• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ağırlığı 10 kilo yazıyor biraz ağır sanırım tasimasi. Ben puset takmadan kullanmayı düşünüyorum yenidogan dan itibaren kullanılıyor yazıyordu puset takarsan mı demek istiyor acaba :KK64:

Baktım cnm dediğin modele de o bana biraz kaba gibi geldi rahat edemem sanki onunla yine de teşekkür ederim cnm sagolasin
Yok canım baston hali de doğumdan itibaren kullanılıyor. 10 kilo ama bence hantal değil. Yine de belki sana ağır gelir, bilemiyorum. Bi mağazaya gidip bakma şansın olmaz mı canım?

Ben de biraz da sütüm azalır diye korkumdan alıp emziriyorum. Düzenimiz şöyle.
9.30 emme uyuma
2 emme
6.30 emme
Sonra da 9 9.30 gibi uyaniyo o zaman emme
Tek meme emdiği için bu aralıklar bile fazla ama sağmak zor geliyo uykulu uykulu. Gün içinde de 2 saatte bir emziriyorum. Sütüm azalmadı şimdiye kadar inşallah azalmaz. Senin sütün arttımı yine?benim ilk kızımda azalmıştı 3 4 gün sonra eski haline dönmüştü. Gece uyandırmadığım için olmuştu benim de.
Artmadı ama sinir stres olduğum an tamamen azalıyo yok gibi oluyo damlalar çaylar ben rahatlayana kdr fayda etmiyo malesef.Şuan çok çok yok ama yine var sütüm.Düzeninizin olması çok güzel kaç aylıktı seninki? Ben düzen kuramıyorun ya

Bugun gidip vitamin hapi alacagim.bebegime verimli bakamiyorum.gözlerimi acamiyorum.ben galiba kötü bir anneyim :/

Artmadı ama sinir stres olduğum an tamamen azalıyo yok gibi oluyo damlalar çaylar ben rahatlayana kdr fayda etmiyo malesef.Şuan çok çok yok ama yine var sütüm.Düzeninizin olması çok güzel kaç aylıktı seninki? Ben düzen kuramıyorun ya
Benim kizim 3ay 1 haftalık. 2 aylık olduğundan beri düzenimiz böyle. Arada bi kaç gün gündüz uyku süresine göre sapıyo ama 10.30u gecmiyo uyuması. Ilk zamanlarda geç uyuyodu , bu rutini oluşturmak çok iyi oldu.
Elinden geldiğince stresten uzak durmaya çalış,sütümüz en kıymetli şeyimiz şu anda. Benim de büyük kızım var,bazen çok zorluyo beni, kardeşini cok seviyo ama Bizim sevmemize ilgilenmemize tahammül edemiyor,o yüzden de benden hıncını almak için çok ters ve damarıma basacak gibi davranıyor ,ben de onu idare etmeye çalışacağım diye stres oluyorum, sonra sütüm etkilenecek diye korkuyorum
. Beni yoran,zorlayan bebek değil,büyük kızım :(

Evet sabaha kadar deliksiz uyudu cok sukur bende suluk takıyorum yatagida birlesik olunca kalorifere rahatsiz oluyor cocuklarim
Çok sevindim :) çok şükür. Bizim bile boğazımız kötü oluyor sabaha kadar kaloriferden. Suluk bende de var ama ıslak havlu daha iyi oldu sanki bana göre.

Kizlar kizim kakasini 2 gunde veya 3 gunde yapmaya baslamisti.uzun zamandır böyleydi.bende tabi cok uykusuzdum.sabah 8 de kakasini yapmis.aglamaya basladi.bende zannediyorum ki acliktan agliyor.uyku sersemi altını acmak gelmiyor hic aklima aptal kafam.kakasi da hic kokmuyor.nasil bi kaka anlamadim.suan gördüm altini degistireyim derken.kaka altinda kurumus resmen :KK43: cok kotuyum ya.bu üçüncü oldu.bebegim kiz birde.enfeksiyonlara acik vajen bolgesi.birsey olur mu korkuyorum :KK43:basina gelen varmi
Bizim kız da gece kaka yapmiyo normalde,gece açmıyorum ben de altını uykusu açılmasın diye,dediğin gibi kokmuyo da kakasi,geçen gece kaka yapmış,ama ben farketmedim, sabah bi açtım kurumuş poposuna yapışmış, pişik olmuş,çok üzüldüm, pişik kremi kullanmıyodum,o günden beri sürüyorum,mustela pişik kremimiz,anca yeni yeni düzelmeye başladı. Her seyde kendini suçlama, böyle böyle büyüyecekler
Vitamin olarak da Regenesis maxı tavsiye ederim omega3 de var içinde. Ben hamileliğimden beri düzenli kullanıyorum. Bu ara 2 günde bir içmeye başladım gerçi.

Kızlar aranızda mamas papas sola 2 bebek arabası kullanan var mı . Nasıl kullanımı rahat mı ağırlıgi nasıl önerir misiniz. Ayın 22 sinde ebebekte indirim olacak onu almayı düşünüyorum da kullananlardan yorum istiyorum :)

Ben oglumda almistim simdi kizimdada kullaniyorum evet bebek.icin konforlu ama oglumda 1.5 yastan sonra arkasi komple.yatan baston tipli bi arabaya gectim. Kizda da yaza baston tipliye gecerim diyorum. Buyuklugu sikiyor insani bi muddet sonra

Aynen katılıyorum, ekonomik olarak zorlamayacak olsa 3.bile olabilir :) 2.kazayla oldu,niyetimiz yoktu, iyi ki olmuş diyorum şimdi, inşallah biraz daha ayaklandıklarında da aynı zevk ve enerjiyle büyütürüz evlatlarımızı. Ücretsiz izin aldım ben,seneye eylülde 10 aylık olduğunda başlayacağım. Inşallah okula başladığımda, çok yorulursam,sabrım tükenirse çocuklarıma tahammülsüzlük etmem :KK43:

Uzak kaldigin icin tahammulun daha fazla olur. Ben de iznim bitince gidip istifayi bastim. Calisma saatlerim uzundu bide esim yurt disinda en az 2 sene calisamam

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına,3 aylık bir bebeğe iştah açıcı surup vermek ne demek ya hiç duymadım böyle bir şey, benim doktorum boy ve baş çevresi önceliğimizdir diyor,eğer onlar yeterli büyüdüyse kilo 2.plandadır. bazen az alır,bazen çok alır,değişkendir, anne sütüyle en az 500g alıyosa altında bişey aramaya gerek yoktur diyor. Biz ilk ay 1500g,2.ay 1200g almıştık 3.ay 600ga düştü ,ben üzüldüm biraz bu kadar ani bi duşuş beklemiyodum ama doktor çok iyi beslenmiş dedi.
Bizimde ilk 2 ay 1 kilonun uzerindeydi bu ay 600 gra dustu doktor sikinti yok dedi

Aaa ne güzel şeymiş bu ilk defa görüyorum çok da kullanışlı görünüyor. Fiyatı falan kaç acaba?diğerleri çok hantal ve yer kaplıyor evet.
Fiyati biraz pahali iste 800 tl ama ikinci el arastiricam biraz.

Çok methettikleri için özel muayenesine gidiyorum. Doktorlar çeşit çeşit biri bişey diyorsa diğeri tam tersi söylüyor. İştah açmaya gerek var mı bunu düşünüyorum. Üstelik bunu Antihistaminik ilaç ile yapmak tuhaf. İlaç hangi amaçla kullanılıyor bi bakacağım.
Ek gıda işi bir garip kimisi başlıyor kimisi tam 6. Ayını bekliyor. Hoş doktor bu konuda tam açıklayıcı konuşmadı, ama anlatmak istediği bi çay kaşığı kadar falan olsundu herhalde.

Ek gidada acele edip basliyorlar ancak erken baslamanin bebege ciddi zararlari var o kadar cok yazdim ki bagirsak gecirgenligini bile okusaniz. 6. Aydan once neden baslanmamasi gerektigini anlarsiniz. Ilac mevzusuna gelince verdigi ilac alerji icin kullanilan bir ilac ancak verme niyeti zaten alerji degil alerjiyi umursuyor olsa diyet onerir. Surup degil.

rabarbaa rabarbaa canim polly de aklimi cok karıştırıyor ya,ikea alicam muhtemelen ama icimde bi poly alma hevesi de var nedense :/ cok mu ağır.ebati cok mu büyük.o sandalyede bebek uuuyabiliyormus ayni zamanda.oyle yaziyor.benim kizim cok minyon

Bebek uyuycaksa her yerde uyur nie mama sandalyesinde uyusun. Valla ben kullandim hic memnun kalmadim cok buyuk hantal 2. Cocuguma kalsin bile demedim direkt sattim yani gerisini sen dusun :))

Bugun gidip vitamin hapi alacagim.bebegime verimli bakamiyorum.gözlerimi acamiyorum.ben galiba kötü bir anneyim :/
Icinde protein olmayan calsiyum takviyeleri var diyet yapan arkadaslarim kullaniyordu.

Benim kizim 3ay 1 haftalık. 2 aylık olduğundan beri düzenimiz böyle. Arada bi kaç gün gündüz uyku süresine göre sapıyo ama 10.30u gecmiyo uyuması. Ilk zamanlarda geç uyuyodu , bu rutini oluşturmak çok iyi oldu.
Elinden geldiğince stresten uzak durmaya çalış,sütümüz en kıymetli şeyimiz şu anda. Benim de büyük kızım var,bazen çok zorluyo beni, kardeşini cok seviyo ama Bizim sevmemize ilgilenmemize tahammül edemiyor,o yüzden de benden hıncını almak için çok ters ve damarıma basacak gibi davranıyor ,ben de onu idare etmeye çalışacağım diye stres oluyorum, sonra sütüm etkilenecek diye korkuyorum
. Beni yoran,zorlayan bebek değil,büyük kızım :KK43:

Beni de bebek degil buyuk yoruo. Bebek de arada bebekligini belli edio :)

Ben oglumda almistim simdi kizimdada kullaniyorum evet bebek.icin konforlu ama oglumda 1.5 yastan sonra arkasi komple.yatan baston tipli bi arabaya gectim. Kizda da yaza baston tipliye gecerim diyorum. Buyuklugu sikiyor insani bi muddet sonra

Uzak kaldigin icin tahammulun daha fazla olur. Ben de iznim bitince gidip istifayi bastim. Calisma saatlerim uzundu bide esim yurt disinda en az 2 sene calisamam

Bizimde ilk 2 ay 1 kilonun uzerindeydi bu ay 600 gra dustu doktor sikinti yok dedi

Ek gidada acele edip basliyorlar ancak erken baslamanin bebege ciddi zararlari var o kadar cok yazdim ki bagirsak gecirgenligini bile okusaniz. 6. Aydan once neden baslanmamasi gerektigini anlarsiniz. Ilac mevzusuna gelince verdigi ilac alerji icin kullanilan bir ilac ancak verme niyeti zaten alerji degil alerjiyi umursuyor olsa diyet onerir. Surup degil.

Bebek uyuycaksa her yerde uyur nie mama sandalyesinde uyusun. Valla ben kullandim hic memnun kalmadim cok buyuk hantal 2. Cocuguma kalsin bile demedim direkt sattim yani gerisini sen dusun :))

Icinde protein olmayan calsiyum takviyeleri var diyet yapan arkadaslarim kullaniyordu.

Çalışmayacak olman çok iyi olmuş, evdeyken bir şekilde tolere edebiliyo insan ama hem iş yorgunluğu,hem ev ve çocukların sorumluluğu zorluyor insanı. Eşinin uzakta olması zor olmuş ama insan az da olsa bir destek bekliyor eşinden.
Aylar geçtikçe kilo alımları azalacak ikimizinki de aynı oranlarda kilo almış,bir kaç arkadaş da 3.ayda 600g civarı aldı yazmıştı, demekki normal 3.ay için 600g ,sağlıkları yerinde olsun da
Büyük çocukları idare etmek çok zor gerçekten,Onlar için de zor, bütün ilgi onların üzerindeyken bir anda hayatları tepetaklak oluyor, bunu kaldırabilmeleri kolay değil. Geçen gün babaannesine dert yanıyomus,tam annemle oturup sohbet edeceğiz,bebeğin emme ,uyuma saati geliyo,annem gidiyo yanımdan diye :(

Kızlar yediklerimiz 24 saat sonra mi geçiyor süte? 3 gun once dayanamayip 1 parca brokoli yedim hem ben hem bebegim gazdan yikiliyoruz. Cok pişman oldum o agladikca çok. Sürekli kucağımda ve memede yemek yapmaya ev işi görmeye vaktim kalmıyor tek bakıyorum eşim çok geç geliyor. Geldiğinde de çok yorgun oluyor. Ara öğün yapamıyorum vaktim olmuyor durmuyor bebeğim hep kucakta ve memede. abur cuburla gecstiryorum. Sağlıklı pratik olarak gaz yapmayan sut artiran neler yiyebilirim?

Kendi istediği kadar emiyor canım. Bakınmaktan diğer aylarda emdiği kadar aktif emmedi sanırım ,hareketliliği de arttı,bide uyumayı seven bi bebek,gece uyanmiyo emmek için,ben göğüslerim dolduğu için saat kurup emziriyorum, bıraksam daha da az alacakmış demekki. Çişi,kakasi fazla, keyfi,uykusu çok iyi,o yüzden besleyemedim diye düşünmedim hiç, her öğünde de tek meme emiyo , süt az olsa,doymamış olsa diğer memeyi de alır, zaten biraz az emdi diye düşünüp zorlarsam ısırıyo,cekiştiriyo memeyi, yada fazla emerse bayağı fazla miktarda kusuyo.
Canım benim bebeğim de 2 aydan sonra g3celeri uyku süresini izatti. 5 bazen 6 saat uyuyor kesintisiz. Normalde 2 saatte bir uyanir emerdi. Endişelenip doktoruma danistigimda uyandırma aciksa uyanır zaten dedi. Bu aciklama beni tatmin etmedi tabi. Yoksa ben de saat kurup emzirmeyi düşünüyordum senin gibi,zira göğüslerim uyursam 2 saatte doluyor benim de.
Eğer büyüdükçe kilo alımları azalacaksa ben de kurayım saat.

Öyle öyle öğrenecekler artık :KK33: hep eldiven giyseler de bu sefer ellerini parmaklarını keşfedemezler..
Eldiven de sırılsıklam oluyor elleri burusuyor üşüyor sonra. Emsin bakalım.
Ağzının suyu da akmaya başladı sizde var mi? Bazen de agzinin kenarı akmış beyaz oluyor kurumuş gibi. Diyorum susuz mu kaldın anneeemmm

Kızlar yediklerimiz 24 saat sonra mi geçiyor süte? 3 gun once dayanamayip 1 parca brokoli yedim hem ben hem bebegim gazdan yikiliyoruz. Cok pişman oldum o agladikca çok. Sürekli kucağımda ve memede yemek yapmaya ev işi görmeye vaktim kalmıyor tek bakıyorum eşim çok geç geliyor. Geldiğinde de çok yorgun oluyor. Ara öğün yapamıyorum vaktim olmuyor durmuyor bebeğim hep kucakta ve memede. abur cuburla gecstiryorum. Sağlıklı pratik olarak gaz yapmayan sut artiran neler yiyebilirim?

Canım yoğurt koy kaseye oda sıcaklığına gelince içine dereotu doğra. Semiz otu da olabilir. Azıcık tuz atabilirsin. Hatta kabız sorunu varsa zeytinyağ da koy. Bir taşla iki kuş :)

hayır canım öyle düşünme sen iyi bir annesin. bu alerji olayı seni çok yoruyor üzüyorda. evet enerjin de kalmıyor o yüzden vitamin desteği al canım daha önce de söylemiştim sana. sen iyi olmazsan bebeğin de bunu hisseder annesi. düşünme birdaha öyle. güzel havalarda dışarıya çık temiz hava hem sana hem bebeğine çok iyi gelecektir. güzel şeyler düşün canım bak emekliyecek o bez totosunla adım atacak çok tatlı oluyorlar biliyor musun ısırmamak mümkün değil =) sana anne diyecek dünyalar senin olacak :KK200::emir_bebek:

Canım benim bebeğim de 2 aydan sonra g3celeri uyku süresini izatti. 5 bazen 6 saat uyuyor kesintisiz. Normalde 2 saatte bir uyanir emerdi. Endişelenip doktoruma danistigimda uyandırma aciksa uyanır zaten dedi. Bu aciklama beni tatmin etmedi tabi. Yoksa ben de saat kurup emzirmeyi düşünüyordum senin gibi,zira göğüslerim uyursam 2 saatte doluyor benim de.
Eğer büyüdükçe kilo alımları azalacaksa ben de kurayım saat.
Olması gereken aylar ilerledikçe kilo alımının azalması canım. Kilo için bebeğin düzenini bozma ,bana da dr kızdı saat kurup emziriyorum diye,ben de göğüslerim dolunca rahatsız ediyo o yüzden emziriyorum dedim.uykusu acılmıyo dedim tamam o zaman dedi.senin bebeğin ne kadarlık,aylık kaç kg aliyo?

Yok canım baston hali de doğumdan itibaren kullanılıyor. 10 kilo ama bence hantal değil. Yine de belki sana ağır gelir, bilemiyorum. Bi mağazaya gidip bakma şansın olmaz mı canım?

Yok cnm hantal olmadigini biliyorum gidip baktım defalarca çok beğeniyorum o modeli ama kaldırıp tartmadim eşim bakmıştı ona fena değil demişti bebek için kullanımı nasıl rahat mı onu merak etmiştim sağolasın cnm ;)

Anladım canım sağolasın. Bakalım bende alabilecek miyim malum kampanya olunca hemen tukeniyor :)

Canim okadar stres yapma bisey olmaz. Altını gec değiştirdin diye kötü anne olmazsın insanlık hali 1-2sefer gec degistirmeyle de bişey olmaz bundan sonra dikkat edersin. Bende buara yataktan kalkamıyorum surekli uykum var sürekli yorgunum saçlarım dökülüyor vitamin degerlerim düştü sanırım hala daha ferro sanol kullaniyorum senun gibi diyet te yapmıyorum hersey yiyorum ama yine de halim bu. Okadar sınırlı beslenmeye yine iyisin

Rota aşısı yaptıranlar kaca aldınız aşıyı az önce eczaneye sordum 267₺ diyor :/

Back