2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım eğer kakası koyu değilse neden bunu yapıyosun bırak çocuk kendi kendine zaten yapar. Drlar mama içen bebeklerin 3 gün yapmaması normal diyo. Bende ilk zamanlar çok ıkınıyo ağlıyo diye üzülüp sürekli fitil atıyodum baktım ben atmadan olmuyo bikaç kerede bile alıştı bıraktım artık. Benimkine lavman yapıldı düşün nasıl taşlaşmış karnında dedi dr ama ben yinede bukadar çok müdahale etmiyorum. Masaj yap spor yap yüz üstü yatır. Bukadar müdahale edersen sonrasında daha çok zorluk çekersin.
Benimki şuan uyku uyumadı ıkınmaktan ama bugün 3. Günü masajdan başka bişey yapmıyorum
Bende neler neler yaptım 2gün yapmayınca korktum son çare istemeye istemeye zeytinyağı sürdüm sonunda öyle yaptı aynen çok korktum alışmasından 2 kere yapmak zorunda kalınca.Mama yiyodu böyle bi sorun yoktu 1 günde bi anda böyle yapamaz oldu internette hep kötü şeyler okudum korkudan sonunda son çare denedim.Şimdi dediğin gibi su verdim mama verdiğimdede dediğin gibi yapıcam inş düzelir zaten düzelmezse doktora gidicez

Önce elini keşfedip uzun uzun ellerini inceleyecek
Hemen olmayabilir
Atak haftalarını takip ediyorsan 2. Ataktan sonraya denk geliyor. Bebeğin beklenenden erken doğmuşsa söylediğini yapması bir kaç hafta geçilebilir. Gelişim her çocukta saat gibi aynı değildir. Benimki 2 ay 2 günlük oldu ama hala gülmüyor, eliyle bişey de tutmuyor henüz. Ama kafasını kucağımda da yüzüstü yatırdığımda da dik tutabiliyor. O kısmı gelişti mesela diğerlerinden önce

Ben baktım dediğin gibi görünüyordu, 40günde kontrole de gittim normal denildi
Canım benimki acayip ellerini emiyor eldiven taktığım içinde eldiveni hep ıslak sürekli değiştiriyorum. Tırnaklarını kesiyorum ama kenarları sivri kaldığı için eldivenini çıkaramıyorum. Sen nasıl yapıyorsun? Kağıt törpüler işe yarıyor mu? Ya da makineli ola lar var ondan mı alsam.

Canım benimki acayip ellerini emiyor eldiven taktığım içinde eldiveni hep ıslak sürekli değiştiriyorum. Tırnaklarını kesiyorum ama kenarları sivri kaldığı için eldivenini çıkaramıyorum. Sen nasıl yapıyorsun? Kağıt törpüler işe yarıyor mu? Ya da makineli ola lar var ondan mı alsam.
Kesiyorum iyice dibinden ama çok hızlı uzuyor
Haftada 2 kesiyorumdur
Ama hiç yüzünü çizmedi kenarlarını yuvarlak kesmeye çalışıyorum.

Bu arada 40 banyosu nasıl olmalı? 40.gün neler yaptınız?

Öff çok saçmaydı
Teyzem tutturdu taş koyalım yüzük koyalım süt dökelim diye
Evde saksıda beyaz çakıl taşı vardı onu attık küvete. Maydonoz koyduk yeşillik olcakmış
Ben yüzüğümü koydum
Koltuk altına bi çimdik tuz sürdük anında yıkadık bi de süt döktük yarım bardak üstüne de suyla yıkadık
Ben hiç inanmam öyle şeylere gönlü olsun diye yaptım

Çok para verio ev tipi elektirikli ana kucağı aldım ama kabul etmiyor onda uyumayı, woombie de bize uymadı. İçinde en fazla 10 dakika duruyor.
Battaniye için 2 kişi gerekli oluyor bu vakte kadar kv&anne ile geçirdim ama haftaya yalnızım mecbur unutacak battaniyeyi.

Paralar boşa gitti desene :(
Napıcaksın sat bari o aldıklarını

Aşıdan sonra çok huysuzlanıp ağladı calpol verdim 2 ml
Şimdi uyudu
Ateşi çıkmamıştı ama napiyim çok ağladı
Bende aşı yaptırdım bugün, takipteyim. İnşallah ateşlenmezler ya.olsun ya en azından çıkmasını da önlemiş oldun ateşin

Tek başınıza bebeginizi banyo yaptirabiliyor musunuz kızlar?

Eşimle başbaşa kaldık nihayet herkes gitti.. ben eşimle yıkıyorum, küvete file koyuyoruz, ben sabunlayıp çeviriyorum oda suyu döküyor nihayetinde ise havlusunu veriyor sarıyor götürüyoruz giydirmeye :KK50:

Aşıdan sonra çok huysuzlanıp ağladı calpol verdim 2 ml
Şimdi uyudu
Ateşi çıkmamıştı ama napiyim çok ağladı

Biz sadece verem aşısını olduk bugun, diğerlerini geçen hafta olmuştuk, iğne yapılırken AĞLADI sadece , sonra geçti hemen, iki deri arasına yapıldığını bilmiyordum ben, hemşire de ateş yapmaz dedi...
geçen haftakilwr de ateş yapmadı....

İnce pamuklu battaniyeme sarıp kundak yaptım şimdi emdi ve sallıyorum ayağımda, uyudu :uykucu:

Biz sadece verem aşısını olduk bugun, diğerlerini geçen hafta olmuştuk, iğne yapılırken AĞLADI sadece , sonra geçti hemen, iki deri arasına yapıldığını bilmiyordum ben, hemşire de ateş yapmaz dedi...
geçen haftakilwr de ateş yapmadı....

İnce pamuklu battaniyeme sarıp kundak yaptım şimdi emdi ve sallıyorum ayağımda, uyudu :uykucu:

Zaten benimkinin de hiç ateşi çıkmadı ama evde acı çeker gibi inledi sonra da morarana kadar ağladı ne meme ne kucak sakinleştirdi. Ben de verdim calpolü
Sabah 10 da aşı oldu 16 da verdim. İnşllah bi daha gerek kalmaz.
sadece ateş olsaydı 38 e çıkmadığı müddetçe vermezdim

Back