2018 Ekim Anneleri

Hayırlı olsun. Üzülmek bir şeye fayda etmiyor. Tadını çıkarmaya bak.

Benimki de sürekli koltuk sandalye tepelerinde bir de sarkıyor o zaman korkuyorum çoğu zaman kendi haline bırakıp zaman tanıyorum ama bazen de olacak gibi değil boynunu falan kıracak Allah korusun. Pencereden gelecekleri bekleme olayı bizde de var. Süpürgeyi sizinkiler gibi çok seviyor. Fazla oyuncakla oynamıyor daha çok evdeki şeylerle oynuyor çok pahalı oyuncaklar da almıyorum haliyle. Verilen paraya yazık gerçek hayatla edineceğini ediniyor işin açığı. Bizde ablanın oluşu gelişimi açısından cidden çok etkili kızımın daha büyükken yaptığı şeyleri oğlum şimdilerde yapıyor

Canim kusura bakma cvbim gecikti.malum metos birakmadi.
Kemik kadro aslida benden degilde bi kıvılcim olmasinı bekliyordu.o kadar baglanmisiz ki birbirimize.cok alismisiz.dile kolay 2 seneden fazladir birlikteyiz.bide uyumlu bi grup olduk.kimse birbirinin kalbini kirmadı,anlayişsızlik yapmadi.maşallah diyim.birbirini herseyden once cok seven bi grup olduk.
Oyuncakta da şu dönem bence en sevdikleri oyuncak biziz.cünkü önune ne koysam eline alip bana geliyor.elime veriyor yere oturmamı istiyor.bi minnoş minnoş bakişı var yicem nerdeyse.
Bu arada canim sık emzirmekten sütün artmis.suyu da cok iciyorsan süt cogaliyor.ben gün icinde cok emzirmiyorum.zaten kendisi istemiyor.
Geceye dolmus oluyor.yatarken doymus oluyor.
21 aylik cok erken bence.25.ayi da gorse güzel olur.2 yasindan sonra yani.bi yerde okumustum.
İlk 1 yıl bağısıklık ve hastaliklar icin,2.yıl nörolojik hastaliklar icin çok önemliymis.
2.ciyi de 2 yaslarina gelse öyle hamile kalsak daha güzel olur.tuvalet egitimini tamamlasalar güzel olur.bide bilimsel bi calsimada yaziyordu.en ideali arada 3 yaş farkmis.neye gore bilmiyorum.bende düsünuyorum ama esim 2.yi istemiyor.

Aynen dimi.bana da simdi kolay geliyor.bizim beboşlar kücükken cok sorunluydu.kolik gibi agliyordu habire.bi dakika oturamiyordum.sırtim kırılıyordu ya.bide sürekli meme.memeden baska sakinlesmiyirlardi.valla emzik gözümde kaldi.kac tane aldiysam tutmadi.simdi de agloyorlar ama susturmasi daha kolay:)
En sevdikleri süpürge dimi.
Metehanin tip tip huylari var.en sevdiği yemek de salata:)

8
Bana da cok mantikli geldi lazimlik.bi ara alicam bende.
Bu arada canim önü pandali bisikletler cok tehlikleli.ne kadar emniyet kemeri de olsa devriliyor.daha bu yaz komsu torununu sürerken devirdi asfaltta.cocugun yüzü yaralandi.ben hic sevmiyorum onu.hic sağlam degil.

Canim ben keceli kalem aldim.hem sivri olmuyor.gözüne gelme tehlikesi olmaz.basta yaninda olup sadece kagida cizmesini saglarsan sonra baska yerleri boyamaz.biz bide masa sandaye aldik.sabah ilk iş gelip masasina oturuyor bay işadamı:)
Kocan da bi alemmiş bacim.cocuk nasil dikkat etsin.sarılıp sakinlestirecegi yerde birak ağlasin denir mi.benim sürekli aklima geliyor bi yere vursa bi yerini.düsünür düsünür üzülürüm.
Nilsibelin dedigi gibi üzülmek cözüm degil.anin tadini cikar.bide ikincide daha tecrübeli olursun.cok cok 1 sene epey yorulursun.sonra biarada oynayinca sana biraz vakit kalir.bizi esir ediyorlar simdi oyun oynamaya
Hem belki bebek kokusunu özlemissindir.bide yas farki az degil.2 yaş.cok ideal.
Aynen canim.ikinci cocuk herseyi daha erken öğreniyor.hazir bir oyun arkadasi ve birikimler var.gerek oyuncak gerek anne baba tecrübesi.

U Umudumbitmedi_ canım benim kardeşimle aramda 3 yaş 3ay var. Bilimseli bilmem ama bence güzel değildi. Bence çocuğun daha büyük olup kardeşi kendi istemesi daha iyi. O zamana da zaten menepoza girerim. Kaza falan olur o ayrı...

Hayırlı olsun her şey güzel olur inşallah ben bir yaşından sonra hemen ikinciyi istiyordum fakat bir türlü cesaret edemedim .. Tüp bebek tedavisiyle oldu bizim ikinci için korunmuyoruz ama tutmadı gidip transfer olmayada cesaretim yok hala :)))

Yakında senden de haber gelebilir o zaman.

Aaa öyle mi ananesi aldı Mihrimah her gördüğünde bakıp peşlerine gidiyor diye biz kullanıyoruz sorun yaşamadık yaşamayız inşallah belki kalite kalite değişiyordur

Kalem konusunda plojovic bahsetmişti ama üçgen şeklinde jumbo diye bahsi geçen kuru boya kalemleri oluyor tutuşu kolay bir tarafına batmaz ucu küt sivri değil. Düşünürseniz eğer alınabilir onlardan da. Benim kızımdan var e bebekten almıştım başka markaların da var. Keçeli bana biraz sağlıksız geliyor ağzına faşan sokarsa ayrıca etrafı boyama riski daha fazla. Kuru boya bazen duvar silinebilir bir şeyse kolaylıkla çıkıyor

Benimkilerin arası üç yaş ama bilimsel gerçekleri göz önünde bulundurarak yapmadık tabi:) kızım çok uyumlu bir çocuktu ve zaten istiyorduk yaşları yakın olsun diye o da tam üç yaş fark oldu. Şu an mutlular arada krizler yaşanabiliyor ama şükür halledilebilir boyutta. Tabi büyüğün kız olması da etken

Oğlum 3 yaşındayken kardeş istiyordu. 4,5 yaşında abi olduğunda, 'Anne bunu geri verin doktor amcalara' demişti. Günden güne alışıyor ama 15 aydır epey sıkıntılı günler geçirdik

Kızlar kızımın sağ alt azı dişi sanki su toplamış gibi kabarmış. Çok endişelendim var mı bilgisi olan? 15 aylık sol tarafta alt üst ilk azıları hatta köpek dişleri bile çıktı solda. Hiç böyle bir şey olmadı

Kızlar ne cok yazmissiniz masallah.bende pazara gittim.birazdan alıtilara dönecem.metehan altina yapmis.cok pis kokutmus:)
Biraz isim var.gelicem.
Bu arada saçlarınız hâlâ döküluyor mu?

Benim dökülmüyor. Yani o zamandaki gibi değil öyle :)

Evet birinciye nazaran cidden ikinciler ayrı bi şanslı oluyor.Oyunları,fikirleri,enerjileri,o cocuk dili bile abla/abilerin başka.

Cariocalar o konuda cok iyi ve sanirim agzina soktugunda bisey olmuyo du ben kendimde denedim hiç boya tadi gelmedi. Heryer den de rahatlikla siliniyor

Bişy yerken canını yakmış olabilir mi? Bi bu geldi aklımaçHiç duymadım diş sebepli su toplama. Ezilip kanayanı biliyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…