• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim oğlumun da yüzü çok fena.yanakları kırmızı pul pul dökülüyor ve çok kuru. Alerji olabilir ama neye karşıdır bulmak çok zor. Bugüne kadar kakada kan falan görmedim çok şükür. Doktor coresatin pembe olan kremi kullan dedi 3 gün günde bir kere. Kullandım ama bir fayda etmedi. Üstelik kremin açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmesi gerekiyor ve içinde kortizon varmış. Ne yapsam bilmiyorum. Sürekli bebeyağı falanda sürüyorum ama faydası olmadı. Sizin bebişlerde böyle bir sorunu olan var mı ne yaptınız
Bu arada benim oğlanda uzandığında ayakları dönecekmiş gibi yana atıyor popodan desteklesen dönecekmiş gibi. Tükürük ve salya çok fazla hatta gazını çıkarmak için omzuma aldığımda omzumu yiyor :emir_bebek: bir de çok fazla ses çıkarıyor artık baya erken konuşacak bu gidişle
Corasatin pembe kortizonsuz kortizon olduğunu nereden çıkardınız

Canım güncelanneyi biliyor musun? Çocuk doktoru. Onun sitesinde bronşiolitle ilgili bir yazı var. Orada annelere öneriler kısmı var. Bunlara dikkat etmek gerekiyormuş, resmini atıyorum.. İnşallah işine yarar senin de. Başta anne sütü ve bitki çayı demiş ama tabi bizimkiler çok küçük olduğu için sadece anne sütü alıyorlar
Eki Görüntüle 2231650
Eki Görüntüle 2231649
Yaaa kuzum çok teşekkür ederim. Hemen takibe alayım ben de. :KK200:

Kizlar kizimin basi konal oldu zeytinyagi suruyorum bekletiyorum geciyor gene oluyor doktor normal bir sure boyle devam eder diyor ama ben rahatsiz oluyorum cocugum icin siz ne önerirsiniz

Kizlar kizimin basi konal oldu zeytinyagi suruyorum bekletiyorum geciyor gene oluyor doktor normal bir sure boyle devam eder diyor ama ben rahatsiz oluyorum cocugum icin siz ne önerirsiniz
Ince kıl tarakla masaj yaparak temizle zeytinyağı surdukten sonra. Ben her banyo sonrası zeytinyağı sürüp tarakla tarıyorum bizde olmadı hiç. Inşallah çabuk düzelir.

İyi akşamlar hanımlar bebişlerinizi sağlıkla hayırla büyütün.. nasipse bende nisan annesi olacağım..
Sizlere sorum vardı. Bebeğinize aldığınız 1-3 aylık kıyafetleri hala giyebiliyorlar mı? Hemen büyüyor diyor tecrübeli anneler acaba elimdeki bazı 1-3 aylık kıyafetleri 3-6 ay ile değiştirsem mi acaba.. rahat rahat giymesi açısından

İyi akşamlar hanımlar bebişlerinizi sağlıkla hayırla büyütün.. nasipse bende nisan annesi olacağım..
Sizlere sorum vardı. Bebeğinize aldığınız 1-3 aylık kıyafetleri hala giyebiliyorlar mı? Hemen büyüyor diyor tecrübeli anneler acaba elimdeki bazı 1-3 aylık kıyafetleri 3-6 ay ile değiştirsem mi acaba.. rahat rahat giymesi açısından
Bebeğin kilo ve boyuna göre değişir tulum vs şeyleri kullanmamaya başladık biz baya oldu . Ve kilo alamayan bi bebeğim var. Çok lazım oluyor ama bebeğe kıyafet 3 4 takım olsun yeter diye düşünmeyin bence. Ben aldığım herşeyi fazlasıyla kullanıp yıprattım. Bizimki Kasım bebeğiydi ince penye almışım herşeyi 2 3 kat üst üste giydirirdim 40 ı çıkana kadar.

Benim vebis erken dogdu ve 2.670 gramdı alt ust ayrı takimlari hala kullaniyorum 10 gun sonra 4 aylık olacak bebiş alt ustler de 10-15 güne kullanılmaz enden degil de boydan olmuyor artık benim bebişe. Tulumları da 2 ayliktan beri kullanamıyorum boydan sıkıntı olduğu için. Tulum almamaya çalış uzun sureli giydirmek açısından hiç kullanışlı değil.

Geçmiş olsun canım inşallah ciddi birşey yoktur. Çok mu kan var yoksa az bi parça mı. Bizim de oldu gecen hafta 1 sefer ama tekrarlamadı oyüzden götürmedim
Ablamın oğlunda da oldu, onun beziyle kıyaslarsam bizimkinde çok var canım. Neredeyse kakalı bezin yarısında kan vardı.

Sizinki nasıl olmuştu?

Bir de alerji yapabilecek hiçbir şey yemedim. Şaka gibi. Normalde yumurta, süt hep yerim mesela, onları bile tüketmedim

Benim kiximin basinda ve kaslarinda olmustu doktora goturdum mustrllanin saclj deri icin konak kremi verdi cok iyi geldi tavsiye ederim

2 cocuk icin bebek arabasina takilan basamaklar var ama.buyuk cocuk ayakta gitmek durumunda kaliyor. Ben hala sling kullaniyorum. Oglan 5.5 yasinda artik binmiyor bebek arabasina kardesini suruyor. Seninki kucuktu sanirim. Ergonomik kangurular bebek arabalarindan pahali masallah neden o kadar pahali alt tarafi bez parcasi ama bende anlam veremiorum.
Evet canım benimki 21 aylık. Kimi zaman yürümek istiyor kimi zaman yoruluyor. O ayaklıkta hayatta durmaz . Denemek lazım onları da. Bebeğin rahatı kadar anneye binen yükü hafifletiyordur illa bazısı.

Tandem bebek arabası almayı düşünebilirsin canım şuan elinde olanı satıp
Canım uzun yolda araba da parka gittiğimizde sanırım kanguru daha rahat olur. Biri deli fişek yerinde durmuyor. Bebeği arabaya koysam onun peşinde gitmem gerekir diye sanırım tercihim o yönde.
LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet geçmiş olsun. Ya olmasın artık bebeklerimiz hasta.

Her bebeğin gelişimi farklı ama bence değiştirin. Lazım oldukça alın. Ben şu an 9-12 kullanıyorum. Belleri açılıveriyor bol uzun daha rahat. Sizin bahara denk geliyor ki yıkadığınız kurur hemen. Sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza.

Benim oğlumun da yüzü çok fena.yanakları kırmızı pul pul dökülüyor ve çok kuru. Alerji olabilir ama neye karşıdır bulmak çok zor. Bugüne kadar kakada kan falan görmedim çok şükür. Doktor coresatin pembe olan kremi kullan dedi 3 gün günde bir kere. Kullandım ama bir fayda etmedi. Üstelik kremin açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmesi gerekiyor ve içinde kortizon varmış. Ne yapsam bilmiyorum. Sürekli bebeyağı falanda sürüyorum ama faydası olmadı. Sizin bebişlerde böyle bir sorunu olan var mı ne yaptınız
Bu arada benim oğlanda uzandığında ayakları dönecekmiş gibi yana atıyor popodan desteklesen dönecekmiş gibi. Tükürük ve salya çok fazla hatta gazını çıkarmak için omzuma aldığımda omzumu yiyor :emir_bebek: bir de çok fazla ses çıkarıyor artık baya erken konuşacak bu gidişle
Benim kızım da aynı şekilde tüm yüzü pul pul kıpkırmızıydı kupkuru eşim çok öptüğü için Sakalından olmuş çok hassas ciltleri ... vazeline baby sürdüm kuruluğu gidermesi için sabah uyandım hiçbişe kalmamıştı şaka gibi ..

İyi geceler sana da bence çok mantıklı bişe yapmış olursun sadece bir ay 1-3 aylık kıyafetlerini giydirebildim kafayı tutamadığı için sadece yandan çıtçıtlı olanları tercih ettim derken hiç giydiremeden olmayıp da kaldırdığım bir sürü kıyafet oldu... tabi her çocuk ayni olmaz ama o zaman ihtiyaca göre alırsın eğer gerek olursa derim

Ablamın oğlunda da oldu, onun beziyle kıyaslarsam bizimkinde çok var canım. Neredeyse kakalı bezin yarısında kan vardı.

Sizinki nasıl olmuştu?

Bir de alerji yapabilecek hiçbir şey yemedim. Şaka gibi. Normalde yumurta, süt hep yerim mesela, onları bile tüketmedim
Gecmis olsun canim vucut alerjen maddeyi belli bir sure tolere edip sonradan reaksiyon gosterebilio. Sizde bronsit ataklarida oldu. Bence iyi bir alerji uzmanina goturmende fayda var. Randevu almasi cok zor ama bu konuda en iyisi fugen hoca. En iyi yonlendirmeyi o yapiyor. Cocuk doktorlari malesef alerji konusunda cok yetersiz.

Sizinki nasıl olmuştu?

Bizde 2 yada 3 tane minik cizgi şeklindeydi. Tereyağı yemistim ondan oldu sanırım.

Gecmis olsun canim vucut alerjen maddeyi belli bir sure tolere edip sonradan reaksiyon gosterebilio. Sizde bronsit ataklarida oldu. Bence iyi bir alerji uzmanina goturmende fayda var. Randevu almasi cok zor ama bu konuda en iyisi fugen hoca. En iyi yonlendirmeyi o yapiyor. Cocuk doktorlari malesef alerji konusunda cok yetersiz.

Canim bu fugen hoca kimdir nedir nerdedir nerde bulabilirim benim oglumda bronsit oluyor en ufak bi soguk alginliginda.

Canim bu fugen hoca kimdir nedir nerdedir nerde bulabilirim benim oglumda bronsit oluyor en ufak bi soguk alginliginda.

Fugen cullu cokugras nisantasinda muayanesi gastrocu profesor. Ama sizin duruma sanirim esi haluk beyin bakmasi gerekir. Alerjik bronsit astim vs o bakior. Tabi baska tepkiler yoksa.

Evet canım benimki 21 aylık. Kimi zaman yürümek istiyor kimi zaman yoruluyor. O ayaklıkta hayatta durmaz . Denemek lazım onları da. Bebeğin rahatı kadar anneye binen yükü hafifletiyordur illa bazısı.

Canım uzun yolda araba da parka gittiğimizde sanırım kanguru daha rahat olur. Biri deli fişek yerinde durmuyor. Bebeği arabaya koysam onun peşinde gitmem gerekir diye sanırım tercihim o yönde.
LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet geçmiş olsun. Ya olmasın artık bebeklerimiz hasta.

Her bebeğin gelişimi farklı ama bence değiştirin. Lazım oldukça alın. Ben şu an 9-12 kullanıyorum. Belleri açılıveriyor bol uzun daha rahat. Sizin bahara denk geliyor ki yıkadığınız kurur hemen. Sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza.
Amin, Rabbim korusun inşallah tüm kuzuları..

Canım bi gidelim doktoruna da yarın, sonra gideriz inşallah. Çok teşekkürler..

Bizde 2 yada 3 tane minik cizgi şeklindeydi. Tereyağı yemistim ondan oldu sanırım.
Hmm anlıyorum canım. Yine de daha azmış sizinki İnşallah tekrarlamaz

Back