• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Adım adım setlerini almayı düşünüyorum. Migros trndyolda da satılıyormuş.
bana o setler gereksız pahalı gelıyo ıcerıgıne baktıgımdada evde olmayan oyuncaklar degıl sankı.Ben daha boyle el yapımı bıseyler bulabılırmıyız dıye düşündüm yada bı kaba bıseyler doldurup duyusal etkınlık tarzı bıseyler ama ne koysam boncuk olmaz kum olmaz aklıma baska bıseyde gelmıyor

Bence bu ara herkesin bebisi geceleri uyuyor, gunduzde artik bi standarta bagladik oturdu artik her sey ondan sikayet etcek bisey kalmadi😂😂
Bende bu ara yenidogan urunlerini birakmaya sardim. İslak mendil, pisik kremi, sampuan hala yenidogan urunlerini kullaniyoruz. İcerikleri iyi hos ama cocuklar buyurken ph dengeleride degismiyor mu? Acaba bu yenidogan urunleri olumsuz etki eder mi? Bide nereye kadar kullanacagiz?
Pisik kremi 2 gunde bir banyodan sonra suruyorum ben hala.
E banyo malum her aksam.
İslak mendilde elimiz ayagimiz resmen annelerde bakinca onlarada kolaylik oluyor.
Siz hangi markalari kullaniyorsunuz bu urunlerde?

Aşıdan sonra yapışık geziyoruz..tlf elime alır almaz gözünü dikiyor, acil degilse tlfdan uzak duruyorum o yüzden..
Benim kuşum daha yürümüyor, parmagımı tutup bütün odaları turlatıyo bana, evin bilmedigim noktalarını keşfettim sayesinde..
Ben bu aralar büyük legolara hevesleniyorum bilmiyorum su an uygun mu almam.. bir seyleri tak çıkar cok hosuna gidiyor. Evi de dagıtacak ama😬 Parmagım dinlenir belki o bahaneyle
Legolar olabilir büyük parçalı puzzle lar var onlar da olabilir oğlum çok seviyor resim biraraya gelince. 2-3 parçalı olanlarından var bizde. Bir de benimki büyük parçalı legolara bakmıyor küçük parçalılarla oynamayı tercih ediyor

Bence bu ara herkesin bebisi geceleri uyuyor, gunduzde artik bi standarta bagladik oturdu artik her sey ondan sikayet etcek bisey kalmadi😂😂
Bende bu ara yenidogan urunlerini birakmaya sardim. İslak mendil, pisik kremi, sampuan hala yenidogan urunlerini kullaniyoruz. İcerikleri iyi hos ama cocuklar buyurken ph dengeleride degismiyor mu? Acaba bu yenidogan urunleri olumsuz etki eder mi? Bide nereye kadar kullanacagiz?
E banyo malum her aksam.
İslak mendilde elimiz ayagimiz resmen annelerde bakinca onlarada kolaylik oluyor.
cok uyuyo sayilmaz 3 gecedir aglayarak uyaniyor ama ne aglama zor sakinlestiriyoruz. Uyuyana kadarda basinda bekletiyor kafayi kaldirip kaldırıp gittik mi diye bakiyo
Şampuan minoris kullanıyorum bu ara islak mendil hala yenidogan pisik kremi hergun kullandigim bisey degil dis zamani lazim oluyo oda sudokrem genelde cok kotu olmussa trosid kullaniyorum

E exelanss ne guzel soyledin di mi sadece problem oldu mu yazmayalim :) yazin sleepynin islak mendilini kullandim birkac ay.2 aydir filan tekrar bebek temizleme pamuguna gectim.bi kabin icindeki suya sokup sıkıp silme seklinde.pisik kremi sadece kizarirsa suruyorum ayda bir iki.veleda markasi.sampuan johnsns.ama bizde banyo haftada 1e dustu.yazin haftada 2ydi.aslinda oyle veya boyle alistik bence cogumuz.hatta hic ise baslamayacakmisim gibi geliyor :KK70:

bana o setler gereksız pahalı gelıyo ıcerıgıne baktıgımdada evde olmayan oyuncaklar degıl sankı.Ben daha boyle el yapımı bıseyler bulabılırmıyız dıye düşündüm yada bı kaba bıseyler doldurup duyusal etkınlık tarzı bıseyler ama ne koysam boncuk olmaz kum olmaz aklıma baska bıseyde gelmıyor
Ewt gerçekten pahalı. İçeriği hakkında haliyle bilgi de vermiyor. Bir tanesini almak istiyorum yine de. İnstagramda montessorietkinliklerinde güzel aktiviteler var.

E banyo malum her aksam.
Hiç ph dengesi açısından bakmamıştım olaya. Yenidoğan ürünleri daha saf olduğu için kullanmaya devam ediyorum. Mustela şampuanımız , pişik kremi bepanten var ama fito kullanıyorum bazen de kantaron yağı. Her zaman sürmüyorum onu da. Hafif kırmızılık gördüğümde. Islak mendilde ise unibaby yenidoğandan sleepy yenidoğana geçtim.

Ben yeşil mercimek nohut ve küçük kek kalıplarıyla oynatıyorum hepsine pay ediyor sonra hepsini birine dolduruyor tek tek boşaltıyor ya da dolduruyor bende yanında oturup izliyorum dahil olmamı isterse katılıyorum bende baya eğleniyor

E banyo malum her aksam.
Hergün banyo devam ama pişik kremi gerekli olursa kullanıyorum şampuan mustela ıslak mendil hiç kullanmadım pamukla devam ediyorum evde olduğum zamanlarda genelde yıkıyorum .. Gece uykuları sık sık uyanmadan 3 e düştü bunada şükür :) gündüz uyku bir kere .. Onun dışında sürekli adda diyor :)

5AC28FF0-6526-4B6E-90A1-AC29D9E3D16C.jpeg
7D9FFF63-182D-4853-B8EE-36D12DB46F9A.jpeg
B91176F4-62CF-4457-BD5E-1E4CD559DF1B.jpeg
3E404339-759E-417A-B4C1-700A02DDCDDC.jpeg
7BD0173E-F81D-4024-8259-6BA08324B5CD.jpeg

ilk ikisi 13 ay etkinliği diğerleri 14 ay cnm. 13 yaptık da 14e daha geçmedik. anabelgunes anabelgunes

Biz de gündüz uykusunu 1'e indirdik. Gece de 11-06 arası en az 3 kere kalkiyor. Bi ara yanıma alıyorum, sonra uykuda ağlarsa emziriyorum. Hep diş yüzünden uykuları bozuldu kuzumun. Veee nihayet bugün ilk dişi göründü ama üst dişi çıktı, alttakiler kabarık çıktı çıkacak

Herkes bebislere daldi heralde ortalik sessizlesti. Havalarda soguduguna gore cocuklar icin evde yapilabilecek hem egitici hem eglendirici neler yapabiliriz

Bişyler takmayı, cıkarmayı, geçirmeyi, taşımayı vs cok severler buara.
Yani genel olarak 9 ayla başlıyor şu ilk halka geçirme, kule yapma, artık şekilleri kutuya geçirmeyide severler.
Bunlara benzer mesela sepete ip dolayıp arasından oyuncak cıkarmasına uğraştırmak pek bilinir :)
Sadece su, fırça ve koyu renk bir fonlada oynar.
Su bizde genelde en tercih edilen oyunlardan büyüktede küçüktede, dinlendirirde
Bant ve top ikilisiylede güzel oyunlar cıkıyor
Yuvarlak bişeyin (ben genelde oyuncaklardan bişyler uyduruyorum ama şu kağıt havludan kalan o sert tabaka çok kullanılır) içinden başka seyler geçirmeler
Boyalarlada oynuyoruz
Kilitli poşete parmak boyası koyup cama yapıştırıyorum onu da sever Simay
Ahsap bloklarla cok oynuyor
Tencere dolabı en sevdiği :)
Dans, saklambaç favori :) takla atamasada cok egleniyorlar ince bir süngerim var onların odasında ama oturma odasına taşıyıp müzik açıp eğleniyoruz (ampul var bluethoothtan açıyorum
Dikkat süreleri gelişim itibariyle az aslında yani normal canım. Evde hiçbişy olmasa hiçbişy yapılmasa bile aslında gelişigüzel biçok seyden oyun cıkarıyorlar
Esya cıkarken corap bulduruyorum, camasır asarken mandalları o veriyor mesela. Herseye katmak, birlikte yapmak iyi. Yaşam alanı cünkü.
İlgisinin aylara göre genel olarak ne olabileceğine göz gezdir bir de Atlas'ın tepkilerine göre özellikle

E banyo malum her aksam.

Bizde ay dönümü (doğum tarihine yakın zamanlar 21i) hafta genelde bi değişimle geçiyor :) çok sık ve ciddi üzüle üzüle uyanıyor, dişleride cıkıyor tabii etkiside var muhakkak.
Islak mendil sleepy kullanıyorum dışarda zorda kalırsam(başka hiçbişeye kullanmıyoruz) , şampuan yok buara karanfil suyu var, bazen zeytinyağı kullanıyorum o zaman şampuanla yıkıyorum o da mustela almıştım o var elimde :) genel yıkamada son su sirkeli oluyor pişik kremi eşim almıştı ama kullanmıyorum bazen dişten sebep oluyor kızarıklık yıkayıp açık tutuyorum cok ince tabaka kantaron sürüyorum kötüyse(bazen yaptığı gibi yakan bi pişik oluyor dişten) , önleyici fln kullanmadım.
Hiçbişeyin kuralı yok ne güzel dedin ph değişiyor, vucut zaten kendisinin ilacı
Nasıl kirleniyoruz diye de düşünmek lazım?

Biz de gündüz uykusunu 1'e indirdik. Gece de 11-06 arası en az 3 kere kalkiyor. Bi ara yanıma alıyorum, sonra uykuda ağlarsa emziriyorum. Hep diş yüzünden uykuları bozuldu kuzumun. Veee nihayet bugün ilk dişi göründü ama üst dişi çıktı, alttakiler kabarık çıktı çıkacak

Hadi hayırlı olsun :)

Bizde ay dönümü (doğum tarihine yakın zamanlar 21i) hafta genelde bi değişimle geçiyor :) çok sık ve ciddi üzüle üzüle uyanıyor, dişleride cıkıyor tabii etkiside var muhakkak.
Islak mendil sleepy kullanıyorum dışarda zorda kalırsam(başka hiçbişeye kullanmıyoruz) , şampuan yok buara karanfil suyu var, bazen zeytinyağı kullanıyorum o zaman şampuanla yıkıyorum o da mustela almıştım o var elimde :) genel yıkamada son su sirkeli oluyor pişik kremi eşim almıştı ama kullanmıyorum bazen dişten sebep oluyor kızarıklık yıkayıp açık tutuyorum cok ince tabaka kantaron sürüyorum kötüyse(bazen yaptığı gibi yakan bi pişik oluyor dişten) , önleyici fln kullanmadım.
Hiçbişeyin kuralı yok ne güzel dedin ph değişiyor, vucut zaten kendisinin ilacı
Nasıl kirleniyoruz diye de düşünmek lazım?
Karanfil suyu nasıl bişey? Kendin yapıyorsun muhtemelen. Ölçüsü nedir?
Sabah bezini çıkarırken dikkat etmedim, ayakta çıkarıp hemen altını yıkadım, yeni bezi giydirdim. Öğlen çıkarırken yatıyordu, baktım kızarmış iyice 😔 hemen krem sürdüm ama tekrar açtığımda hâlâ aynıysa kantaron süreyim bari.
8-10 adım atıyor ama hâlâ kendine güvenemiyor, sallanınca hemen oturuyor :)

Merhaba kızlar ben iki tane çamaşır sepeti birde havuz topuyla basket oynatıyorum park yatak almıştım çok kullanmadık bazen hepsini ona doldurup içinde oynuyor havuz topları tavsiye ederim sepetten sıkılırsa pet şişe kesip kenarlarını yaktım elini kesmesin diye ona dolduruyor tek tek sonra ondan sepete atıyor

Back