• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
kızlar simdi soracagim sey komik gelebilir:) bilinçli bebek kitabini okuyorum belki duymussunuzdur. kitapta temel olarak bebeklerin aglamaya ihtiyacı oldugu ve agladiklarinda bu durumu baskilamaktan kacinilmasi gerektigi, bebegin kucakta aglayarak stresini atmasi gerektigi anlatiliyor. bebek her agladiginda emzirilirse bunun bir kontrol kalibi haline gelecegini ve bunun sonucunda hem bebegin stresini atamayacagini hem duygularini bastirmasina yol acacagini soyluyor.

benim bebegim aglamıyor, gece mizmizlandiginda kalkip emziriyorum tekrar yerine koyuyorum. gun icinde de huysuzlaniyor ama aglamiyor. soyle bir agladi rahatladi durumu hic olmuyor. acikcasi huysuzlandiginda da hemen emziriyorum.

bir gorus aglat der digeri aman aglatma der, ne yapacagimi sasiriyorum bazen.
Benim kızım ağlamak istediği zaman hiç bi şey onu susturamaz:KK12: mutlu mesutken özellikle uyumak istediğinde biranda basıyor çığlığı. Ya da uyuturken ağlamıyorsa gözleri kapalı yalancıktan ııııı yapıyor ağlıyomuş gibi. Alışkanlık haline getirdi. Çocuk ağlamıyorsa zorla mı ağlatacağız fıtrat meselesi bence.
Geçen gün komşumuz anlattı 2 tane oğlu var ikisi de hiç ağlamamışlar doktora götürmüşler bundan dolayı. Doktor da muayeneden sonra. ya hadi gidin Allah aşkına millet ağlar diye gelir siz bundan mı geldiniz demiş.

Benim kızım ağlamak istediği zaman hiç bi şey onu susturamaz:KK12: mutlu mesutken özellikle uyumak istediğinde biranda basıyor çığlığı. Ya da uyuturken ağlamıyorsa gözleri kapalı yalancıktan ııııı yapıyor ağlıyomuş gibi. Alışkanlık haline getirdi. Çocuk ağlamıyorsa zorla mı ağlatacağız fıtrat meselesi bence.
Geçen gün komşumuz anlattı 2 tane oğlu var ikisi de hiç ağlamamışlar doktora götürmüşler bundan dolayı. Doktor da muayeneden sonra. ya hadi gidin Allah aşkına millet ağlar diye gelir siz bundan mı geldiniz demiş.

aslında aynen dedigin gibi dogdugundan beri cok aglayan bi bebek degildi. ben aslinda sey kismina takildim, hep ilk uc ay ne zaman isterse emzirin diye okudum. bebegin rahatlamak icin emmek istemesi normal esirgemeyin diyordu uzmanlar. bu kitapta bebeginiz bu sekilde duygularini bastirmayi ogrenir ve bagimliliklara yatkin olur diyor. eger karni toksa kucaginiza alin aglasin emzirmeyin diyor. emzik falan zaten hepten karsi da memeye de karsi ustune:)

Canim kusura bakma görmemişim bu mesaji, ben mamayi biraktim. Sütümu artirmaya çalıştım sagarak.ve bebegime alerji yapacak hicbirsey yemiyorum artik.sadece pirinc sebze ve meyve.çünkü o mama kızıma hic yaramadi.hergun kabizdi.fitil kullanmak mecburiyetinde kalmıştım.makatini catlatmisti falan.en son zorla ikinarak yapiyodu kipkirmizi oluyordu.bende artik hic kullanmadim

Canim bu kadar az beslenerek sutunu nasil arttirdin

Canim bu kadar az beslenerek sutunu nasil arttirdin
Humana still tea bol su dereotu galactago damla ve sagarak canim.bol bol sagmak sutu artiriyor.solgarin bira mayasi tableti de cok iyi.ben sutumu sagarak veriyorum
Bebegim emmiyor.2 bucuk aydir sagiyorum duzenli olarak.tabi makinanin da onemi var.ameda lactaline diye bi makine almistim.biraz pahali bi makine ama verdigim her kurusa deger.hastane pompasindan farksiz.cok guclu cekiyor.duzenli olarak o makineyle sagmaya basladiktan bir ay sonra goguslerim eskisinden daha cok sutle dolmustu.bir donem azaldi stresten ama duzenli sagarak yine eski haline dondu cok sukur.duzenli sagmak cok onemli.emzirdikten sonra da mutlaka sağ goguslerini en az 20 dk.her emzirmeden sonra.farki goreceksin.ben 3 saatte bir sagiyorum.bazen 4 saati buluyor ama şükür ki bisey olmuyor.ama 3 saatte bir muhakkak sagiyorum.iki elim kanda olsa dahi

Son düzenleme:
Benim sabahtan sütüm oluyo akşama kdr her istediğinde emziriyorum ama emdikçe süt gelir durumu nedense olmuyo akşam sütüm bitmiş oluyo mama veriyorum.Benim gibi olan varmı?

Bizim bu 3 numara da aynen basıyor yaygarayı. Yatmak istemiyor sonra sallanınca arabada susuyor. Bizim evde abisinin çığlıklarından sıçrayıp duruyor dışarısı sakin kalır :)
Benimki hiç bir şekilde susmuyor canım ya kucağa alana kadar bağırıyor
Bende iki bebek arabasi vardi birini evde kullandim surekli o yuzden disarda da hic sikinti yasamadim hos cok fazla ciktigimiz soylenemez ama.kizim yadirgamadi. Bi sure evde kullanarak alistirmaya calissan hem.evde oldugun icin sakinlestirmen kolay olur. Ben gunduz uykularinin cogunu bebek arabasinda uyutuorum. Bide tente kismina oyuncak asiyorum ben yemek yerken veya is yaparken o oyincakla oyalanior. Sende deneyebilirsin asma yeri yoksa kalin igne ile kurdeleyi dikip yer yapabilirsin.
Çok teşekkür ederim canım deneyeceğim inşallah alışır yoksa işim çok zor

Bizim de düşmeye başladı canım. Sağlığı yerinde olsun.

Ayrılması çok zor olsa gerek hakkaten. En azımdan emin ellerde canım.

Evet o acidan icim rahat ama iste ozlem baska

Ben de kuaföre gidemiyorum diye eşime kestirdim dümdüz. Kendim de boyadım. Bi gitsem saatlerce çıkamayacağımın farkındayım. Bi dişçiye gidiyorum arada mahvolmuş dişlerim. Havalar güzelleşse de dışarda rahat rahat gezsek diyorum artık.

Erken değil mi diyecektim ki sonraki mesajınızı okudum. Ben de niyeyse en çok bu aşıyı olsun diye bekliyorum. Bu hastalıktan çok korkuyorum.

Daha odaya geldiğinde sütüm yok diye mama vermiştik o zamandan başladı kusmaya. Mama yaramadı galiba dedik. Sütüm gelince sırf emzirdim onda da aynı. Yeme içmem genel dikkat ettiğimiz şeylerdi. Kıvamlı mamalar varmış bileydim onu verirdim o zamanlar ama işte kendi başımıza da doktor dwmwyince cesaret edemedik. Ağır değilse korkma canım illa ki geçer.

Bizim bu 3 numara da aynen basıyor yaygarayı. Yatmak istemiyor sonra sallanınca arabada susuyor. Bizim evde abisinin çığlıklarından sıçrayıp duruyor dışarısı sakin kalır :)

Hee ayriligin baslangic zamani zor. Sonra iki tarafta alisiyor. Oglumun odasini 5 aylikken ayirdigimda 3 gun uyuyamamistim ama sonra oda bende rahat ettik. Evet suan sana ihtiyaci var ama sokaga atmiyorsun. Babaannesi onu cok seviyor bu buyuk sans. Guzel vakit geciriyorlar. Hic tanimadigin birine birakmak zorunda degilsin. Ayrica bebebin buyudugunde senin sosyal statun de onun icin onemli olacak.

Bende iki bebek arabasi vardi birini evde kullandim surekli o yuzden disarda da hic sikinti yasamadim hos cok fazla ciktigimiz soylenemez ama.kizim yadirgamadi. Bi sure evde kullanarak alistirmaya calissan hem.evde oldugun icin sakinlestirmen kolay olur. Ben gunduz uykularinin cogunu bebek arabasinda uyutuorum. Bide tente kismina oyuncak asiyorum ben yemek yerken veya is yaparken o oyincakla oyalanior. Sende deneyebilirsin asma yeri yoksa kalin igne ile kurdeleyi dikip yer yapabilirsin.

Evet o acidan sansliyim gecicek insallah cok sagol cnm

Bizim de düşmeye başladı canım. Sağlığı yerinde olsun.

Ayrılması çok zor olsa gerek hakkaten. En azımdan emin ellerde canım.

Ben de kuaföre gidemiyorum diye eşime kestirdim dümdüz. Kendim de boyadım. Bi gitsem saatlerce çıkamayacağımın farkındayım. Bi dişçiye gidiyorum arada mahvolmuş dişlerim. Havalar güzelleşse de dışarda rahat rahat gezsek diyorum artık.

Erken değil mi diyecektim ki sonraki mesajınızı okudum. Ben de niyeyse en çok bu aşıyı olsun diye bekliyorum. Bu hastalıktan çok korkuyorum.

Daha odaya geldiğinde sütüm yok diye mama vermiştik o zamandan başladı kusmaya. Mama yaramadı galiba dedik. Sütüm gelince sırf emzirdim onda da aynı. Yeme içmem genel dikkat ettiğimiz şeylerdi. Kıvamlı mamalar varmış bileydim onu verirdim o zamanlar ama işte kendi başımıza da doktor dwmwyince cesaret edemedik. Ağır değilse korkma canım illa ki geçer.

Tabi cnm sağlıklı olsun da. Demek ki öyle oluyor yavaş yavaş azalıyor kilo. Normal miş burdaki arkadaşlar da söyleyince içim rahatladı.

Yeni asidan bu her halukarda 3 doz yaptircaktik. Normalde 5 yada 7. Ayda yapacakti doktor ilk dozu. Ancak benim.esim sudanda haftaya buraya geliyor ve giderken asilanmadi. Yetiskinler hasta olmayip bogazlarinda getirebiliyorlar bu mikrobu o yuzden 3. Ayda yapildi benim kizima. Asi yillardir avrupada yapilan bir asi. Ama bugun doktoru da soyledi mesela topluma fayda saglamioruz. Cunku yaptiranlarin orani cok dusuk. Ama organik beslenen tayfayi koruyoruz. Devlet pahali oldugu icin zorunlu asi takvimine almiyor dedi. Eger afrikadan gelen giden yoksa biraz daha beklemenizde sikinti yok bence baya agri yapti kizima ateside var hala tam dusmedi
Hem 2 dozluk olandan hem de 3 dozluk olandan mı yaptıracakson canım sen. Biz de 5 ya da 7 de yaptıralım dedik. Suriyelilerden korkuyorum bende ondan da geçyiormuş bırdaki parklara da gelip gidiyorlar eşiminde ıraklı öğrencisi var.

aslında aynen dedigin gibi dogdugundan beri cok aglayan bi bebek degildi. ben aslinda sey kismina takildim, hep ilk uc ay ne zaman isterse emzirin diye okudum. bebegin rahatlamak icin emmek istemesi normal esirgemeyin diyordu uzmanlar. bu kitapta bebeginiz bu sekilde duygularini bastirmayi ogrenir ve bagimliliklara yatkin olur diyor. eger karni toksa kucaginiza alin aglasin emzirmeyin diyor. emzik falan zaten hepten karsi da memeye de karsi ustune:)

O bir yasindan sonra genellikle erkek bebekler icin gecerli bi kavram ama 3 aylik bi bebek meme disinda sakinlesmeyi bilmiyorki

Hem 2 dozluk olandan hem de 3 dozluk olandan mı yaptıracakson canım sen. Biz de 5 ya da 7 de yaptıralım dedik. Suriyelilerden korkuyorum bende ondan da geçyiormuş bırdaki parklara da gelip gidiyorlar eşiminde ıraklı öğrencisi var.

Yok canim bizim.toplamda 3 doz yapilacak. Ancak normal sartlarda olsaydik ilk doz 5. Ayda yapilacakti. Doktorumuzda soyledi turkiyede yeni die hatta normalde 4 dozmus ama.biz ingiltere gibi 3 doz yapioruz dedi.

Yok canim bizim.toplamda 3 doz yapilacak. Ancak normal sartlarda olsaydik ilk doz 5. Ayda yapilacakti. Doktorumuzda soyledi turkiyede yeni die hatta normalde 4 dozmus ama.biz ingiltere gibi 3 doz yapioruz dedi.
Anladım cnm. Bizde 7.ayda yaptıraşım diye düşündük. Bir de sen bebeğinle odanızı ayırdığınızda gece nasıl ayarladın beslenmeyi? Bir de ben korkarım yaa benden ayrı odadao nefes alıyor mu gece diye? Kamera varmıydı

Anladım cnm. Bizde 7.ayda yaptıraşım diye düşündük. Bir de sen bebeğinle odanızı ayırdığınızda gece nasıl ayarladın beslenmeyi? Bir de ben korkarım yaa benden ayrı odadao nefes alıyor mu gece diye? Kamera varmıydı

5.5 aylikti ayirdigimda. Aksam.8 de uyuyordu 12de emziriyordum. Sonra sabah 7 de kalkiyordu.

Kızlar ben de bu izleri sormak istiyorum. 4tane açıklık var böyle. Oradan diş gelecekmiş gibi.. Sizin bebeklerinizin diş etlerinde de böyle açıklıklar var mı? Bebeğim devamlı ağlıyor ya kolik ya da diş çıkarıyor..

Eklentiler

• Screenshot_20190209_221051.jpg
    Screenshot_20190209_221051.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 95
Kızlar ben de bu izleri sormak istiyorum. 4tane açıklık var böyle. Oradan diş gelecekmiş gibi.. Sizin bebeklerinizin diş etlerinde de böyle açıklıklar var mı? Bebeğim devamlı ağlıyor ya kolik ya da diş çıkarıyor..
Benim kızımda böyle izler yok.galiba sizin diş geliyor canim.kac aylik oldunuz?

Diş çıkıyor gibi kuzum ya benimkide dün gece hiiiç uyumadı hep ağladı bende diyorum diş mi yoksa gripti kulakta mı bişey var diye offf 50 tane çocuğunda olsa her annelik acemilik gerçekten

Herkese selam
Benim bebeğim 2 gün sonra 3 aylık olacak ama halen 4800 gram.
Çok kusuyor bazen içtiğinin hepsini kustuğunu düşünüyorum.
Doktor kesin az bulacak kilosunu.
Sütüm var günde 12 kere falan emiyor. Ama dışkıda mukus ve eritrosit hücresi varmış. Alerji olabilir diyorlar.
Kilo alamaması dışında bi sıkıntımız yok inşallah alerji değildir.
21 günde 360 gram almış. GÜnde 17 gram ediyor

Back