2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Dün bir arkadaşımızda gün vardı. Börek Poğaça kısır pancar salatası kurabiye falan yapmıştı hepsinden bayağı yedim. Gece göğüs agrisindan uyuyamadım acayip süt oldu hala da aynı ne kadar emse de hemen gene doluyor neden oldu bilmiyorum. Yediklerim çok kalorili olduğu için vücut süt üretimini mi arttırdı, tek farklı yediğim pancardi o mu etkili oldu bilemiyorum
Bende birine misafirliğe gidipte hazırladıklarından yediğimde göğüslerim şişiyo başka zaman öyle şişmiyolar hiç. Muhabbetten midir nedendir bende öyle bi etkisi var :) tabi benim sütüm yok strestimden dolayı hava almak yarıyo sanırım bana :/

Çok değil arada hapşırıyo 1 günde en fazla 10 kere falandır ama genelde üstünü değiştirirken hep hapşırıyo. Az önce temizledim burnunu yarım saat 1saate tekrar dolar yine
Üstü değişirken benim bebeğim de hapşırıyo banyodan sonra da o normal galiba
Burnu çok tıkandığında hapşırık da olduğu için biz doktora götürmüştük
Hasta biriyle teması olmuş demişti. Sizde öyle mi oldu?

Üstü değişirken benim bebeğim de hapşırıyo banyodan sonra da o normal galiba
Burnu çok tıkandığında hapşırık da olduğu için biz doktora götürmüştük
Hasta biriyle teması olmuş demişti. Sizde öyle mi oldu?
Babası hasta uzak duruyo ama bulaşmış olabilir ya nezle olunca nasıl atlatıyo yenidoğanlar of

Benimde 20 gunlukken falan olmustu canim. Hastanede bosalttrdim ben gogsumu. Ordaki sagma makinalari cok guclu. Devlet hastanesinde kadindoguma gitmistim. O yönlendirdi. Sagilinca boyle süt kaymak seklnde cikmisti ve kanli cikmisti. Sonra rahatladim. birkac gunde kendim sagip sagdigim sütü döktüm kiza vermedim memeden sogumasin diye. Cunku normalde memeye cok düskün olan kizim resmen ciglik atiyordu o gogsume yatrdigim anda
Suan bnmki emio ama sut bayagi yagli bole gelio iltihapmi yani acaba o

2. Ay aşısı nasıl yapıldı?
2 bacak bir kol mu ?

Yaptıranlar yazarsa sevinirim.
Ben yaptırdım canım evet 2 bacak 1 kol birde rota aşısı yaptırdık biz o damla şeklinde ağızdan verildi .bizde ateş filan yapmadı. Aşıdan sonra baya bir uyudu sonra da huysuzlandi ama çok da abartı olmadi.

Sen hangi marka kullaniyosun serum bende ondan alayim

Canım LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet in dediği gibi ;) biz direkt siringayla burnuna sıkıyoruz. ;)
Canım bizim kız hastalandı geçen hafta, hastanede yattık. O sıra burnu neredeyse saat başı doluyordu. Doldukça temizlemek lazımmış. Şimdi günde iki kere veya üç kere doluyor burnu, işte önce serum fizyolojik döküp otribebeyle temizliyoruz.

Eczanede izotonik sodyum klorür diye satılıyor, bildiğin serum. 500ml lik serum dersen de verirler. 500lük serumla 100otribebe şişesi doluyor, evde boş şişelerin varsa onları doldurup kullanabilirsin. 6-7lira bir şey. Bir de 5ml lik enjektör al bir iki tane. Onunla doldurursun.

Kızlar bilen biri yardım etsin nolur.Bebeğim kakasını yapamıyo zeytinyağ kulak çubuğu yapıyorum öyle yapıyo ama kıvamı kabız gibi katı değil.Gazınıda çıkarıyo sorun gazda değil.Dünde yapamadı zeytinyağı ile destekledim.Bugünde mecbur kaldım ama alışsın istemiyorum neden böyle oldu anlamadım

Kızlar bilen biri yardım etsin nolur.Bebeğim kakasını yapamıyo zeytinyağ kulak çubuğu yapıyorum öyle yapıyo ama kıvamı kabız gibi katı değil.Gazınıda çıkarıyo sorun gazda değil.Dünde yapamadı zeytinyağı ile destekledim.Bugünde mecbur kaldım ama alışsın istemiyorum neden böyle oldu anlamadım
Mamadan kuzum hangi mamayı kullanıyosun humana mı? Bizde egede aynısını yaşadık. Lavman bile yapıldı. Aptamil comformil aldık bide günde 2 kere 3 çay kaşığı su ver kuzum. Egeninki benzetmek kötü olabilir ama koyu puding gibi falandı.
Hatta 3 gündür çok güzsl kaka yapıyodu seviniyodum. Dün akşam eşime mama yaparmısın dedim. Yaptı geldi. Diyo ki 30 a 1 ölçek, 60a 2 , 90a da 2 dimi. Tabi ki hayır unuttun mu hemen falan dedm. Meğer benm koca 1 ölçek az koymuş o da iyi geldi :KK45: zaten dr lar çok kabızsa 1 ölçek az koyun diyorlarmış eşim bilmeden iyi yaptı. Ama bugün zorlanıyo yine yok:silah:

O kadaar cok mesaj var ki vakit buldukca okumaya calisiyorum daha cevap veremedim o yuzden. Bizde iyiyiz kizimla ilgileniyorum hergun buyudugunu seyretmek cok keyifli teyzesi:KK68: herkes gazdan bahsetmis maalesef bizde de gaz problemi var ama kolik derecesinde degil ikina sikina cikariyo bi sekilde:KK70: burun icin resimdeki xlear i kullaniyoruz cook etkili. Balgam hirilti hicbisey kalmiyor. Fiyati 40tl olmasi lazim pahali ama cok etkili. Aspiratorle cekip otribebeyide nemlendirsin diye bikac damla damlatiyorum gece olan hirilti bogaz temizleme gibi hareketler bitiyor. Bezde de canbebe sleeppy ve molfix denedik alerji pisik olmadi cok sukur:halay: 47 gunde 400 bez harcamisiz bu arada rekor bizde olabilir bu konuda:dondurma::ıslık: kontroller disinda disariya cikarmadim hic kizimi hasts olmasini istemiyorum.
Herkes bu arada rota asisindan bahsetmis ben yaptirmicam sanirim ailemdeki saglikcilara sordum ve hepsi gerek yok dedi. Virus degisen bisey koruyuculugu 1 yil surer ki suanda gecen yilin asisi oluyosunjz bu yilin virus asisi sene sonunda yapilir fln dedi. Yani pek etki bekleme dendi. Sanirim yaptirmam. 30una asiya gitcez o zaman kesinlesir heralde kararsiz kaldim bu konuda:işsiz: bizde durumlar boyle. Bu kisi tum anneler ve bebekler olarak kazasiz belasiz atlatiriz insallah. Kis bebegi zormus gercekten​

Canım biz de aldık perşembe günü, daha düzenli kullanamadik. Doktor bize burnu temizledikten sonra kullanın dedi sen de o şekilde mı kullaniyorsun? Günde kaç defa ? Bizim hırıltı gecmedi gece hep hır hır :( burnunu temizliyorum ama fazla bir şey de gelmiyor..temizleme işinde de çok ağlıyor kızım

Emira SY Emira SY canim iki cocuklular kulubuyuz malum, okuyorum ama cevap yazmaya firsat olmuor alintiliyorum alintiliyorum hepsi gidiyor. Esim is degistirdi yurt disinda neyseki annem yakin sagolsun elini cekmiyor uzerimizden bebis biraz buyusun yatili yardimci alacagim. Bizim buyuk surekli okuldan hastalik getirior. Aman onu iyilestireyim aman bebege bulasmasinla geciyor gunler.

Emira SY Emira SY canim iki cocuklular kulubuyuz malum, okuyorum ama cevap yazmaya firsat olmuor alintiliyorum alintiliyorum hepsi gidiyor. Esim is degistirdi yurt disinda neyseki annem yakin sagolsun elini cekmiyor uzerimizden bebis biraz buyusun yatili yardimci alacagim. Bizim buyuk surekli okuldan hastalik getirior. Aman onu iyilestireyim aman bebege bulasmasinla geciyor gunler.

Allah kolaylık versin canım inşallah bulaşmaz kucuge bol bol emzir en güzel ilac

Aldigin serum hangi marka peki pemve kutuda olan serum fizyolijisimi

Canım doktorun ilk verdiği tüp seklinde tonimer di.sonra İzotonik sodyumdan haberdar olduk bu bildiğimiz serum,ondan siringayla çekiyorum.sonra kızımın burnuna fiskirtiyorum.elinde tüp olan arkadaşlar da siringayla tüplere boşaltıp kullanıyormuş :KK66:
Bundan sonraki süreçte eczaneden sen de İzotonik sodyum klorür alabilirsin çok daha ucuz ve uzun sure gidiyor

Eklentiler

• InShot_20190114_000700153.jpg
    InShot_20190114_000700153.jpg
    105,9 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20190114-000432.png
    Screenshot_20190114-000432.png
    218,1 KB · Görüntüleme: 55
Back