• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben de uyutup öyle emziriyorum ama kısır döngü oluyor aç olduğu için sakinleşmiyor ama uykusu da geliyor uykusu geldiği için de emmek istemiyor. Ayrıca meme ucumu makas yaparsam emecek kısım kalmıyor.
Renkli kısmın gerisinden makas yapılıyor diyr biliyorum ben canım. Makas yapmazsam benim kızım nefessiz kalıyor, hemen bırakıyor emmeyi.

Arkadaşlar, bebeğimin iki ayağınında baş parmaklarındaki tırnakları dipten yarıya kadar mor. Diğer el ve ayak parmakları normal. Soğuk olduğu için çorapsız pek gezdirmiyoruz. Bez değişiminden değişimine ayakları havalanıyor, elleri ve ayakları çok terliyor bu arada. Çocuk kardiyolojisine götürmüştüm 1,5 aylıkken. Kalpsel bir problem yok çok şükür. Bu morarmalar neden olur? Sizin bebeklerde de var mı?

Evet canım benim bebeğimde boğumlar birbirine paralel değildi, doktorumuz ortopedi uzmanını yönlendirmişti kalça çıkıklığından şüphelenip. Ortopedici tekrar kalça ultrasonu yaptı ama kıçıklık yok çok hafif darlık var dedi. Masaj yapmamı önerdi. Bir de tutma şekli gösterdi( kanguruda bacaklar açık duruyor ya öyle açıp bacaklarını, belimin yanında taşımamı söyledi).
Cok sukur bisey cikmamis. Benimde kucuk bir cizgi bogum bir bacakta var digerinde yok .3.ay kontrolunde soracagim.cok tesekkurler cevabin icin

Bizimkinde de poposunun bi kanadı diğerinden daha küçük dün gösterdim doktora bi sıkıntı yok bence ama bi ortopediye götür içimiz rahat etsin dedi. Kalca ultrasonunda sıkıntı yok ama onun icin de kesin sonuc veren bisey değil dedi.
Imsallah bisey cikmaz canim bende 3.ay kontrolunde soracagim bakalim

Okuyorum mesajları ama fırsat bulupta yazamadım, en son yazdığımda hastaydım-halaa hastayım ağır grip şeklinde, eşim ailem ve bebeğime de geçti,doktora gittik calpol ile bi şurup daha verdi peditus diye sanırım, iki kere verdim , dün gece kakası yaptı iki kere, birinci de hiçbirşey yokken ikinci bezde kanlı lekeler gördüm kakası içinde mukuslu...
Bizde 3. Ayımızı doldurduk, 62.5 cm 6700gr geçen ay mecbur kaldığım için anne devam sütü verdim ( bi kaç kez) ama devam etmiyoruz...
Kanlı kakayla da ilkkez karşılaştık, doktordan sonra oldu... tekrar doktora gitmeli miyim ?
Burnu da çok tıkalı-açıyorum ama bas bas bağırarak ağlayarak- sonra gene tıkanıyor... çok hareketli, kucak bebeği hep gezmek bakmak ilgi istiyor - benden ziyade babasıyla konuşmaktan hoşlanıyor,

Bütün bunlar haricinde kendi babam rahatsız bir ay içerisinde iki kere pıhtı attı ve bir ayın yarısını hastane de geçirdi şimdi bendeler, ev hasta dolu- bir aydır daha kendimi yeni iyi hissediyorum- ölü bitkin enerjim düşüktü, hatta kilo vermişim....

Şimdi bu kanlı kaka neyin habercisi ?
Öksürük ve burun tıkanıklığı var oğlumda nasıl düzelecek ?
Doktorun verdiği şuruplara devam etmeli miyim ?
Bu bahsettiğiniz inek sütü ürünleri diyeti falan yapmam gerekiyor mu ?
Çok geçmiş olsun. Durumdan doktorunu haberdar et canım. Burnu tıkalıyken rahat ememez de kıyamam ya. Tek diyebileceğim emzirme öncesi burun damlası kullan. Doktor ne verdi acaba? Bizim evde hastalık varken bebeğe geçmemişti önlem olarak göz için kullanılan bir ilacı vermişti burnuna 3 gün kullandım sadece.

Selam canlar,

Simdi malumunuz bebegimin coklu gida alerjisi var.sadece sebzeden baska birsey yiyemiyorum.mucver yapmistim yumurta koymadan, ama icinde un olduğu icin bebegim yine fenalasti.bugday alerjisi de var :KK43: onu da biraktim.suan sadece patates pirinc ispanak pirasaya devam ediyorum.yeterki o iyi olsun. Benim derdim ise tatli..hicbir tatliyi süt veya yumurta icerdigi icin yiyemiyorum.zaten icermeyen bi tatli yok.derken aklima kabak tatlisi geldi :))))) daha once hic kabak tatlisi yapmamıştım.tarifine guvenen cok lezzetli yaptığını düşünen annisler,bana da bi tarif verebilir misiniz acaba.uzerine tahin ceviz koyamam onlara da alerjisi var
Canım merhaba rengi güzel felen kabaklardansa açık renk olanlar daha iyi oluyor pişince. Yarım kilo kabağa 1 bardak şeker serp, yarım çay bardağı su ekle. Karanfil ekle birkaç tane.İçine çubuk tarçın da koyabilirsin. 45 dak. ağzı kapalı , 15 dak ağzı açık kısık ateşte pişir. Geceden bekletmene gerek yok kabağı. Alerjik mi bilmiyorum tarif istediğin için yazıyorum.
Bir de gün kurusu kayısıyı bilir misin koyu renk olur. Tereyağında yıkayıp 2 ye ya da 4 e böldüğün kayısıları ekle çevir.Üstüne geçmeyecek su koy. Kısık ateşte pişir. Hafif suluyken kapat ocağı. Şeker eklemiyorsun. Üzerine ceviz serpiliyor. Hafif doğal bir tatlı. Tavsiye ederim.

Selam kizlar dun bizde 3 aylik olduk kilomuz 5750gr boy 60cm olmus iyi gidiyoruz simdilik rota aşımızı olduk bebegim bugun iki kere kaka yapti normalde 1 yapar suan hala ıkinio asidan kaynakli olabilir mi
Biz olduğumuzda aynı gün yapmayıp 2. Gün cıvık birkaç kere yaptı. Etkisi olabilir.

Ben de gördüm avent indirimlerini ama şüpheliyim pişiricinin olup olmayacağından, bu ay ebebek indiriminden baya ürün aldım ama çok istediğim pişiriciyi kaçırdım. Memleketimdeki mağazaya bile sordum, annemi gönderecektim aldırmaya. O şehre hiç gelmemiş bile.
Hatırlattığın iyi oldu bu gece de korbell poşetlerinden alıp bir daha bu ay ebebeğe bakmayacaktım, avent zamanını da takip edip bırakayım artık :)
Kobell uzun zamandır ben de kullanıyorum. Şimdi 2 bebekle hemen doluyor. Normal poşet takıyorum artık. Eğer indirimden alamazsanız aklınızda olsun boşa poşet almayın.

Benim 41 derece ateşim çıkiyo antibiyotik te başladığımız halde düşmek bilmiyor emzirmeye devam ediyorum ama atesim yuksekken sutte bi problem oluyormu
Geçmiş olsun bayaa yüksek ateşmiş. Doktor iğne vermedi mi? İlaçla emziremiyebilirsin ağır bir antibiyotikse. Ama bazısı sorun değil diyorlar doktorun söyler canım doğrusunu.

Arkadaşlar, bebeğimin iki ayağınında baş parmaklarındaki tırnakları dipten yarıya kadar mor. Diğer el ve ayak parmakları normal. Soğuk olduğu için çorapsız pek gezdirmiyoruz. Bez değişiminden değişimine ayakları havalanıyor, elleri ve ayakları çok terliyor bu arada. Çocuk kardiyolojisine götürmüştüm 1,5 aylıkken. Kalpsel bir problem yok çok şükür. Bu morarmalar neden olur? Sizin bebeklerde de var mı?
Şimdiye kadar olmadı hİçbirinde canım böyle birşey. Morarmalar için kardiyolojiye gidiliyor ama şaştım şimdi. İnşallah önemli birşey değildir.

O dediyse tamam ozaman canım :)
Yusuf o akşam biraz korkuttu beni, ama şimdi iyi şükür. Karton bardağı kesip pipiboy kapak yaptım :)) dün gece de havalandı şükür iyileşmeye döndü. Baticonla bakım yap demişti bende baticon sürdüm bezi kapsttm meğer o beze yapıştırmış çekince kanattı en ucunu dikişte değildi allahtan kan. Şimdi toparladık şükür

Canım buğday a da alerjisi var demiştin ama unu başka un ladeğiştirip bu tarifi yapabilrsin bunlars alerjin yoksa
https://www.google.com/amp/s/www.ne...tsuz-yumurtasiz-ve-margarinsiz-tatli/nyt-amp/
Dahada aklma başka alternatif gelmedi :KK43:

Peki sen sıkınca süt geliyor mu göğsünden. Benm göğüslerim hiç sertleşmiyo kuzm ama emdikçe yutkunma sesini duyuyorm arada bazen emzik gibi kullnıyo.
Mama maddi zorluk tabiki canım.. sütün vardı senin kafanı rahatlat tekrar iner allahın izniyle

İnstagramda semanın sağlıklı mutfağı ve özlemledoyasıyayaşamak diye sanırım iki sayfa vardı onlar gluten alerjisi için farklı unlar kullanıyorlar değişik tatlılar yapıyorlar bi sayfalarına bakın umarım uygun bir şey bulursunuz.

Süt olarak da badem sütü kullanıyorlar mesela

Canım kabagin cinsi iyi olduktan sonra cok basit yapması. Aksamdan kabakları dogra üzerine seker serp ertesi gün suyunu salıyor o suyla pişir suyunu cekince altini kapat. Irmik helvası da yapabilirsin ama irmik dokunur mu onu bilmiyorum. Sut koymadan yapilabiliyor. Onda da sivi yagda irmiği kavurup uzerine serbet ekliyorsun olcusu de 1e 1.5 2 bardak irmige 3 bardak şerbet.

CocoChanelmademoiselle CocoChanelmademoiselle canım aklıma geldikçe yazıyorum sana. buğdaya karşı da alerjen dedin de bir de hindistan cevizi unu dene buğday un yerine :KK66: bulması biraz zor ama artık İnternet var =) pahalı olabilir ama biraz yemekte zevk al isterim canım =)

CocoChanelmademoiselle CocoChanelmademoiselle Migros vardı hindistancevizi unu ben almıştım, daha farklı unlarda vardı adını hatırlamıyorum tam ama fasulye unu gibi mesela. glutensiz makarna ekmek falan da var migrosta, belki işinize yarar.. birde instqgramda naturalkapowders diye bir sayfada değişik unlar var.birde size bir çikolata tarifi atayım

Merhaba bebeğinizin alerjisini nasıl anladınız? Benimkinin sürekli su gibi dışkısı.İshal değil ama su şeklinde böyle bişey oldu mu sizdede?

Çok geçmiş olsun. Durumdan doktorunu haberdar et canım. Burnu tıkalıyken rahat ememez de kıyamam ya. Tek diyebileceğim emzirme öncesi burun damlası kullan. Doktor ne verdi acaba? Bizim evde hastalık varken bebeğe geçmemişti önlem olarak göz için kullanılan bir ilacı vermişti burnuna 3 gün kullandım sadece.

Canım merhaba rengi güzel felen kabaklardansa açık renk olanlar daha iyi oluyor pişince. Yarım kilo kabağa 1 bardak şeker serp, yarım çay bardağı su ekle. Karanfil ekle birkaç tane.İçine çubuk tarçın da koyabilirsin. 45 dak. ağzı kapalı , 15 dak ağzı açık kısık ateşte pişir. Geceden bekletmene gerek yok kabağı. Alerjik mi bilmiyorum tarif istediğin için yazıyorum.
Bir de gün kurusu kayısıyı bilir misin koyu renk olur. Tereyağında yıkayıp 2 ye ya da 4 e böldüğün kayısıları ekle çevir.Üstüne geçmeyecek su koy. Kısık ateşte pişir. Hafif suluyken kapat ocağı. Şeker eklemiyorsun. Üzerine ceviz serpiliyor. Hafif doğal bir tatlı. Tavsiye ederim.

Biz olduğumuzda aynı gün yapmayıp 2. Gün cıvık birkaç kere yaptı. Etkisi olabilir.

Kobell uzun zamandır ben de kullanıyorum. Şimdi 2 bebekle hemen doluyor. Normal poşet takıyorum artık. Eğer indirimden alamazsanız aklınızda olsun boşa poşet almayın.

Geçmiş olsun bayaa yüksek ateşmiş. Doktor iğne vermedi mi? İlaçla emziremiyebilirsin ağır bir antibiyotikse. Ama bazısı sorun değil diyorlar doktorun söyler canım doğrusunu.

Şimdiye kadar olmadı hİçbirinde canım böyle birşey. Morarmalar için kardiyolojiye gidiliyor ama şaştım şimdi. İnşallah önemli birşey değildir.
Allah razi olsun canlar,cok iyisiniz gercekten verdiginiz tariflere icerigine baktim hep,gluten olmasa da yumurta var,sut olmasa da kuruyemis var.heryerden gol yiyorum.cok zormus alerjik annesi olmak.buna da sukur.Artik bebegim 8 aylik olana kadar boyle devam edecegim baska carem yok.siz benim yerime de yiyin bol bol

@linalin canim baslarda anlayamadim alerji oldugunu.emerken kafasi kizariyordu mesela,surekli kivraniyordu.devamli ishal gibiydi.daha sonra kakasinda kan gormeye basladim.gozleri akiyordu kizariyordu mesela.1 saatte 7 kez kaka yaptigini biliyorum.kanli yemyesil. Sut alerjisi dendi sut urunlerini tamamen kestim.yinede gecmedi.arastirma hastanesine gittik deriden test yaptirdik.sadece yumurta alerjisi cikti.ama sadece yumurtaya degil bi cok seyi yiyince fenalastigini gozlemledim.alerji uzmano doktor da zaten bu kadar kucuk bebeklerde testin her zaman dogru sonuc vermeyecegini soyledi.sadece yumurtaya alerjisi olmayabilir,sen sut ve sut urunlerini ,capraz reaksiyon nedeniyle kirmizi et ve tavugu da kes dedi.bunlari kesinlikle yeme, kalanini da sen bulacaksin deneyerek demisti.oyle de oldu.mesela bebegimde yumurta sut haricinde tahin bugday alerjisi de oldugunu deneyerek anladim.zaten sute alerjisi varsa yumurtaya da cogunlukla alerjisi var demektir.olmayan istisna.eger sut urunlerini kesipte alerjisi hala devam eden varsa yumurtayi da kessin.hala gecmezse kirmizi et ve tavugu da

Bende bugün kakasında kan gördüm daha önce belli belirsiz görmüştüm emin olmamıştım. Dr a sordum ne yediğimi sordu her zamanki yediğim şeylerdi aslında ama bugün oldu o kan. Süt ve süt ürünleri tüketme 1 hafta. Haftaya tekrar konuşalım besin alerjisi gibi dedi. Kafamın karıştığı nokta ben sadece belli ürünleri (yani sütü yoğurdu peyniri gibi.) mi tüketmeyeceğim yoksa daha detaya mı gireceğim? Ara da mama veriyordum henüz kesme onu dedi. Neyden olduğunı anlayalım dedi

Bende bugün kakasında kan gördüm daha önce belli belirsiz görmüştüm emin olmamıştım. Dr a sordum ne yediğimi sordu her zamanki yediğim şeylerdi aslında ama bugün oldu o kan. Süt ve süt ürünleri tüketme 1 hafta. Haftaya tekrar konuşalım besin alerjisi gibi dedi. Kafamın karıştığı nokta ben sadece belli ürünleri (yani sütü yoğurdu peyniri gibi.) mi tüketmeyeceğim yoksa daha detaya mı gireceğim? Ara da mama veriyordum henüz kesme onu dedi. Neyden olduğunı anlayalım dedi
Süt ve süt ürünlerini yasakladıyda süt, süttozu, peynir, yoğurt, ayran, tereyağ, krema, peynir altı suyu hepsini yasaklamıştır canım. Benim doktorum mesela petibörde bile süt var, yemeyeceksin, içindekilere bakacaksın süt ürünü varsa yemek yok dedi. Bizimkinde baya kan vardı.

Mamayı da direkt kesti. Zaten inek sütü bazlı olanlar, inek sütü alerjisi olan çocukta kullanılmamalı. Mama vermek zorundaysan ve alerjisi varsa özel bi mama yazıyormuş doktorlar, onu verebiliyormuşsun.

Ben kan gördüğümden beri hiç mama vermedim. Zaten kusmaları kesilince bebek de ihtiyaç duymadı takviyeye..

Süt ve süt ürünlerini yasakladıyda süt, süttozu, peynir, yoğurt, ayran, tereyağ, krema, peynir altı suyu hepsini yasaklamıştır canım. Benim doktorum mesela petibörde bile süt var, yemeyeceksin, içindekilere bakacaksın süt ürünü varsa yemek yok dedi. Bizimkinde baya kan vardı.

Mamayı da direkt kesti. Zaten inek sütü bazlı olanlar, inek sütü alerjisi olan çocukta kullanılmamalı. Mama vermek zorundaysan ve alerjisi varsa özel bi mama yazıyormuş doktorlar, onu verebiliyormuşsun.

Ben kan gördüğümden beri hiç mama vermedim. Zaten kusmaları kesilince bebek de ihtiyaç duymadı takviyeye..
Canım çok sağol verdiğin bilgiler için. 1 hafta deneyelim dedi ama şu an mamayı kesme. Neden olduğunu anlayalım dedi bende anlayamadım neye dikkat edeceğimi. Bir de senin bebiş kakasını ne sıklıkşa yapıyordu. Benimki gün yapıyo bi gün yapmıyo. Yaptığında da boydan boya doluyor bez, biraz sa sıvımsı

Canım çok sağol verdiğin bilgiler için. 1 hafta deneyelim dedi ama şu an mamayı kesme. Neden olduğunu anlayalım dedi bende anlayamadım neye dikkat edeceğimi. Bir de senin bebiş kakasını ne sıklıkşa yapıyordu. Benimki gün yapıyo bi gün yapmıyo. Yaptığında da boydan boya doluyor bez, biraz sa sıvımsı
Canım sizinki azmış, benim kız önceden çok kaka yapıyordu ve çok fazla kusuyordu. Gece gazını çıkarsa uyusa bile yarım saat başında bekliyordum, kusunca göl gibi oldu kaç defa ve her gece kusuyordu mutlaka. Ben bizim kız böyle herhalde diyordum ama değilmiş meğer. Şimdi ara sıra normal bebek gibi kusuyor :)

Kakası da daha düzenli, günde 2 bazen 3kere oluyor, prebiyotik damla kullanıyoruz bir de. Mamayı kesmemesi garip geldi, içindekileri okursan zaten tüm alerjenler var neredeyse... Ben mama verdiğimde özellikle son zamanlarda olduğu gibi geri kusuyordu.

Canım sizinki azmış, benim kız önceden çok kaka yapıyordu ve çok fazla kusuyordu. Gece gazını çıkarsa uyusa bile yarım saat başında bekliyordum, kusunca göl gibi oldu kaç defa ve her gece kusuyordu mutlaka. Ben bizim kız böyle herhalde diyordum ama değilmiş meğer. Şimdi ara sıra normal bebek gibi kusuyor :)

Kakası da daha düzenli, günde 2 bazen 3kere oluyor, prebiyotik damla kullanıyoruz bir de. Mamayı kesmemesi garip geldi, içindekileri okursan zaten tüm alerjenler var neredeyse... Ben mama verdiğimde özellikle son zamanlarda olduğu gibi geri kusuyordu.
Hiç anlamadım ben de. 1 hafta yiyip içmeyeyim bakalım. Zaten süt hiç içmiyordum ama sütlü tatlı falan yiyordum. Olmazsa tekrar görüşeyim drla

Hiç anlamadım ben de. 1 hafta yiyip içmeyeyim bakalım. Zaten süt hiç içmiyordum ama sütlü tatlı falan yiyordum. Olmazsa tekrar görüşeyim drla
Görüş içine sinmediyse canım. Sen yemesen de peynir filan Nehir için üç gün sonra etki eder. Ama işte mamayı kesmeden etki ne düzeyde olur onu bilemiyorum

Canım bence sen doktorunu muhakkak değiştir.hem süt alerjisi olabilir diyet yap deyip, Hemde mamayı bırakama deneyelim demesi son derece saçma.asıl mamayı bırakarak denemen lazım.bunun için özel alerjen mamalar var.baska bir doktora görün canım

Görüş içine sinmediyse canım. Sen yemesen de peynir filan Nehir için üç gün sonra etki eder. Ama işte mamayı kesmeden etki ne düzeyde olur onu bilemiyorum

Canım bence sen doktorunu muhakkak değiştir.hem süt alerjisi olabilir diyet yap deyip, Hemde mamayı bırakama deneyelim demesi son derece saçma.asıl mamayı bırakarak denemen lazım.bunun için özel alerjen mamalar var.baska bir doktora görün canım
Kızlar çok sağolun içime sinmedi kendi doktorumu aradım. tek bezle bişey diyemeyiz. Takipte olacağız dedi. Hiç bir şey yapma nasıl besliyorsan öyle devam et izleyelim bakalım ne olacak dedi. Ona göre konuşalım dedi. İnanın şaşırdım kaldım. Annemlere gelmiştim buradaki dr sütten demişti.süt ve süt ürünleri tüketme dedi Kendi doktorumuz bekle dedi. Of ne saçma ya ne yapacağım şimdi ben

Back