2018 Ekim Anneleri

Ayy ne guzel seyler yazmissiniz bence eskiden kucakta veya memede sabit duruyorlardi yada ayakta sallarken buralardaydik hep simdi peslerinde kosmaktan tlf elimize alamiyoruz ben ozellikle tlf sabit bi yere koyup bidaha almamaya calisiyorum cunku aninda istiyor. Birde zaten aksam 6 da geliyorum eve 9-10 gibide uyuyor Eylus o 3 saatte doyamiyorum bile

Ben oyuncaktan ziyaye kitap almaya calisiyorum cunku e bebekte misal hep isikli pilli vs oyuncaklar goruyorum yani nasil egitecek diye dusunuyorum evde var 1-2 tane bunlardan ama iki caliyor bakiyor sonra kapatiyor birde dunya para kitap oyle degil ama her seferinde farkli hikaye uyduruyorum yada su ilk 100 sozcuk kitabindan var hayvanlari nesneleri tanitiyorum yada oyuncak pelus bebekleriyle oynatiyorum onlari konusturuyorum yastiklri yere atip evde parkur hazirliyorum ve surekli hayatin icinde tutmaya calisiyorum gel yemek yapalim simdi camasirlari katlayalim vs gibi gercekten aninda kapiyorlar bu dönem bir seyi 1 kez soylemek yeterli oluyor

Yemek konusunda da ben henuz kasik vs vermiyorum daha dogrusu onunde tabagi bardagi kasigi var ama o kurcalarken ben yediriyorum cunku zaten zor yiyen bi cocuk hepten ona birakirsam hic yemiyor ama makarna zeytin domates vs tane tane yapip onune koyuyorum

Ben de kızımı anlatayım. 6 dişimiz var.

Abisinin oyuncaklarıyla oynamayı seviyor. Son 2 oyuncak: sebze kesme ve 4lü hayvan setleri. Oğlum aldırmış babasına, kızım da hemen ortak oldu..

Balonla oynamayı seviyor, birbirimize atıyoruz ailecek. Top da aynı şekilde. Abisinden iyi şut çekiyor

Tahta bul tak oyun setleri var: hayvanlar alemi, sayılar, meslekler, ayıcık parçaları.. hepsini çok seviyor ama henüz takmaya başlamadı. Eline alıp tek tek parçalarla oynuyor. Hayvanların arasından aslan, çita ve kaplanı elie alıp, miyav miyav diye gezdiriyor odada

Bugün yeni bir oyun keşfetti. Bozuk para kutusunu gördü, istedi verdim. Her türlü bozukluktan var 5 krş dahil. Oturduk ikimiz yarım saat boyunca para sayar gibi kutudan eline, elinden kutuya, sonra bana, tekrar ona v.s. paralarla oynadık. Büyük bir ustalıkla topluyor kutunun içinden, ciddiyetle elinde biriktiriyor çalıştı minik parmaklar..

Sonra ellerini yıkadık, gitti ata bindi, dolaştı odaları

Tam bir sevgi pıtırcığı, ayyy diyip sarılmaya geliyor koşa koşa. Dudaklarını balık gibi hazırlayıp uzaktan öpmeye geliyor mesela

Akşamları yatak odasına geçip ikimizin başbaşa oyun faslı var. Sonra meme ve uyku. Bazen memede uyumuyor, ben uzanıyorum, yatakta oyun oynarken yorulup sızıyor

15-20 tane kelimesi var. Son öğrendikleri abi ve arka. Her fırsatta söylüyor

Şimdi sen yazınca yüzümde bir gülümseme oluştu bizim de orda ve burda kelimelerimiz var her şeyi gösteriyor:) benim oğluş da gülüyor maşallah hep hatta yaptığı tüm yaramazlıkları gülerek yapıyor kızamıyorum:) evde oraya buraya tırmanacak inecek sarkacak en sevdiği tehlikeli şeyler. Gelip sarılışı yanağını uzatıp öptürmesi siliyor tüm yorgunlukları. Ablasıyla oynamayı,mutfakta dolaplarımı karıştırmayı,legolarla oynamayı,doldur boşalt yapmayı çok seviyor ha bir de ablasıyla kutu oyunları oynarken onu sabote etmeyi:) zile kendisi basacakmış oyunda oyundaki materyalleri kendisi kullanacakmış tüm işi gücü bırakıp koşarak geliyor ablasının oyunlarını görünce. Bizde durumlar böyle. 8 dişi var azılar ve köpek dişleri inanılmaz kabarmış ishal ve halledemediğimiz bir pişiğimiz var dişler geldi gelecek. Belki gelmiştir de açmıyor ağzını. Gece uykularımız da berbat sabah nasıl oluyor uyudum mu bilmeden kalkıyorum

Canım o pişik diş çıkarırken bela oluyor ne yazık ki. Iyisinden kantaron yağı bulursan, al sür, bize o iyi geldi..
Kızım abisinin ranzasına çıkmayı öğrendi, her fırsatta merdivende alıyor soluğu. Ya birlikte çıkıp nöbet tutuyoruz başında, ya merdivenin önünü kapatıp başka oyuna yönlendiriyoruz ki bu zor olan seçenek. Kolay kolay vaz geçmiyor kerata
Zile basmak, ışığı yakmak bizim de sevdiğimiz şeyler. Abisinin lego oyunlarını ve resim çalışmalarını sabote etmek de aynı

Pille çalışanlar var ama çeşit çok hangisini alsam? Küçük de olsun istemiyorum

Bizdekide öyle çalışan sesli.
Ya biz cok detaylı düşünüyoruz ama onlar ona benzeyen bişyle bile yapabiliyorlar. Çok detaya girmek annenin beklentisi ile alakalı :)

Sezen'de oynamak istiyor o yüzden bi pazarlıkla başlıyordu banyo faslı ama kendi yıkanmaya başladığından beri hevesle giriyor.
Ama içeriyede oyun yaptığımızda özellikle suyla cok oynuyorlar

Ben cıktı alıp kitap gibi de yapıyorum fikir olur belki
Fotograflarımızlada yapıyorum
Sevdiği seyler, öğrenmeye açık oldugu seyleri ekliyorum bi diğerine
Normal kitaplarımızda cok. Bende çok okurum Sezen'de cok sever :) hepsi duruyorda.
Okurken Simay'da dinliyor bu yüzden sanırım açıp okuyormuş gibi yapıyor :)
Ev esyaları, boğusmalar, genel düzen vazgecilmezler bence zaten en cok dikkatini cekenler asıl yaşam alanı

Pessinius da yazmis cok sevindim ya.digerleri de gelse gün icinde 1 msj bile yazsalar cok sevinirim.
Ya kızlar cok özlemisim hepinizi
Ben hep yazılanları okuyor ama bazen zaman bulamamaktan bazen de yazacak bir şey bulamamaktan sessizce takip ediyorum canım. Ama haklısın kemik kadromuz kaldı sadece burada çoğunluk doğumla birlikte bıraktı burayı

Arkadaslar sacma gelebilir ama aklima deli sorular geliyor 2 gun izinliyim atlasla evde ikimiz varız sadece ev isi fln yaparken pesimden geliyo sorun degil ama wc ye giderken citin icine koydum ben ve ayagini atiyor artik çıkması an meselesi evde bebisle tek olanlar o gibi durumlarda napiyosunuz. :)

İkinci bebesi olanlar, ilk bebenin meme bırakma hikayesini anlatır mısınız?
ben nilişi hiç kesmek istemiyorum. O da istemez bence.
O hikayeyi bende merak ediyorum kendi kendine birakti diyolarya o nasil oluyo acaba. Bizimkide son zamanlarda dusmeye basladi daha da akıllanırsa çok zorlanicam gibi geliyo ama emerek uyudugu icin biraktirmakta yemiyor

Ben banyonun kapısını açar açmaz anlıyor ve benden önce dalıyor içeri bazen çıkarıp kapıda bekletiyorum bazen ağlıyor çıkmıyor çiiişşş diyor o da bir köşeye oturup doğru mu yanlış mı bilemem ama bazen mecbur yanımda oluyor

Kaşık ve çatal 7.aydan beri elinde diyebilirim :) çorbasını kendi içiyor yoğurt yiyor tahin pekmez kaşıkla yine kendi yiyor tabi hep döke saça öğrendi döküyor diye almadım elinden şimdi sadece çorbayı çok az döküyor sürekli elinde olsun hemen öğrenir bence

Aynen canim.burada sürekli yazan ve gelip sohbete katilanlar kemik oldu.çok güzel seyler paylastik.
Uykusuz gecelerde beraber sabahladik.birbirimizin sorunu icin kafa yorduk yardmci olmaya calistik.
O günleri özlüyorum.ama şu süt tıkanmasini hic özlemiyorum.6 kere tikanmisti.ağliyordum acısindan.yine de mama vermeyr direniyordum.ne çok stres yapmisim ya:)
Bi daha cocugum olursa relaks olacam inş:)

Ben tek bakiyorum canim.cogu zaman arkama agliyor.bazen klozete gidiyorum.pesimden ağlaya ağlaya geliyor.mecburuz yapacak bisey yok.iyice sıkışana kadar bekliyorim bazen.
Ay ne güzel canim.mihrimah zaten cok akıllı bi kız.o ayça diyişine öldüm zaten.
Ben sıvı şeylerde cekiniyorum.mama sandalyesi kullanmiyoruz.yer sofrasinda her yer batar diye cekiniyorum.haliya gecer filan.
Ama yine de vermem lazim.yoksa hic alismaz.

Merhaba canım nasılsın o ishal ve pisikler yeni diş patlayacaginda oluyor hametan sürüyorum geciyor hemen.

Canim aklıma geldi.uzun sureli ishal ve pisikler mantara cevirebiliyor.bi doktora gotursen bi baksa iyi olur.bide bakso damla ishale iyi geliyor.bagirsak florasini düzenliyor.metehan 3 ay ishal oldu.pisik matara cevirdi.kaniyordu eti.travacol yada travazol krem iyi gelmisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…