Hayırlı olsun. Üzülmek bir şeye fayda etmiyor. Tadını çıkarmaya bak.Merhaba kızlar uzuuun bir aradan sonra. 2018 ekim annesiyim. İşe başlayınca buralara bakmaya pek fırsatım olmadı. Bugün hamile olduğumu öğrendim. Sanırım 2020 ekim annesi de olucam.Ama hiç beklemiyordum üzgün müyüm mutlu muyum anlamadım. İlk işim buraya bakmak oldu. Çok korkuyorum kuzum daha iki yaşında olacak çok küçük. Onun için üzülüyorum napıcam
Benimki de sürekli koltuk sandalye tepelerinde bir de sarkıyor o zaman korkuyorum çoğu zaman kendi haline bırakıp zaman tanıyorum ama bazen de olacak gibi değil boynunu falan kıracak Allah korusun. Pencereden gelecekleri bekleme olayı bizde de var. Süpürgeyi sizinkiler gibi çok seviyor. Fazla oyuncakla oynamıyor daha çok evdeki şeylerle oynuyor çok pahalı oyuncaklar da almıyorum haliyle. Verilen paraya yazık gerçek hayatla edineceğini ediniyor işin açığı. Bizde ablanın oluşu gelişimi açısından cidden çok etkili kızımın daha büyükken yaptığı şeyleri oğlum şimdilerde yapıyorKoltuğa cıkmıyor mu bebeler ya :) bizimki aylardır koltukta, inmek cıkmak oyun, ulaşmak, cama cıkıp baba beklemek, bi süre kuşları izliyor her sabah, köpek çağırıyor.
Ben onların evde ulaşmaması gereken bi yer varmış gibi düşünmüyorum.Onlarında evi. Cidden cıkıp öğrendikçe hareketler oturuyor daha hızlı bile oluyorlar herseyde.
Sandalye masa kısmından korkuyorum bende ama Simay cıktıysa inemediyse çağırıyor, yine de dalarım duymam fln diye süpürürken mutfagın kapısını kapatıyorum. Baska masam yok zaten. Bişey koyup cıkmak istediği yere de uzanıyor. Akvaryum var hatta ama gördükçe ne dediğimizi öğrendikçe alışıyor.Öğrenmek tekrar etmek zaten onlar için, yasamadıkları bişeyi bu yüzden öğrenmelerini yaş gectikçe beklemekte haksızlık olur.
Cok müdahele etmemek gerekiyor benim öğrendiğim, daha rahat oluyor ve saldırmıyorlar.
Bütün Cocuklar İyidir kitabını okuyun, kısacık, küçüçük ama bazen neden bişeyi düşünüyoruz ya da böyle diyoruz ki bile diyorsunuz. Ben ara ara okuyup hatırlatıyorum kendime :) bazen bi okudugunuzu baska zaman farklı acıdan bile anlayabiliyorsunuz.
Bazı seyleri farketmek bile düşüncelerinizi hafifletebilir
Canim kusura bakma cvbim gecikti.malum metos birakmadi.ne guzel toparladin bak kemik kadroyu :) masallah bebeklerimize hepsi bicir bicir.ben de girip okuyuo ciktim kac gundur bi yogunlugumuz vardi.bizde de balonla ve topla oynama, resimli kitaplari okuma, muzik acip dans etme, mutfakta tencere tavayla oyun, camasirlari makineye atma, bulasiklari cikarma, yastiklar battaniyelerle oyun, bultak parcalari takip cikarma, oyuncak arabalari surme seklinde.pek oyuncak almiyoruz cunku cidden yasamin icinden seylerle daha guzel vakit geciriyor.gunde 10-15 kere emmesi ve gece uyanmalari haricinde bi derdimiz yok allaha sukur.allah hasta bebeklere annelere sifa versin.bizimki bebek arabasinda dogdu dogali uyurdu.oturabildiginden beri etrafi izler bi sure sonra uyur :) avmye gittigimizde birakiyoruz yuruyo magazalara girip urunleri cekistiriyo.gelene gecene bakiyo.ama sunu farkettim halasina ya da dedelere gittigimizde kalabaliktan emmek aklina gelmiyo.dun 8 saat emmedi tabi benim ustum sirilsiklam oldu ilk zamanlardaki gibi.yazin biraktirmayi dusunuyorum 20-21 aylik civari insallah.2. cocuk ben dusunuyorum aslinda yakinda ama esim erken diyor.hazir alismisken yorgunluga tek elden buyur giderdi.bakalim hayirlisi tabi.
Aynen dimi.bana da simdi kolay geliyor.bizim beboşlar kücükken cok sorunluydu.kolik gibi agliyordu habire.bi dakika oturamiyordum.sırtim kırılıyordu ya.bide sürekli meme.memeden baska sakinlesmiyirlardi.valla emzik gözümde kaldi.kac tane aldiysam tutmadi.simdi de agloyorlar ama susturmasi daha kolay:)Valla bana artık çocuk çok kolay geliyor. Tatilde yalnızken hiç zorlanmadım. Şükür kendi kendine oynuyor. Sadece mutfak işine izin vermiyor. Onu da yalnızken yapmıyordum. çok az oyuncak bıraktım çünkü pek oynamıyor. Bu ara okuldan yanlış çekilen fotokopileri getiriyorum. Yırtıyoruz bol bol. Sol azı dişinin ucu çıkmış. Ağzını açmadığı için görememiştik. Elimle baktım bugün.
Bir şey istediğinde ağlatmadan hemen yapıyorum. Çünkü pes etmiyor. Sadece asla izin vermeyeceğim şeyleri yapmıyorum. Tuvalet fırçası, ayakkabı yalamak vs. Onda da ağlasa da umursamıyorum. Dikkatini çekebilecek şeyleri telaş yapmadan deniyorum. İlgilenmezse sen bilirsin ağla o zaman falan deyip gidiyorum. Süpürge falan açarsam koşup geliyor zaten.
Bana da cok mantikli geldi lazimlik.bi ara alicam bende.Ben herhangi bi yerde yalniz birakamiyorum eylusu cunku koltuga ciktigini yanimda hic gormemistim mesela bigun bi baktim koltukta haa dedim tamam bebeklikten cikiyoruznereye gitsem mutlaka oyalicak biseyler buluyorum oldugum yerde ama su wc ye onada lazimlik almak asiri mantikli geldi cunku hadi gel cis yapalim deyince benden once kosuyor banyoya ciiisss diyor bide evde kaka yapma noktalari var kapi arkasi koltuk arasi gibi ahh meme o konuyu hic acmiyorum bu ara oyle sık oldu ki anlatamam bazen 5 dakikada bir meme meme meme takilmis plak gibi sokakta parka her yerde bu kadar degildi eylus gecede ayni sekilde yenidogan gibi 2 saatte bir meme Bu durum gecici biliyorum okumustum 18-24 ay arasi zirve yaparmis meme duskunlugu ama ne zaman azalicak yada eylus nasil memeyi birakcak bilmiyorum 2 yasa ne kaldi surada diyorum bende bizim bebek arabasi tertemiz hatta biz artik yanimiza bile almiyoruz cunku kulfet oluyor 10 dk bile oturdugunu hatirlamam bebeklik dahil bu yaza su hani onunde panda olan bisikletler var arkadan ebevyn tutup suruyor herhalde ondan aliriz
Canim ben keceli kalem aldim.hem sivri olmuyor.gözüne gelme tehlikesi olmaz.basta yaninda olup sadece kagida cizmesini saglarsan sonra baska yerleri boyamaz.biz bide masa sandaye aldik.sabah ilk iş gelip masasina oturuyor bay işadamı:)Sizce boya kalemi almalıyım yoksa tahta kalem mi yani düz kağıda mı çizmeli yada mum boya ile başlayalım bilemedim henüz masa sandalyesi yok mama sandalyesinde yapar diye düşünüyorum ama fikirlerinizi bekliyorum
Kocan da bi alemmiş bacim.cocuk nasil dikkat etsin.sarılıp sakinlestirecegi yerde birak ağlasin denir mi.benim sürekli aklima geliyor bi yere vursa bi yerini.düsünür düsünür üzülürüm.Konuşa konuşa bıraktık ama çok ağladı, zor kabullendi, içinde kaldı çocuğumun.. tadından tiksinmesi mi yoksa annem sütü benden esirgiyor fikri mi daha travmatik bilemedim.. 2,5 yaşına kadar kuzu gibi olan çocuğum asi bir fırlamaya dönüştü. Gündüz uykusunu da bıraktı birkaç aya.
Benim kızçe yürümeden koltuklara tırmanıyordu
Bizimki de hep tepelerde. Abisinin ranzasına çıkmak favorisi ama baba kesin yasak koydu, ağlatıyor ama izin vermiyor çıkmasına. Daha bir ton yasakla karşı karşıya kızçem. Ben ne kadar serbest bırakıyorsam baba bir o kadar kısıtlıyor. Her şeye hayır diyor, lâf anlatamıyorum adama.. geçenlerde kızım başını masaya vurdu ağlıyor, ben sakinleştirmeye çalışıyorum. Adam diyor ki, bırak ağlasın. Dikkatli olsaymış! Yahu bebek o daha ne dikkati... Çok bunaltıyor beni, fena patliycam bi gün
Nilsibelin dedigi gibi üzülmek cözüm degil.anin tadini cikar.bide ikincide daha tecrübeli olursun.cok cok 1 sene epey yorulursun.sonra biarada oynayinca sana biraz vakit kalir.bizi esir ediyorlar simdi oyun oynamayaMerhaba kızlar uzuuun bir aradan sonra. 2018 ekim annesiyim. İşe başlayınca buralara bakmaya pek fırsatım olmadı. Bugün hamile olduğumu öğrendim. Sanırım 2020 ekim annesi de olucam.Ama hiç beklemiyordum üzgün müyüm mutlu muyum anlamadım. İlk işim buraya bakmak oldu. Çok korkuyorum kuzum daha iki yaşında olacak çok küçük. Onun için üzülüyorum napıcam
Aynen canim.ikinci cocuk herseyi daha erken öğreniyor.hazir bir oyun arkadasi ve birikimler var.gerek oyuncak gerek anne baba tecrübesi.Benimki de sürekli koltuk sandalye tepelerinde bir de sarkıyor o zaman korkuyorum çoğu zaman kendi haline bırakıp zaman tanıyorum ama bazen de olacak gibi değil boynunu falan kıracak Allah korusun. Pencereden gelecekleri bekleme olayı bizde de var. Süpürgeyi sizinkiler gibi çok seviyor. Fazla oyuncakla oynamıyor daha çok evdeki şeylerle oynuyor çok pahalı oyuncaklar da almıyorum haliyle. Verilen paraya yazık gerçek hayatla edineceğini ediniyor işin açığı. Bizde ablanın oluşu gelişimi açısından cidden çok etkili kızımın daha büyükken yaptığı şeyleri oğlum şimdilerde yapıyor
Hayırlı olsun her şey güzel olur inşallahMerhaba kızlar uzuuun bir aradan sonra. 2018 ekim annesiyim. İşe başlayınca buralara bakmaya pek fırsatım olmadı. Bugün hamile olduğumu öğrendim. Sanırım 2020 ekim annesi de olucam.Ama hiç beklemiyordum üzgün müyüm mutlu muyum anlamadım. İlk işim buraya bakmak oldu. Çok korkuyorum kuzum daha iki yaşında olacak çok küçük. Onun için üzülüyorum napıcam
Yakında senden de haber gelebilir o zaman.Hayırlı olsun her şey güzel olur inşallahben bir yaşından sonra hemen ikinciyi istiyordum fak at bir türlü cesaret edemedim .. Tüp bebek tedavisiyle oldu bizim ikinci için korunmuyoruz ama tutmadı gidip transfer olmayada cesaretim yok hala :)))
Aaa öyle mi ananesi aldı Mihrimah her gördüğünde bakıp peşlerine gidiyor diye biz kullanıyoruz sorun yaşamadık yaşamayız inşallah belki kalite kalite değişiyordur8
Bana da cok mantikli geldi lazimlik.bi ara alicam bende.
Bu arada canim önü pandali bisikletler cok tehlikleli.ne kadar emniyet kemeri de olsa devriliyor.daha bu yaz komsu torununu sürerken devirdi asfaltta.cocugun yüzü yaralandi.ben hic sevmiyorum onu.hic sağlam degil.
Hayırlısı inşallah yoksa ben gidip transfer olamayacağım galiba :)) bir de hazır embriyoyu transfer edecekler ona bile 5 bin diyorlarYakında senden de haber gelebilir o zaman.
Kalem konusundaCanim ben keceli kalem aldim.hem sivri olmuyor.gözüne gelme tehlikesi olmaz.basta yaninda olup sadece kagida cizmesini saglarsan sonra baska yerleri boyamaz.biz bide masa sandaye aldik.sabah ilk iş gelip masasina oturuyor bay işadamı:)
Kocan da bi alemmiş bacim.cocuk nasil dikkat etsin.sarılıp sakinlestirecegi yerde birak ağlasin denir mi.benim sürekli aklima geliyor bi yere vursa bi yerini.düsünür düsünür üzülürüm.
Nilsibelin dedigi gibi üzülmek cözüm degil.anin tadini cikar.bide ikincide daha tecrübeli olursun.cok cok 1 sene epey yorulursun.sonra biarada oynayinca sana biraz vakit kalir.bizi esir ediyorlar simdi oyun oynamaya
Hem belki bebek kokusunu özlemissindir.bide yas farki az degil.2 yaş.cok ideal.
Aynen canim.ikinci cocuk herseyi daha erken öğreniyor.hazir bir oyun arkadasi ve birikimler var.gerek oyuncak gerek anne baba tecrübesi.
Benimkilerin arası üç yaş ama bilimsel gerçekleri göz önünde bulundurarak yapmadık tabi:) kızım çok uyumlu bir çocuktu ve zaten istiyorduk yaşları yakın olsun diye o da tam üç yaş fark oldu. Şu an mutlular arada krizler yaşanabiliyor ama şükür halledilebilir boyutta. Tabi büyüğün kız olması da etkenU Umudumbitmedi_ canım benim kardeşimle aramda 3 yaş 3ay var. Bilimseli bilmem ama bence güzel değildi. Bence çocuğun daha büyük olup kardeşi kendi istemesi daha iyi. O zamana da zaten menepoza girerim. Kaza falan olur o ayrı...
Oğlum 3 yaşındayken kardeş istiyordu. 4,5 yaşında abi olduğunda, 'Anne bunu geri verin doktor amcalara' demişti. Günden güne alışıyor ama 15 aydır epey sıkıntılı günler geçirdikU Umudumbitmedi_ canım benim kardeşimle aramda 3 yaş 3ay var. Bilimseli bilmem ama bence güzel değildi. Bence çocuğun daha büyük olup kardeşi kendi istemesi daha iyi. O zamana da zaten menepoza girerim. Kaza falan olur o ayrı...
Benim de ilki tüp bebektiYakında senden de haber gelebilir o zaman.
Kızlar ne cok yazmissiniz masallah.bende pazara gittim.birazdan alıtilara dönecem.metehan altina yapmis.cok pis kokutmus:)
Biraz isim var.gelicem.
Bu arada saçlarınız hâlâ döküluyor mu?
Benimki de sürekli koltuk sandalye tepelerinde bir de sarkıyor o zaman korkuyorum çoğu zaman kendi haline bırakıp zaman tanıyorum ama bazen de olacak gibi değil boynunu falan kıracak Allah korusun. Pencereden gelecekleri bekleme olayı bizde de var. Süpürgeyi sizinkiler gibi çok seviyor. Fazla oyuncakla oynamıyor daha çok evdeki şeylerle oynuyor çok pahalı oyuncaklar da almıyorum haliyle. Verilen paraya yazık gerçek hayatla edineceğini ediniyor işin açığı. Bizde ablanın oluşu gelişimi açısından cidden çok etkili kızımın daha büyükken yaptığı şeyleri oğlum şimdilerde yapıyor
Cariocalar o konuda cok iyi ve sanirim agzina soktugunda bisey olmuyo du ben kendimde denedim hiç boya tadi gelmedi. Heryer den de rahatlikla siliniyorKalem konusundaplojovic bahsetmişti ama üçgen şeklinde jumbo diye bahsi geçen kuru boya kalemleri oluyor tutuşu kolay bir tarafına batmaz ucu küt sivri değil. Düşünürseniz eğer alınabilir onlardan da. Benim kızımdan var e bebekten almıştım başka markaların da var. Keçeli bana biraz sağlıksız geliyor ağzına faşan sokarsa ayrıca etrafı boyama riski daha fazla. Kuru boya bazen duvar silinebilir bir şeyse kolaylıkla çıkıyor
Kızlar kızımın sağ alt azı dişi sanki su toplamış gibi kabarmış. Çok endişelendim var mı bilgisi olan? 15 aylık sol tarafta alt üst ilk azıları hatta köpek dişleri bile çıktı solda. Hiç böyle bir şey olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?