• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hiç yapmadım sayılır 1-2 kez falan reflüsü olduğu için hep kusmadığı bi anı bekledim böyle oldu şimdi başladım
Yapar canım hiç merak etme herkesin gelişim özellikleri faklı aynı zamanda olacak diye birşey Yok her bebek kendine özgüdür senin minnak da en kısa zamanda başlayacaktır emin ol

Kızlar bende bişe sormak istiyorum şu diş kaşınma olayı damaklar şişlikten sonra mı başlıyor dişleri kaşınıyor diyorum parmağımı ısırmaya çalışıyor emziğini ısırıyor fln etrafımdakiler damakları şiş değil dişten değil diyorlar delircem ben dişi çıktı demiyorum zaten anlatamıyorum neden o zaman ?

LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet canım ancak girebildim doğru düzgün okuyabildim yazdıklarını. Çok çok teşekkür ederim bu kadar detaylı uzun yazdığın için.bende 3 gün yaptım ama ne zormuş yahu psikolojim mahvoldu açlıktan öldüm artık sütüm kesilecek diye korktum:olamaz: 10 gündür de tüm kuruyemişleri ve tahini hatta portakalı bile tüketmiyorum.bizim durum sizinkine göre daha hafif. Kusma yok bezde kan falan yok çok şükür. Yüzünde egzama vardı nerdeyse doğduğundan beri ve yeşil kaka yapıyordu. Memeyi ilk günden beri reddediyordu.Bugün doktora gittik atopik bir cildi var dedi.ben yüzüne bioderma atoderm serisi kullanıyorum ve geçirdi aynı serinin şampuanını da kullanmamızı önerdi. Alerji için de sen her ürünü 3 gün yemeyerek gözlemle ona göre belirle alerjisini dedi.ben yarından itibaren 3 gün yumurta yememeye başlayacağım. Sonra domates sonra kırmızı et gibi sırayla deneyeceğim.bu arada en can sıkıcı sorun oğlumun kilo alması çok az bu ay 400 gr almış 5400 gr olmuş. Boy ve baş çevresi iyi ama kilo nerdeyse 1 kilo eksik alt sınırdan :KK61: aptamil HA mamaya (hipoalerjenik) başlamamızı söyledi. Gaita tahlili vereceğiz ama o yarına kaldı bakalım onun sonucu ne çıkacak. Bir de alerji değil laktoz hassasiyeti de olabilir dedi. Onun testine de bakacak gaitadan. Senin diyet nasıl gidiyor Betül de olumlu etkilerini görebiliyor musun yemediklerinin

Selam kizlar benim sut olayi hala ayni agirlikli mama devam ediyoruz ise basladim isyerinde 2 kere sagiyorum oda 40 cc malesef yok ne yapsam olmuyor minigim agiz kasiyicisini agzina aliyor almassa elleri agzinda dislerimi cikicak haftaya 4 aylik olucaz

LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet canım ancak girebildim doğru düzgün okuyabildim yazdıklarını. Çok çok teşekkür ederim bu kadar detaylı uzun yazdığın için.bende 3 gün yaptım ama ne zormuş yahu psikolojim mahvoldu açlıktan öldüm artık sütüm kesilecek diye korktum:olamaz: 10 gündür de tüm kuruyemişleri ve tahini hatta portakalı bile tüketmiyorum.bizim durum sizinkine göre daha hafif. Kusma yok bezde kan falan yok çok şükür. Yüzünde egzama vardı nerdeyse doğduğundan beri ve yeşil kaka yapıyordu. Memeyi ilk günden beri reddediyordu.Bugün doktora gittik atopik bir cildi var dedi.ben yüzüne bioderma atoderm serisi kullanıyorum ve geçirdi aynı serinin şampuanını da kullanmamızı önerdi. Alerji için de sen her ürünü 3 gün yemeyerek gözlemle ona göre belirle alerjisini dedi.ben yarından itibaren 3 gün yumurta yememeye başlayacağım. Sonra domates sonra kırmızı et gibi sırayla deneyeceğim.bu arada en can sıkıcı sorun oğlumun kilo alması çok az bu ay 400 gr almış 5400 gr olmuş. Boy ve baş çevresi iyi ama kilo nerdeyse 1 kilo eksik alt sınırdan :KK61: aptamil HA mamaya (hipoalerjenik) başlamamızı söyledi. Gaita tahlili vereceğiz ama o yarına kaldı bakalım onun sonucu ne çıkacak. Bir de alerji değil laktoz hassasiyeti de olabilir dedi. Onun testine de bakacak gaitadan. Senin diyet nasıl gidiyor Betül de olumlu etkilerini görebiliyor musun yemediklerinin
İnsan ne yiyeceğini bilemiyor, nereye baksam en azından bi peynir altı suyu var. Çok haklısın. Ben de özellikle geceleri çok acıkıyorum :) kahvaltımı çok sağlam yapıyorum ama gün içinde de tutuyor öyle olunca

Minnoşun yüzündekiler geçmiş çok sevindim. Kremi kullanmaya devam edecek misin peki düzenli, yoksa çıktıkça mı kullanılacakmış. Alerjen gıdayı tespit etmek uğraştırıcı olsa da en azından bileceksin neler dokunuyor.. Hadi kolay gelsin canım :)

Bizde diyet çok iyi gidiyor elhamdulillah, kan bir daha görmedik. Alerjen gıda tüketirsen bilmeden kan görebilirsin tekrar, korkma demişti doktorum, çok şükür olmadı hiç. Kusma da çok çok azaldı elhamdulillah, normal bebek gibi :)

Genelde alerji olunca kilo alımı azalıyormuş. Çok merak ediyorum bizim kızın kilo alışı nasıl etkilendi kusmalar da azalınca. Bu Cumartesi 3aylık kontrolüne gideceğiz inşallah. Ama kilo illa ki alınır ama sıkma canını. Doktorunun tavsiyeleri ve diyetle inşallah toparlayacaktır :)

Bebeklerinizin gelisimsel özellikleri neler ?
Çevreyi insanları gozlemlemeye başladı sizi artık tanıyor mu ?
Başını dik tutabiliyor mu ?

2 ay 3 haftalıkken çevreyi çok incelemeye başladı
Beni başkalarından ayırt ediyor
Babasına gidince bile beni aramaya başladı
Başını 1 aylıktan beri dik tutuyor
Ellerini sürekli ağzına sokuyor
Bişey tutturduğumda bir süre düşürmeden ağzına götürebiliyor.
Değişik nameli sesler çıkarıyor. Durmadan aguluyor. Karşına geçip yüz ifadeleri yaptığımda dikkatle izleyip bazen dil çıkarmayı falan taklit ediyor. Aynada kendiyle konuşuyor. 3 ay 1 haftalık.

Arkadaşlar, bebeğimin iki ayağınında baş parmaklarındaki tırnakları dipten yarıya kadar mor. Diğer el ve ayak parmakları normal. Soğuk olduğu için çorapsız pek gezdirmiyoruz. Bez değişiminden değişimine ayakları havalanıyor, elleri ve ayakları çok terliyor bu arada. Çocuk kardiyolojisine götürmüştüm 1,5 aylıkken. Kalpsel bir problem yok çok şükür. Bu morarmalar neden olur? Sizin bebeklerde de var mı?

Canım bizde öyle bir şey yok. Dolaşım sistemiyle ilgili bir şey olabilir mi? Doktoruna danış istersenç bunu, için rahat etsin.

Arkadaşlar bebeği üç aylık olanların bebekleri kollarından kaldırıldığında başları önde mi kalkıyorlar?

Kendini öne kaldırıyor ama her bebeğin gelişimi farklıdır. Kiminin bebeği 3 ayda dönmeye başladı benimki yeltenmiyor bile.

Kızlar oyun halısı kullanan varmı öneren varmı

Yookidoo gymotion modelini çok öneriyorum. 1 aylıktan beri kurtarıcım. Çok güzel oyalıyor. Hareketli bi araba var, onu çok seviyor.

Bebeği 2,5 aylık olanlar yüzüstü koyduğunuzda kafasını yukarda tutabiliyomu? Benimkinin kafası hemen düşüyo burnunun üstünde sürünüyo sinirleniyo ağlıyo.Ne zaman yüzüstü yatarken dik tutabiliyolar 3.aydan sonramı yoksa şuandada tutabiliyomu olması gerekirdi?
ü

Bence alıştırmaktakla ilgili
Ben 13. Günlükten beri yüzüstü koyuyorum hergün
Şimdi 5-10 dk arası duruyor ve kafa hep havada.
Her gün yaptır az az hemen öğrenir

Herkese selam. Kızım 3 ay 1 haftalık oldu
3. Ay kontrolünde 4830 gram ve 57 cm çıkmıştı. (Doğum 3240 gram. Üç ayda sadece 1590 gram almış ayda 500 gram falan yani)

Doktor kilosunu gözlemlemek istedi
1 hafta sonra yani bugün 5030 çıktı.

Haftalık 200 gramı iyi buldu ama kusması bir türlü bitmediğinden motilium diye bir şurup verdi
10 gün kullanıp sonra yine kontrole gideceğiz. Bi ara alerjiden şüphelendiler ama kusma dışında hiçbir şey yok
Kusma da sadece gündüz oluyor.

Besleyip yatırınca kusmuyor. Ama emzirdikten sonra dik ya da hafif oturur vaziyette olursa fışkırtarak kusuyor.
Bakalım ilaç yarayacak mı

Evet canım genelde
Benim bebeğim karın üstü durduğunda baya dik duruyor kafası, keza kucakta da ama yatar pozisyondaylen iki elini tutup kendime çektiğimde başı arkaya sarkıyor. Bazen yatarken kendisi kafasını hafif yukarı kaldırıyor. Buna rağmen kollarından asılınca kafası geride kalıyor. Anlamadım ben bu gelişme durumunu.

@linalin alıştırma yapmadığın için kaldırmıyordur canım. Her gün en az 10 dk koy, yapmaya başlar. Ben ilk 1.5 Ay hiç koymamıştım, sonra koymaya başladım 1 haftada kaldırmaya başladı. Başlarda sevmiyordu öyle durmayı,alıştı artık kızmıyor:)
RagnarLodbrok RagnarLodbrok evet canım kafası dik doğruluyor
Karın üstü yatarken kafasını doksan derece kaldıran bir bebek kollarından asıldığımda kafası niye geriye düşer peki? Canı istemediğinden mi?

Kizlar kac gundur bebegim gece uykusundan aglayarak kalkiyor, boyle bi durum yasayan oldu mu sizlerden? Sebebi ne olabilir

2 ay 3 haftalıkken çevreyi çok incelemeye başladı
Beni başkalarından ayırt ediyor
Babasına gidince bile beni aramaya başladı
Başını 1 aylıktan beri dik tutuyor
Ellerini sürekli ağzına sokuyor
Bişey tutturduğumda bir süre düşürmeden ağzına götürebiliyor.
Değişik nameli sesler çıkarıyor. Durmadan aguluyor. Karşına geçip yüz ifadeleri yaptığımda dikkatle izleyip bazen dil çıkarmayı falan taklit ediyor. Aynada kendiyle konuşuyor. 3 ay 1 haftalık.

Canım bizde öyle bir şey yok. Dolaşım sistemiyle ilgili bir şey olabilir mi? Doktoruna danış istersenç bunu, için rahat etsin.

Kendini öne kaldırıyor ama her bebeğin gelişimi farklıdır. Kiminin bebeği 3 ayda dönmeye başladı benimki yeltenmiyor bile.

Yookidoo gymotion modelini çok öneriyorum. 1 aylıktan beri kurtarıcım. Çok güzel oyalıyor. Hareketli bi araba var, onu çok seviyor.

ü

Bence alıştırmaktakla ilgili
Ben 13. Günlükten beri yüzüstü koyuyorum hergün
Şimdi 5-10 dk arası duruyor ve kafa hep havada.
Her gün yaptır az az hemen öğrenir
Sorayım canım doktora. Bazen geçiyor o morluk yok gibi oluyor bazen de çıkıyor anlamadım bi şey. Bu arada benim bebeğim dönüyor. Nerdeyse yüz üstü gelecek. Ayaklarıyla çok güzel tekme atıyor. İki ayağını aynı anda kaldırıp rap diye yere vuruyor. Aguluyor. Ellerini ağzına sokuyor. İsmine tepki veriyor. Beni vs yakın kişileri ayırt ediyor falan. Kol altlarından tutup kucağıma aldığımda başını taşıyor. Yatarken kıvrılıp anakucağından düşecek şekilde kendi bedenini oynatıyor. Hatta kafasınu yatarken yukarı da hafifçe kaldırıyor. Ama gel gelelim ellerinden kalk kızım dediğimde kafasını kaldırmıyor. Endişelenmek istemiyorum.

Sorayım canım doktora. Bazen geçiyor o morluk yok gibi oluyor bazen de çıkıyor anlamadım bi şey. Bu arada benim bebeğim dönüyor. Nerdeyse yüz üstü gelecek. Ayaklarıyla çok güzel tekme atıyor. İki ayağını aynı anda kaldırıp rap diye yere vuruyor. Aguluyor. Ellerini ağzına sokuyor. İsmine tepki veriyor. Beni vs yakın kişileri ayırt ediyor falan. Kol altlarından tutup kucağıma aldığımda başını taşıyor. Yatarken kıvrılıp anakucağından düşecek şekilde kendi bedenini oynatıyor. Hatta kafasınu yatarken yukarı da hafifçe kaldırıyor. Ama gel gelelim ellerinden kalk kızım dediğimde kafasını kaldırmıyor. Endişelenmek istemiyorum.
Kız daha ne yapsın bi yürümemiş yahu bilgecik :)
Yakında onu da keşfeder sıkma canını
O kaslar henüz yeterince güçlü değildir hazır değildir belki

Back