2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bademellaa Bademellaa
Hadi bakalim. Insallah guzel.haberler yazarsin buraya. Uyanabilir. Bu cok normal bazen uzun uyuz bazen kisa bizim de oyle oluyor cunku bide anne sutu daha cabuk sindirildigi icin daha cabuk acikip uyanabilir. Ama ben inaniyorum guzel haberler vereceksin.

İnşallah cnm ya öyle mutluyum ki bugün korktuğum gibi olmadı çok şükür geceyi de sıkıntısız atlatırsak yarına Allah kerim

2. Atak doneminin bitmesiyle birlikte kizim yuz ustunden sirt ustu donmeye basladi. Yuz ustu koysamda durmuyor artik hemen donuyor. Tam iki bucuk aylik suan.

Ay maşallah bu kadar erken mi oluyor dönmeler fln maşallah masallah

Benim de kızım 2aylık oldu bugün, hala ara ara kanamam oluyor.
İlk 40gün zaten normaldi de sonra 43.gün baya yoğun adet gibi yine başladı, 54.günden sonra bi kesildi bi geldi yine. 59.gün yine fazla gelmiş. Neyse işte ben de aynı durumdayım, doktora gideceğim yarın, bakalım ne diyecek.. Pko vardı önceden de düzenim yoktu zaten benim ama

Anladım canım. Gerçekten can sıkıyo artık . Doktora gittiğinde yazar mısın bana da

İnşallah çok mutlu edecek bir rakam görürsün tartıda canım :KK200:

Biz gittik de burada sadece çarşamba günleri verem aşısı yapılıyormuş, kapıdan geri döndük, yarın yine gideceğiz:bicak:
İnşallah canım ya artık rabbiminhikmeti bundan sonrası
Hastaneye gitmediniz mi canım kontrole
İnsallah cnm amin :dua:

Bende sabah gidip tarttırdım 5250 çıktı önce azaltabilirsin de dedi doktor birden birakmak olmayabilir. En erken 10 gundg gelsen kilosuna baksak daha iyi anlariz kilo durumunu dedi. Gerci bizde haftaya 2. ay asisi için gidicez o zaman kesin tarttırırım. Bugün çok şükür hiç mama vermedim:nazar: maşallah az önce uyudu normalde bu saatte gece uykusuna geçiyor. Toksa uyanmaz diye düşünüyorum insallah uyanmaz :dua: genel olarak iyi geçti günümüz aglayinca ayağa kalkıp sakinlestirip ayakta emzirdim gezerek devamlı pispis fln korktuğum gibi olmadı sukurler olsun. Senin ilk günün nasıl geçiyor.
Kuzum bugün güzel geçti sadece uykularımız biraz problemli. Babaannesine gittik uykusu şaştı şuan emiyo inşallah uyur
Doktora kontrole gittik. 2 ay 15 gün tartımız 5.300 gram çıktı, boyu 58,5.

1 ay 6 günde 1.100 gram kilo almışız bunun 9 günü hiç kilo almamıştık hastanede yattığımızdan dolayı bu yüzden doktor kilo alımımızın gayet iyi olduğunu, anne sütünün yeterli olduğunu söyledi. Emzirmeye devam.

Ağzında köpüklü tükürüğe dişten dolayı normal dedi.

Öksürüğümüz yok ama balgamımız var deyince kalın bağırsak iltihaplanması dedi. Kaka da kan olsaydı tedavi gerektirir ama kan yoksa tedavi de yok, kuruyemiş, süt(sütlaç olur),yoğurt(çorbası olur), tahin,susam az tüketelim dedi. Yediklerimden olurmuş bu balgamlı kalın bağırsak iltihabı ya da alerjisi.

Bizim kilo aldı bacakları boğum boğum oldu dediğimiz şeyin bile anlamı varmış. Boğumlar diğer bacakla paralel değilmiş bu yüzden ortopedi doktoru bi görsün %15 problem çıkabilir dedi. Ayağımızda da eğrilik vardı masaj yapıyoruz ona da.

Bu dönemde sık sık yüz üstü yatır ama yanından ayrılacaksan yüz üstü bırakma dedi. Duyu gelişimi, kasların çalışması ve kafa şekli düzgün olması için bol bol bu pozisyonda tut dedi.

Yatarak emziriyordum tavsiye etmiyorum kucağına al yoksa sık sık orta kulak iltihabı olur dedi.

Bizden böyle.
Maşallah canım kg Almış çok sevindim

Balgam konusu birebir bizdede aynı demek iltihapmış. Ben sadece yoğurt çorbası içiyodum saydıklarından demk ondanmış bu balgam :(

İnşallah cnm ya öyle mutluyum ki bugün korktuğum gibi olmadı çok şükür geceyi de sıkıntısız atlatırsak yarına Allah kerim

Ay maşallah bu kadar erken mi oluyor dönmeler fln maşallah masallah

Bende cok mutlu oldum canim senin adina ihtiyacin olan sut damarlarinda mevcut :)) inaniyorum guzel sonuclar alacaksin yeterki pes etme. Olumlu dusun.
Kiz biraz erkenci cikti. Ama bekliyordum cunku surekli bi donme cabasi icindeydi. Oglum cok kiloluydu 7 aylikken anca donmustu :)) 8 aylik surundu 9 aylik emekledi 14 aylikken yurudu yurudugunde 13 kiloydu iyi bel fitigi olmadim :)))

Kizlar dogumdan sonra benim gibi makat catlagi olan var mi? Dayanamiyorum arik
Bende olmustu genel cerraha gittim bunun için. Procto glyvenol krem ve kortos fitil verdi. Ama ilaclardan daha önemlisi sıcak su oturması yap hergun dedi. Fitili bir kere kullanabildim çünkü aktı yağlı gibiydi ben mi kullanmayı beceremedim bilmiyorum. 1 hafta boyunca sıcak suya oturdum 5-10 dk birde kremi kullandım sabah akşam geçti gibi şu an. Inşallah tekrarlamaz.

Kuzum bugün güzel geçti sadece uykularımız biraz problemli. Babaannesine gittik uykusu şaştı şuan emiyo inşallah uyur

Balgam konusu birebir bizdede aynı demek iltihapmış. Ben sadece yoğurt çorbası içiyodum saydıklarından demk ondanmış bu balgam :KK43:
hepsi yarın canım inşallah

S Spizella bizim kız uyku arasında elleri kolları çok hareketlenince woombie kundağı yeniden denemek istedim, uyku sersemi içinde durmayı kabul etti de ben bilemedim üstğne bişey örtüp örtmemeyi. Benimki air modeli. Sen üstüne biley örtüyor musun? Odanın sıcaklığı 25 derece

Balgam konusu birebir bizdede aynı demek iltihapmış. Ben sadece yoğurt çorbası içiyodum saydıklarından demk ondanmış bu balgam :KK43:

Güzel gidiyoruz çok şükür :))) gece uykusuna geçtikten sonra ilk defa 1.30 ta uyanıp emdi 2.30 gibi uyudu 5.30 da yine uyandı durup durup emiyor ama uyumacak sanki :)) uğraşıyorum hala bakalım yarın nasil olacak

Bende cok mutlu oldum canim senin adina ihtiyacin olan sut damarlarinda mevcut :)) inaniyorum guzel sonuclar alacaksin yeterki pes etme. Olumlu dusun.
Kiz biraz erkenci cikti. Ama bekliyordum cunku surekli bi donme cabasi icindeydi. Oglum cok kiloluydu 7 aylikken anca donmustu :)) 8 aylik surundu 9 aylik emekledi 14 aylikken yurudu yurudugunde 13 kiloydu iyi bel fitigi olmadim :)))

Çok şükür canım ya cok sağol :) bugün bizde bebişimi yuz üstü yatırdik ayakları çırpıyor elimizi koyduk ayağıyla kendini ileri itiyor dizlerden destek alıp popoyu kaldırıyor ben şok :confused::KK9:

Güzel gidiyoruz çok şükür :))) gece uykusuna geçtikten sonra ilk defa 1.30 ta uyanıp emdi 2.30 gibi uyudu 5.30 da yine uyandı durup durup emiyor ama uyumacak sanki :)) uğraşıyorum hala bakalım yarın nasil olacak

Çok şükür canım ya cok sağol :) bugün bizde bebişimi yuz üstü yatırdik ayakları çırpıyor elimizi koyduk ayağıyla kendini ileri itiyor dizlerden destek alıp popoyu kaldırıyor ben şok :confused::KK9:

Bizimde ayni 10 da uyudu 1.30 da emdi uyudu. 5.30dan beri uyanik. Gulucuk sacio :)) bol bol yuz ustu yatir canim tabiki takip ederek boyun kaslari icin cok faydali.

Bende olmustu genel cerraha gittim bunun için. Procto glyvenol krem ve kortos fitil verdi. Ama ilaclardan daha önemlisi sıcak su oturması yap hergun dedi. Fitili bir kere kullanabildim çünkü aktı yağlı gibiydi ben mi kullanmayı beceremedim bilmiyorum. 1 hafta boyunca sıcak suya oturdum 5-10 dk birde kremi kullandım sabah akşam geçti gibi şu an. Inşallah tekrarlamaz.
Canim gecmis olsn.. ne kdar suredir cekiyorsun peki? Benim baya oldu artik daha kotu olmasindan korkuyorum. Ben de doktora gittim bana hi merhem verdi ama onu emzirenler kullanamiyormus evde prospektusunu okuyunca farkettim :( ve artik cok aci cekiyorum dayanilmaz bisey

Nasıl gidiyo canım mamasızlık :)
Benimkide gece uykuya biraz zor geçti ama uyudu maşallah. İlk uykusunu güzel uyudu sonrası 1,5 saatte bir uyandı :)

Nasıl gidiyo canım mamasızlık :)
Benimkide gece uykuya biraz zor geçti ama uyudu maşallah. İlk uykusunu güzel uyudu sonrası 1,5 saatte bir uyandı :)
Olacak o kadar annesi guzel haberler alacagiz insallah. Ama sana tavsiyem 3 gun kisa gibi 3 gunde tarttir yine ama en az bi bi hafta 10 gun denemelisin cunku suab yeni dogan formatinda degiller

Kizlar emzik kullaniyormusun bana yardimci olun oglum 54 gunluk oldu.yalniz bakiyorum uykuya geciste memede ise guzel daliyor ama yataga koyunca uyaniyor bende emzirme sonrasi dalinca emzik vermeye karar verdim. Guzelce tuttu ve uykuya daldida ama tekrar agzindan ne zman almak lazim

Olacak o kadar annesi guzel haberler alacagiz insallah. Ama sana tavsiyem 3 gun kisa gibi 3 gunde tarttir yine ama en az bi bi hafta 10 gun denemelisin cunku suab yeni dogan formatinda degiller
Canim emzirme ve sut uretimi ile ilgili soylediklerine son derece katiliyorum ve tebrik ediyorum seni kizlari son derece dogru bilgilerle motive ettigin icin :KK200:

Aşılarımızı olduk, geldik çok şükür teyzeleri :KK200: bu ay 1050gr 6cm büyümüş kızımız. 59cm 4650gr olmuş elhamdulillah. Mamayı bazı günler vermediğimi ama çok oburluğu tutarsa mecbur kalıp verdiğimi söyledim. Çok iyi kilo almış, mamayı da artık vermeye gerek yokmuş zaten verme daha dedi. 600gr bile alsa iyiydi zaten filan dedi. Çok şükür :KK200:

Bir de bu ay insan içine çıkartma, evden çıkartma dedi. Size de 2.ay aşısı sonrası böyle bir şey dedi mi kızlar? Ben normalde haftaiçi her gün anneme geliyorum (3tane de yeğenim var annemde) otoparktan geçiyorum, gelirken sıkıntı olmuyor ama işte evden çıkmış oluyor. Ne yapacağımı bilemedim. Doktorun yanında aklıma sormak gelmedi.

Aşılarımızı olduk, geldik çok şükür teyzeleri :KK200: bu ay 1050gr 6cm büyümüş kızımız. 59cm 4650gr olmuş elhamdulillah. Mamayı bazı günler vermediğimi ama çok oburluğu tutarsa mecbur kalıp verdiğimi söyledim. Çok iyi kilo almış, mamayı da artık vermeye gerek yokmuş zaten verme daha dedi. 600gr bile alsa iyiydi zaten filan dedi. Çok şükür :KK200:

Bir de bu ay insan içine çıkartma, evden çıkartma dedi. Size de 2.ay aşısı sonrası böyle bir şey dedi mi kızlar? Ben normalde haftaiçi her gün anneme geliyorum (3tane de yeğenim var annemde) otoparktan geçiyorum, gelirken sıkıntı olmuyor ama işte evden çıkmış oluyor. Ne yapacağımı bilemedim. Doktorun yanında aklıma sormak gelmedi.
Bize evden çıkartma demedi ama aşıdan 1 hafta sonra hasta oldu oğlum. Bağışıklığı azalıyor sanırım aşı sonrası. Çünkü daha önceden hasta olan kişilerle de biraraya gelmişti ama hasta olmamıştı aşı olduğu hafta eşim hasta oldu hemen oğlum da bende hastalandım.

Maşallah betüşe canımmm :) aşıları hastanedemi oldunuz o_O sağlık ocağında yaptırıcaz biz.
Grip salgını var ya bence ondan öyle demiştir canım. Zayen öyle yoğun oluyoki unutuyorum ben ne soracağımı :)

Back