- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Çok çok geçmiş olsun ya minicik bebekler hastalandı mı insan dayanamıyor... Şimdi nasılsınız?Bize evden çıkartma demedi ama aşıdan 1 hafta sonra hasta oldu oğlum. Bağışıklığı azalıyor sanırım aşı sonrası. Çünkü daha önceden hasta olan kişilerle de biraraya gelmişti ama hasta olmamıştı aşı olduğu hafta eşim hasta oldu hemen oğlum da bende hastalandım.
Teşekkürler canım.Maşallah betüşe canımmm :) aşıları hastanedemi oldunuzsağlık ocağında yaptırıcaz biz.
Grip salgını var ya bence ondan öyle demiştir canım. Zayen öyle yoğun oluyoki unutuyorum ben ne soracağımı :)
Canim emzirme ve sut uretimi ile ilgili soylediklerine son derece katiliyorum ve tebrik ediyorum seni kizlari son derece dogru bilgilerle motive ettigin icin
Aşılarımızı olduk, geldik çok şükür teyzeleribu ay 1050gr 6cm büyümüş kızımız. 59cm 4650gr olmuş elhamdulillah. Mamayı bazı günler vermediğimi ama çok oburluğu tutarsa mecbur kalıp verdiğimi söyledim. Çok iyi kilo almış, mamayı da artık vermeye gerek yokmuş zaten verme daha dedi. 600gr bile alsa iyiydi zaten filan dedi. Çok şükür
Bir de bu ay insan içine çıkartma, evden çıkartma dedi. Size de 2.ay aşısı sonrası böyle bir şey dedi mi kızlar? Ben normalde haftaiçi her gün anneme geliyorum (3tane de yeğenim var annemde) otoparktan geçiyorum, gelirken sıkıntı olmuyor ama işte evden çıkmış oluyor. Ne yapacağımı bilemedim. Doktorun yanında aklıma sormak gelmedi.
Nasıl gidiyo canım mamasızlık :)
Benimkide gece uykuya biraz zor geçti ama uyudu maşallah. İlk uykusunu güzel uyudu sonrası 1,5 saatte bir uyandı :)
Biz atlattik çok şükür doktora götürdüm 2-3sefer ama sadece anne sütü aldığı icin o şekilde atlatir dedi yatirmaya gerek gormedi doktor. ben bebişe de 3-4 saatte bir 2 cay kaşığı falan ıhlamur icirdim hastayken kendim de bol bol limonlu ıhlamur içtim. 10 gunde falan tamamen iyilestik ikimiz de. Son bikac gun de syah turpun icini oyup bal koydum onu ictim kendim oda baya iyi geldi.Çok çok geçmiş olsun ya minicik bebekler hastalandı mı insan dayanamıyor... Şimdi nasılsınız?
İki hafta önce bizim kız hastanede yattı da hastalanmıştı. Zaten yeni hastalık geçirdi, hemen bir çay kaşığı calpol ver, direnci düşmesin, yine de ateşi çıkabilir ama, gece çıkarsa tekrar bi çay kaşığı ver dedi. Bir ay da evden çıkartma filan dedi işte.
Teşekkürler canım.
Yok yok önce sağlık ocağında olduk aşıyı, sonra doktora gittikbenim aklımda bi mama kalmış, onu sordum doktora
Bir de şey dedi ortalık bomba gibi çıkartmayın evden filan işte konuştu. Daha yeni hasta oldu, bi sürü antibiyotik, ventolin, kortizonlu hava filan aldı diye mi dikkat edelim istedi acaba
Çok geçmiş olsun size de canım ya, hayal edemiyorum ne kadar zordurCok sagol canim bir anne ve bebege bile faydam dokunsa cok mutlu olurum. Mama vermek gerekiyorsa tabiki verilmeli. Ama cevremde de gordugum cogu yeni anne etrafindakilerin yanlis yonlendirmeleri sonucu mama vermek zorunda hissediyor.
Canim 2. Ay asilari bagisikligi dusuruyor bence de kimseyle temas etmemesinde fayda var. Bide yegenlerin varmis onlardan gecme olasiligi da yuksek ki suan infuleanza salgini var allah korusun bebise bulasmasin. Benim buyuk oglan kapmis infuleanzayi ogrenince hemen anneme gonderdik. Gunduzleri donusum yapiyoruz annemle ben oglanin yanins gidiorum o kizin yanins geliyor. Biraz evde kalin kimseyle temaz etmesin
Bencede kuzm bide etraf hastalık kaynıyo o yüzden temkinli olmanı istemiştir. Hastalık atlattınız tabi kolay değil allah esirgesinÇok çok geçmiş olsun ya minicik bebekler hastalandı mı insan dayanamıyor... Şimdi nasılsınız?
İki hafta önce bizim kız hastanede yattı da hastalanmıştı. Zaten yeni hastalık geçirdi, hemen bir çay kaşığı calpol ver, direnci düşmesin, yine de ateşi çıkabilir ama, gece çıkarsa tekrar bi çay kaşığı ver dedi. Bir ay da evden çıkartma filan dedi işte.
Teşekkürler canım.
Yok yok önce sağlık ocağında olduk aşıyı, sonra doktora gittikbenim aklımda bi mama kalmış, onu sordum doktora
Bir de şey dedi ortalık bomba gibi çıkartmayın evden filan işte konuştu. Daha yeni hasta oldu, bi sürü antibiyotik, ventolin, kortizonlu hava filan aldı diye mi dikkat edelim istedi acaba
Ağlamıyo emiyo ve yutkunuyosa emsin kuzum. Durmayacak kadar ağlarsa verirsin mamasını. Ben Pazartesi akşamından beridir mama vermedim. Cuma günü tarttırıp az çok fikir sahibi olucam 3 günde de olsa 80 90gr almış olması lazım tahminimce baklım inşallah gönlümüz rahat olur. Sen tarttırdınmı peki canımBenimki de pek uyudu sayılmaz ama yine de iyiydi bence :)) hala mama vermedim direniyorum devamlı emiyor :)))
Canım sana yazacaktım ben de ama bebekten kendime sırs gelmedi, durmuyor kuzucukLezzetliCipetpet canım gittin mi doktora ne dedi
Bugün bizde de aşı günüydü şimdilik durum fena değil akşama bakalım ateşlenmeye başlarmı.5000 gr 58 cm çıktı oğlum yani 800 gr almış 1 ayda boyu da 5 cm uzamış. Kendi doktoruna haftaya gideceğiz. Ya bu öksürüksüz balgam ve hırıltı bizde de var çok korkuyorum hasta olacak diye ama korumak da imkansız çünkü herkes hasta. 2 hafta önce bende çok çok fena grip oldum ve aynı anda mastit oldumallahım o nasıl birşey öyle kaç gece sabaha kadar titredim uyuyamadım hele halsizlik Okadar kötüydü ki bebeğimi kucağıma alamadım.1 hafta gece gündüz maske taktım gezdim ama öksürük geçmedi mecbur maskesiz dolaşmaya başladım. Bu çocukları nasıl koruyacağız bilmiyorum akışına bıraktım. Evde 5 yaşındaki oğlum 4 aydır öksürüyor okuldan bulaşıyor.bebeğe bulaşırsa da ya vücüdu bu mikropla savaşıcak ya da hastalanacak başka çare yok.yarın ilk defa 2 çocukla dışarı çıkacaktım kahvaltıya ama sizlerin yazdıklarını okuyunca vazgeçtim yine dört duvar arasına mahkumuz.
Kızlar aranizda bebişe nemlendirici olarak hindistancevizi yağı kullanan varmı memnunmusunuz tavsiye edermisiniz.
Onun disinda dogal nemlendirici tavsiyesi olan varsa o da olur. Ben zeytinyagi kullaniyorum ama kötü kokuyor oyuzden baska bi alternatif arayisindayim hindistancevizi yağı kullanıldığını gördüm internette ama bi zarari olur mu onun kokusu falan nasıldır emin olamadım size bi soruyum dedim
Canım sana yazacaktım ben de ama bebekten kendime sırs gelmedi, durmuyor kuzucuk
Ben sezeryan olmuştum onunla mı ilgili bilmiyorum ama doktorum 40günün üstüne kanama devam ederse bi tahlil yaptıklarını söyledi. Temiz çıkmış sanırım. Plasenta parçası kalabiliyor dedi ama ultrasonda temiz zaten, sırf garanti olsun diye baktırmak istiyorum dedi tahlile. Sonuçlara göre bir tedavi planlarız dedi. Smear aldı bir de. Tekrar çağırdı sonuçlar çıktıktan sonrasına.
Bir de kesintisiz mi yoksa arada boş günlerin oldu mu diye sordu. Sebebini bilmiyorum ama ikisi arasında fark vardır belki de
Canım benim yaklaşık 1 aydır vardı. ilk başlarda pek önemsemedim geçer gibi oldu bir-kac gün sonra yine başladı ve gittikçe kanamalar arttı acı verici olmaya başladı. Dayanamayınca sıcak su oturması ve krem kullandim 1 haftada iyileşti şu an kanama yok. Procto glyvenol emzirenlerde kullanılıyor prospektüsünde yazıyor doktorun önerdiği ölçüde kullanmak kaydıyla diye. Ilerlemeden yeniden doktora gitmeni tavsiye ederim. Cok geçmiş olsun canim inşallah kısa sürede iyileşir.Canim gecmis olsn.. ne kdar suredir cekiyorsun peki? Benim baya oldu artik daha kotu olmasindan korkuyorum. Ben de doktora gittim bana hi merhem verdi ama onu emzirenler kullanamiyormus evde prospektusunu okuyunca farkettimve artik cok aci cekiyorum dayanilmaz bisey
Kızlar aranizda bebişe nemlendirici olarak hindistancevizi yağı kullanan varmı memnunmusunuz tavsiye edermisiniz.
Onun disinda dogal nemlendirici tavsiyesi olan varsa o da olur. Ben zeytinyagi kullaniyorum ama kötü kokuyor oyuzden baska bi alternatif arayisindayim hindistancevizi yağı kullanıldığını gördüm internette ama bi zarari olur mu onun kokusu falan nasıldır emin olamadım size bi soruyum dedim
Canım sen yazınca aklıma geldi. Antibiyotik filan vereceğini söylemişti, enfeksiyon da olabilir tahlil sonucuna bakmak lazım dedi. Benim de rengi dönüp duruyor bi dediğin gibi, bi kanama şeklinde ama benim kokulu olmamıştı. Koku varsa bekletmeden git doktora ne olur ne olmaz canım. Allah şifalar versin :)Anladm canım . Benımde sezeryan . Ya sanki lekelenmemde geçti toprak rengi akıntıgibi epey açık sarı gibi ve kokulu sanırım enfeksiyon var . Hiç olmadı böyle ama. Doktor yolu gozuktu banada tekrar :)
Zeytinyagini kaynatıp kullanıyorum zaten oyuzden kokuyor her banyo sonrasi yagliyorum. Oglum balık gibi kokuyor. Hindistancevizi yagi sadece suya koyularak mi yapılıyormuş. Bebe yağı gibi bisey degil de dogal bi yağ olsun istiyorum. Zeytinyagina lavanta esansi falan damlatiyorlarmis guzel koksun diye ama nasil olur bilemedim. Yapan varsa bilgi alıyım demiştim. Cvp için tesekkur ederim canım :)Banyoda son durulama suyuna hindistancevizi yağı konulduğunu duymuştum canım. Zeytinyağını sürmeden önce kaynatıp soğutmak lazımmış yoksa asidi bebeğe zarar verebiliyormuş. Ben haftada 1 filan bio baby bebeyağıyla yağlıyorum başka birşey yapmıyorum.
Zeytinyagini kaynatıp kullanıyorum zaten oyuzden kokuyor her banyo sonrasi yagliyorum. Oglum balık gibi kokuyor. Hindistancevizi yagi sadece suya koyularak mi yapılıyormuş. Bebe yağı gibi bisey degil de dogal bi yağ olsun istiyorum. Zeytinyagina lavanta esansi falan damlatiyorlarmis guzel koksun diye ama nasil olur bilemedim. Yapan varsa bilgi alıyım demiştim. Cvp için tesekkur ederim canım :)
Mustelanin icerigi dogal yaglar zaten avakado , aycekirdegi yagi nar tohumu yagi ve e vitamini var parfum olarakda bitkisel icerikli parfum var icinde onunda orani %0.8 bide freiol var oda dogal yaglar ve e vitamini icerio icinde parfum yok.Zeytinyagini kaynatıp kullanıyorum zaten oyuzden kokuyor her banyo sonrasi yagliyorum. Oglum balık gibi kokuyor. Hindistancevizi yagi sadece suya koyularak mi yapılıyormuş. Bebe yağı gibi bisey degil de dogal bi yağ olsun istiyorum. Zeytinyagina lavanta esansi falan damlatiyorlarmis guzel koksun diye ama nasil olur bilemedim. Yapan varsa bilgi alıyım demiştim. Cvp için tesekkur ederim canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?