• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim kizimda grip oldu bebeğe geçecek diye ödumuz kopuyor :KK43: acayip bi salgın var geçmeyen öksürük :KK43: benim bebegim inde burnu tikandi gece, 2 side nefes alamadı yazık netten baktım soğanı dörde böl tülbentin içine sar başucuna koy yazıyordu denedim işe yaradı.
Evet duymustum onu bi deniyim bakim ise yaricakmi odalarina koyim petegin uzerinemi konulcak acaba

Fiyatı nedir canim? Ozelligi nedir.bende ilk basta joie mimzy veya chicco poly düşünüyordum.iyi ki almamisim.suan ikea düşünüyorum

Onlar cok hantal kesinlikle alma temizligide ayri dert ikea onlarin yaninda cok cok iyi
Benim dedigim bundan hemen hemen her masaya adapte oluyor. Bebek masadan ayri olmuyor ayni masada yemek. Yenebiliyor. Arkasindaki cepte tasima cantasi var katlanip onun icine koyup istedigin yere goturebiliyorsun parklardaki masalarada baglanabilio benim icin oldukca pratik olacak Screenshot_20190216-153916.png

Onlar cok hantal kesinlikle alma temizligide ayri dert ikea onlarin yaninda cok cok iyi
Benim dedigim bundan hemen hemen her masaya adapte oluyor. Bebek masadan ayri olmuyor ayni masada yemek. Yenebiliyor. Arkasindaki cepte tasima cantasi var katlanip onun icine koyup istedigin yere goturebiliyorsun parklardaki masalarada baglanabilio benim icin oldukca pratik olacak Eki Görüntüle 2237726
Güzelmiş canim.siz cok seyahat ediyorsaniz işinize yarar mutlaka.ama baya pahalidir bunlar

Bence o doktordan kosarak uzaklas. Hala 4. Ayda ek gida oneren doktorlarin olmasi beni dehsete dusuyor. Ki senin bebeginde alerjik yatkinlik var. 4. Ay da baslamak geri donulmez sonuclar dogurabilir. Belki tolere edebilecekken edemez hale gelebilir. Onun disinda 3 aylik bebege istahi artsin die antihistaminik vermek nedir. Ayrica bebegin cok uyuyormus antihistaminikler istah acmanin yaninda asiri uykuda yapior. El kadar bebenin karacigerini nasil yordugundan hic bahsetmeye bile gerek yok.
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına,3 aylık bir bebeğe iştah açıcı surup vermek ne demek ya hiç duymadım böyle bir şey, benim doktorum boy ve baş çevresi önceliğimizdir diyor,eğer onlar yeterli büyüdüyse kilo 2.plandadır. bazen az alır,bazen çok alır,değişkendir, anne sütüyle en az 500g alıyosa altında bişey aramaya gerek yoktur diyor. Biz ilk ay 1500g,2.ay 1200g almıştık 3.ay 600ga düştü ,ben üzüldüm biraz bu kadar ani bi duşuş beklemiyodum ama doktor çok iyi beslenmiş dedi.

2. El arastiricam biraz olmadi isim bitince satarim.diyorum.
Öyle yaparsın canim.ama 2.el alman daha iyi olur bence.tercih senin tabi.sıfır fiyati 800 okudum az once.gözlerimden dolar isaretleri fışkırdı :D zaten güzel olan ne varsa pahali

Kızlar 2,5 aylık bebek neden salya akıtır?
Canım normalde 2-3aylıkken tükürük bezleri aktif oluyormuş. Tükürüğünden baloncuk yapma, salya akıtma o yüzden oluyormuş yani.

Bizim de çok salya vardı, 2,5aylık diş çıkardı :confused: olmaz olmaz dememek lazım tabi ama diş başka belirtiler de veriyor geliyorsa

Canım normalde 2-3aylıkken tükürük bezleri aktif oluyormuş. Tükürüğünden baloncuk yapma, salya akıtma o yüzden oluyormuş yani.

Bizim de çok salya vardı, 2,5aylık diş çıkardı :confused: olmaz olmaz dememek lazım tabi ama diş başka belirtiler de veriyor geliyorsa
Bende tükürük bezlerine yoruyorum ama dişse başka nasıl belirtiler oldu seninkinde?

Bende tükürük bezlerine yoruyorum ama dişse başka nasıl belirtiler oldu seninkinde?
Ateş, huysuzluk, morarana kadar ağlama, uykusundan çığlıkla uyanma, uykusuzluk, ellerini devamlı ağzına götürme, tam beceremese de parmaklarıyla diş etlerini kaşıma, devamlı emme isteği, emerken ısırma filan oldu :KK48:

Ateş, huysuzluk, morarana kadar ağlama, uykusundan çığlıkla uyanma, uykusuzluk, ellerini devamlı ağzına götürme, tam beceremese de parmaklarıyla diş etlerini kaşıma, devamlı emme isteği, emerken ısırma filan oldu :KK48:
Benim kizimda cok huysuz 15 gündür.hele bugünlerde daha da huysuz.durmadan parmaklarini ısırıyor disini kaşımak istiyor.artik dis etleri şişmiş parmagini isirmaktan.diş kasiyici aldim verdim ama onu almiyor.illa ki parmak sokuyor.yazik yavrucum nasil kasiniyor kim bilir.ama görünürde diş yok :/

Benim dedigim bundan hemen hemen her masaya adapte oluyor. Bebek masadan ayri olmuyor ayni masada yemek. Yenebiliyor. Arkasindaki cepte tasima cantasi var katlanip onun icine koyup istedigin yere goturebiliyorsun parklardaki masalarada baglanabilio benim icin oldukca pratik olacak Eki Görüntüle 2237726
Aaa ne güzel şeymiş bu ilk defa görüyorum çok da kullanışlı görünüyor. Fiyatı falan kaç acaba?diğerleri çok hantal ve yer kaplıyor evet.

Benim kizimda cok huysuz 15 gündür.hele bugünlerde daha da huysuz.durmadan parmaklarini ısırıyor disini kaşımak istiyor.artik dis etleri şişmiş parmagini isirmaktan.diş kasiyici aldim verdim ama onu almiyor.illa ki parmak sokuyor.yazik yavrucum nasil kasiniyor kim bilir.ama görünürde diş yok :/
Geçmiş olsun canım.. Sıkıntısız atlatırsınız inşallah bu süreci..

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına,3 aylık bir bebeğe iştah açıcı surup vermek ne demek ya hiç duymadım böyle bir şey, benim doktorum boy ve baş çevresi önceliğimizdir diyor,eğer onlar yeterli büyüdüyse kilo 2.plandadır. bazen az alır,bazen çok alır,değişkendir, anne sütüyle en az 500g alıyosa altında bişey aramaya gerek yoktur diyor. Biz ilk ay 1500g,2.ay 1200g almıştık 3.ay 600ga düştü ,ben üzüldüm biraz bu kadar ani bi duşuş beklemiyodum ama doktor çok iyi beslenmiş dedi.
3.aydan sonra kilo alimi yavaslayacak demisti bana doktorum. Aşılardan sonra da iştahı azalıyormuş bazi bebeklerin ,özellikle rota asısindan sonra. Bizim asiya daha var. Acaba ondan mi 3. Ayda az aldi bebegin? Gerçi kilonun asla sağlıkla ilgisi yok da indan merak ediyor ve takılıyor acaba besleyemiyor mu diye

Ilk 3 u dışında benim oğlumda da hepsi mevcut. Ha bir de hep tukuruk yapıyor. Ama daha 2.5 ayligiz çok erken değil mi? Ben de o elini emmeler ne zaman gece ek müdahale etmeli miyim diye soracaktim.

Bi kaçı var bizde şuan ama bakalım sağol canım

Ilk 3 u dışında benim oğlumda da hepsi mevcut. Ha bir de hep tukuruk yapıyor. Ama daha 2.5 ayligiz çok erken değil mi? Ben de o elini emmeler ne zaman gece ek müdahale etmeli miyim diye soracaktim.
Bende merak ediyorum bunu elini keşfediyo diye müdahale etmiyodum ama etmek mi gerek acaba

Canım ellerini keşfediyor, o yüzden ağzına sokması çok normal. Ben hiç müdahale etmiyorum. Neredeyse 2-3 haftadır ellerini ovuşturma hareketi de yapıyor bizim kız.

Ateş sanırım tam diş çıkarırken oluyor. Bizim kızın devamlı ateşi çıkıyor. 37,2-37,4 filan oluyor. Bazen daha da yükseldiği olabiliyor. Ama hasta değil, bir süre sonra düşüyor, çok huysuz canı yanıyor gibi ağlıyorsa artık birkaç kere calpol de verdiğim oldu.

Tükürük yapma da normal, tam ayının hareketiymiş canım :)

Back