Canım merhaba;
Başladın mı yoksa başlayacak mısın ?
Fiyatların maşallahı var bizim sadece tedavi için ilaçlar ve tahliller de dahil 12.500 tuttu bu tahliller de detaylı tahlillerdi ankaraya filan yollandı,ha bide extra 1500 tl (12,500 ün içinde oda ) daha ödedik çip yöntemi denen birşey isteğe bağlı zorunlu değil, spermin en hızlısını elde etmek için kullanılıyor en hızlı önden gidenleri seçiyorlar biz onu da yaptık... vE Kaliteli embriyomuz vardı 6 adet onu da dondurduk oda 2500 civarı senelik ödeme oda isteğe bağlı 12.500 ün içinde değil..seneye bir daha ödeyeceğiz kira öder gibi dondurma işlemi için ,,tedavinin içinde sayılmıyor dondurma işlemi..Eksta ödemeler çıkabiliyor ,,sana ilaçlarını sen al diyebiliyorlar sadece yumurta toplama ve transfer ücreti de alada bilirler nerede yapacağınıza bağlı ..önden herşeyi konuşun bence sonradan karşınıza şu ödeme bu ödeme diye çıkmasınlar , Benim ÖZEL di çünkü devlette de yapılıyor yorucu ve stresli de olsa olumlu sonuç alan çok kişi biliyorum... Ve asıl öenmli olan konu tedavi Adetinin 2.günü gidiyorsun genelde hemen iğneye başlıyorlar yumurta çoğaltma iğnesi bunu yeteri büyüklükte yumurta oluşana kadar yapıyorlar sabah ve akşam olacak şekilde bilgilendiriliyorsun zaten sen kendin de vurabilirsin iğnelerini ..benim 10 gün sürdü yeteri çoğunlukta yumurta oluştuktan sonra da çatlatma iğnesi veriyorlar tabi onun süresinin ve doz ayarını ona göre ayarlıyorlar.Çatlatma iğnesini vurmana mütaakip ertesi gün yada 1 gün arayla seni çağırıyorlar..anestezi verip senden yumurtaları topluyorlar..o yumurtaları labaratuar ortamında eşinden alınan spermle döllenmeye bırakıyorlar .bunuda yaparken sana bilgi veriyorlar şu kadar yumurtan döllendi şu kadar bölündü şu kalitede embriyo elde ettik diye 3 -5 yada 5 -6 gün arası bekleyebiliyorsun senden alınan her yumurta sayısı kadar embriyon oluşmayabilir. Benden 16 adet yumurta topladılar , 8 tane 1.kalite embriyo elde ettiler 3.günün sonunda... 6 sı donduruldu zaten isteğimiz üzerine .geri kalan lar zaten kaliteli olmayan ve sağlıklı olmayan embriyolar dı..Allahım bu süreçte yardımcın olsun ..Kaç yaşındasn bu arada?