2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hayırlı ramazanlar kızlar
Oruc tutan var mı acaba ?

Şuan benimde bulantı ve kusmam olduğu için ve çalıştığım için niyetlenemedim. Ama ara ara kendimi denemek gücüm yettiğince bu manevi atmosferi yaşamak. İftar sofrasında bol bol dua etmek istiyorum canım. Tutan kardeşlerimizin orucunu Rabbim kabul buyursun. Sağlık afiyet versin.

kızlar iyi akşamlar. eşim yüzünden iki gündür çok stresliyim. ağladım ve başım gözüm zonkluyor ilaç içmek istemiyorum ne yapsam acaba

kızlar iyi akşamlar. eşim yüzünden iki gündür çok stresliyim. ağladım ve başım gözüm zonkluyor ilaç içmek istemiyorum ne yapsam acaba

Ilık bi duş alıp yat uyu. Sabaha rahatlamış olursun baya.
İnsanın elinde deil ama stres de yapmamaya çalış. Hele ki eşin yüzünden hiç yapma. Geçmiş olsun.

Dünden beri vicdan azabından ölüyorum 14 yaşında kızımla eşim oruç tutacaklar ama ben onlara sahuru bile tam hazırlıyamadım kahvaltılık hazırladım ama sonrası yine kustum üzüldüler iftara yana döne düşünürken kv tokattan pide ve yarma çorbası yollamış yetişti onu yediler ve ben kendimi çok zorluyorym ama yapamıyorum eşim sorun değil kızımın canı ne isterse dışardan geyiririm desede ben kendimi çok kötü hissediyorum şifa Allahım lütfennnnnn

Canım sıkma canını erkeklerin çoğu anlayışsız. Sen bebeğini düşün bana doktorum mecbur kalırsan sadece parol al demişti. Yoksa arkadaşın dediği gibi bir duş iyi gelebilir. Geçmiş olsn. Rabbim huzurversin.

Bugün iftar için biraz uğraştım saatlerdir sırtım ağrıyor, dün de aynısı olmuştu. Şu an idare edinilmesi gereken pozisyondayız, bazıları maşallah çok enerjik, ben dökülüyorum. Gerçi eşimden fırça yedim yemek yaptığım için, ağrımın olduğuyla kaldım :)

Benim gibi delice erik yiyen var mı .. acıkmıyorum ben anşamadım salatalık ve erik yedim gün boyu .. su içmeye zorluyorum kendimi
Ben erik çıktığından beri hemen hemen her gün yiyorum ve tabi günde 4-5 tane de çengelköy salatalık Tuz başıma bela olacak tabi

O kadar iyi anliyorum ki ben yemegimi annem yapiyor baskasina muhtac yasiyorum diye oturup aglamistim. Simdi esim de tutmak istiyor ama bana kiyamiyor yemek hazirlama iftarla tutarim diyor da oyle de olmaz yani bense gece kalkarsam kusuyorum. Allah bu gun guc verdi iyiyim cok sukur. Bir de oruc tutamiyorum diye uzulenler var. Kimse kendini uzmesin o kadar ac kalarak bebegimizi zora sokmak daha cok uzucu bence. Gunde 2litre su ic diyor doktorum iftardan sahura 2lt nasil icicez oruclu olsak. Veya saglikli seyler nasil yicez o kisa surede. Ben tutmayi aklimdan bile geciremiyorum yedigimi kusuyorken bi de kusmus halde oruc tutmak cok zor olur.

Canım kızların dediği gibi ılık bir duş ve dinlenme. Hiçbirşey ve hiçkimse şuan sen ve bebeğinden daha önemli değil. Bazı eşler hanımlarını üzerken, karnındaki bebeğinde hakkına girdiğini anlasalar. Çok kızıyorum.

Canım bak maşaAllah anlayışlı bir eşin varmış. Sende zaten keyfine hazırlamamazlık yapmıyosun ki. Kendini üzme. Bugünlerde geçecek.

Hanımlar valla ilk kızıma hamileyken prensesler gibiymişim yeminle. Şimdi iki çocukla nerdeee dinlenme. Çok şükür bulantım bari geçti. Yarın büyük kızı sabahtan hastaneye götürcem kontrole. Eve gelmemiz akşamı bulur. Beylikdüzünden Bakırköye
Oruç konusunda da ilk kızım Ramazanda doğmuştu zaten ordan borcum var. Kendi borçlarımda var Allah affetsin. Eşimi çok kıskanıyorum, 1 gün bile borcu olmazmı bi insanın ya kızımın doğacağı gece bile niyetlenmişti.

Keşke koku hassasiyetim bitsede biyerlerim ağrısa
Aynen canım oruç tutmak kim ben kim
Geçecek dimi kendimi hep bu sözü söylerken buluyorum sanki diğer iki doğumu ben yaşamamışım gibi

Akşamdan beri yediklerimin hepsini çıkardım... Sabah rahat kalkarım heralde... Zaten zar zor yemek yiyoruz. Oruç diye sormayın bence artık... Tutabilen tutsun. Namaz da farz. Namaz kılıyor musunuz diye soruyor muyuz
Tutabilen kendine saklasın Allah kabul etsin.

Tamam da ne alakası var? İbadet sorgusu mu yapılıyor? Muhtemelen kendisi tutmak istiyor hepimiz aynı durumda olduğumuz için yapacak mısınız? Zorlanır mıyız? anlamında soruyordur. Niye kendisine saklasın? İnsanlar ne konuşacağına sizin isteğiniz doğrultusunda mı yön verecek?

Herkes tutmak istiyordur ama durum ortada. Bize ozel de bir istisna var. Surekli sormak insanın üstünde baskı yapıyor.

Herkes tutmak istiyordur ama durum ortada. Bize ozel de bir istisna var. Surekli sormak insanın üstünde baskı yapıyor.
Soranların amacı sorgulamak değil, tutmayanları zan altında bırakmak, ezik hissettirmek değil, bugün emziren annelerde de aynı muhabbet vardır çünkü oruç sütü azaltabilir onlarda fikir alışverişi yapıyordur. Ramazan’ın ilk günlerinin en normal muhabbeti dönüyor, 20 sayfayı okumayıp görmeyip sormuştur, daha önce konuşulduğunu bilmiyordur.

Kızlar ailemiz çok güzel toplandık herkes heyecanlıydı. Balonu patlattık: mavi. Rabbim böyle uygun görmüş. Sağlıklı, hayırlı evlat olsun inşallah.

Oluyor canım sıkıntılarımız değişik değişik hepimizin. Geçeceğini düşünerek ferah tut içini.

Aile de böyle durumlarda kenetlenmeli. Ne mutlu size. Keyfini çıkarın.

Sağlıkla gelsin miniğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…