• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Biz de bugün 4. Ay aşısını yaptırdık ateşi falan çıkarmı ki. 2 tane aşı yaptılar 2.yi yaparken ağladı hemsire de bu yakar biraz ağlayabilir demişti. Birde bana bebiş kilo almıyor gibi geliyordu evdeki baskulle tartiyorum eksik çıkartıyormuş. Bu ay 850 gr almış ama 4 ayı bitti daha anca 6 kilo olabildi oğlum.
Canim 4.ay asisi ates yapmıştı bizde.bi tek o yapti simdiye kadar.aksam olunca bir atesi çıkmıştı calpol falan hak getire.ates cikarsa 1 cay kaşığı calpol ver.eğer ateşi inmezse 4 saat sonra 1 cay kaşığı da pedifen ver.dönüşümlü olarak.atesi düşerse verme.ilacsiz dusurebilirsen ne ala.ben dusurememistim

Kizlar ben bebegimi biberonla besliyorum.her biberon verisimde muhakkak genizine bir iki kez süt kaçıyor.devamli oluyor.hemen kaldirir sirtina vururdum onceden.ama artık vurmuyorum.kendiliginden hemen duzeliyor artik.korkuyorum bi taraftan da.cigerlerine flaan kacar mi diye.sizlerinde oliyor mu? Biberon yavas akis sorun yok.hango biberon olursa olsun ayni.bi zarari olur mu bunun bebegime.

Birde biberonla besleyen anneler bebeginizi yatirarak mi veriyorsunuz yoksa kucaginiza alip mi?

Kizlar ben bebegimi biberonla besliyorum.her biberon verisimde muhakkak genizine bir iki kez süt kaçıyor.devamli oluyor.hemen kaldirir sirtina vururdum onceden.ama artık vurmuyorum.kendiliginden hemen duzeliyor artik.korkuyorum bi taraftan da.cigerlerine flaan kacar mi diye.sizlerinde oliyor mu? Biberon yavas akis sorun yok.hango biberon olursa olsun ayni.bi zarari olur mu bunun bebegime.

Birde biberonla besleyen anneler bebeginizi yatirarak mi veriyorsunuz yoksa kucaginiza alip mi?
Ben kucagimda veriorum canim yatirarak dogru bulmuyorum

Canim 4.ay asisi ates yapmıştı bizde.bi tek o yapti simdiye kadar.aksam olunca bir atesi çıkmıştı calpol falan hak getire.ates cikarsa 1 cay kaşığı calpol ver.eğer ateşi inmezse 4 saat sonra 1 cay kaşığı da pedifen ver.dönüşümlü olarak.atesi düşerse verme.ilacsiz dusurebilirsen ne ala.ben dusurememistim
Sağol canım inşallah çıkmaz evde calpol varda pedifen yok şimdilik daha ateşi çıkmadı ama biraz huzursuz kucagimda duruyo sürekli yere koyunca ağlıyor.

Benimki emerken aynısı oluyor öksürerek birakiyor memeyi. Emerken uykuya gectiginde oluyor genelde. 6 aya kadar falan dikkat etmek gerekiyormuş yutma refleksi tam gelismediginden oluyormuş. Yatarak emziriyodum oyuzden kucakta emzirmeye geri döndüm ama hic yatarak emerken olmadi hep kucagimda emerken boyle oluyor

Uyumuşum rüyamda bile alerji ile uğraştık doktorum d vitaminini ve nurse harveys Damla'yı kestirdi bunlar mı acaba alerji yapan diye bu gece gaz damlası vermek zorunda kaldık çok ağladı gazdan yanaklar yine kızardı ama Damla'dan önce de hafif hafif başlamıştı emin olamadım yan etkilerine baktım damlanın öyle bişe yazmıyor :KK43:(( bugün yoğurt yediğim aklıma geldi o da 3 kaşık ama kendim mayalamıştım galiba doğdındann beri ilk kez süt mayaladım ve Cuma o sütten bir bardak içmiştim hazır süt döküntü yapmıyor direkt içmedim pek hep sütlü tatlı yaptım ama sadece kakada mukus yaptı döküntü yapmadı sanırım ... bizde sadece yanaklarda aşırı kuruluk, kızarıklık , Konak ve gaz sancısı var mukuslu kaka haricinde... süt alerjisini okuyunca hepsi öyleymiş tek tek konduramamıştomm yarın doktorumla bir görüşeyim konuyla ilgili bakalım ne yapacak ? Geçen hafta rota olduk belki o tetikledi onu da bilemiyorum yoksa hep yedim süt ürünü faZla fazla
Götür canım ihmal etme. Bir de 3 gün içinde yediklerini düşünmen lazımmış, hatta benim doktorum doğduğundan beri tolere edemiyor bu bebekler aslında ama zaman içinde ortaya çıkıyor dedi

O sırada Gerek görmedi, eritrosite bakılacak yarın tekrar, eğer yine kakada kan çıkarda alerji birimine teste gideceğiz.
Ya ben et süt yumurta olmadan açlıktan ölüveririm ya :KK43:
Sen bayağı sıkı diyet yapıyomuşsun geçmiş olsun canım. Nasıl anlaşıldı? Hangi tahlilleri yaptılar?
Teşekkür ederim canım. Ben de aynısını diyordum bak ama hiç gözüm korkmasın. Yaşayınca öyle olmuyor emin ol. Bana yumurta yasak değil, günde 2-3 yumurta yiyorum, menemen yapıyorum filan öyle. Et de yasak değil çok şükür. Öyle olsa daha zor olurdu..

Gaitaya baktı doktorumuz ama onun dışında önceden alerjik bronşiolit geçirdiği için zaten bekliyordum, alerjik bir bünyesi var. Genelde açık tenli, sarışın, renkli gözlü çocuklar daha yakın olur bu tip alerjilere dedi.

Bir de damla şeklinde filan değil baya tüm bezi kandı bizimkinin..

Diş sıkıntıları 3 buçuk 4 aylıkken yavaştan başlıyor canım 6 aylıkken çoğu ilk dışı çıkarıyor tabi yaşında dişi olmayan bebekte var genetikmiş diş çıkarma benim kızımda erken çıkardı biz geç farkettik sanki oğlumda belirtiler var bizimki de beyaz ama o çukurluklar yok henüz bizde sağlıkla çok canı yanmadan atlasın inşallah annesi
Çok teşekkür ederiz canım ya. İnşallah siz de hiç sıkıntısız atlatırsınız

Götür canım ihmal etme. Bir de 3 gün içinde yediklerini düşünmen lazımmış, hatta benim doktorum doğduğundan beri tolere edemiyor bu bebekler aslında ama zaman içinde ortaya çıkıyor dedi

Teşekkür ederim canım. Ben de aynısını diyordum bak ama hiç gözüm korkmasın. Yaşayınca öyle olmuyor emin ol. Bana yumurta yasak değil, günde 2-3 yumurta yiyorum, menemen yapıyorum filan öyle. Et de yasak değil çok şükür. Öyle olsa daha zor olurdu..

Gaitaya baktı doktorumuz ama onun dışında önceden alerjik bronşiolit geçirdiği için zaten bekliyordum, alerjik bir bünyesi var. Genelde açık tenli, sarışın, renkli gözlü çocuklar daha yakın olur bu tip alerjilere dedi.

Bir de damla şeklinde filan değil baya tüm bezi kandı bizimkinin..

Çok teşekkür ederiz canım ya. İnşallah siz de hiç sıkıntısız atlatırsınız

Ben hiç kan görmedim
Gaitada gizli kan baktılar az miktarda kan hücresi görülmüş. Senin minnoş açık tenli olmanın dezavantajını yaşıyor demek

Herkese selam
Benim bebeğim 2 gün sonra 3 aylık olacak ama halen 4800 gram.
Çok kusuyor bazen içtiğinin hepsini kustuğunu düşünüyorum.
Doktor kesin az bulacak kilosunu.
Sütüm var günde 12 kere falan emiyor. Ama dışkıda mukus ve eritrosit hücresi varmış. Alerji olabilir diyorlar.
Kilo alamaması dışında bi sıkıntımız yok inşallah alerji değildir.
21 günde 360 gram almış. GÜnde 17 gram ediyor
Benim bebeğin kakası da mukuslu gibi hiç önemsemedim bu durumu. Rengi güzel oluyor çünkü. Endişelenmeli miyim?

Canım ne işe yarıyor o damla?

aydingelini aydingelini cnm sende işe yaradı mı galactago damla? Süt artırıyormuş bilgim yoktu
Evet kuzum süt arttırıyo anca görebildim. Bence işe yarıyo canım ya.
Benim sütüm az deyince dr ilk önce bestlak kullandırdı bana ama galactago daha iyiymiş diye bunu aldık. Günde 3 kere 15 damla kullanıyorm. Öyle şakır şakır sütüm olmadı benim hiç bi zaman ama ilk zamanlardaki gibi de değil şükür yarıyo diye düşünüyorm

Kizlar sizlerde bebeklerinizin goz rengi belli oldu mu? Bizde hala gri koyu mavi karisimi birsey.. esimle bende renkli gozluyuz acaba renkli gozler kendini ne zaman belli ediyor
Canım benim kızımın gözü açık mavi. Ne zaman oturur, döner mi dönmez mi bilmiyorum ama.. Ben de en sonunda hangi renk olacak çok merak ediyorum. Şimdilik fotoğraf çekmeye çalışıyorum fırsat buldukça, diyorum dönerse büyüyünce derim kızım senin gözlerin doğduğunda böyle boncuk boncuktu :KK48::KK48:

Kizlar sizlerde bebeklerinizin goz rengi belli oldu mu? Bizde hala gri koyu mavi karisimi birsey.. esimle bende renkli gozluyuz acaba renkli gozler kendini ne zaman belli ediyor

Valla ben de sürekli güneşte evde karanlıkta ışıkta gözlerine bakıyorum. Eşimin de benim de 7 sülalemiz kahve rengi gözlü. Artık ne bekliyorsam :D

Belki bi ihtimal ela olur :D
Şu an koyu gri gibi ama ışıkta bakınca kahverengi olacakmış gibime geliyor. Sanki başka seçenek varmış gibi :rolleyes:

Humana still tea bol su dereotu galactago damla ve sagarak canim.bol bol sagmak sutu artiriyor.solgarin bira mayasi tableti de cok iyi.ben sutumu sagarak veriyorum
Bebegim emmiyor.2 bucuk aydir sagiyorum duzenli olarak.tabi makinanin da onemi var.ameda lactaline diye bi makine almistim.biraz pahali bi makine ama verdigim her kurusa deger.hastane pompasindan farksiz.cok guclu cekiyor.duzenli olarak o makineyle sagmaya basladiktan bir ay sonra goguslerim eskisinden daha cok sutle dolmustu.bir donem azaldi stresten ama duzenli sagarak yine eski haline dondu cok sukur.duzenli sagmak cok onemli.emzirdikten sonra da mutlaka sağ goguslerini en az 20 dk.her emzirmeden sonra.farki goreceksin.ben 3 saatte bir sagiyorum.bazen 4 saati buluyor ama şükür ki bisey olmuyor.ama 3 saatte bir muhakkak sagiyorum.iki elim kanda olsa dahi

Sagma işini bu ara bende yapıyorum mecburen gaviscon toz verdi doktor reflu için süt sağmam gerekiyor bu sebep olur inşallah ilaç bitince de bırakmam devam ederim. Still tea bende içiyorum digerlerini de uygulayim sağolasın cnm

Bebeğim göğsümü emerken hep süt kaçıyor genzine. Emmek istemiyor beni, feryat figan basıyor yaygarayı çok çok çaresizim napacağımı bilmiyorum. Sütüm tazyikli geliyor ben bunu nasıl önleyebilirim ki? İyice bunalıma girdim. Büyüdükçe geçer dedim, tolere edebilir dedim ama yok. Daha kuvvetli ağlar oldu. Çocuğum mememden korkar oldu. Kaç kez genzine kaçan sütten dolayı nefessiz kalır gibi olup korktu. Sabahın altısında yine aynı şey oldu. Göğsümü korkarak veriyorum içimden yalvarıyorum Allah’ım nolur süt kaçmasın diye. Göğsüme masaj yapıp tazyiği azaltmayı denedim, ucunu sıkıp zavallı sütlerin boşa akmasınu bile denedim. Ama yok emip emip son anda yine genzine kaçırıyor. Mememi gevşek tutuyorum yeterki basınçla süt hızlı akmasın hızını bebeğim belirlesin diye ama yok yok yok... çok yoruldum. Oturup bir köşeye bağıra bağıra ağlayacağım artık. Süt olmaması dert fazla süt olması dert, emzirememek dert emmemesi dert... napacağım ben... Meme eğitimi ya da terbiyesi gibi bir şey var mı? Allah rızası için aynı sorunu yaşayıp ya da aynı soruna şahit olup çözümü olan yardım edebilir mi?

Bebeğim göğsümü emerken hep süt kaçıyor genzine. Emmek istemiyor beni, feryat figan basıyor yaygarayı çok çok çaresizim napacağımı bilmiyorum. Sütüm tazyikli geliyor ben bunu nasıl önleyebilirim ki? İyice bunalıma girdim. Büyüdükçe geçer dedim, tolere edebilir dedim ama yok. Daha kuvvetli ağlar oldu. Çocuğum mememden korkar oldu. Kaç kez genzine kaçan sütten dolayı nefessiz kalır gibi olup korktu. Sabahın altısında yine aynı şey oldu. Göğsümü korkarak veriyorum içimden yalvarıyorum Allah’ım nolur süt kaçmasın diye. Göğsüme masaj yapıp tazyiği azaltmayı denedim, ucunu sıkıp zavallı sütlerin boşa akmasınu bile denedim. Ama yok emip emip son anda yine genzine kaçırıyor. Mememi gevşek tutuyorum yeterki basınçla süt hızlı akmasın hızını bebeğim belirlesin diye ama yok yok yok... çok yoruldum. Oturup bir köşeye bağıra bağıra ağlayacağım artık. Süt olmaması dert fazla süt olması dert, emzirememek dert emmemesi dert... napacağım ben... Meme eğitimi ya da terbiyesi gibi bir şey var mı? Allah rızası için aynı sorunu yaşayıp ya da aynı soruna şahit olup çözümü olan yardım edebilir mi?
Gorunce yazayim dedim, gruplarda benzer dertler okumustum. Ya once biraz önsütü sağıp memeyi veriyorlar, ya da anne arkaya yaslanarak emziriyorlar bu durumda. Gorsel cizimi vardi bayagi arkaya yatiyor anne bebek de ustunde yatarak emiyor genzine kacmasin diye. Insallah işe yarar da rahatla emer kuzu.

Parmaklarınızı makas şeklinde tuttugunuzda yavaş gelir diye duymuştum bi deneyin isterseniz inşallah işe yarar

Back