• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem şiddet görüyor

Sana bişey diyeyim mi abin belki ağır hasta bile değil, dışarıda normal bir insan olabilmesı, doktorların ilaç ve tedavi konusundaki tavrı , anne babanın tepkileri bana abinin daha cok yetiştirilme biçimi yüzünden bu halde olduğu izlenimini verdi. Yani annenin sırf "erkek evlat" olduğu için kendi elleriyle yaratip tepenize cikardıgi sıradan bir toplum zararlısı sadece...
Katılıyorum belki tıbben gerçekten hasta değiller , yetiştirilme tarzı yüzünden böyle berbat kişilikteler .

Benim ödediğim bedel ;özgüven eksikliği , yerleşmiş değersizlik hissi yüzünden yanlış bir evlilik yapmam oldu .
Bana nazaran yolun başındasın Özge, lütfen kendini öncelikli tut , yoksa yıllar sonra şuanki acın öfkeye dönüşecek. Kendi değerini bil ve önceliğin kendine güzel bir hayat kurmak , sağlam psikolojide özgüvenli bir insan olmak olsun .
Annene dayanamıyorsun yüreğini çok iyi biliyorum ama bağrına taş basmaya çalış , öyle geldiler öyle gidecekler .

Bence hapishane çok güzel paklar ama birincisi bu ülkede siyasi suçlu değilsen uzun süreli hapse girmek çok zor😁 Adam öldürsen maximum 2 sene yatiyosun.... İkincisi bu pislikler o kadar akıllı ki dışarıda asla başını derde sokmaz, çünkü sokaktaki adama ters baksa bile yiyeceği dayağı hesap edebilir....O yüzden sonuçta evet haklısınız, geberip gitmelerini beklemekten başka çare yok.
O zaman da evlat acısı ayağına, diğer evladın hayatını s… meye devam ederler . Pardon bu arada .

Bazı insanlar hastalığa sığınır ama sadece kötüdür. Yukarıda Gocebetosbaga Gocebetosbaga da yazmıştı. Onlara hasta demek gerçekten hasta olan kişilere haksızlık bence
Şu an destek aldığım doktorumun babası, ikinci eşi tarafından ihmalle öldürülmüş ve kadın bipolar hastasıymış. Bir sohbetimiz sırasında konusu geçmişti. Suç ve mental rahatsızlıklar üzerine konuşmuştuk "Ya kendimi bilemez de çocuğuma kötülük edersem diye korkuyorum" demiştim. "Senelerdir birine ettin mi? Hayır." diyerek babasının eşinden örnek vermişti "O hep öyleydi, sen değilsin. Aranızdaki farkı görebiliyorum" diyerek. Bizler hep hasta değiliz, hasta olduğumuz iki dönemimiz var. Biri depresyon, biri mani. Remisyondayken ne bok olduğumuz çıkıyor ama bu alanı da kullanan bol. "Hastayım ondan"..." Ya birini dövdüm, sinirimi tutamadım, hastalıktan "..." Ya bunun sorumluluğu bendeydi ama hastalık hal bırakmadı"...

Kendini hastalıkla tanımlayan biri varsa bilerek yahut bilmeyerek manipüle ediyordur çevresindekileri (Farkında değilse kendini de).

Back