• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bibliyo Bibliyo cnm seni hayretler içinde okuyorum.susmak için çok direndim ama gördüğün üzre yenildim.kuzum el kadar bebek neler yediriyorsun kas yapayım derken gözden olacaksın. Yavrum nasıl alerjik reaksiyon göstermiş doymaya gerek yok gıda alerjisinde dilinin değmesi bile yeterli.kaldıkı olarak çok şeyı bir anda yukluyorsunki neye alerjisi var anlayamayacaksin.çocuk bnm sanane diyebilirsin kizabilirsin ama nolursun daha az aceleci davran eninde sonunda sen ben gibi yiyecek bu çocuklar ama şu an öncelik anne sütü sut yoksa formül mama

Aa çok ilginç gerçekten emzirirken süt ve süt ürünleri tükettiğiniz halde alerjiye tepki vermiyor muydu
Hayir malesef vermedi. Ben ki hergun yogurt yerim peynid yerim en cok bunlari tuketirim. Zaten kullandigim mamada inek sutu iceriyor sma kullaniyorum. Ne kusma ne kilo almada problem ne ciltte bi kizariklik olmadi 6.aya kadar. Ne zamanki kendi tatti 2. Günde yuzunun 1 tarafi kipkirmizi oldu. Ertesi gun kontrolumz vardi alerji testi yapldi ve sut urunlerine alerjisi cikti. Kilo alimnda bir problem olmadigi icin receteye mama yazilmadi. Simdilik tuketmeyecek 8. Ayda tekrar deneyecegiz yine olursa 1 yasina kadar yogurt peynir vb seyler tatmayacak.

Canım benim kızda da bi tarafında kırmızılık oldu. Doktora yazdım da geldiğinizde kontrol edelim dedi. Ama doyuracak kadar vermemiştim. Bir iki kaşık vermiştim. Sen ne kadar verdin? Ve görüntü böyle miydi?Eki Görüntüle 2260794 Eki Görüntüle 2260795
Screenshot_20190421-214003.jpg

Hayir malesef vermedi. Ben ki hergun yogurt yerim peynid yerim en cok bunlari tuketirim. Zaten kullandigim mamada inek sutu iceriyor sma kullaniyorum. Ne kusma ne kilo almada problem ne ciltte bi kizariklik olmadi 6.aya kadar. Ne zamanki kendi tatti 2. Günde yuzunun 1 tarafi kipkirmizi oldu. Ertesi gun kontrolumz vardi alerji testi yapldi ve sut urunlerine alerjisi cikti. Kilo alimnda bir problem olmadigi icin receteye mama yazilmadi. Simdilik tuketmeyecek 8. Ayda tekrar deneyecegiz yine olursa 1 yasina kadar yogurt peynir vb seyler tatmayacak.
Allah Allah yaa olabiliyormuş demek ki öyle de. Siz de diyete girdiniz mi bir de bebis ne kadarlık biz hiç alerji testi yatırmadık küçük daha çıkmaz diye

Gunaydinlar:KK200:

Masallah ek gidaya herkes baslamis nerdeyse erken degil mi kasimda doganlar icin :işsiz: biz daha sut icip kafa buluyoz:KK48: 5 aylik bile tam olmadi mayis sonu ek gidaya baslicaz cok erkenci cikmis herkes :KK70:
Başlayanlar mama ile devam edenler genelde canım mama alanlar 4. Ayda bile başlayabiliyor bebeğin kilo alımı durmuşsa:) ben de daha baslamayangillerdenim 2 haftamız var 180 günü doldurmaya. Ufaktan hazırlık yapmaya başladım ikeadan mama sandalyesi siparişini verdim şimdi minder bakıyorum çok heyecanlı zevkli kısmını seçerek yapıyorum da alerjik bebeğimle ek gıda nasıl olacak hiçbir fikrim yok:D

Bu arada bebegim ağlarken annnnnn-nnneeee demeye başladı normalde neşesi yerindeyken demiyor ama ağlarken aklına ben geliyorum sanırım :KK70:
Bizimki de anne anni der gibi ağlıyor ya 😅😅
Babası da o bahaneyle bak seni istiyor diye bana veriyor hemen bebeği 😅😅😅

Masallah ek gidaya herkes baslamis nerdeyse erken degil mi kasimda doganlar icin :işsiz: biz daha sut icip kafa buluyoz:KK48: 5 aylik bile tam olmadi mayis sonu ek gidaya baslicaz cok erkenci cikmis herkes :KK70:
Ben başladım ama benimki 12 ekimde doğdu. Daha erken baslayan arkadaslar da var tabi.

Süt içip kafa bulanlardan biri de biziz 🤣 tam 6 aylık olduğunda başlayacağız ek gıdaya. Şu an 5 ay 1 haftalık kızım. 3 haftamız var daha 😎

Ben de başlamıyorum ek gıdaya başlamaya da niyetim yok :KK48: Oğlan alerjik e bide durmuyor hangi ara fırsat bulup ona yiyecek birşeyler hazırlayacağım bilmiyorum. Ha bide onun bulaşığı da çıkacak onu da ayrı yıkama meselesi var poff bir ton iş daha çıkacak başımıza.bir de önemli olan bence 6 aylık değil 8 aylık olması çünkü birçok gıdayı 8 Aydan önce veremiyorsunuz. 6 ile 8 arası kolaylık değil tam tersi zorluk benim gözümde. Ah bir de 8 Aydan sonra şu alerjiler de azalsa en azından ben birşeyler yemeye başlasam ne güzel olu Şafak 86 gün :halay:

Şampuan ise yaramadı mi sendeee herkes nasil övüyor o markayı, dedim herhalde dökülmeyi tamamen bitirip yerine sac da çıkarıyor. Öyle bir memnuniyet yok yani :KK70: benim hiç dökülme şikayetim de yoktu önceden yağlanmazdı da saçım 1 hafta yıkama kimse anlamaz, gür dalgalı cok güzeldi saçlarım şimdi kelliğe doğru gidiyorum.
Ya olabilir mi acaba çünkü ciddi ciddi felaket bir manzarayla karşılaşıyorum duşta bıktım cidden. Bi araştırayım ben bunu bakayım alerjiyle bir ilgisi olabilir mi
İnanırmısın bende öyle okudum yorumlarda ve işe yaramayan bir tek benmiyim ozaman sorun bendedir diye düşünmeye başladım o kadar ki memnun herkes :KK48:
Canım ben de süt ürünleri diyeti yapıyorum alerji için ama osteocare kullanıyorum vitamin takviyesi olarak. Siz kullanmıyor musunuz?
Kullanıyorum canım hatta hem osteozinc kullanıyorum kalsiyum+magnezyum hem de imom latte kullanıyorum. Ama birçok şeyi yemediğim için bağışıklık sistemim çökmüş durumda 2 hafta önce çok ağır hastaydım bademcik enfeksiyonu geçirdim günlerce çocuğumu bile kucağıma alamayacak kadar kötüydüm daha yeni toparlanıyorum. Saçlar da bu durumdan nasibini alıyor tabi ki :110:bir de hamilelikte kan sulandırıcı iğne kullandım ben ve o iğneler de 3 Aydan uzun süreli kullanımda kemik erimesi yapıyor onun da etkisi var vücudumda.

Başlayanlar mama ile devam edenler genelde canım mama alanlar 4. Ayda bile başlayabiliyor bebeğin kilo alımı durmuşsa:) ben de daha baslamayangillerdenim 2 haftamız var 180 günü doldurmaya. Ufaktan hazırlık yapmaya başladım ikeadan mama sandalyesi siparişini verdim şimdi minder bakıyorum çok heyecanlı zevkli kısmını seçerek yapıyorum da alerjik bebeğimle ek gıda nasıl olacak hiçbir fikrim yok:KK70:

Ayy bende mam sandalyesi almistim daha dogmadan :KK70: minder onermiyolar yaa ilk zamanlar el ayak daliyolarmis kasik catal kullanamadiklari icin her defasinda yikar dediler bende almadim. Suluk almadiysan ikeanin yesilli sulugunu tavsiye ederim ben onu aldim denedim guzel sizdirma fln yapiyor

İnanırmısın bende öyle okudum yorumlarda ve işe yaramayan bir tek benmiyim ozaman sorun bendedir diye düşünmeye başladım o kadar ki memnun herkes :KK48:

Kullanıyorum canım hatta hem osteozinc kullanıyorum kalsiyum+magnezyum hem de imom latte kullanıyorum. Ama birçok şeyi yemediğim için bağışıklık sistemim çökmüş durumda 2 hafta önce çok ağır hastaydım bademcik enfeksiyonu geçirdim günlerce çocuğumu bile kucağıma alamayacak kadar kötüydüm daha yeni toparlanıyorum. Saçlar da bu durumdan nasibini alıyor tabi ki :110:bir de hamilelikte kan sulandırıcı iğne kullandım ben ve o iğneler de 3 Aydan uzun süreli kullanımda kemik erimesi yapıyor onun da etkisi var vücudumda.
Kıyamam canım ya... İnşallah kısa sürede düzelir... Çocukların hastanması çok kötü ama annelerin hastalanması daha kötü. Perişan oluyor evde herkes...

Back