ama diger doktorlara gidenlerden hep dinliyorum makas atınca kolay diye hemen atıveriyorlar. Ben sezeryan gerekmedikçe yapmadıgı için tercih ettim ilk olarak .