• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bize doktorumuz 4 aydan itibaren destekli oturtabilirsiniz dedi. Ben de kendime yaslayarak ya da yastıklarla destekleyerek ara ara oturtuyorum gün içinde. Çok seviyor oturmayı.

Benimki de 5670 arada mama veriyodum (hipp), artık düzenli ver desteklememiz lazım dedi, süt ile ilgili alerjiden süpheleniyordu bir şey çıkmadı. Hipp kullanıyodum ben arada vermek için ama 1 aydır vermiyordum, unutmuş galiba hem biberonu hem mamayı , ilk başlarda öğürdü az az içti şimdi normale döndü. Doktor da önceden ne kullandığımızı sorup numune hipp vermişti, reddederse boşuna almayın diye. Önce numuneleri kullandım sonra kutu aldık şimdi içiyor.
Süt alerjisinden şüphelenme sebebi neydi ? Deri testi mi yaptırdınız ? Bizde yımuetaya karşı alerji çıktı haftaya süt ürünleri denicez çok merak ediyorum... bizde atopik dermatit, mukuslu kaka var ...

Bebekleriniz tam dönüyor mu ?
Ben yavaştan oturtmaya da başladım 4 buçuk aylık oldu sıkıntı olmaz de mi kendi de istekli oturmayı seviyor bana yaslanarak bazen kafasını kaldırıyor sık oturuyor.
Benim bebeğim uzun zamandır dönüyor kolunu kurtaramıyordu bir
KAç gün önce onu da kurtarmayı başardı iyi oldu döneceğim derken çok yoruluyor sonda da mışıl mışıl uyuyor 🤣🤣🤣🤣 bende ufaktan oturtmaya başladım 4 ayımız Çarşamba dolacak

bende göbek bağlarını gömmedim =) 18 yaşına gelsinler kendileri gömsünler öyle düşündüm =) hem güzel bir anı olur :KK66:
Yaaa çok duygulandım. Pipi kokmadan cami avlusuna gomucem . Göbek bağı cüzdanımda benim. Acaba o yüzden mi çok bağlı bana diyorum . Ist3digim buydu ama artikzor gelmeye başladı.

Son düzenleme:
Süt alerjisinden şüphelenme sebebi neydi ? Deri testi mi yaptırdınız ? Bizde yımuetaya karşı alerji çıktı haftaya süt ürünleri denicez çok merak ediyorum... bizde atopik dermatit, mukuslu kaka var ...
Canım valla bizim küçük küçük nokta şeklinde kan oluyordu bazen oluyor bazen olmuyordu hatta. Atopik dermatit bizde de var, ama bizim ailede de var. 10 gün katı diyet yaptım kontrole gittiğimizde anneden geçen antijenlere bebeğin bağırsaklarının uyum sağlaması sürecinde de böyle ufak kanlar olabilir dedi.Mukus bizde yoktu. Ufaktan yemeye başla süt ürünlerini azar azar, haberleşelim dedi. Yiyorum bir değişiklik kan, mukus yok şu an. Hatta rotadan şüphelendi o bezdeki kandan.Ben inek sütü bazlı mamada kullanıyorum, bir şey görmedim bezde. Yani bizde böyle oldu, inşallah görmeyiz bir daha kan. İnşallah sizde de yoktur. Her bezi tedirgin ve korkuyla açıyorum, gerçekten çok zor

Bende aynısı bende bakamıyorum bide ağlaması gözümün önünden gitmiyor hiç dudagim falan uçukladi :KK43: babası ben bir hafta kiyafetimı kaldırdım değmesin deyince iyice panik oluyorum korkuyorum aciyormu acaba nasıl tutsam diyorum. Tranva falan kalmaz inşallah ya bide ona taktım kafayı uykuya geçişlerimiz zorlaştı bide bizim. İğne yerleri çok kötüydü bizim ama Allah tan ertesi sabah düzeldi bugün nerdeyse bitmiş. Bunuda atlattık şükür az kaldı. Kiyamam ya korktu onlarda yazık :KK43: doktor bir haftaya hiç bişey kalmaz dedi bakalım inşallah :dua:
Yıkadınız mi canim?
Bizimki sünnetin 3 günü kuzu gibiydi. Aşırı sakindi. Sonra sildi biraz. Ama bir durgunluk geldi. Uykuları hafifledi geceleri daha sık uyanıp huzursuzlanıyor ve yabancı seçmeye başladı. Cani istediğine uzaktan gülüyor ama kimsenin kucağına gitmiyor. Benim ve babadan başka, öyle değildi. Banane anane falan dinlemiyor hiç, sevdirmiyor kendini.

Bebekleriniz tam dönüyor mu ?
Ben yavaştan oturtmaya da başladım 4 buçuk aylık oldu sıkıntı olmaz de mi kendi de istekli oturmayı seviyor bana yaslanarak bazen kafasını kaldırıyor sık oturuyor.
Benim bebegim henuz donmuyor tesvik etmeye calisiyorum ama sıkılıyor. Bende yavastan kucagimda oturtmaya basladim. Doktorda gozetim altinda yere koyun sirtustu veya yuzustu yuvarlansin dedi

Geçmiş olsun çok da küçük. Aşıya çıktığınızda mı kaptı acaba? Kolay geçiyor mu nasıl bebeğinizin durumu?

Öyle oluyor dökülmüyor bildiğin öbek öbek kopuyot sanki kel kalacağım, diyorsun sonra geçiyor.

Ben hiç hipp combiotik denememiştim çok beğendi. Kaşıkla kıvamlı yapıp dene dediler yavaştan kaşığa alışsın diye biberon mamasını. Su vermeyi unutmadan.

İnşallah da önemli değildir canım. Tanıdığımın bebeğinin kafası iriydi neler neler düşündüler doktorlara gittiler şimdi delikanlı gayet normal. İnternette hep en kötüsü yazıyor sanki.

Cok bariz bir irilik miydi? Bende surekli inceliyorum kafasini her acidan fotograf cekiyorum bazen normal geliyor derken tam uzun geliyor yanlardan basik geliyor ;(

Merhaba kızlar. Çoğu zaman yazdiklarinizi okuyorum sadece.

yazmak istiyorum yazamıyorum . Fırsat bulmuşken yazim :KK66:
Bebeği 2 ayı dolduran annelere sorularim olacak istediğinizi cevaplayin

1. Gece kaç kere uyanıyor bebekleriniz ve sizin için gece saat kaçta başlıyor ?
(Bizimki 12 den aşağı uyumuyor o yüzden belirttim)

2. Bebekleriniz başını ne kadar kaldirabiliyor yüz üstü yatirdiginizda 35-90 ?

3. Doğumdan önceki kilonuza geldiniz mi ?
(Benim 3 kilo fazla kaldı o da gitmiyor çok tatlı hamur tuketiyorum ondan sanırım)
Gece uykusuna yatmıyo sabah akşam 2saatte bir uyanıyo bazen daha sık.18 kilo almıştım 10 kilo fazlam var bebeğim 3,5 aylık.Tatlı hamur aynen bende çok tükettiğim için sanırım.

Ya kızlar sizin saç dökülmeleriniz ne durumda acaba. Benimki artık dökülme sınırını geçti saçsız kalmak üzereyim. Üstüne birde oğlum saçımı çekip duruyor çığlık çığlığayım acıdan bırakmıyor birde yakalayınca :)
Ben de bu durumu merak ediyordum, benim saçlarım henüz dökülmedi.

Canım valla bizim küçük küçük nokta şeklinde kan oluyordu bazen oluyor bazen olmuyordu hatta. Atopik dermatit bizde de var, ama bizim ailede de var. 10 gün katı diyet yaptım kontrole gittiğimizde anneden geçen antijenlere bebeğin bağırsaklarının uyum sağlaması sürecinde de böyle ufak kanlar olabilir dedi.Mukus bizde yoktu. Ufaktan yemeye başla süt ürünlerini azar azar, haberleşelim dedi. Yiyorum bir değişiklik kan, mukus yok şu an. Hatta rotadan şüphelendi o bezdeki kandan.Ben inek sütü bazlı mamada kullanıyorum, bir şey görmedim bezde. Yani bizde böyle oldu, inşallah görmeyiz bir daha kan. İnşallah sizde de yoktur. Her bezi tedirgin ve korkuyla açıyorum, gerçekten çok zor
BEN DE hiç bezde kan görmedim ondan umudum var belki süt alerjisi değildir diye ama yumurtaya alerjisi varmış onu öğrenmiş oldum her yerde kırmızı benekler görüyorum artık sinirim bozuldu ya

Kızlar ilk adetinizi gördünüz mü? Miktarı çok müydü? Benim çok yoğun kanamam var şu anda. Kız hasta olduğundan dışarı da çıkamıyorum. Sizinki çok yoğun muydu?
Kızımın eli yüzü hep benek benek. Ateşi birden yükseliyor o arada daha çok benek çıkarıyor. Şu an için kaşınmıyor. İlk çıkan bebeklerin uçları köreldi. 4 gün sürmüş son benek ne zaman çıkacak takipteyim

Kızlar benim tosbik 4 buçuk aylık oldu destekli oturtmaya başlayan oldu mu yoksa erken mi daha? Instagramda bir çocuk doktoruna sormuştum 4. Aydan itibaren oturtabilirsin demişti ama yine de emin olamıyorum
canim bizim oglan 3 bucuk aylikken artik kendini kaldirmaya baslamisti kucagimizda. kendisinin hazir oldugunu dusunerek oturtuyoruz o zamandan beri. simdi bizimki de 4 bucuk aylik ama mesela yastiklarla destekli oturmak istemiyor. hemen kaydiriyor kendini. zorlamiyoruz biz de.

Back