Bunun özel bir yöntemi yok ki :) tamamen bebeğin hazırbulunuşluğu ile ilgili. Sen zaten yapman gereken her şeyi yapıyorsundur.Arkadaşlar konuşmayı nasıl öğreteceğiz
Arkadaşlar konuşmayı nasıl öğreteceğiz
Söylediğim her şeyi yapıyor ama konuşma 5 kelime falan :)
Bizde ayniyiz canim doktorumuz bu aylarda 5 kelimeyi yeterli buluo takma bosuna kiminin dil gelisimi kiminin motorgelisimi öndedirSöylediğim her şeyi yapıyor ama konuşma 5 kelime falan :)
Söylediğim her şeyi yapıyor ama konuşma 5 kelime falan :)
Canım b12 Betülde de düşük çıktı. 30gün ocean methyl b12 sprey 500mcg kullandık, çok güzel yükselmiş 500 olmuş 1ayda b12si. Yükselmeseydi iğne olacaktı ama çok şükür ocean sayesinde kurtulduk iğnedentemiz içerikli de, seviyorum ocean markayı, d vitamini de ocean. Maşallah 50çıktı d vitamini
Günde 1 fıs kullandık, çok güzel yükseltti sadece 1şişede ama pat diye kesmemek lazımmış yükseltti diye, şimdi mesela haftada 2 kere gibi veya aklıma geldikçe günde 1fıs sıkıyorum. Çok şükür çok memnunuz.Merhabalar, biraz gecmiste kalmis bu yaziniz ama, rica etsem spreyden kac fis kullandiginizi skyleyebilir misiniz? Benim oglum da 13 aylik ve alerjik. Dodex icir dedi dr. Ama yesil kaka yapti. Hic uyumadi. Ocean alacagim ama eczacilar genelde bilmiyo dozaj bebek icin. Yardimci olursaniz sewinirim. Gecmis olsun cok.
Günde 1 fıs kullandık, çok güzel yükseltti sadece 1şişede ama pat diye kesmemek lazımmış yükseltti diye, şimdi mesela haftada 2 kere gibi veya aklıma geldikçe günde 1fıs sıkıyorum. Çok şükür çok memnunuz.
Canım tek uyku olunca daha kötü oluyor aslında. Bazı günler dedigin gibi tek uyku uyuyor. Ben 17.30-18.00 arası evde oluyorum emerken uyuyor eğer uyutmazsam sürekli mızırdanma ağlama halinde kucakta kalmak istiyor. Kucağa almazsam da dengesini sağlayamayip düşüyor surekli. Uyuyunca da yarim saat 1 saat sonra geri uyanıyor ve bidaha gece 12-1 de uyuyor.14. Ayda kilo 7950 - boy 74 cm
Merhaba
Bence gündüz tek uykuya düşürün
O da 2 saati geçmesin.
Sabah 8 gibi kalkarsa öğlen 12.30 - 2.30 arası uyursa akşam 9 da yatar en geç.
Sağlıkla gelsin :)
Rica ederim, ne demekCok tesekkur ederim
Bizim kızın da açık canım. Doktor bir şey demedi, ben de sormadım. 14 aylık şu an. Herhalde 18e kadar normalmişKızlar bebeğinin bıngıldağı kapanmayan var mı. Bizimki hala kapanmadı orta parmak ucumun büyüklüğü kadar var. Doktora götüruyum mü yoksa 18 aya kadar bekleyim mi bilemedim 12 gün sonra 16 ayı bitecek.
18 e kadar normal ama 2.5 ay kaldi 18 ay olmasına ve hala orta parmak ucunun büyüklüğünde acılık var 2.5 ayda kapanmaz gibi geliyor bana. Doktora götüruyum diyorum ama salgın var heryerde.Bizim kızın da açık canım. Doktor bir şey demedi, ben de sormadım. 14 aylık şu an. Herhalde 18e kadar normalmiş
İşaret parmağımın üst boğumu kadar açıklık var benim kızda da, bayadır aynı duruyor. Bilmiyorum bizimki de kapanacak mı, zaten kafası biraz büyük, babasına çekmiş o konuda18 e kadar normal ama 2.5 ay kaldi 18 ay olmasına ve hala orta parmak ucunun büyüklüğünde acılık var 2.5 ayda kapanmaz gibi geliyor bana. Doktora götüruyum diyorum ama salgın var heryerde.
Ben hastanede çalışıyorum, oğlumun doktoru da burada aslında ama görmeden bişey söylemez heralde. Biz oğlum hastayken kan verdik de ortalığı inletti hıçkıra hıçkıra. Her ay veriyorsanız Allah yardımcınız olsun. En son vutaminlere falan ozaman bakilmisti 3 ay geçti aradanİşaret parmağımın üst boğumu kadar açıklık var benim kızda da, bayadır aynı duruyor. Bilmiyorum bizimki de kapanacak mı, zaten kafası biraz büyük, babasına çekmiş o konudasizdeki sanırım daha küçük
Doktorunun numarası var m ya da doktor bir tanıdığın filan? Fikir sormak açısından danışabilirsin. Eğer gitmen şartsa en azından onlar söyler ihmal etme git diye.
Çok terliyor diye d vitaminine baktırdık biz aylık kan veriyoruz zaten. D vitamini 50çıktı, çok çok iyi. D vitaminini bile kestirdi doktor, bıngıldağı açık olmasına rağmen
canım bu gün sağlık ocağına götürdüm benim kız da 8 kilo 700 gr olmuş boyu da 74 olmuş senin kızla benimki hemen hemen aynı gidiyor biraz kilo almış çok şükür ama biberonu bıraktı ne süt nede mama içmiyor ne yapicam bilmiyorumSöylediğim her şeyi yapıyor ama konuşma 5 kelime falan :)
Talasemi taşıyıcılığı şüphesi var canım, devamlı veriyoruz, bi bu ay vermedik 7aylık bi hastaneye yattı, o zamandan beri devamlı kan veriyoruz, çok zor gerçekten... Yine de dermansız dert değil canım, hastanede neler görüyorsundur senBen hastanede çalışıyorum, oğlumun doktoru da burada aslında ama görmeden bişey söylemez heralde. Biz oğlum hastayken kan verdik de ortalığı inletti hıçkıra hıçkıra. Her ay veriyorsanız Allah yardımcınız olsun. En son vutaminlere falan ozaman bakilmisti 3 ay geçti aradan