• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım bir gün bir günü tutmuyor bir gün önce yapamadiklari hareketi ertesi gün yapabiliyorlar ve her çocugun farklı gelişimsel özelliği gelişiyor bizimki de henüz eliyle birseyi tutamıyor ama aynı haftadaki başka cocuk uzanıp kavrayabiliyor

Benimki de elini kullanamıyor
Ayağıyla asılı oyuncaklara tekme atıyor ama :D

Aynen işte tam temizlenmeden anlamam imkansız kremi kullanmaktan başka çare yok mu yaa nasıl iş bu anlamadım
Tanıyı bulamamaktan ya da iz kalmasından daha iyi canım kullanmak zaten bizimki baya ağır olmasına rağmen 3 kullanmaya kuruttu ... bazen maalesef yapmak zorunda kalıyoruz bende çok üzüldüm hiç istemedim kullanmak ama :( sen neden şüpheleniyorsun peki ?

Canım bir gün bir günü tutmuyor bir gün önce yapamadiklari hareketi ertesi gün yapabiliyorlar ve her çocugun farklı gelişimsel özelliği gelişiyor bizimki de henüz eliyle birseyi tutamıyor ama aynı haftadaki başka cocuk uzanıp kavrayabiliyor
Bizde de aynı şey :))) tam tur dönüyor , yatarken kafasını kaldırıyor , yatarken ayaklarıyla kendini geri geri ittiriyor koyduğum yerde bulamıyorum resmen ama eliyle bişe tutamıyor :))))

Benim bebek çok istikrarsız bazen tüm gündüz uyur gece uyumaz. Bazen ne gece ne gündüz uyur ve sürekli ağlar. Bazeb gündüz ve gece olması gerektiği gibi uyur. :/ o yüzden bi şey diyemiyorum çünkü benim bebeğin normali sizin bebeğinizin anormal hali. Kaç aylık kaç günlük bebeğiniz?

Anladim canim, benimki 3 ay 8 gunluk oldu

İlk bebeği olan anneler gereksiz endişelere kapılmayın, ben ilk kızımda yaptım,siz yapmayın:)
İlk kızım doğduğu günden beri başını tutuyordu, 7 aylıkken desteksiz oturmaya başladı. Ama çok geç dönmeye başladı , o zamanlar endişe ediyodum niye dönmüyo diye. Ama doktor dönme kritik davranışlardan değildir demişti. Şimdi kızım 6 yaşında profesyonel jimnastikçi.
Şimdi herşeyi kafaya takip bu güzel zamanlarını kaçırmayın. Çok uç noktada bir sorun varsa doktoruyla mutlaka görüşün ama ufak şeylere takılmayın
İkinci kızımı kafam daha rahat ve huzurlu büyütüyorum, benim sakinliğim ,kendimden emin olmam ona da yansıyo sanırım.

İlk bebeği olan anneler gereksiz endişelere kapılmayın, ben ilk kızımda yaptım,siz yapmayın:)
İlk kızım doğduğu günden beri başını tutuyordu, 7 aylıkken desteksiz oturmaya başladı. Ama çok geç dönmeye başladı , o zamanlar endişe ediyodum niye dönmüyo diye. Ama doktor dönme kritik davranışlardan değildir demişti. Şimdi kızım 6 yaşında profesyonel jimnastikçi.
Şimdi herşeyi kafaya takip bu güzel zamanlarını kaçırmayın. Çok uç noktada bir sorun varsa doktoruyla mutlaka görüşün ama ufak şeylere takılmayın
İkinci kızımı kafam daha rahat ve huzurlu büyütüyorum, benim sakinliğim ,kendimden emin olmam ona da yansıyo sanırım.
Ayni fikirde,ayni kafa yapisinda ve ayni huzur noktasindayim :)
Hatta bazen birine bisey onerirsem ve sacma sapan cevaplar verip savunmaya gecerse guluyorum :) canim ben o yollari gectim bitti ya sen bilirsin sana iyi eglenceler diyorum :)
Ikinci bebek bambaşka bir aşkmış :)

Tanıyı bulamamaktan ya da iz kalmasından daha iyi canım kullanmak zaten bizimki baya ağır olmasına rağmen 3 kullanmaya kuruttu ... bazen maalesef yapmak zorunda kalıyoruz bende çok üzüldüm hiç istemedim kullanmak ama :( sen neden şüpheleniyorsun peki ?
Iz kalacak diye ben de korkuyorum bu alerjiler için doğal krem yapan birisini buldum krem geldi bu gece süreceğim bakalım umarım geçirir. Şüphelendiğim hiçbir şey yok inan ki çünkü bir şeyi yediğinde kızarıklık artar ve o üründen şüphelenirsin ya da yemeyi bıraktığında azalma olur anlarsın ya öyle bir sey de olmuyor yüzü hep aynı kızarıklıklar ne artıyor ne azalıyor anlamadım gitti. Şu an zaten hiçbir şey yemiyorum yüzü temizlensin diye bekliyorum bakalım deneye yanıla bulucam inşallah. Sizinki ne alemde peki azaldı mi kızarıklıklar

Mirza hasta oldu. Sesi boğuk boğuk . Oksururken zorlanıyor. Arkadaşlar bir şeyler yazın lütfen :KK43:
Gecmis olsun oncelikle. Ama bence bir doktora gotur cigerlerini dinlesin cigere inmismi inmemismi bilemeyiz. Hafif biseyse zaten anne sutu ve.burun temizligi ile atlatir. Ama.cigerlere kulaklara baktirman lazim.

Ayni fikirde,ayni kafa yapisinda ve ayni huzur noktasindayim :)
Hatta bazen birine bisey onerirsem ve sacma sapan cevaplar verip savunmaya gecerse guluyorum :) canim ben o yollari gectim bitti ya sen bilirsin sana iyi eglenceler diyorum :)
Ikinci bebek bambaşka bir aşkmış :)
Arkadaşlarım bile ilk bebekte bitik,kaygılı ve hep uykusuz görünüyodun,şimdi normal halinden daha neşeli, enerjik ve pozitifsin diyor. İkinci bebeğin tadı ayrıymış gerçekten :)

3 buçuk ayı geçtik 4 e az kaldı artık oyun halısındaki nesneleri tutuyor çekiyor ağzına gelmeyince oyuncaklar sinirleniyor dönme çalışmaları var ama tam anlamıyla dönemiyor başını zaten doğduğundan beri tutuyordu daha geliştirdi gülüyor konuşunca ağzını aça aça dinliyor bizde durumlar böyle oturmak ve yemek yemek benim için rahata ereceğim günler onlarda olacak inşallah zamanı gelince

Merhaba, bugün doktor kontrolümüz vardı. 3 aylık kilomuz 5460gr dı ve o aralıkta günlük 10 gr almıştı, doktorum 2 hafta sonra bakalım kilo alımı bu ay iyi olmamış demişti.
Bugünkü kontrolde 3 ay 14 günlük 5.780gr. 16 günde 320gr ediyor. günlük 20 gr almış ve doktor bu durumu çok beğendi. 4. Ayda 400-600 gr almasını bekleriz ama siz kolayca üst sınır olan 600 e geleceksiniz dedi.
4. Ay kontrolünden sonra yavaş yavaş tadımlara başlayalım dedi ama bunu bir dahaki kontrolde konuşalım dedi.
Çok uyuduğunu söyledim, uyuyan bebek çabuk büyür dedi.
İştah artırıcı ilaç yazdı.antihistaminik olan bu ilaç emme zamanı bebeğin emme dürtüsünü artırır, daha çok emer dedi.
Mukuslu kaka senin yediklerinden yapacak bişey yok dedi. Bir kere ince saç gibi bir kanama gördüm dedim, tekrarlamadıysa önemli değil dedi. Böyle olan bebek aniden ağlar, öyle bir şikayetiniz de yok o yüzden sıkıntı yok dedi.
4. Ay aşısından sonra doktor kontrolümüz var, şimdilik böyle.
Yavaş yavaş ek gıda konuşmaya başlasak mı ne. Benim giç bilgim yok bu konuda.

Merhaba, bugün doktor kontrolümüz vardı. 3 aylık kilomuz 5460gr dı ve o aralıkta günlük 10 gr almıştı, doktorum 2 hafta sonra bakalım kilo alımı bu ay iyi olmamış demişti.
Bugünkü kontrolde 3 ay 14 günlük 5.780gr. 16 günde 320gr ediyor. günlük 20 gr almış ve doktor bu durumu çok beğendi. 4. Ayda 400-600 gr almasını bekleriz ama siz kolayca üst sınır olan 600 e geleceksiniz dedi.
4. Ay kontrolünden sonra yavaş yavaş tadımlara başlayalım dedi ama bunu bir dahaki kontrolde konuşalım dedi.
Çok uyuduğunu söyledim, uyuyan bebek çabuk büyür dedi.
İştah artırıcı ilaç yazdı.antihistaminik olan bu ilaç emme zamanı bebeğin emme dürtüsünü artırır, daha çok emer dedi.
Mukuslu kaka senin yediklerinden yapacak bişey yok dedi. Bir kere ince saç gibi bir kanama gördüm dedim, tekrarlamadıysa önemli değil dedi. Böyle olan bebek aniden ağlar, öyle bir şikayetiniz de yok o yüzden sıkıntı yok dedi.
4. Ay aşısından sonra doktor kontrolümüz var, şimdilik böyle.
Yavaş yavaş ek gıda konuşmaya başlasak mı ne. Benim giç bilgim yok bu konuda.
Bence o doktordan kosarak uzaklas. Hala 4. Ayda ek gida oneren doktorlarin olmasi beni dehsete dusuyor. Ki senin bebeginde alerjik yatkinlik var. 4. Ay da baslamak geri donulmez sonuclar dogurabilir. Belki tolere edebilecekken edemez hale gelebilir. Onun disinda 3 aylik bebege istahi artsin die antihistaminik vermek nedir. Ayrica bebegin cok uyuyormus antihistaminikler istah acmanin yaninda asiri uykuda yapior. El kadar bebenin karacigerini nasil yordugundan hic bahsetmeye bile gerek yok.

Arkadaşlarım bile ilk bebekte bitik,kaygılı ve hep uykusuz görünüyodun,şimdi normal halinden daha neşeli, enerjik ve pozitifsin diyor. İkinci bebeğin tadı ayrıymış gerçekten :)
Kesinlikle katiliyorum. Ilkinin bu zamanlarini kacirmisim simdi oyle keyifle izliyorum ki kizimi bi nevi anneligi anliyorum. Ilkinde yaptigim hatalara dusmemeye calisiyorum. Ilk cocuktan sonra 2. Mi tovbe demistim ama suan 3. Bile olur diyorum ;)))

Bence o doktordan kosarak uzaklas. Hala 4. Ayda ek gida oneren doktorlarin olmasi beni dehsete dusuyor. Ki senin bebeginde alerjik yatkinlik var. 4. Ay da baslamak geri donulmez sonuclar dogurabilir. Belki tolere edebilecekken edemez hale gelebilir. Onun disinda 3 aylik bebege istahi artsin die antihistaminik vermek nedir. Ayrica bebegin cok uyuyormus antihistaminikler istah acmanin yaninda asiri uykuda yapior. El kadar bebenin karacigerini nasil yordugundan hic bahsetmeye bile gerek yok.
Kesinlikle katılıyorum canım söylediklerine..

Back