2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Arkadaşlar konuşmayı nasıl öğreteceğiz
Bunun özel bir yöntemi yok ki :) tamamen bebeğin hazırbulunuşluğu ile ilgili. Sen zaten yapman gereken her şeyi yapıyorsundur.
Ben sürekli konuşuyorum, her şeyi anlatıyorum
Kitap okuyorum , kitaptaki resimlerin ne olduğunu söylüyorum, kartlardan kelimeleri tekrarlıyorum, ablasından kalan adım adım setimiz var, ayına uygun olarak onları tekrarlıyoruz, tv tablet telefon yok
Yaklaşık 30 kelime söylüyor, ablası da aynı zamanda konuşmaya başlamıştı ,genetik biraz da konuşma işi. Bazı bebekler kaydediyor, sonra bir anda konuşmaya başlıyor 1.5 yaşında bülbül gibi konuşurlar inşallah

Arkadaşlar konuşmayı nasıl öğreteceğiz

benimkiler şarkıyla öğreniyor ben de her şeyi şarkı olarak söylüyorum
youtube da kukuli ve sevimli dostların her konuyla ilgili şarkıları var o şarkıları ezberleyip sen de söyleyebilirsin

Söylediğim her şeyi yapıyor ama konuşma 5 kelime falan :)

Bizde de oyle caninim istedigini soyluyor. Abi abla diyo ki cevrede oyle biri yok. Ama baba anneyi cani isterse soyluyor hatta dedirtmeye calisinca ters tepiyor. Bence genetik cok etkili herseyin ismini soyleyerek konusuyorum ama hazir degil demek ki

Merhabalar, biraz gecmiste kalmis bu yaziniz ama, rica etsem spreyden kac fis kullandiginizi skyleyebilir misiniz? Benim oglum da 13 aylik ve alerjik. Dodex icir dedi dr. Ama yesil kaka yapti. Hic uyumadi. Ocean alacagim ama eczacilar genelde bilmiyo dozaj bebek icin. Yardimci olursaniz sewinirim. Gecmis olsun cok.

Günde 1 fıs kullandık, çok güzel yükseltti sadece 1şişede ama pat diye kesmemek lazımmış yükseltti diye, şimdi mesela haftada 2 kere gibi veya aklıma geldikçe günde 1fıs sıkıyorum. Çok şükür çok memnunuz.

14. Ayda kilo 7950 - boy 74 cm

Merhaba
Bence gündüz tek uykuya düşürün
O da 2 saati geçmesin.
Sabah 8 gibi kalkarsa öğlen 12.30 - 2.30 arası uyursa akşam 9 da yatar en geç.

Sağlıkla gelsin :)
Canım tek uyku olunca daha kötü oluyor aslında. Bazı günler dedigin gibi tek uyku uyuyor. Ben 17.30-18.00 arası evde oluyorum emerken uyuyor eğer uyutmazsam sürekli mızırdanma ağlama halinde kucakta kalmak istiyor. Kucağa almazsam da dengesini sağlayamayip düşüyor surekli. Uyuyunca da yarim saat 1 saat sonra geri uyanıyor ve bidaha gece 12-1 de uyuyor.
2 aksamdir evde eşimle benden baska kimse yok eve gelince uyutmayip 10-10.30 da uyutuyorum. Ilk gece birkaç sefer uyandi kendi mizildanip uyudu sadece 1 sefer emzirerek uyuttum. Dun de 2-3 sefer uyandı. Bir süre böyle devam edip sonra uyku saatini az daha erkene çekmeyi düşünüyorum. Gece emzirmeyi de kesicem yavaştan inşallah düzene girer bu şekilde.

Kızlar bebeğinin bıngıldağı kapanmayan var mı. Bizimki hala kapanmadı orta parmak ucumun büyüklüğü kadar var. Doktora götüruyum mü yoksa 18 aya kadar bekleyim mi bilemedim 12 gün sonra 16 ayı bitecek.

Bizim kızın da açık canım. Doktor bir şey demedi, ben de sormadım. 14 aylık şu an. Herhalde 18e kadar normalmiş

Bizim kızın da açık canım. Doktor bir şey demedi, ben de sormadım. 14 aylık şu an. Herhalde 18e kadar normalmiş
18 e kadar normal ama 2.5 ay kaldi 18 ay olmasına ve hala orta parmak ucunun büyüklüğünde acılık var 2.5 ayda kapanmaz gibi geliyor bana. Doktora götüruyum diyorum ama salgın var heryerde.

18 e kadar normal ama 2.5 ay kaldi 18 ay olmasına ve hala orta parmak ucunun büyüklüğünde acılık var 2.5 ayda kapanmaz gibi geliyor bana. Doktora götüruyum diyorum ama salgın var heryerde.
İşaret parmağımın üst boğumu kadar açıklık var benim kızda da, bayadır aynı duruyor. Bilmiyorum bizimki de kapanacak mı, zaten kafası biraz büyük, babasına çekmiş o konuda sizdeki sanırım daha küçük

Doktorunun numarası var m ya da doktor bir tanıdığın filan? Fikir sormak açısından danışabilirsin. Eğer gitmen şartsa en azından onlar söyler ihmal etme git diye.

Çok terliyor diye d vitaminine baktırdık biz aylık kan veriyoruz zaten. D vitamini 50çıktı, çok çok iyi. D vitaminini bile kestirdi doktor, bıngıldağı açık olmasına rağmen

Ben hastanede çalışıyorum, oğlumun doktoru da burada aslında ama görmeden bişey söylemez heralde. Biz oğlum hastayken kan verdik de ortalığı inletti hıçkıra hıçkıra. Her ay veriyorsanız Allah yardımcınız olsun. En son vutaminlere falan ozaman bakilmisti 3 ay geçti aradan

Söylediğim her şeyi yapıyor ama konuşma 5 kelime falan :)
canım bu gün sağlık ocağına götürdüm benim kız da 8 kilo 700 gr olmuş boyu da 74 olmuş senin kızla benimki hemen hemen aynı gidiyor biraz kilo almış çok şükür ama biberonu bıraktı ne süt nede mama içmiyor ne yapicam bilmiyorum

Talasemi taşıyıcılığı şüphesi var canım, devamlı veriyoruz, bi bu ay vermedik 7aylık bi hastaneye yattı, o zamandan beri devamlı kan veriyoruz, çok zor gerçekten... Yine de dermansız dert değil canım, hastanede neler görüyorsundur sen Allah tüm hastalara şifa versin...

Yaşında bakılmış canım değerlerine, bir sıkıntı olsa çıkardı herhalde. Sen kafana takma. Şu salgınlar bi durulsun, öyle götürürsün olmazsa... Bi influenza salgını daha tahmin ediliyormuş galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…