Salya normalmiş aslında 2 aylıkken başlarmış salya. Ama bizimki ara ara ateşleniyor çok yüksek olmamak kaydıyla (bu sırada 2kere bronşiolit oldu o yüzden belirti ayırmak zor oldu) devamlı ağlıyor, sadece kucağımda susuyor ben ayakta olacağım ve dans eder gibi hareket edeceğim ya da koşacağım yavaş tempolu şekilde. Göğsümü ısırıyor emerken, tutsun diye verdiğim emziği çiğnedi attı hatta birkaç sefer. Bizimki de çok salya akıtıyor. Parmaklarını ağzına sokup tırnağıyla diş etine sürüyor veya o parmağı emiyordu.
Diş çıkarıyor diyeceğim ama çok küçük, değildir herhalde diyordum. En son o kadar çok ağlıyordu ki belki de kolik dedim (ağlamaları saatli değildi ama devamlı ağlıyordu bizimki) Fakat ertesi gün diş etinde 4 tane diş patladığını gördüm, tam ne zaman patladığını bilmiyorum. (internette diş çıkaran bebek diye aradım, her diş için diş etinde bi kesiklik çıkıyormuş, bizimkinde 4tane kesik vardı) 2 gün geçtikten sonra da çay kaşığına değecek kadar çıkmıştı bir tanesi.
Acısı ağrısı olduğunu bilmek kötü, içi çıkarcasına, mosmor olana kadar ağlıyor ama en azından bitince rahatlayacak, diş çıkarma zaten zordur, bitecek diye kendime teselli veriyorum şimdi. Ağlamasın diye elimden geleni de yapıyorum bir yandan
Bu arada o kadar yazmışım canım ama kaç aylık olduğunu yazmayı unutmuşum. 10gün sonra 3 aylık olacak kızım :)