- 18 Ekim 2016
- 269
- 780
- 41
Ben öle hatrlyrum biri demişti galiba ikiz olması gerekiyor diye ondan aynen kısmet belki tutmştr hayrlısı cnmyanlış biliyorsun. ailede ikiz olması sadece ikiz olma ihtimalini arttırır.
ailende hic ikiz olmasa bile yine ikiz olabilir.
birde ben tedavi görmüstum. 2 yumurtam oluşmuştu. ikisi de tutmuş olabilir. kısmet.
Evet haklısın aceleye gelcek bir şey değil sabır gerek bizlere de onlara da . Bu doktor suda dogum da yaptırıyor bu arada , daha böyle şeyleri hiç düşünmek istemiyorum gerçi Allahın izniyle bi sağlıklı sıhhatli oldugunu öğrensem yeter bana .. bakalım zaman ne göstercek . Bu arada fikir soruyorum doktoru seçtikten sonra sizce de dediklerine güvenmemiz gerekmiyor mu , şimdi 4 hafta sonra gel demesi herşeyin kesin bir randevuda anlaşılması demek , öncesinde göründü görünmedi kalp duyuldu duyulmadı ne yapabilir ki beklemekten başka 8. Haftada olup hala kalp sesi için giden var. Bir de kesin değil Bencee 4 hafta sora gel diyerek öneride bulundu sadece ben de kabul ettim ama kanaman olursa mutlaka hemen sonraki güne gel dedi.. nitekim de cogu 2. 3. Cocuguna hamile olanlar erkenden doktora girmeyi bile tercih etmiyorlar , ya da düşük yapanlar o bekleme süreçleri zor geçtiginden kan takibi flan yapmıyorlar ben bu yüzden beni geç çagırdıgını düşünüyorım
canim keseyi gordukten sonra kan tahlili yapmiyorlar bu sikinti yapma kendine ama alttan baksaydi net gorurxu keseyi zatenYa ben de anlamadım özel b i hastanede cok tercih edilen ,yakınlarımın da cok gittiği ve övdüğü bi doktor olmasından dolayı tercih etttim. Randevu bile zor ayarladım anca bu güne . Ama ben de sasırdım böyle olmasına vajinal ultrasonu sormak aklıma bile gelmedi, bakabilirdi belki de neden bakmadı bilmiyorum. Şaşkınım su an ama devlette de kayıt yaptırcaktım ne olur ne olmaz diye , oraya gitmeden öce devlete de gözüksem mi diyorum. Ben 4 hafta nasıll bekleyeyim 3. Hafta da tekrar sıra almayı düşünüyordum zaten . Ay bilemedimkan tahlili de yaptırmadı,
Sen şuan böleysen ben napim e napim
Hepinizden daha düşük çktı daha küçük benmki ama ben dayanyrm
Hem seni pek hatrlamaz cnm sölersn 2 . Haftada git cnm hangi hastane bu merk ettm:)
canim keseyi gordukten sonra kan tahlili yapmiyorlar bu sikinti yapma kendine ama alttan baksaydi net gorurxu keseyi zaten
Çok sevindim canım benim ya :)kızlardoktordan döndüm 5+5im bugun. karından 2 kese göründü. ikiz olabilirmiş. ben şok.
degerlerim hep tek artmışti ama nasip :)
bebis gorunmesi ve kalp atışı icin cok erken olduğunu söyledi. 10 gun sonra keseler büyümüş mu diye bakacak :)
ilk defa zeynep kamile gittim. kabus gibiydi. istanbulun bütün hamileleri ordaydi.
Sizin suan adet gecikmesinin kaçıncı gunu? Bence doktor tercihini yaptiktan sonra guvenmemiz de gerekiyor. Yada güvenemedigimiz doktorla yola devam etmemeliyiz. Eger suan cok kucukse gitsen de tekrar cagirmasi gerekecegi icin biraz beklemeni istemis olabilir. Acikcasi banada mantikli geliyor bu. Peki sizin ne kadarlik suan.
yaaa insan gittiginde herseyi unutuyor yaa bende unutuyorum sormayi bana ilavlc verdi dusun mide bulantilari icin onu nasil kullanacagimi bile sormamisimSağol canım ay rahatladım yinw demek belki ondan yapmadı. Evet niye bakmadı acaba asıl bomba ben neden bunu orda sormadım
bence 10 gun sonra baska bir hastaneye git. 4 hafta bekleme. beklenmiyor zaten :)
yaaa insan gittiginde herseyi unutuyor yaa bende unutuyorum sormayi bana ilavlc verdi dusun mide bulantilari icin onu nasil kullanacagimi bile sormamisim
5 arti 4 se biraz daha bekleyin bence ama 4 hafta da cok geldi bana. 4 hafta sonra mi cagirdi demistiniz? Vajinal bakabilirdi aslinda madem gitmissin oraya kadar niye bakmamis anlamadim. Doktorlarin genelde acelesi olmuyor. Maalesf sabirsizligimizi anlamiyorlar.Benim 5+4 hesaba göre ama önceki adetlerim hep gecikmeli gitti cocuk denedigimizden beri. O yüzden tam yumurtlamam da belli değil. İlişkiden hiç anlayamıyorum zaten sürekli son günlere kadar değerlendirdik her gün gibi nerdeyse . Dogum tarihi programda 5 kasım olarak gözüküyor .5+4 diyor . Vajinadan baksa kesin net bir şey diyebilirdi karından hayali gözüktüğüne göre . Ama bakmadı
5 arti 4 se biraz daha bekleyin bence ama 4 hafta da cok geldi bana. 4 hafta sonra mi cagirdi demistiniz? Vajinal bakabilirdi aslinda madem gitmissin oraya kadar niye bakmamis anlamadim. Doktorlarin genelde acelesi olmuyor. Maalesf sabirsizligimizi anlamiyorlar.
yaaa insan gittiginde herseyi unutuyor yaa bende unutuyorum sormayi bana ilavlc verdi dusun mide bulantilari icin onu nasil kullanacagimi bile sormamisim
Anladık sen drunu iyi savuncaksın tamm karşmyrm :)) bence 2. Haftadan git cnm stresten göremyrm diyen ilk defa dr gördm hiç daha önce duymamştm arkdşlarmdadaValla tecrübeliler de hep geç gidiyor hastaneye biz meraklılar ilk dogum yapacaklar böle deşiyoruz inceliyoruz galibaki nitekim doktor şakacı bir şey zaten hemen bak böle damlıyorsunuz merakta kalıyorsunuz dedi göremedik dedi accık bekleyin sabredin diyor . Kendisi de canım illa 4 hafta sonra gel demedi , bence 4 hafta sonra gel dedi ama yine bana bıraktı anladıgım kadarıyla . Ya beklemiyim randevuyu dicem ama sigorta kaydım yeni oldu o zaman da tam dolmus oluyor zamanı , bosuna iki katı para veriyorum, ama dayanamam ya ben giderim 3. Haftada giderim en geç .
canim ben keseyi pazartesi gunu gormustum dunde kalp atislaribi datislaribi duyduk kalp atisini vajinadan duyduk canimEvet ben herşeyi unuttum :) sen keseyi gördün mü canım ? Gördünse nasıl baktı vajinadan mı karından mı
Vajinadan bakmasinin bir zarari olmaz. Tedaviyle hamile kalanlarda olsun riskli gebelikler olsun mutlaka vajinadan bakarlae daha iyi gorebildikleri icin. Yani zarari yok. Vajinadan muayene olup sonra dusuk yapan lar olduysa bu tesaduf olmustur. Ona baglamamak lazim. Sen istersen doktora bunu soyleyebilirsin bidahaki gidisinde. Yada karindan belli olsun dersen biraz daha bekle.yani illa öyle gel demedi “bencee”dedi ..ben de cok uyumlu ve sakin bir insanımdır o an direk hocaaından ev ödevi alan calıskan ve meraklı çömez öğrenci gibi kabullendim , eve gelince dank ettikanamn lekelenme vs olursa hemen gel dedi. Vajinadan bakmamasını ben de cok merak ettim ama hiçç sormak aklıma gelmedi . bi zararı mı var ki . Acele de yoktu sakin bi doktor güleryüzlü şakacı o acıdan sevdim acıkcası .
gogusler benim ilk gunxen beri sis ve agriyorlar dokunamiyorum bazen suya atp kullaniyormuz canim kusmam oldugunda oldugnicam zatn kusma bulanti kalp atisindan snra basliyor canimNasıl kullanılıyormuşş bende bulantı da yok ya sadece göğüsler şişti .
Hayirli olsun darisi basimiza insallah.canim ben keseyi pazartesi gunu gormustum dunde kalp atislaribi datislaribi duyduk kalp atisini vajinadan duyduk canim
Ne kadarlik tam olarak sizin? Benim 6 arti 5 gorunuyor internet hesaplayicisinda ama gec yumurtlama olmus sizce pazartesi vajinal muayeneyle duyarmiyim?canim ben keseyi pazartesi gunu gormustum dunde kalp atislaribi datislaribi duyduk kalp atisini vajinadan duyduk canim