• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Merhaba güzel anneler. Bir konuda fikrinizi almak ve danışmak istiyorum. İkizlerim var benim ❤❤Bebeklerimden birinin aşırı derecede salyası var diş zamanı geldi çattı. Kaç önlük değiştiriyorum sayamıyorum o derece. Şimdi;
1-) Kehribar kolye veyahut bileklik kullanan var mı? Faydasını gören, yakınlarında birinde gören var mı? ❤
2-) Kolyeden eşimle korkuyoruz Allah korusun bir zararı olur mu? Ne bileyim tutar çeker falan. Sadece bileklik taksak onun faydası olur mu ? ❤
3-) Bildiğiniz orijinal satan bir yer var mı? ❤
4-) Siz neler düşünüyorsunuz, almayı düşünen var mı? ❤
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. 😍
Ben dün bu soruları doktoruna sordum😊 dedi ki Kehribar kolyenin kanıtlanmış bir etkisi yok ama plesebo etkisi midir yada denk gelmemidir takan hastalarım işe yarıyor diyor.bi zararı yok takabilirisn ama gece kesinlikle çıkar boyundan, boynunda takılıyken de gözetiminde altında olsun, artık hareketleniyorlar zarar verebilir dedi.
Ben almadım ama instagramda melsydesign diye bir sayfayı övmüşlerdi oraya bakacağım ben de almaya karar veriesem😊😍

Tmm canim ben de yapicam da püre olarak mi saklasam acaba? Seninki daha pratikmis.havucu soymadın dimi?hiç soklamadin direkt çiğ attin dimi? Et suyu da hazırlicam bu arada kucuk buz poşetlerine
Ben et suyunu dun yaptim kemik kaynattim bugun posetlere koyayim dedim hep posetler patladi buz kaliplarina koydumnbende soymadim havucu da

Kullanıyoruz hemde anne kız 😍 salyaları baya azalttı 3.aydan beri boynunda herhangi bir sikinti yasamadik. Sofimaya4den almıştım bileklik pek payda etmiyor kullanan ark hiç memnun değildi. Benden bukadar😂
Ben dün bu soruları doktoruna sordum😊 dedi ki Kehribar kolyenin kanıtlanmış bir etkisi yok ama plesebo etkisi midir yada denk gelmemidir takan hastalarım işe yarıyor diyor.bi zararı yok takabilirisn ama gece kesinlikle çıkar boyundan, boynunda takılıyken de gözetiminde altında olsun, artık hareketleniyorlar zarar verebilir dedi.
Ben almadım ama instagramda melsydesign diye bir sayfayı övmüşlerdi oraya bakacağım ben de almaya karar veriesem😊😍
Çok teşekkür ederim ❤️💕

Ben buzluğa koymayı çok tavsiye etmiyorum açıkcası mevsiminde vermek gerekli bu mevsim tam kayısı şeftali kiraz vs bir sürü meyve çıkar yakında sebze de fasulye kabak vs var yeter ki zaten bir kaç ay sonra sebze çorbası değil sizin çorbalarınıza geçecek sonra da zaten brokoli karnıbahar vs mevsimi tekrar gelecek zaten çok az yedikleri İÇİN vitamini önemli buzlukta vitamin kaybı olur diye düşünüyorum

Nerde yasiyorsun canım aslinda organik pazarlar var istanbul şişlide varmis mesela + bağdat cd ipek hanimin ciftliginin dükkanı varmış. Internetten de taze direk diye biyer var organik satan o da migrosun sanirim. Birde city farm var organik satan. Ama biraz pahalılar sebzeleri normal pazardan alıyorum ama pirinci falan buralardan alicam
Kocaelide yaşıyorum canım. Bakliyatları Ben de migrosun city farm organik reyonundan alıcam ama sebze meyve organik pazarı burda yok maalesef. Bir ara kurulmuştu çok rağbet görmeyince kaldırıldı😕

Owww 2.ye cesaretin var demek. O smn o kadar da canim değil sende durumlar.
Gerçi bana da ara verirsem 2.yi yapamam gibi geliyor, hazır dağılmışken vücut, 2. oluverse pirt diye doğururum, sonra 1 kerede toplarim k4ndimi 🤣🤣🤣
Kafamda deki sorular

Ben 31 oldum sağlığım da çok iyi değil. Hazır başlamışken yaşta geçmeden 2. Yi yapmak istiyorum. Bi de beraber büyürler kızım yalnız kalmaz diyorum bakalım inşallah🤣🤣🤣

Bebeğim bronşiolit olmuş. Pazar acile gittiğimizde sadece serumla burnunu açın yeter demişlerdi. Dün sabah tekrar gittik öksürüğü arttı ve nefes alırken zorlanıyor gibi geldi bana iyi ki gitmişiz akşama kadar hastanede kaldık. 2 defa hava verildi kan tahlilleri yapıldı ve akciğer filmi çekildi. Ev tipi hava makinası almamızı söylediler ventolin ve atrovent verdiler. Şimdi günde 4 defa evde hava vercez 1 hafta sonra kontrole çağırdılar. Antibiyotiğe gerek yok dendi. Bebeği hasta olan arkadaşlar vardı bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı. Bebeğim çok öksürüyor devamlı burnu tıkanıyor açıyorum ne yapabilirim başka :/

Bebeğim bronşiolit olmuş. Pazar acile gittiğimizde sadece serumla burnunu açın yeter demişlerdi. Dün sabah tekrar gittik öksürüğü arttı ve nefes alırken zorlanıyor gibi geldi bana iyi ki gitmişiz akşama kadar hastanede kaldık. 2 defa hava verildi kan tahlilleri yapıldı ve akciğer filmi çekildi. Ev tipi hava makinası almamızı söylediler ventolin ve atrovent verdiler. Şimdi günde 4 defa evde hava vercez 1 hafta sonra kontrole çağırdılar. Antibiyotiğe gerek yok dendi. Bebeği hasta olan arkadaşlar vardı bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı. Bebeğim çok öksürüyor devamlı burnu tıkanıyor açıyorum ne yapabilirim başka :/
Çok geçmiş olsun.. İlk üç ayı geçtik artık canım, korkma inşallah daha kolay atlatırsınız..

Sen burnunu temiz tutmaya çalış, hava vermeden önce ve sonra temizliyordum ben. İlaçları teneffüs etmesine dikkat et, atlama saatlerini. Bir de bu ilaçların prospektüsünde de yazıyor buhar göze direkt temas etmemeli diye. Kucağında emerken uyutup sonra dik pozisyonda bebeği tutup hava verebilirsiniz. Ben bir ağız bezi kapatıyordum gözlerine de. Havayı verdikten sonra da kalıntıları temizlemek için yüzünü siliyordum. Uyanıksa bir de emziriyordum (hem sakinleşmesi hem de ağzının içinde kalıntı kalmaması için)

Bir kapta buz dondurup gece uyumadan odaya çıkartabilirsin, sabaha kadar erisin, odayı nemli tutar. Gün içinde de evi mutlaka havalandırın.

Bir de öğretmişlerdir hastanede belki, hava verdikten sonra ciğerleri açılması için sırtına özel bir vuruş şekli var. Aman onu ihmal etme, bize ilk gittiğimiz gün öğretmemişlerdi, tedavimiz uzamıştı.

Alerjik mi yoksa grip kaynaklı mı olmuş? Hastalık sebebinden bebeği uzak tutmak en önemlisi iyileştikten sonrası için. Tekrarlayabilen bir hastalık çünkü.

Merhaba güzel anneler. Bir konuda fikrinizi almak ve danışmak istiyorum. İkizlerim var benim ❤❤Bebeklerimden birinin aşırı derecede salyası var diş zamanı geldi çattı. Kaç önlük değiştiriyorum sayamıyorum o derece. Şimdi;
1-) Kehribar kolye veyahut bileklik kullanan var mı? Faydasını gören, yakınlarında birinde gören var mı? ❤
2-) Kolyeden eşimle korkuyoruz Allah korusun bir zararı olur mu? Ne bileyim tutar çeker falan. Sadece bileklik taksak onun faydası olur mu ? ❤
Ben 3. Aydan itibaren kullanıyorum canim. Orjinal olduğuna eminim çünkü dayım özel getirtti sertifikası da var. Raporu da.
Kolye bileklik Set olarak geldi ama kolyeyi hiç takmadım çeker bebeğim diye. Bileklik takıyorum ama bariz bir faydasını görmedim. Salya hep var.

Çok geçmiş olsun. Benim 2.5 aylıkken olmuştu sık sık burnunu temizle canım, bir de havayı bizde 4 defa vermiştik hemen etkisini gösteriyor düzenli saati saatine yap.Bize öyle demişti doktor.O buharla balgamı atacak inşallah. O zamanda iyileşiyor zaten. Acilde soğuk buhar verip yollamışlardı bizi de:KK20: Antibiyotik kullandık biz bir de

Son düzenleme:
Canım ben bir oğlumda verazeyn den aldığım kolyeyi kullandım. 5. Ayda çıkartmaya başladı dişleri gayette rahattı. İlk zamanlar gece çıkarıyordum kolyeyi sonra boynunda bıraktım. Yapısal mı yoksa kolyeden mi denemek için yeni bebeğimize de takayım diye başka bir siteden aldım ama takamıyorum gıdığında iz yaptı.

@Bademellaa Allah şifa versin canım.

Canım ben bir oğlumda verazeyn den aldığım kolyeyi kullandım. 5. Ayda çıkartmaya başladı dişleri gayette rahattı. İlk zamanlar gece çıkarıyordum kolyeyi sonra boynunda bıraktım. Yapısal mı yoksa kolyeden mi denemek için yeni bebeğimize de takayım diye başka bir siteden aldım ama takamıyorum gıdığında iz yaptı.

Çok teşekkür ederim ❤️

Çok teşekkür ederim ❤️

Ben 3. Aydan itibaren kullanıyorum canim. Orjinal olduğuna eminim çünkü dayım özel getirtti sertifikası da var. Raporu da.
Kolye bileklik Set olarak geldi ama kolyeyi hiç takmadım çeker bebeğim diye. Bileklik takıyorum ama bariz bir faydasını görmedim. Salya hep var.
Teşekkür ederim ❤️

Kızlar ek gıda serüvenine nasıl başlamayı düşünüyorsunuz buradan bilgi alışverişi yapalım olur mu benim gibi tecrübesiz olanlar için rehber olur hem. Ben ikeadan mama sandalyesi siparişi vereceğim ama ebebekteki mama sandalyesi mi ikea mi tam karar veremedim, mama sandalyesi minderine de karar verdim. Önceden mama kaşığı, tabağı önlüğü, suluk gibi şeylerin alışverişini yapmıştım zaten. Geriye ne yedirecegim kaldı alerjik bir bebeğim var patates püresiyle mi başlamalıyım acaba

Kızlar ek gıda serüvenine nasıl başlamayı düşünüyorsunuz buradan bilgi alışverişi yapalım olur mu benim gibi tecrübesiz olanlar için rehber olur hem. Ben ikeadan mama sandalyesi siparişi vereceğim ama ebebekteki mama sandalyesi mi ikea mi tam karar veremedim, mama sandalyesi minderine de karar verdim. Önceden mama kaşığı, tabağı önlüğü, suluk gibi şeylerin alışverişini yapmıştım zaten. Geriye ne yedirecegim kaldı alerjik bir bebeğim var patates püresiyle mi başlamalıyım acaba
Canım biz de yeni aldık mama sandalyesi ikea dan o tarz bir sandalye düşünüyorsan ikea nin plastiği falan çok sağlam güzel kullanisli cok konforlu falan deil ama.. e bebekte jokerde falan çok baktık ama en güzeli bu sanırım

Kızlar sac dökülmem çok arttı benim. Ensemdeki saçlarım dugum oluyor bazen.
Kestirmek de istemiyorum ama kesilecek sanirim. Sizde nasıl durumlar? Var mı çözüm bulan?

Bizde de süt alerjisi var Dr 6 aydan önce kesinlikle bir şey tattırma, ama sonra yemez geç kalırom diye düşünme onun tat duygusu sen hamileyken senin yedikleirnden ve şimdi sütünden oluşuyor dedi. 6 aylık olunca randevu verdi neyle başlayacağız napacağız program oluştaracakmış.yani alerjikse 6 ay dolmadıysa acele etme bence😍

Kestirmek de istemiyorum ama kesilecek sanirim. Sizde nasıl durumlar? Var mı çözüm bulan?
Ben de dökülme olmadığı için denemedim ama kullanan herkes hallelsen şampuanının çok iyi geldiğini söylüyor.

4. Ay başladı, 6. Aya girdik .Aşırı dökülüyor hala. O kadar vitamin kullanıyorum önüne geçemiyorum. Üstümden akıyor sanki. Ama bitecek olması sevindiriyor yani bitmeli :)

Back