2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım doktorun ilk verdiği tüp seklinde tonimer di.sonra İzotonik sodyumdan haberdar olduk bu bildiğimiz serum,ondan siringayla çekiyorum.sonra kızımın burnuna fiskirtiyorum.elinde tüp olan arkadaşlar da siringayla tüplere boşaltıp kullanıyormuş :KK66:
Bundan sonraki süreçte eczaneden sen de İzotonik sodyum klorür alabilirsin çok daha ucuz ve uzun sure gidiyor
He boyle anladm smdi tamam canm sagol. Kafamda oturtamamistimbir turlu :)

Kizlar 2 ayini doldurmus bebeginiz elleriyle birseyler tutuyormu? Benimki eline birsry almiyor. Sadece agzindaki emzigi tutup atiyor o kadar. Gelisim ozelliklerine baktigimda simdi tutmasi lazimmis

Kizlar normal dogum yapmis olanlar bakabilir mi? Arkadaslar bugun ilkkez vajinama baktim ve vajinanin eskisi gibi olmadigini farkettim, aciklik var yaklasik 5 6 cm kadar.. dogum yapali 50 gun kadar oldu, daha doktora gitme firsati da bulamamistim.. sizin de boyle mi? Cok korkuyorum :(

Kizlar 2 ayini doldurmus bebeginiz elleriyle birseyler tutuyormu? Benimki eline birsry almiyor. Sadece agzindaki emzigi tutup atiyor o kadar. Gelisim ozelliklerine baktigimda simdi tutmasi lazimmis

Önce elini keşfedip uzun uzun ellerini inceleyecek
Hemen olmayabilir
Atak haftalarını takip ediyorsan 2. Ataktan sonraya denk geliyor. Bebeğin beklenenden erken doğmuşsa söylediğini yapması bir kaç hafta geçilebilir. Gelişim her çocukta saat gibi aynı değildir. Benimki 2 ay 2 günlük oldu ama hala gülmüyor, eliyle bişey de tutmuyor henüz. Ama kafasını kucağımda da yüzüstü yatırdığımda da dik tutabiliyor. O kısmı gelişti mesela diğerlerinden önce

Kizlar normal dogum yapmis olanlar bakabilir mi? Arkadaslar bugun ilkkez vajinama baktim ve vajinanin eskisi gibi olmadigini farkettim, aciklik var yaklasik 5 6 cm kadar.. dogum yapali 50 gun kadar oldu, daha doktora gitme firsati da bulamamistim.. sizin de boyle mi? Cok korkuyorum :KK43:

Ben baktım dediğin gibi görünüyordu, 40günde kontrole de gittim normal denildi

Canım biz de aldık perşembe günü, daha düzenli kullanamadik. Doktor bize burnu temizledikten sonra kullanın dedi sen de o şekilde mı kullaniyorsun? Günde kaç defa ? Bizim hırıltı gecmedi gece hep hır hır :KK43: burnunu temizliyorum ama fazla bir şey de gelmiyor..temizleme işinde de çok ağlıyor kızım

Canim hirilti baslayinca hemen damlayi burnuna yari yatar pozisyonda sikiyorum burnuna. Damla sayisini saymadjm ama 4 5 damla vardir her delik icin. Zaten nefesinj tutuyo bebek tadini sevmiyo o yuzden hizlica verip dik tutuyorm bebegi ogururse de one dogru tutuyorm. Ya kusuyo yada yutuyo kakadan cikiyo. Nefesi sakinlasince yarim 1 dk sonra da aspiratorle temizliyorm burnunu. Bizde burun gorunurde tikanmiyo ama balgami oluyo iste guzel damla valla ben cok faydasini gordum o hirrlar kalmiyo hic yada bogaz temizler gibi ohom ohom yapiyo oda geciyo. Bide tokken yeni emzirdiginde yapma kusabilir uykufan uyaninca yap daha iyi oluyo sonra emzir. Bazen sutle birlikte yutkunurken balgami da yutuyo rahatliyo

Mamadan kuzum hangi mamayı kullanıyosun humana mı? Bizde egede aynısını yaşadık. Lavman bile yapıldı. Aptamil comformil aldık bide günde 2 kere 3 çay kaşığı su ver kuzum. Egeninki benzetmek kötü olabilir ama koyu puding gibi falandı.
Hatta 3 gündür çok güzsl kaka yapıyodu seviniyodum. Dün akşam eşime mama yaparmısın dedim. Yaptı geldi. Diyo ki 30 a 1 ölçek, 60a 2 , 90a da 2 dimi. Tabi ki hayır unuttun mu hemen falan dedm. Meğer benm koca 1 ölçek az koymuş o da iyi geldi :KK45: zaten dr lar çok kabızsa 1 ölçek az koyun diyorlarmış eşim bilmeden iyi yaptı. Ama bugün zorlanıyo yine yok:silah:
Kuzumm bebelac kullanıyorum ama bayadır kullanıyodum bi sorun yoktu bide yaptığı zaman kabız gibi koyu kıvamlı yapmıyo baya sıvı herzaman yaptığı gibi.Ama yapamıyo çok tuhaf

Benimkide tutmuyo canım ama hep eldiven var eldivenleri ne zaman çıkarıyoruz acaba? Birde gelişim özelliklerine nerden baktın benim baktığım yerlerde bu yazmıyodu bende gelişim özellikleri yazan bişey arıyorum

Kızlar bilen biri yardım etsin nolur.Bebeğim kakasını yapamıyo zeytinyağ kulak çubuğu yapıyorum öyle yapıyo ama kıvamı kabız gibi katı değil.Gazınıda çıkarıyo sorun gazda değil.Dünde yapamadı zeytinyağı ile destekledim.Bugünde mecbur kaldım ama alışsın istemiyorum neden böyle oldu anlamadım
Sen kabiz mısın peki ?

Benimkide tutmuyo canım ama hep eldiven var eldivenleri ne zaman çıkarıyoruz acaba? Birde gelişim özelliklerine nerden baktın benim baktığım yerlerde bu yazmıyodu bende gelişim özellikleri yazan bişey arıyorum
Ben eldivenlerini 1.aydan sonra cikardim canim. kesfetsin diye. ellerini inceliyor. Agzina götürüyor, bebekler kesfetmek icin agzina sokuyor herseyi biliyosun. Elleri surekli agzinda. Ben internetten bakiyorm canim 2.ay gelisim Ozellikleri yaziyorum bütün siteleri inceliyorum. Benimki artik 80 günluk 3.ay oldu aslinda

Önce elini keşfedip uzun uzun ellerini inceleyecek
Hemen olmayabilir
Atak haftalarını takip ediyorsan 2. Ataktan sonraya denk geliyor. Bebeğin beklenenden erken doğmuşsa söylediğini yapması bir kaç hafta geçilebilir. Gelişim her çocukta saat gibi aynı değildir. Benimki 2 ay 2 günlük oldu ama hala gülmüyor, eliyle bişey de tutmuyor henüz. Ama kafasını kucağımda da yüzüstü yatırdığımda da dik tutabiliyor. O kısmı gelişti mesela diğerlerinden önce

Ben baktım dediğin gibi görünüyordu, 40günde kontrole de gittim normal denildi
Benim bebegim 80 günlük canim beklenen tarihten 2 gün önce dogdu. Benimkide bugun ilk defa sirt ustu yatarken kafasini baya bi kaldirdi. Sasirdik esimle hatta. Ellerini inceliyor surekli eli agzinda emzigini tutup cikariyor ama eline bisey vermeye calistigimda almiyor tutmuyor yanu.

Kizlar normal dogum yapmis olanlar bakabilir mi? Arkadaslar bugun ilkkez vajinama baktim ve vajinanin eskisi gibi olmadigini farkettim, aciklik var yaklasik 5 6 cm kadar.. dogum yapali 50 gun kadar oldu, daha doktora gitme firsati da bulamamistim.. sizin de boyle mi? Cok korkuyorum :KK43:
Ben normal dogum yaptim ben acip incelemedim sayet benimde söyle bisey dikkatimi cekti. Hava girip cikiyor gibi oluyor arada sanki baya bi aciklik var gibi

Ben normal dogum yaptim ben acip incelemedim sayet benimde söyle bisey dikkatimi cekti. Hava girip cikiyor gibi oluyor arada sanki baya bi aciklik var gibi
Canm o son zamanlarda bnde de olmaya basladi oturup kalkarken hatta bazen duyuyorum ustune bi de aciklik gorunce endiselendim

Benim bebegim 80 günlük canim beklenen tarihten 2 gün önce dogdu. Benimkide bugun ilk defa sirt ustu yatarken kafasini baya bi kaldirdi. Sasirdik esimle hatta. Ellerini inceliyor surekli eli agzinda emzigini tutup cikariyor ama eline bisey vermeye calistigimda almiyor tutmuyor yanu.

Bak yapmaya başlamış bile sık sık ellerini parmaklarını uyar dokun oyuncaklarını değdir uzanabileceği şekilde beşiğine falan as

Doğunca 2 gün falan taktım ben
Sonra bi ara teyzem eli üşümüş tak dedi 2-3 daha taktım sonra çıkarıp attım :D
Neden çıkarmıyorsun?

Özge selçuk bozkurt - çocuğumla evdeyim kitabına bakabilirsin

Kabız değilim ama benimde hafif zor gibi.Şimdi yine zeytinyağ ile biraz yaptırabildim bebeğime kakası yine katı değil daha önce çıkarabildiği şekilde sıvı şimdi neden çıkaramıyo gerçekten anlamıyorum
Onu sürekli yapman iyi bişry değil canım. Makattan uyarmak ta iyi değil. Çok zor durumda yaparsın tamam ama sürekli tekrarlarsan uyarısız bidaha kakasını yapmamaya başlar

Onu sürekli yapman iyi bişry değil canım. Makattan uyarmak ta iyi değil. Çok zor durumda yaparsın tamam ama sürekli tekrarlarsan uyarısız bidaha kakasını yapmamaya başlar
Evet bende yapmak istemiyorum ama son çare yapıyorum yoksa katıla katıla ağlıyo yapamadığı için napıcağımı şaşırdım hiç böyle değildi gayet normal yapabiliyodu

Back