Uyku eğitimini nasıl verdin canım lütfen anlatır mısın? Ben cesaret edemiyorumHerkese selam
Bizim kız 5.5 aylık oldu
Kilo 5850 . Boy 60.5
Atopik dermatit olmuş kortizonlu krem verdi doktor
5 gün önce odasını ayırdım
Atak döneminde olduğundan biraz zor oldu sık uyanıyor ama geçecek umarım
Uyku eğtimi neredeyse tamamlandı ataktan önce yatağa bırakıp çıkacak seviyedeydi
Atakla beraber biraz kucak ister oldu
Odasını ayırmak ona değil de bana zor geldi
Aramızda bir duvar var ama özlüyorum
Bugün aklımdan geçmiştin bayadır görünmüyorsun diye .ne kadar güzel ya uyku eğitimi verebilmisin nasıl yaptın? Ben Bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabı ile Tracy hogg un bebek bakımına mucize çözümler kitabında uyku eğitimi kısmını okudum ama uygalayacak cesaretim yok ya ağlarsa ve ben ağlayınca bırakırsam herşeyi diye
Uyku eğitimini nasıl verdin canım lütfen anlatır mısın? Ben cesaret edemiyorum
Öncelikle geçmiş olsun canım. Bizim gece de sıkıntı yokda gündüz sıkıntı mesela saat 10 dan beri odadayız uyumadı..Ben de ilk kitabı okudum
Benim yöntemim şöyle uyku arkadaşına alıştırdım
ve emzik desteği kullanıyoruz (emzik önerilmiyor ama napayım bizimki seviyor)
Gece uykusuna geçmeden yarım saat önce odasına götürüyoruz (18.45 gibi)
biraz oynayıp enerjisini attırıyoruz
Sonra mutlaka yıkanıyor
Güzelce müzik eşliğinde masaj giyinme babasının iyi geceler öpücüğü sonrasında gece lambası ışığında kucağıma alıyorum. Çünkü ağlama seansımız varbebekler gün içinde yaşadığı zorlukları gece uykusundan önce ağlayarak stres boşaltmak isteyebilirlermiş. önceden susturmaya çalışıyordum anladım ki bu ağlamayı sadece erteliyor. O yüzden kucağıma alıp sarılıyorum ve istediği kadar ağlamasına müsaade ediyorum. Yırtınırcasına ağlıyor. Normal zamanlarda bu ağlama (3-4 dk) ama atakta 10 dk yı geçiyor. Neyse iyice içini döktükten sonra kucağımda sakin şekilde durmaya başlayınca yatağına koyup emzik ve uyku arkadaşını veriyorum. Sonra beşiğin yanına diz çöküp oturuyorum beni görebileceği şekilde. (Aslında çok uykulu görünüyorsa direkt bırakıp çıkıyorum)
Bekliyorum mızırdarsa elimle hafif göğsüne pıt pıt yapıyorum. Çok direnirse kucağıma alıp sakinleştiği an yatağa geri koyuyorum. Yatakta benle göz teması kurarsa yavaşça gözlerimi kapatıyorum beni taklit ediyo
Ilk gece uykusuna böyle 10-15 dk içinde dalıyor çok atakta falan değilse :)
Gece uyandığında hiçbir şey yapmıyorum açsa meme veriyorum aç değil de öylesine uyanmışsa emzik veriyorum. Hafif ağlıyor gibiyse kucağımda 2-3 dk tutuyorum
Bunları hep gece lambasında yapıyorum. Normalde sadece acıkınca uyanıyordu ama son 1 haftadır kucakta falan durmak istiyor, atağa verdim hoşgörüyorum :)
Gündüz saat tutuyorum, genelde 2 saate yakın ayakta kalabiliyor. Uykusu geldiğini gördüğüm an yatırmaya götürüyorum, perdeler mutlaka kapalı oluyor.
İlk 30 dk içinde uyandıysa 30 dk daha uyutmayı deniyorum. Çoğuu zaman uyuyor. Uyumasa bile yatakta tutuyorum 1 saat uyuması gerekiyosa o saat tamamlanana kadar.
50 dk da falan uyanıyosa kaldırıyorum. Hala 4 uyku yapıyor son uyku 25-30 dk şekerleme oluyor.
Ben doğduğundan beri hiç sallamadım, kucakta da uyutmadım. Sanırım o yüzden daha kolay alıştı.
Şu atak da bitseydibeni çok yordu huysuzluğu.
Oldum canım 25 gün önce
doğumhanede yaptılar o dokuyu kesip aldılar 1 dikiş attılar
İyi gibiyim arada yine acıyor tekrarlamaz umarım.
Tutarlı olmak çok önemli bence.
Biraz eziyeti oluyor 15 gün falan gözden çıkar
Ama geçen arkadaşlarım geldi
Ben kızımı yatırayım dedim gittim yatağına bıraktım 1 dk sonra geri geldim şok oldular nasıl yani uyudu mu diye. Yarım saat falan uğraşırsın sandık dediler :) işin bu yönü de paha biçilemez bence.
Akşam 19.30 gibi uyuyor sonra biz eşimle film izleyebiliyoruz mesela :)
Sabah kaçta kalkmıştı? Saati kaçırıyor olmayasın? Ya da enerjisini yeterince harcamamış da olabilirÖncelikle geçmiş olsun canım. Bizim gece de sıkıntı yokda gündüz sıkıntı mesela saat 10 dan beri odadayız uyumadı..
Sabah 8.10 da kalktı , esenedi mızırdandı öyle alıp odaya götürdüm. Oynattım ama belki de enerjisini mi atmadı ki.. sen gündüz rutinlerinde ne yapıyorsun ben öpüp ninni açıyorum amaSabah kaçta kalkmıştı? Saati kaçırıyor olmayasın? Ya da enerjisini yeterince harcamamış da olabilir
Sabah 8.10 da kalktı , esenedi mızırdandı öyle alıp odaya götürdüm. Oynattım ama belki de enerjisini mi atmadı ki.. sen gündüz rutinlerinde ne yapıyorsun ben öpüp ninni açıyorum ama
Çok şükür yolunda canım. Kuzucuklar da büyüyor. Dün ablamdaydık, birbirlerine bakıyorlar, sesler çıkarıyorlar, çok tatlı bir manzaraydıSağolun hepiniz:)
Sizde herşey yolunda mı
Minnoş nasıl?
Çok teşekkür ederim, misafirler var haftasonu onlar gitsin senden cesaret alıp başlıcamyine önce perdeleri kapatıyorum, sonra karnı aç değilse yatağa koyup dönencesini açıyorum, hafif hafif konuşmadan başını okşuyorum. ağlarsa yatır kaldır yöntemini uyguluyorum. 15 dk uyumazsa demek uykusu yokmuş diyip kaldırıyorum biraz oynatıp tekrar uyku sinyallerini aldığım anda yine yatırıyorum.
eğer vaktinden erken yatırdıysam da geç yatırdıysam da uyumakta güçlük çekiyor
Ben de o tür şeyler yapıyorumÇok teşekkür ederim, misafirler var haftasonu onlar gitsin senden cesaret alıp başlıcambir de enerjisini atadı mı acaba dedik ya sen hangi aktiviteleri yaptırıyorsun? Ben oyun halısında biraz oynatıyorum dönmeye çalışıyor, eline küçük bir top veriyorum tutmaya çalışıyor onu, sonra yüzüstü koyuyorum biraz, sonra kucağıma oturtup kitap okuyorum bazen.
Çok şükür yolunda canım. Kuzucuklar da büyüyor. Dün ablamdaydık, birbirlerine bakıyorlar, sesler çıkarıyorlar, çok tatlı bir manzaraydı
Pirinç unlu mama da çok iyi geldi elhamdulillah kilo alımı çok iyi bu ay Haftada 3-4kere veriyorum belki ama çok şükür hemen midesini topluyor, kusması da olmuyor mama yerse. 64cm 6500gr olmuş elhamdulillah
kaç ayda kesmek lazım?Uyku eğitimi vermeyi düşünen arkadaşlar 7 ayı geçirmeyin çünkü tutunup ayağa kalkmaya başlayacaklar ondan sonra çok daha zor olacak. Ayrıca uyku eğitimi vermeseniz bile emziren anneler gece beslenmesini mutlaka kesin çünkü gece emzirme süresi büyüdükçe daha da çok artacak. Bütün gece memeye yapışık bir şekilde uyumak isteyecek
Çook teşekkür ederim canım.ya en azından bir düzen olursa tekrar düzene dönmek kolay olur. Valla şu gelen giden misafir hala bitmedi ki bir türlü bu işe odaklanamıyorumBen de o tür şeyler yapıyorum
Koltuğa mama sandalyesine oturtuyorum
Bir de zıp zıplı bi aktivite masası var ona koyuyorum
Yere yatırıp ellerinden tutuyorum kendini kaldırıyor o yorulana kadar yatırıp kaldırıyorum :)
Valla bence uğraşmaya değer
Ama sürekli yolunda gitmiyor işler haberin olsun:))
Sen verdin mi canım, önerilerin varsa alalım. Benim kız 9.30 gibi yatıp gece 12 gibi birde 5 gibi emiyor genelde.Uyku eğitimi vermeyi düşünen arkadaşlar 7 ayı geçirmeyin çünkü tutunup ayağa kalkmaya başlayacaklar ondan sonra çok daha zor olacak. Ayrıca uyku eğitimi vermeseniz bile emziren anneler gece beslenmesini mutlaka kesin çünkü gece emzirme süresi büyüdükçe daha da çok artacak. Bütün gece memeye yapışık bir şekilde uyumak isteyecek
Bence az canım. Büyük ihtimalle sütün çok olduğu için kızın acıkmıyordur. Tokken benim kızım da yemek istemiyor ama ben bi şekilde dikkatini dağıtıp hızlıca 50cc bitirtmeye çalışıyorum. Oyuncak gösteriyorum ya da sevdiği şarkıları söylüyorum, bazen 5dk mola verip bezini filan açıp tekrar kalanı yedirmeye çalışıyorum. Babası evdeyse daha kolay oluyor, o komiklik yapıyor filan.Ben de anne sütüyle yulaflısını veriyorum ama 30 cc falan yiyor
Az değil mi?
Gece emmesini kesmek için gece uyandığında nasıl uyuyacağız canım ben sadece emerek uyuyabiliyorum geceUyku eğitimi vermeyi düşünen arkadaşlar 7 ayı geçirmeyin çünkü tutunup ayağa kalkmaya başlayacaklar ondan sonra çok daha zor olacak. Ayrıca uyku eğitimi vermeseniz bile emziren anneler gece beslenmesini mutlaka kesin çünkü gece emzirme süresi büyüdükçe daha da çok artacak. Bütün gece memeye yapışık bir şekilde uyumak isteyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?