Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba arkadaşlar bugün kontrole gittim. 8 haftalik kalp atisini duyduk. 7. Haftada da gitmistik yine duymustuk. Idrar yolu enfeksiyonu cikti cok fazla. 2 hafta sonra tekrar cagirdi. Sanki bana biraz sık çağırıyor gibi geldi. Siz ne sıklıkla gidiyorsunuz? Gerçekten unutmusum ilkinde ne yaptigimi...
Kızlar soda içiyormusunuz siz?
İşimiz zor desene..
Canım Allah yardımcın olacak korkma hiç rahat ol,bol bol dinlen.5+5. Tüp bebek tedavisi sonucu ben iki kese biliyordum. 3 kese varmış. Redüksiyon dan falan bahsetti doktor. üçüzde yaşanan sorunlardan dolayı kafam allak bullak. 36 yaşındayım 4. Gebeliğin 17. 7. Ve 5. Haftalarda 3 adet dusugum var. Kanama kaynaklı.Pcoslu olanların başına sık gelen bir durummuş. Bakalım zaman ne gösterecek. Çoğul gebeliklerde ilerleme kendiliğinden durabiliyormus. Hakkımızda hayırlısı. Kafamda deli sorular var bir yandan da Allah'ın dediği olur diyorum. Sakin sakin beklemek ve dua etmekten başka carem yok. Ama mis kokulum bana gelsin artık lütfen
Ben doktora ilk kez gittiğimde yapmıştı. Yani gebelikten önce, diğer rutin tahlilerle birlikte. Sonraki gidişimde de "bakalım senden ne zman smear almışız, hımm iyi daha 6 ay olmamış, gerek yok" demişti. Hamilelikten bağımsız olarak, kanser hücrelerinin erken teşhisi için yılda bir defa öneriyolar.Kizlar doktorunuz size smear testi yapti mi? Benim gidecegim doktora bir arkadasim gidiyor ondan bilgi almak icin sordum, smear testi yapmis 2 gebeliginde de.. gerek var mi ne icin yapilir bu hamilelikle ilgisi olan bi test mi?
Süper ya bende yaptırayım uzun zaman olduBen doktora ilk kez gittiğimde yapmıştı. Yani gebelikten önce, diğer rutin tahlilerle birlikte. Sonraki gidişimde de "bakalım senden ne zman smear almışız, hımm iyi daha 6 ay olmamış, gerek yok" demişti. Hamilelikten bağımsız olarak, kanser hücrelerinin erken teşhisi için yılda bir defa öneriyolar.
Şimdi ufak bir arama yapınca şöyle birşeye denk geldim:
Hamilelikte smear testi yapılır mı?
İdeal olan hamile kalmaya karar verildiğinde genel bir muayeneden geçmek ve bu aşamada smear testini yaptırmaktır ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda ilk hamilelik kontrolünde doktorunuz size en son smear testinizi ne zaman yaptırdığınızı soracaktır. Eğer arada geçen süre uzunsa smear testinizi yapacaktır. Hamilelikte PAP smear yapılmasının hiçbir sakıncası yoktur.
Kalp atışını duymuşmuydun canım. Bende bugüne kadar 2 kez kanama yaşadım acile gittik eşimle. İlkinde kese vardı sadece. İkincisinde kalp atışını duyduk ve büyükçe bir kanama alanı oluştuğunu söyledi doktor. Yaklaşık 6 cm kadar büyüklükte. Geçen haftadan bugüne 1cm küçülme olmuş kanama alanında. O sürede bebeğimde büyümüş tabi. Doktorum kesinlikle ilişki yasak diyor. Benim kanama alanından sebep kahverengi akıntılarım var 1haftadır. Sana kanama alanı gibi bişey söyledilermi yoksa sebepsiz mi?Kızlar aksamüstü pembe leke geldi dr a gittik progestan verdi eve geldik kanamaya döndü yine gittik dra düsebilir dedi banada dua edin
Çok geçmiş olsun içinden geleni yapmalısın bence sonradan pişman olmamak için düşük olursa zaten kanama çoğalacaktır değerlerindeki artı normal mi peki? Rabbim hayırlı olanı nasip etsin inşallah benimde kızımda vajinal muayene de kalp atışı alamıyorum kürtaj olacaksın dedi dr değiştirdim elhamdülillah bir sıkıntı yoktu şimdi 2 yaşındaKızlar değerim 17bin ama raporum yukardaki gibi detaylı ultrason raporum. Yarın kürtajla temizleyecek. Ama yinede içimden bir ses beklesemmi diyor. Dr sağlıksız gebelik dedi birde leke geldi dün.
Ben cronine jel kullaniyorum progesteron icin verdi dr. Bazen geri geliyor. Jel kullaniyorsan ondan olabilir diye yazmistim canimCANIM ne jeli??ben jel kullanıyorum ki proluton iğne ve Protestan hap kullanıyorum sadeec
Kalp atışını duymuşmuydun canım. Bende bugüne kadar 2 kez kanama yaşadım acile gittik eşimle. İlkinde kese vardı sadece. İkincisinde kalp atışını duyduk ve büyükçe bir kanama alanı oluştuğunu söyledi doktor. Yaklaşık 6 cm kadar büyüklükte. Geçen haftadan bugüne 1cm küçülme olmuş kanama alanında. O sürede bebeğimde büyümüş tabi. Doktorum kesinlikle ilişki yasak diyor. Benim kanama alanından sebep kahverengi akıntılarım var 1haftadır. Sana kanama alanı gibi bişey söyledilermi yoksa sebepsiz mi?
Çok geçmiş olsun canım , çamaşıra mı gelmişti kanama nasıl farkettin? Oluyormuş ara ara böyle dinlen güzelce inş geçecekDoktordan geldim minimal bir kanama alanı görüldü ama insanın içi rahat etmiyor. Ben her şeye razıyım. Yeterki meleğim sağlıklı şekilde dünyaya gelsin salı günü rutin randevum vardi. Ona da gideceğim erteleme yapılmadı. Güzel haberler alırız hepimiz
Cok tesekkur ederim, yaptirmakta fayda var o zaman.. Ama nasil bi islemdir bilemedigim icin cekindim birazBen doktora ilk kez gittiğimde yapmıştı. Yani gebelikten önce, diğer rutin tahlilerle birlikte. Sonraki gidişimde de "bakalım senden ne zman smear almışız, hımm iyi daha 6 ay olmamış, gerek yok" demişti. Hamilelikten bağımsız olarak, kanser hücrelerinin erken teşhisi için yılda bir defa öneriyolar.
Şimdi ufak bir arama yapınca şöyle birşeye denk geldim:
Hamilelikte smear testi yapılır mı?
İdeal olan hamile kalmaya karar verildiğinde genel bir muayeneden geçmek ve bu aşamada smear testini yaptırmaktır ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda ilk hamilelik kontrolünde doktorunuz size en son smear testinizi ne zaman yaptırdığınızı soracaktır. Eğer arada geçen süre uzunsa smear testinizi yapacaktır. Hamilelikte PAP smear yapılmasının hiçbir sakıncası yoktur.
Evet canim ilk muayenede istemis ..Hamileyken mi yapmış hiç bilmiyordum yapıldığını hamilelikten sonra yapılıyor benim bildiğim
Allah yardımcın olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın canım bebisini.Kızlar aksamüstü pembe leke geldi dr a gittik progestan verdi eve geldik kanamaya döndü yine gittik dra düsebilir dedi banada dua edin
Canım markası farkeder mi.Hangisi iyi geliyorduArkadaşlar bulantısı olan arkadaşlar için naçizane bir tavsiyem var. Benim eşim denizci denizde de bulantıya karşı böyle önlem alıyorlar. Şade gazoz için benim ilk hamileliğimde hayatımı kurtardı. Bir akşam evde kalmadığı için acillik oldum. Şimdilik bulantım başlamadı ama başlarsa mutlaka yine denerim.