2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
ahhh kızlar benimde ıslak hamburger istiyor canım. Ama kızılkayalardan olacak. Çıldırıyorum şu anda yemem lazım :))))

Kusura bakmayın ama ben size katılmıyorum. Allah korusun ama kötü sonuçlara da hazırlıklı olmak gerekir. Hem bebeği aldırıp aldırmamak ailenin kararıdır. Kimseye zorla birşey yapmazlar. Down bebeklerle neyi biliyoruz?, diğer bebeklerden farkı var ve buna da razıysan o bebek için de bir şeyler öğrenmelisin. Eğitimi ya da yaşayacağın evreleri bilip o bebeği kucağına verdiklerinde ne yapacağını bilmelisin. 9 ay boyunca kontrole gitmeye, ayrıntılı ultrasona da gerek yok o zaman. Bebeğin sağlığını merak etmiyorsanız gelişimini de takip etmenize gerek yok, Yanlış mıyım?

ahhh kızlar benimde ıslak hamburger istiyor canım. Ama kızılkayalardan olacak. Çıldırıyorum şu anda yemem lazım :))))
Ya işte benimde canım kızılkayalardan istedi ama ben annemlere geldim çanakkaledeyim o yüzden kendim yapıp yedim:))

Bende sorun varsa bilmek isterim. Ama tabi her şeyi yaptırıp çok sağlıklı diyorlar ama down sendromlu olabiliyor ya da sorun var diyorlar bir şey çıkmıyor. Yani kapalı kutu sonuçta. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize. Doğumdan sonra da her şey olabilir insanız sonuçta başımıza her şey gelebilir. Rabbim sağlık versin. Ama bende bilmek isterim sorun varsa.

Canım ben de 2li 3lu test gibi müdahale şansı olmayan testleri yaptırmayı düşünmüyorum. Oğlumda da yaptırmadim. Sadece 20. Haftada yapılan ayrıntılı ultrasonu yaptırdım çünkü onda hamilelik veya doğum anında müdahale edilebilecek rahatsızlıklar tespit edilebiliyor. Bebeğim down sendromlu ise de başım gözüm üstüne ama kaldi ki testlerde yüksek ihtimal denmesine rağmen tamamen sağlıklı doğan da çok çocuk var...

Burada birbirimize sağlıklı, bilinçli, bilimle bilgiler verip birbirimize destek olacakken “ye canım nolacak” “ben asitli şeyler içtim bişey olmadı” diğeri yazmış “salam ye bari” bunlar nedir allah aşkına?! Burada bebeğimiz ve kendi sağlımız için birbirimize bildiğimiz güzel paylaşımları duyurmak varken kötü tavsiyeler veriyoruz! Ye bişey olmazlar havada uçuşuyor. Zaten sağlıklı beslenmeyi sadece gebelikte değil günlük yaşamımızda uygulamak varken en önemli dönemimizde bile sağlıksız olanı tercih edip bir de çok iyi birşey yapıyormuş gibi bunu tavsiye ediyorsunuz, pes yani.

Sorun varsa bilelim. Doktorların dediği böyle bebekler dünyaya gelirse ya anne karnında ya da doğunca hayatını kaybeder, buna hazırlıklı olalım. Down bebek yaşar ama çok uzun yıllar yaşamaz ya da down bebeğin algısı daha farklıdır, diğer bebekler gibi davranamazsın. Eğitimini bilmeliyiz. Ben bunu diyorum

Aynen canım bende sana katılıyorum. Bir arkadaşımın doktorun yanlış teşhisi yüzünden hamileliği zehir olmuştu. Maşallah çok sağlıklı nur topu gibi çocuğu oldu. Test sonuçları iyi veya ALlah korusun kötü sonuç değişmeyecek, bebeğimize kıymayacağımıza göre kafam karışsın istemiyorum.

20. Haftada yapılan testin adı nedir canım

Ben de hamileligimi mutsuz geçirme riskini göze almak istemiyorum. Hepimizin yavrusu Allah a emanet. İnşallah sağlıkla kavusuruz :)

Benim memleketim türkiyenin muhafazakar şehirlerinden biri. Benimle birlikte hamile olan arkadaştan duyuyorum ki artık bizim şehirde vajinal ultrason yapılmıyormuş çok gerekli olmadıkça(!) bilim, muhafazar ya da değil olarak şekil almış şehirlerde. Hoş benim canım muhafazakar şehrimde hastanelerin hacamat bölümü de açıldı geçen senelerde

İki teste karşı olanlar nifty yaptırsın madem sonucu %99 muş. Hoş orada da %1 yanılma payına takılır insanlar.

Mesele karşı olmak değil canım zaten aldırmayi dusunmuyorum neden boşuna stres yaşayayim diyorum. Bebek down sendromlu dünyaya gelirse de zaten erken eğitim dönemine kadar gerekli araştırmaları yaparız illaki. Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin tabi ki zor bir durum ama öncesinde ne kadar eğitimini alsak da dunyaya gelince öğrendiklerinin teorik olduğunu görüyorsun. Tamamen sağlıklı bebekte bile hamileyken o kadar kitap okudum video izledim bebek bakımıyla ilgili ama pratik hayat bambaşka oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…