2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Evet bende yapmak istemiyorum ama son çare yapıyorum yoksa katıla katıla ağlıyo yapamadığı için napıcağımı şaşırdım hiç böyle değildi gayet normal yapabiliyodu
Yapcaksan da fitilleri var o şekilde yap, bide mamasını 30 cc fazla su koyup 1 ölçek mamasını koyma faydasını görceksin onuda yapmıyosan su ver 3 4 çay kaşığı. Egede aynı öyleydi bende dayanamayıp gece yarısı fitil atıyodum. Sonra baktım olmayacak bıraktım 3 gün yapmazsa fitil atıyorum

Yapcaksan da fitilleri var o şekilde yap, bide mamasını 30 cc fazla su koyup 1 ölçek mamasını koyma faydasını görceksin onuda yapmıyosan su ver 3 4 çay kaşığı. Egede aynı öyleydi bende dayanamayıp gece yarısı fitil atıyodum. Sonra baktım olmayacak bıraktım 3 gün yapmazsa fitil atıyorum
Tamam canım çok sağol fitile de alışıp yapamazsa diye korktum vermedim zeytinyağ da aynı şekilde zaten ama olmadı doktora götürücem

Evet bende yapmak istemiyorum ama son çare yapıyorum yoksa katıla katıla ağlıyo yapamadığı için napıcağımı şaşırdım hiç böyle değildi gayet normal yapabiliyodu
Cok zararli canim yapma onu. Masaj yap karnina.butun bebekelr kabiz gibi ikiniyor .cunku sindirim sistemleri gelismis degil henuz . Masaj yap karnina her altini actiginda bacaklarina battaniye ort usumesin . Sende karnina saat yonunde masaj yap . Bebe yagi ile. 15 dk falan yapiirum ben gunluk 2 defa. Sabah aksam.Yaptiktan sonrada emziriyorum gun icinde koluma yatirip tam beline pit pit vuruyorum huysuzlaninca gaz da yapior kakada cok rahatliyor ki benim bebegim kolik dusun.

Cok zararli canim yapma onu. Masaj yap karnina.butun bebekelr kabiz gibi ikiniyor .cunku sindirim sistemleri gelismis degil henuz . Masaj yap karnina her altini actiginda bacaklarina battaniye ort usumesin . Sende karnina saat yonunde masaj yap . Bebe yagi ile. 15 dk falan yapiirum ben gunluk 2 defa. Sabah aksam.Yaptiktan sonrada emziriyorum gun icinde koluma yatirip tam beline pit pit vuruyorum huysuzlaninca gaz da yapior kakada cok rahatliyor ki benim bebegim kolik dusun.
Hepsini yapıyorum masaj banyo herşeyi yapıyorum bi anda oldu böyle bi sorun yoktu mama değiştirdik o mu yaptı diye düşünüyorum ve sab simplex vermişti doktor onu kullanmıyodum kullanmaya başlayınca oldu tesadüfmü bilemedim

Kizlar normal dogum yapmis olanlar bakabilir mi? Arkadaslar bugun ilkkez vajinama baktim ve vajinanin eskisi gibi olmadigini farkettim, aciklik var yaklasik 5 6 cm kadar.. dogum yapali 50 gun kadar oldu, daha doktora gitme firsati da bulamamistim.. sizin de boyle mi? Cok korkuyorum :KK43:
:) benimkide öyle yarın gideceğim dr. A böyle kalacakmi acaba diyorum kendi kendime :(

Benim kız 2 ay 8 günlük uzun zamandır gülüyor, etrafına bakıyor, ellerini yumru yapıp ağzına sokuyor. Perşembe günü 2. Ay aşımız var sonra da doktorumuz rota aşını yapacak.
Kafasının arka tarafında şişlikler geliyor elimi üzerinde gezdirince. Normal doğum da değil. Umarım normaldir.

Benim kız 2 ay 8 günlük uzun zamandır gülüyor, etrafına bakıyor, ellerini yumru yapıp ağzına sokuyor. Perşembe günü 2. Ay aşımız var sonra da doktorumuz rota aşını yapacak.
Kafasının arka tarafında şişlikler geliyor elimi üzerinde gezdirince. Normal doğum da değil. Umarım normaldir.
Benimki 2 ay 2 günlük oldu ve gülmüyorrrr :(
Aşılarını oldu bugün. Çok ağladı gözlerinden yaşlar aktı ama 3 dk sonra unuttu :)
Şimdi gayet iyi evdeyiz. Rotayı 3. Ve 5. Ay olacak sanırım

Benimki 2 ay 2 günlük oldu ve gülmüyorrrr :KK43:
Aşılarını oldu bugün. Çok ağladı gözlerinden yaşlar aktı ama 3 dk sonra unuttu :)
Şimdi gayet iyi evdeyiz. Rotayı 3. Ve 5. Ay olacak sanırım
Bizim kız 40 ına bir kaç gün kala gülmeye başlamıştı. Özellikle gece uykusundan sabaha uyandığı vakitlerde çok mutlu. Bazen geceleri bez değiştirme esnasında da sessiz sessiz gülüyor :) senin kız sesli gülmelerden başlayacak belli ki. Hoş bizim kız gülücükler saçsa da acayip sinirli bi anda ağlamaya başlayabiliyor ya da ağlamaları katılma halinde oluyor doktor bu katılmalara mizaç diyor. Bildiğim kadarıyla sen pış pışla uyutabiliyorsun, biz ayağımızda sallıyoruz ya da battaniyede :( yani maşallah inci kız sakin, uysal bi bebek belli ki, boşver sonra gülsün :)

Kabız değilim ama benimde hafif zor gibi.Şimdi yine zeytinyağ ile biraz yaptırabildim bebeğime kakası yine katı değil daha önce çıkarabildiği şekilde sıvı şimdi neden çıkaramıyo gerçekten anlamıyorum
Vücuduna ve öZellik le karnına 10 dakika masaj yapmani öneririm Benimki De bir gün yapıyor bir gün yapmıyor masaj yaptığım günlerde çok fazla yapıyor ve çok rahatlıyor gülücükler atıyor

Bizim kız 40 ına bir kaç gün kala gülmeye başlamıştı. Özellikle gece uykusundan sabaha uyandığı vakitlerde çok mutlu. Bazen geceleri bez değiştirme esnasında da sessiz sessiz gülüyor :) senin kız sesli gülmelerden başlayacak belli ki. Hoş bizim kız gülücükler saçsa da acayip sinirli bi anda ağlamaya başlayabiliyor ya da ağlamaları katılma halinde oluyor doktor bu katılmalara mizaç diyor. Bildiğim kadarıyla sen pış pışla uyutabiliyorsun, biz ayağımızda sallıyoruz ya da battaniyede :KK43: yani maşallah inci kız sakin, uysal bi bebek belli ki, boşver sonra gülsün :)

Battaniyede sallamak çok zor olmalı
Hamaklar varmış onlardan bulabilirsen kolay sallarsın belki.
Sabahları uyandığında 1-2 defa tebessüm ettiği oldu çok ciddi ya :)

Ama kakası katı değil baya sıvı o yüzden su vermedim ben vericem bugün inşallah faydası olur normal kabız gibi katı olsaydı hiç durmaz hemen su verirdim ilk olduğunda :KK43:
Canım eğer kakası koyu değilse neden bunu yapıyosun bırak çocuk kendi kendine zaten yapar. Drlar mama içen bebeklerin 3 gün yapmaması normal diyo. Bende ilk zamanlar çok ıkınıyo ağlıyo diye üzülüp sürekli fitil atıyodum baktım ben atmadan olmuyo bikaç kerede bile alıştı bıraktım artık. Benimkine lavman yapıldı düşün nasıl taşlaşmış karnında dedi dr ama ben yinede bukadar çok müdahale etmiyorum. Masaj yap spor yap yüz üstü yatır. Bukadar müdahale edersen sonrasında daha çok zorluk çekersin.
Benimki şuan uyku uyumadı ıkınmaktan ama bugün 3. Günü masajdan başka bişey yapmıyorum

Battaniyede sallamak çok zor olmalı
Hamaklar varmış onlardan bulabilirsen kolay sallarsın belki.
Sabahları uyandığında 1-2 defa tebessüm ettiği oldu çok ciddi ya :)
Çok para verio ev tipi elektirikli ana kucağı aldım ama kabul etmiyor onda uyumayı, woombie de bize uymadı. İçinde en fazla 10 dakika duruyor.
Battaniye için 2 kişi gerekli oluyor bu vakte kadar kv&anne ile geçirdim ama haftaya yalnızım mecbur unutacak battaniyeyi.

Bu arada biz prima premium care kullandık bugüne kadar sırf meraktan minies aldım 3 numaradan 50 adet. Kaka ya da çiş sızdırdığı olmadı ama dışı da içi de çok poşetimsi geldi içime sinmiyor elimdekini bitirip primayla yoluma devam edeceğim :(

Gazlı ve kaka yapmayan bebekler için en güzel çözüm masaj .
Masaj çok faydalı ama nazikçe olmalı. Kas sistemini de olumlu olarak etkiliyor boy uzamasinda da etkili. Uzmanlar masajı ve sarilmayi bol bol tavsiye ediyor.

Bir de mama kullananlar mecbur değilseniz kullanmayin derim . Mama sindirim sistemini biraz bozuyor ve bagirsak tembelliğine sebep oluyor .O yüzden geç kaka yapması gayet normal.

Sutunuz az da olsa, varsa onu çoğaltmak sizin elinizde .
Günde 3 litre su icin ve saatte bir emzirin
Sonra süt daha çok salgilanmaya başlayacak . Ben ne zaman isterse emziriyorum. Bazen yarım saatte bir istiyor bazen 3 saatte bir. Ama dikkat ettim ne kadar sık emiyorsa o gün memede süt kalmasa bile diğer gun daha da çok üretilmiş ve goguslerim büyümüş oluyor .

Back