• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bebekte alerjiye taktım kafayı kızlar. 1 haftadır normaldi kakasi sarıydı mukuslu değildi ama cıvıktı. Öncesinde bi ara akşam kakasi yeşil ve mukuslu oluyordu arada bir. 9Doğduğundan beri ishal gibi cıvık zaten. Günde 4 5 kez yapıyor en az 3 tanesi sırtından yukarı çıkıyor çok cıvık olduğu için. Bu geceki kakasi yeşil ve çok yoğun mukusluydu. Yediklerimi düşünüyorum geçen haftadan farklı bisey yemedim. İnek sutu alerjisi olsa diyorum süt olarak içmedim hiç. Peynir yoğurt tereyağı yiyorum. Canım istedikçe sütlü tatlı da yiyorum. Gazı, sebepsiz ağlamaları yok ama yüzünde çok şiddetli olmayan kızarıklık ve kafasında da tekrarlayan konak var. İlk ay 1500 g, 2.ay 1200g almıstı, bu ay daha tartılmadı ama 800g civarı gibi görünüyo evde beraber tartılıyoruz. Kilo alımı da azalıyo bu da alerjiyle bağlantılı olabilirmi acaba? Yoğurt peynir ve tereyağı da en sevdiğim şeyler. Emin olmak için bi hafta yemesemmi acaba inek sütü içeren hiç biseyi :işsiz:
Sanırım bende de aynı problem var eşimin sakallarından tahriş oluyor diye düşündüm yanaklarda döküntü var kakası çoğunlukla mukusluydu zaten cıma günü süt içtim ilk defa doğal süt içtim sanırım direkt kızarıklıklar arttı baya doktorumuzla görüştük locoderm krem verdi 3 güne söner dedi kortizonlu krem ayrıca sinirimi bozdu kullanmak istemedim :( bugün de yoğurt yedim bu akşam yine kızarıklık arttı gibi çok üzülüyorum :(((

Kızlar yani nerdeyse çoğumuzun bebeğinde mukuslu yeşil kaka, yanakta izler var. Sürekli düşünmekten çıldırıcam burda okudukça. Benim oğlumda mı alerjik anlamıyorum. Geçenlerde dereotu yedim birkaç gün üst üste resmen ot şekline geldi kakası rezalet bir yeşil ve bolca sümüğümsü şeyler. Yanaklarda kızarıklık var ama mesela sabah kalktığında yok gibi gün içinde artıyor.en büyük sorunumuz uyku. UYUMUYOR !!!! En fazla 15 dk. Ne yaptıysam olmuyor. Bu da alerjiden midir bilmiyorum.hiçbirimİz birbirimize yardım edemiyoruz ki nerdeyse hepimizde aynı sorun olduğu için.

Benim kızımda böyle izler yok.galiba sizin diş geliyor canim.kac aylik oldunuz?
2buçuk aylık kızım daha. Kuzum ya galiba birkaç diş birden gelecek. Çok sıkıntılı durumda çocuk :KK43:

Diş çıkıyor gibi kuzum ya benimkide dün gece hiiiç uyumadı hep ağladı bende diyorum diş mi yoksa gripti kulakta mı bişey var diye offf 50 tane çocuğunda olsa her annelik acemilik gerçekten
Çok geçmiş olsun canım ya size de. Ben hiç bilmediğim için bakıyordum damağına ama anlamıyordum. Emira SY Emira SY Yusufun dişleri geliyor, diş etleri şişmiş deyince resmini yollamak aklıma geldi. Bugün de geldi bize, o da baktı da diş geliyor dedi. Hatta elime geldi biri, birkaç güne görünür dedi.. İnşallah hepimiz kolay atlatırız diş sürecini de bizimki erken başladı galiba 3aylık bile değil daha :KK43: Normalde kaç aylık belirtiler başlıyor diş için acaba.. Neredeyse bir aydır ısırıyor emerken, ben de sütüm gelmiyor da kızıyor herhalde diyordum. Son zamanlarda da emzik vermeye çalışıyorken asla tutmuyor, ben tutarsam da emziği ısırıyordu..

Kızlar yani nerdeyse çoğumuzun bebeğinde mukuslu yeşil kaka, yanakta izler var. Sürekli düşünmekten çıldırıcam burda okudukça. Benim oğlumda mı alerjik anlamıyorum. Geçenlerde dereotu yedim birkaç gün üst üste resmen ot şekline geldi kakası rezalet bir yeşil ve bolca sümüğümsü şeyler. Yanaklarda kızarıklık var ama mesela sabah kalktığında yok gibi gün içinde artıyor.en büyük sorunumuz uyku. UYUMUYOR !!!! En fazla 15 dk. Ne yaptıysam olmuyor. Bu da alerjiden midir bilmiyorum.hiçbirimİz birbirimize yardım edemiyoruz ki nerdeyse hepimizde aynı sorun olduğu için.

Canım alerji olabilir.. Bağırsakları rahatsızsa da uyumuyorlar.. Doktora gittiniz mi bununla ilgili? Süt içiyor musun bir de? İlk sütü kesiyor doktorlar sanırım alerji olunca.

Süt ve süt ürünlerini kestirdi bana doktor ve maflor probiyotik damla verdi, onu kullandığımızdan beri çok şükür daha iyi, maflorun da faydası olmuştur büyük ihtimalle

2buçuk aylık kızım daha. Kuzum ya galiba birkaç diş birden gelecek. Çok sıkıntılı durumda çocuk :KK43:

Çok geçmiş olsun canım ya size de. Ben hiç bilmediğim için bakıyordum damağına ama anlamıyordum. Emira SY Emira SY Yusufun dişleri geliyor, diş etleri şişmiş deyince resmini yollamak aklıma geldi. Bugün de geldi bize, o da baktı da diş geliyor dedi. Hatta elime geldi biri, birkaç güne görünür dedi.. İnşallah hepimiz kolay atlatırız diş sürecini de bizimki erken başladı galiba 3aylık bile değil daha :KK43: Normalde kaç aylık belirtiler başlıyor diş için acaba.. Neredeyse bir aydır ısırıyor emerken, ben de sütüm gelmiyor da kızıyor herhalde diyordum. Son zamanlarda da emzik vermeye çalışıyorken asla tutmuyor, ben tutarsam da emziği ısırıyordu..

Bildiğim kadarıyla diş için şu aydan sonra çıkar diye bir kural yok canım doğar doğmaz dişli olan bebekler bile var :) ama şuan çok ufak oldukları için diş ağrısında çaresiz kalıyoruz. Halbuki Salih 8 aylık çıkarmıştı eline taze soğan veriyordum kemiriyordu :D

Sanırım bende de aynı problem var eşimin sakallarından tahriş oluyor diye düşündüm yanaklarda döküntü var kakası çoğunlukla mukusluydu zaten cıma günü süt içtim ilk defa doğal süt içtim sanırım direkt kızarıklıklar arttı baya doktorumuzla görüştük locoderm krem verdi 3 güne söner dedi kortizonlu krem ayrıca sinirimi bozdu kullanmak istemedim :KK43: bugün de yoğurt yedim bu akşam yine kızarıklık arttı gibi çok üzülüyorum :KK43:((
Ben de çok üzülüyorum canım zor bi durum alerji ;(

Bildiğim kadarıyla diş için şu aydan sonra çıkar diye bir kural yok canım doğar doğmaz dişli olan bebekler bile var :) ama şuan çok ufak oldukları için diş ağrısında çaresiz kalıyoruz. Halbuki Salih 8 aylık çıkarmıştı eline taze soğan veriyordum kemiriyordu :KK70:
Diş her zaman zor tabi ama taze soğan süpermiş :halay: diş etine sürülen bi jel vardı onu kullanabilir miyiz böyle küçükken acaba bi fikrin var mı?

Diş her zaman zor tabi ama taze soğan süpermiş :halay: diş etine sürülen bi jel vardı onu kullanabilir miyiz böyle küçükken acaba bi fikrin var mı?

Valla ilk 6 ay sadece anne sütü deniliyor ya hep bilemedim... Zaten o jeller pek de işe yaramıyor sanki :(

Valla ilk 6 ay sadece anne sütü deniliyor ya hep bilemedim... Zaten o jeller pek de işe yaramıyor sanki :KK43:
Zaten çok alerjik bir çocuk, cesaret edemem herhalde kafadan bir şey vermeye.. Yusufun da huysuzluğu dişindendi demek, onunda bembeyaz şişmiş alt dişleri, ne kadar sürede çıkarlar acaba :KK43: kıyamam ya nasıl acıyor Allah bilir :KK43:

Herkese selam
Benim bebeğim 2 gün sonra 3 aylık olacak ama halen 4800 gram.
Çok kusuyor bazen içtiğinin hepsini kustuğunu düşünüyorum.
Doktor kesin az bulacak kilosunu.
Sütüm var günde 12 kere falan emiyor. Ama dışkıda mukus ve eritrosit hücresi varmış. Alerji olabilir diyorlar.
Kilo alamaması dışında bi sıkıntımız yok inşallah alerji değildir.
21 günde 360 gram almış. GÜnde 17 gram ediyor
Canım seni alıntılamamışım. Sana bir diyet filan önermedi mi doktorun ya da alerji için test filan mı yapılacak?

Ben süt ve süt ürünlerini, ek olarak mamayı da kestiğimden beri kızım o kadar kusmuyor. Mama içerse zaten direkt çıkarıyordu mamayı. Belki İnci de öyledir?

dis etindeki beyazliklar yaniltici olabiliyor kizlar dis icin henuz gercekten erken. bu beyazliklari internetten arastirirsaniz genelde dis olarak aciklamiyor doktorlar ve normal gecer diyorlar.

Canım alerji olabilir.. Bağırsakları rahatsızsa da uyumuyorlar.. Doktora gittiniz mi bununla ilgili? Süt içiyor musun bir de? İlk sütü kesiyor doktorlar sanırım alerji olunca.

Süt ve süt ürünlerini kestirdi bana doktor ve maflor probiyotik damla verdi, onu kullandığımızdan beri çok şükür daha iyi, maflorun da faydası olmuştur büyük ihtimalle

Ben de çok üzülüyorum canım zor bi durum alerji ;(
Uyumuşum rüyamda bile alerji ile uğraştık doktorum d vitaminini ve nurse harveys Damla'yı kestirdi bunlar mı acaba alerji yapan diye bu gece gaz damlası vermek zorunda kaldık çok ağladı gazdan yanaklar yine kızardı ama Damla'dan önce de hafif hafif başlamıştı emin olamadım yan etkilerine baktım damlanın öyle bişe yazmıyor :((( bugün yoğurt yediğim aklıma geldi o da 3 kaşık ama kendim mayalamıştım galiba doğdındann beri ilk kez süt mayaladım ve Cuma o sütten bir bardak içmiştim hazır süt döküntü yapmıyor direkt içmedim pek hep sütlü tatlı yaptım ama sadece kakada mukus yaptı döküntü yapmadı sanırım ... bizde sadece yanaklarda aşırı kuruluk, kızarıklık , Konak ve gaz sancısı var mukuslu kaka haricinde... süt alerjisini okuyunca hepsi öyleymiş tek tek konduramamıştomm yarın doktorumla bir görüşeyim konuyla ilgili bakalım ne yapacak ? Geçen hafta rota olduk belki o tetikledi onu da bilemiyorum yoksa hep yedim süt ürünü faZla fazla

Canım seni alıntılamamışım. Sana bir diyet filan önermedi mi doktorun ya da alerji için test filan mı yapılacak?

Ben süt ve süt ürünlerini, ek olarak mamayı da kestiğimden beri kızım o kadar kusmuyor. Mama içerse zaten direkt çıkarıyordu mamayı. Belki İnci de öyledir?

O sırada Gerek görmedi, eritrosite bakılacak yarın tekrar, eğer yine kakada kan çıkarda alerji birimine teste gideceğiz.
Ya ben et süt yumurta olmadan açlıktan ölüveririm ya :(
Sen bayağı sıkı diyet yapıyomuşsun geçmiş olsun canım. Nasıl anlaşıldı? Hangi tahlilleri yaptılar?

Diş sıkıntıları 3 buçuk 4 aylıkken yavaştan başlıyor canım 6 aylıkken çoğu ilk dışı çıkarıyor tabi yaşında dişi olmayan bebekte var genetikmiş diş çıkarma benim kızımda erken çıkardı biz geç farkettik sanki oğlumda belirtiler var bizimki de beyaz ama o çukurluklar yok henüz bizde sağlıkla çok canı yanmadan atlasın inşallah annesi

Can
Kizlar benim bebisim 4 bucuk aylik.inanilmaz tükürük cikariyor agzindan.surekli parmağını ısırıyor dişini kaşıyor.beyazlama var dis etlerinde. ama görünürde diş yok.ne zaman cikar sizce? Erken mi daha

Canim görmüştüm sende kullandigini galactoga damla en uygun nerden alabilirim

Biz de bugün 4. Ay aşısını yaptırdık ateşi falan çıkarmı ki. 2 tane aşı yaptılar 2.yi yaparken ağladı hemsire de bu yakar biraz ağlayabilir demişti. Birde bana bebiş kilo almıyor gibi geliyordu evdeki baskulle tartiyorum eksik çıkartıyormuş. Bu ay 850 gr almış ama 4 ayı bitti daha anca 6 kilo olabildi oğlum.

Back