Ek gıdaya ne zaman başlanmalı bu konuda anneler genelde farklı farklı yol izliyor çocuğun durumuna göre hareket etmek gerek sanırım ben erken başlamıştım kızımda 5. Ayına az kalmıştı başladığımda bence en önemli şeylerden biri tatlılarla başlamamak meyve gibi tatlı şeyleri hemen hemen hepsi kabul ediyor ama yoğurt sebze pürelerini hemen kabul etmiyorlar genelde yoğurtla başlanıyor kendi mayaladığın yoğurt tabi süt vs alerjisi varsa durum değişebilir ben yoğurtla başladım 3 gün kuralı var alerji yapıp yapmadığını anlamak için benim aklıma bunlar geldi ilk etapta çay kaşığı ile başlayıp ölçü artırılıyor sen stres yapmazsan yer mi yemez mi diye çocukta daha rahat oluyor mutlaka oturarak yemesi lazım yatarak olmaz tehlikeli ne yazdım bende bilmiyorum kucağımda bebeyle
Bence ilacı bir araştır öyle kullan açıkcası ben bebeklere çok gerek kalmadıkça ilaç kullanmasını doğru bulmuyorum iştah artırıcı bir ilaca neden gerek gördü anlamadımMerhaba, bugün doktor kontrolümüz vardı. 3 aylık kilomuz 5460gr dı ve o aralıkta günlük 10 gr almıştı, doktorum 2 hafta sonra bakalım kilo alımı bu ay iyi olmamış demişti.
Bugünkü kontrolde 3 ay 14 günlük 5.780gr. 16 günde 320gr ediyor. günlük 20 gr almış ve doktor bu durumu çok beğendi. 4. Ayda 400-600 gr almasını bekleriz ama siz kolayca üst sınır olan 600 e geleceksiniz dedi.
4. Ay kontrolünden sonra yavaş yavaş tadımlara başlayalım dedi ama bunu bir dahaki kontrolde konuşalım dedi.
Çok uyuduğunu söyledim, uyuyan bebek çabuk büyür dedi.
İştah artırıcı ilaç yazdı.antihistaminik olan bu ilaç emme zamanı bebeğin emme dürtüsünü artırır, daha çok emer dedi.
Mukuslu kaka senin yediklerinden yapacak bişey yok dedi. Bir kere ince saç gibi bir kanama gördüm dedim, tekrarlamadıysa önemli değil dedi. Böyle olan bebek aniden ağlar, öyle bir şikayetiniz de yok o yüzden sıkıntı yok dedi.
4. Ay aşısından sonra doktor kontrolümüz var, şimdilik böyle.
Yavaş yavaş ek gıda konuşmaya başlasak mı ne. Benim giç bilgim yok bu konuda.