• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

geranio geranio tarhanalı krakerin tarifini yazabilir misin? Kızıma diş kaşıyıcı olur ne güzel 😊 yerse inşallah
Canım direk baktığım tarifi atayım hesabınıbilenanne'den almıştım. Ben normal un yerine tam buğday kullandım sadece.

İlk piştiğinde efsane oldu sonra çabuk bayatladı sanki ya da undan dolayı tam tutturamadım. Bı daha deneyeceğim çok güzel oluyor tadı :)

Eklentiler

• IMG_20191121_211649.jpg
    IMG_20191121_211649.jpg
    148,3 KB · Görüntüleme: 72
sulu yemek bende vermıyorum ama bızım yedıgımız halıylede yer mı acaba veren varmı merak ettım belkı banada cesaret olur dıye kahvaltısını elıyle yapıyo ıste ne yerse yarısı yerde oluyo genelde makarna yı elıyle yıyo pılav ıcınde kasıkla kendı yemeye calısıyor ama yarısı dokuluyo anca desteklersem agzına dolu goturebılıyo

Bizimkinin 7 dişi var. Ben herşeyi veriyorum. Hatta badem fındık bile verdim. Tabi benim gözetimimde. Çok güzel yeri. Yemeyen çocuklar konusunda blw etkili oluyor aslında. Önüne koyun kendi kendine oynaya mıncıklaya yavaş yavaş alışıyorlar. Bizimki çatala kendi batırıp yiyor. Çatalı almaya kalkınca olay çıkıyor 😅
E bebegin kendi markasina gectim simdi baby me ama bikac tanesi kuru cikiyor icinden
Sleepy yenidoganda biraz tuzlu sonucta cop olup gidiyor bizim isyerinde bi arkadas var sleepy sensitive aliyomus size sorayim dedim

Baby me nin devam mendili var. Kokusuz benim hoşuma gidiyor. Ama kutusu kapaklı değil. Fiyatı da makuldü. Onu kullanıyorum. Bitmek üzere. Yine aynısından alırım muhtemelen. E bebek in Aralık ve şubatta baya indirimleri oluyor. Stoklamak için o zamanı bekliyorum😅

B Bir mucize plojovic plojovic ormanyaya ben de gelirim inşallah ama bu aralar haftasonu yoğunlaştı bizim 😔 bu haftasonu şehirdışındayız. Haftaya da birşeyler var. Bir Cuma günü yapsak diyeceğim ama hem size uyar mı? Hem de kış gelecek hastalıklar başlar. Müsait olursam gelmek isterim ama ben de.

Haftaya Emaar avm nin güzel kampanyası var kızlar. Alışverişin %70ini bir karta geri yüklüyor. Daha önce %50 yapmışlardı. Büyüğe oto koltuğu almıştık iyi olmuştu. Aklınızda olsun.

Bir de ilk çocuğumda net yayınlarının ilk sözcük kitabım kitabını çok okuyorduk. Okuyorduk dediğim nesnelerin adını, rengini, söylüyor. Sesini çıkarıyordum. Resimleri gerçek resim ve kalın karton sayfalıydı. Küçüğe pek birşey okuyamasam da tavsiye ederim👍

Kubrah Kubrah badem findik dogrumu okudum ay kalpten giderim ben o an yani cocuga bisey olmaz ama benim nefesim kesilir ben giderim kesin😂 masallah ne diyeyim 3 yasina kadar veremem diye dusunuyorum ben🤦‍♀️

Biz kitaplari genelde yemek yerken bakiyoruz mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum her aksam 1 kitap seciyoruz buyuk ve renkli resimli kitaplar aldim hikaye uyduruyorum ama oyle yatarken kitap sanmiyorum cunku isikta hic uyumuyor Eylus

Sleepy sensitive islak mendil kullanan var mi?
Bide kizlar malum bidiklar doke saca yiyor her seferinde de buyuk supurgeyi acmak olmuyor su dikey supurgelerden kullanan var mi mutfak kapisinin arkasinda dursun diyorum

Sleepy sensitive islak mendil kullanan var mi?
Bide kizlar malum bidiklar doke saca yiyor her seferinde de buyuk supurgeyi acmak olmuyor su dikey supurgelerden kullanan var mi mutfak kapisinin arkasinda dursun diyorum
Çeyizime almıştım 7 yıl ben kullandım sonra büyük süpürgemi değiştirdim onuda arkadaşıma verdim hala daha kullanılıyor yani :) arnica tavsiye ederim serisini unuttum epey oldu ama şu mavi turuncu renkli olandan .. Eski büyük süpürgem arnica suluydu süpürgeyi temizlememde ayrı bir vakit üşendiğimden küçüğü hergün suluyu haftada 2 açıyordum

Bizimkinin 7 dişi var. Ben herşeyi veriyorum. Hatta badem fındık bile verdim. Tabi benim gözetimimde. Çok güzel yeri. Yemeyen çocuklar konusunda blw etkili oluyor aslında. Önüne koyun kendi kendine oynaya mıncıklaya yavaş yavaş alışıyorlar. Bizimki çatala kendi batırıp yiyor. Çatalı almaya kalkınca olay çıkıyor 😅

Baby me nin devam mendili var. Kokusuz benim hoşuma gidiyor. Ama kutusu kapaklı değil. Fiyatı da makuldü. Onu kullanıyorum. Bitmek üzere. Yine aynısından alırım muhtemelen. E bebek in Aralık ve şubatta baya indirimleri oluyor. Stoklamak için o zamanı bekliyorum😅

B Bir mucize plojovic plojovic ormanyaya ben de gelirim inşallah ama bu aralar haftasonu yoğunlaştı bizim 😔 bu haftasonu şehirdışındayız. Haftaya da birşeyler var. Bir Cuma günü yapsak diyeceğim ama hem size uyar mı? Hem de kış gelecek hastalıklar başlar. Müsait olursam gelmek isterim ama ben de.

Haftaya Emaar avm nin güzel kampanyası var kızlar. Alışverişin %70ini bir karta geri yüklüyor. Daha önce %50 yapmışlardı. Büyüğe oto koltuğu almıştık iyi olmuştu. Aklınızda olsun.
Burdan beraber yola çıktığımızda bana haftaiçi de uyar haftasonu da .. Eşimde çocuktan sonra tek çıkma takıntısı başladı illa yanımda olacak ya da yanımda bir arkadaş 😂 müsaitlik durumunuza göre bir ya da iki gün önceden haber veriniz :))))

Çorapla da yatmaz mesela geçen uyku tulumu giydirdim ayakları açıkta kalıyor diye çorap giydirdim yatarken ilk defa üşümesin diye. İlk ağlamaya başladığında bı yandan ağladı bı yandan çorapları çıkardı uyku sersemi bı daha da istemedi.

Masallah çok güzel alışkanlıkları var aslında çoğu zaman akışına bırakıyorum ama bazen geliyorlar :)
Gece milyon kere uyanması sürekli emmek istemesi gibi de alışkanlıkları var ama beni benden alan :KK70:

Nasıl oluyor o? Bende deneyeyim bazen içli içli ağlayarak uyanıyor tüm damaklar kabarık bizim ama hala çıkmadı 4 dişimiz var sadece.

Geçmiş olsun 🙈 Ben hiç gitmedim umarım gerekmez çocukluktan kötü bi anım var.

Benimki de eline alsın kemirsin bayılıyor. Bi kere tarhanali tam buğday unlu peynirli kraker yapmıştım ekmekten daha yararlı bişey yesin diye. Tüm gün elinde gezdirdi sürekli yedi. Poğaça, kraker yapabilirsin içine yemediği sebze peynir falan da koyarak. Zaman buldukça yapıyorum.

7-8 karanfili havanda dövüp 2-3 kaşık zeytinyağının içine küçük bi kavanoza koyuyorsun.
24 saat kalsın ara ara çalkala dibi tortusu karışsın.
Sonra tortularını süzdürüp sadece yağ kalacak.
Onu sürebilirsin damaklarına.

Uyanmanın sebepleri cok olabilir işte büyüme zamanları malesef. Onun dışında zaten ne güzel alışmış bak uyumak için neler istediğini biliyor en azından :) hemde keyfii

Bebişlerin el ayak izlerini nasıl aldınız? Renkli kil falan yazıyor internette ama güvenli mi acaba?

7-8 karanfili havanda dövüp 2-3 kaşık zeytinyağının içine küçük bi kavanoza koyuyorsun.
24 saat kalsın ara ara çalkala dibi tortusu karışsın.
Sonra tortularını süzdürüp sadece yağ kalacak.
Onu sürebilirsin damaklarına.

Uyanmanın sebepleri cok olabilir işte büyüme zamanları malesef. Onun dışında zaten ne güzel alışmış bak uyumak için neler istediğini biliyor en azından :) hemde keyfii
Bugun yapayim bunu çok sağol :)

Bi azı dişi patladı diğerleri sırada ondan bu aralar uyanması diye düşünüyorum. Bizimki çıkartınca hepsi birden geliyor 3 diş birden çıkartmıştı ilkinde. Dişler bitmeden rahat yok bize.

Ilk 50 sozcuk kartlari hediye gelmisti. Ama cocuklar erken okuma ogrenebilir bununla diye dusunduk ve kaldirdim. Tecrubeli anneler ne dersiniz siz kullandiniz mi ,?

Ilk 50 sozcuk kartlari hediye gelmisti. Ama cocuklar erken okuma ogrenebilir bununla diye dusunduk ve kaldirdim. Tecrubeli anneler ne dersiniz siz kullandiniz mi ,?
hayvan esya sozcuk vs ilk kartlarim serisi var.bi ara ilgisini cekti bakti evirdi cevirdi isirdi daha cok :) okuma ogrenmesi filan bunlar baya ilerde olabilcek seyler degil mi.bizim komsunun cocugu vardi 4 yasinda sahibindene satilik araba ilani koymustu (simdk ustun zekalilar okulunda)

hayvan esya sozcuk vs ilk kartlarim serisi var.bi ara ilgisini cekti bakti evirdi cevirdi isirdi daha cok :) okuma ogrenmesi filan bunlar baya ilerde olabilcek seyler degil mi.bizim komsunun cocugu vardi 4 yasinda sahibindene satilik araba ilani koymustu (simdk ustun zekalilar okulunda)
Nesnelerin altinds isimler yazili. Epey de belirgin. Bir sure sonra ezberlenebilir gibi geldi. Yazisiz daha iyi olurdu sanirim.

Nesnelerin altinds isimler yazili. Epey de belirgin. Bir sure sonra ezberlenebilir gibi geldi. Yazisiz daha iyi olurdu sanirim.
Çocuklarınız üstün yetenekli değilse bu dönemler için mümkün görünmüyor ezberlemeleri bırakın oynasınlar ne kadar kavramla karşılaşırlarsa o kadar iyi zihin gelişimleri için

Su donemde okumayi ogreneceklerini sanmiyorum ama erken sokecek cocuk her sekilde soker bence, kuzenim 4 yasindayken kendi kendi sadece panolara bakarak ogrenmisti, cocuk kitabi kitabi, kartlar vs yok yani. Buarada ogrenmelerinde ne gibi bir sakinca var neden istemiyorsunuz merak ettim:)

Tesekkurler ara ara cikarayim baksinlar o zaman.
Aynen canım baksınlar iyi olur gelişimleri için. Zaten önceki mesajda da belirtmiştim üstün yetenek varsa bu yaşta okuyabilirler zaten o durumda engellesen de öğrenir çocuk tv den evdeki kitap dergiden vs. Kaldı ki okula başlayan çocuklardan bir kısmı zaten okuma bilerek başlıyorlar son zamanlarda daha dolu geliyorlar bazı sorunları beraberinde getirse de tolere edilebiliyor

Çocuklarınız üstün yetenekli değilse bu dönemler için mümkün görünmüyor ezberlemeleri bırakın oynasınlar ne kadar kavramla karşılaşırlarsa o kadar iyi zihin gelişimleri için
Tesekkurler ara ara cikarayim baksinlar o zaman.
Su donemde okumayi ogreneceklerini sanmiyorum ama erken sokecek cocuk her sekilde soker bence, kuzenim 4 yasindayken kendi kendi sadece panolara bakarak ogrenmisti, cocuk kitabi kitabi, kartlar vs yok yani. Buarada ogrenmelerinde ne gibi bir sakinca var neden istemiyorsunuz merak ettim:)
Okul oncesinde okuma ogrenen cocuklar okulda sikiliyor, ilgisi azaliyor vs bildigim kadariyla. O nedenle ogrenmelerini tercih etmem. Zaten bu donemde ogrenmezler tabii ama surekli gorurlerse diye endisem olmustu..belki de gereksiz bi kaygi

Back